Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 12:44:39   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Nechte se vyšetřit! Festival otrlého diváka letos promění kino Aero v Epidemiologické centrum

  Autor: Aerofilms , e-mail: info@aerofilms.cz Přidané: 07.03.2016


Dvanáctý ročník Festivalu otrlého diváka promění pražské kino Aero v Epidemiologické centrum. Nákaze, tématu letošního ročníku, budou diváci spolu s dramaturgy přehlídky čelit pomocí 17 nejpůsobivějších, nejsměšnějších, nejzapadlejších i nejbizarnějších filmů z kategorie hororů, extrémů, akčňáků, krváků, campů, béček, céček i péček.


„Virózu, která řádí v české kotlince, nelze nadále nečinně přehlížet, a tak jsme letošní dvanáctý ročník pojali coby příležitost k prevenci a poučení ve směru nákazy,“ komentuje letošní téma jeden z dramaturgů přehlídky Jiří Flígl. Hlavní část každým rokem populárnějšího festivalu se odehraje od 8. do 13. března tradičně v žižkovském kině Aero. Festival pak v ozvěnách dorazí v pátek 18. března také do brněnského kina Scala.


Skauti vs. zombie, živý dabing i jedna z prvních rolí Vigga Mortensena

Během šesti festivalových dnů nabídne přehlídka 17 filmů všemožných okrajových žánrů včetně jedné projekce tzv. naslepo. Za výběrem filmů i doprovodným programem stojí stálý dramaturgický tým Festivalu otrlého diváka ve složení David Čeněk, Jiří Flígl, Petr Šaroch a Antonín Tesař. „I letos se pokusíme připravit co nejvstřícnější podmínky, abychom si společně s diváky i v tomto co do počtu tuctovém ročníku užili spoustu netuctové zábavy. Výchozí platformou nám opět bude celé spektrum otrlosti od nesoudných akčňáků a blouznivých pop úletů přes povznášející art fart i vyprazdňující extrém po vypečené hororové novinky či uleželé klasiky z dějin evropské, exotické i pornografické kinematografie. O dodatečnou stimulaci se pak postará celková stylizace kina Aero, ale také osobité simultánní překlady, živý dabing, interaktivní projekce a případně i povzbuzováky na baru,“ přibližuje program David Čeněk.

Po úplně první projekci od 18 hodin, kdy bude promítána delirická ultimativně béčková variace na RoboCopa s názvem Ocel a krajky, a to s genderově vyváženým simultánním překladem do sluchátek, bude festival v úterý 8. března ve 20:30 slavnostně zahájen novinkou Skautský průvodce zombie apokalypsou od scénáristy, režiséra a producenta Christophera Landona, který stojí mimo jiné také za hororovou sérií Paranormal Activity.

„Z nabitého programu na další dny divákům doporučujeme skvělý německý halucinační snímek Noční můra o tom, jak by to vypadalo, kdyby E. T. Mimozemšťan nebyla roztomile nemotorná figurka, ale odpudivě vyhlížející a podivné zvuky vydávající monstrum připomínající znetvořené embryo. Tvůrci této intenzivní audiovizuální jízdy varují před zvukovými a stroboskopickými efekty, ale zároveň nabádají provozovatele kin, aby snímek promítali s maximální hlasitostí. Což je požadavek, jemuž tým Otrlce, po všech těch letech beztak mírně nahluchlý, s radostí vyhoví,“ láká Antonín Tesař. Film Noční můra bude na Festivalu otrlého diváka uveden v sobotu 12. března od 19:30 hodin ve spolupráci s MFF Karlovy Vary. Dvě nejvýznamnější české filmové přehlídky si tak podají ruku na červeném koberci v Aeru.

Vyznavači extrémní kinematografie by si neměli nechat ujít Srpnový underground, který jeho tvůrce Fred Vogel pojal jