Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 17.05.2024 - 09:25:40   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Zpravodajská TV stanice France 24 startuje na UPC Direct

  Autor: PR Press UPC ČR , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 06.12.2006


Praha 6.12.2006. Společnost UPC Česká republika, a. s. oznamuje, že nově vzniklá francouzská zpravodajská TV stanice France 24 bude v den svého startu 7.12.2006 okamžitě zařazena do nabídky Rodina digitální satelitní televize UPC Direct.

„TV stanice France 24 startuje v digitální satelitní televizi UPC Direct hned dvakrát, a to jak ve francouzské, tak v anglické verzi. Získává přitom snadno zapamatovatelné a svým způsobem exkluzivní pozice 100 a 101,“ říká Václav Bartoň, generální ředitel UPC a dodává: „UPC Direct kromě jiného v současnosti nabízí nejširší a nejkvalitnější světové televizní zpravodajství – od BBC přes CNN až právě po France 24 a to v řadě světových jazyků počínaje angličtinou, přes francouzštinu, němčinu či třeba slovenštinu. Její program bude rovněž okamžitě dostupný v elektronickém průvodci.“

Zpravodajský kanál France 24 je již dnes,den před zahájením, od 20:30hod zdarma dostupný na oficiálních webových stánkách : www.france24.com.

France 24 bude vysílat 24hodin denně 365 dní v roce ve dvou jazycích (v angličtině a francouzštině) a od roku 2007 také v arabštině. Vysílání France 24 ve španělském jazyce by mělo zaznít do tří let od spuštění kanálu. Programové schéma France 24 tvoří zpravodajství z celého světa, které se soustředí na pět základních oblastí: aktuální zpravodajství, ekonomie, kultura, sport a počasí. Důraz bude kladen na dva hlavní vysílací bloky: od 6h do 9h a od 19h do 23h.

France 24 bude vysílat v Evropě, v Africe, jakož i na Blízkém a Středním Východě a bude na mezinárodní události přinášet specifický francouzský úhel pohledu utvářený rozdílností názorů, debatami, diskusemi a konfrontacemi. Tento pohled bude založený na laických hodnotách, multilateralismu, solidaritě, respektu a svobodě vyjadřování a bude se o něj opírat i zpravodajství z oblasti kultury, módy, gastronomie, životního stylu...

France 24 bude klást důraz především na analýzu, která bude mít za úkol objasnit zcela komplexním a vyváženým způsobem hlavní mezinárodní události a bude dávat prostor názorům, které nejsou v současné době dostatečně prezentovány v již existujících mezinárodních zpravodajských kanálech . France 24 tak bude platnou konkurencí anglosaským a arabským zpravodajským kanálům.

France 24 má 380 spolupracovníků v průměrném věku okolo 33 let, 170 novinářů, 160 technických pracovníků, 40 zaměstnanců zabývajících se distribucí, přičemž je v tomto týmu zastoupeno celkem 28 národností. Díky svým dvou akcionářským společnostem France Télévisions a TF1 se tento pracovní tým bude ve světě opírat o síť více než 200 zpravodajů, stejně tak bude úzce spolupracovat se stálými zpravodaji AFP (Francouzská tisková agentura), RFI (Radio France International), RFO (Radio Outre-mer) a také se sítí Global Radio Network (GRN), která spolupracuje s víc jak stovkou anglofonních zpravodajů po celém světě.


František Malina, tiskový mluvčí a ředitel PR UPC ČR, a.s.
Nathalie LENFANT, www.france24.fr



Digitální satelitní televize UPC Direct je placenou digitální platformou pro individuální příjem televize a rádií ze satelitu, která bez výjimky pokrývá celé území České republiky. Nabízí česky a slovensky dabované televizní programy, které z velké části nejsou - kromě kabelových sítí - pro českého diváka jinak dostupné. UPC Direct obsahuje základní nabídku Rodina, zvláštní nabídku Plus a prémiové kanály HBO, HBO 2, Cinemax, Private Gold a XXXtreme.

Česky nebo slovensky mluví přitom na třicet TV kanálů, které UPC Direct nabízí. Programy na UPC Direct jsou řazeny podle následujících žánrů: domácí TV programy, zábavné a dokumentární TV programy, filmové TV programy, sportovní TV programy, dětské TV programy, hudební TV programy, zpravodajské TV programy, vybrané zahraniční TV programy a TV programy pro dospělé .Do žánrových bloků je zařazeno na 66 TV kanálů. Divák může dále sledovat další dvě stovky satelitních televizních programů a poslouchat více než dvě stě satelitních rádii.

Mezi výhody digitálního příjmu patří kvalita digitálního obrazu, maximálně široká programová nabídka, dostupnost na celém území ČR a jednoduchá obsluha. Navíc mají k dispozici informace o programech na několik dní dopředu i informace, zda příslušný pořad má titulky, nebo vysílá v tzv. „duálu.“ Podle toho si mohou zvolit původní nebo dabované zvukové verze.

Prostřednictvím oken na obrazovce mohou dále zjistit, co běží na jiných TV kanálech, než na tom, který právě sledují. Mohou si rovněž nastavit formát obrazu a využít „dětskou pojistku“ na ty kanály a pořady, které je třeba zabezpečit proti sledování dětmi

Každý nový zákazník UPC Direct v současné době dostane při objednání služby propůjčeno přijímací zařízení či přístupovou kartu zdarma, satelitní anténu za 1 Kč a stejně, tedy 1 Kč, zaplatí jako aktivační poplatek. Dále může využít některou z aktuálně nabízených slev.


František Malina, PR Director and Spokesman, UPC Česká republika, a.s.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 12   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
05.12.2006 • ČT snižuje procento reklamy a zvyšuje televizní poplatek [ 20 ]
19.11.2006 • Česká televize zahájila kampaň na podporu digitalizace [ 2 ]
15.11.2006 • Nově dochází trpělivost. Bude se o Domažlicko soudit? [ 3 ]
08.11.2006 • Testovali jsme pro vás „Televizi v kapse“ [ 2 ]
06.11.2006 • ČT osloví další poplatníky – majitele dekódovacích karet [ 3 ]
01.11.2006 • Včerejší a dnešní problémy DIGI TV [ 108 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  brano 

09.12.2006 19:24 • Vlado
Oni na trh reagovat ani nebudu pokial budu mat vela takych, co im platia "vyse 1600,- mesacne"... Vsak preco by to aj robili? ;-)
 
 
  palba 

08.12.2006 20:29 • brano
Tie ceny UPC su absurdne, platim vyse 1.600,- mesacne.Maju konkurenciu v DIGI,
ale oni na trh nereaguju. Noo, uvidime!b
 
 
  Skvely napad 

08.12.2006 17:38 • Vlado
„Nezávislosť bude televízia obhajovať iba ťažko. Francúzska vláda má dominantné postavenie,“ hodnotí pozadie France 24 mediálna analytička Monique van Dusseldorp z mediálneho výskumného centra v Amsterdame.
http://www.sme.sk/c/3040047/France-24- vyzyva-CNN-a-BBC.html
Co tak zaradit tam este aj Russia Today ? Ved s Rusmi sme teraz opat velki kamarati (ked eurosocialisti Fica zo svojich radov vykopli), no nie? :-)
Russia Today - drahá propaganda bez divákov (rovnaky link).
 
 
  ??? 

07.12.2006 21:50 • anonym
Mám vlastný sat digi prijímač- kde - parametre- frekvencia atdˇ. je možné nastaviť na vlastnom prijímači - France 24 ???
 
 
  france24 

07.12.2006 17:57 • rca
Dalsia volovina ako MGM som zvedavy kto to bude pozerat.
 
 
  UPC rulez 

07.12.2006 16:18 • Vafly
No musim UPC snad poprve pochvalit, po hrozbe ze prejdu na DigiTV mi to slevnili na 290 Kc, takze zustavam, co si budem povidat jsou mnohem kvalitnejsi nez DigiTV a mohu tam chytat slovenske programy... takze neni co resit...
 
 
  UPC Direct vers. DIGI TV 

07.12.2006 16:18 • martin
Já ani DIGI TV mít nemůžu protože na vše ostatní ze satelitu mám HUMAX CRCI 5500, do kterého bohužel karta na DIGI TV nelze použít. Dálkové ovládání na můj HUMAX bohužel ovládá i HUMAX od DIGI takže by se mně oba přijímače spolu nekamarádily (ovladač reaguje na oba dva zároveň a na ruční přepínání na přístroji už dnes zvědavý nejsem). DIGI TV už jsem v reálu viděl také, UPC Direct jsem několik let měl a souhlasím, že technická úroveň UPC Direct je o dost lepší než u DIGI TV, bohužel je ale UPC mnohem dražší. Dnes mám tedy na výběr, zkusit od UPC získat slevu anebo abonovat jednotlivě programy z CS Linku příp. jít do O2TV, vše ale vyjde dráž než DIGI TV. Souhlasím s těmi, co říkají, že UPC měla pouze oznámit, že na předvolby 100 a 101 přidává FRANCE24 mezi zpravodajské kanály, ale ne tvrdit, že rozšířila svou nabídku, jestli jde skutečně o FREE kanál.
 
 
  Máš částečně pravdu, že UPC je ... 

07.12.2006 14:56 • anonym
Máš částečně pravdu, že UPC je v součastné době po technické stránce kvalitativnější.Mám DIGI a od rána nejde a nejde.Ale protože mě osobně UPC s...lo 3 roky tak když pro nic jinýho tak jen z principu již nikdy.Ten nový kalál je FTV takže to nijaký uspěch UPc opravdu není
 
 
  sluzby upc nadalej vyuzivame, ... 

07.12.2006 10:54 • ujec
sluzby upc nadalej vyuzivame, nakolko nech sa nikto nehneva, su o 100 percent spolahlivejsie nez digitv !!! i ked to je skor smutne nez vesele
 
 
  ... a službu upc ještě někdo m ... 

07.12.2006 08:16 • anonym
... a službu upc ještě někdo má za tak levný peníz ?? - většina programů jde free a na upc je snad kvalitní jen hbo a galaxie sport, ale ty jde přes satelit pořídit daleko levněji!!! Ostatní programy - škoda se vyjadřovat.
 
 
  Hura!!! 

06.12.2006 21:29 • Vlado
Po francuzky neviem a UPC som uz toto leto odhlasil. Ale som rad, ze do jeho (draho) plateneho suboru pribudla stanica, ktora divakom v nasom regione uz velmi dlho chybala (a ked bude vysielat aj slovensky, to sa len spusti lavina hromadneho objednavania balikov UPC; Digi TV ma po totalne vtakoch!)... :-D
 
 
  Dobrá finta 

06.12.2006 20:20 • Pavel Holý
Tak tenhle program může sledovat každý zadarmo na jakémkoliv přijímači zásluha UPC je jen v tom že ho přiřadila na předvolby 100 a 101 :-) Nedělejte z lidí blbce prosím pane Malina.
 
 
Celkový počet komentářů: 12 / zobrazují se: 1 ... 12

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist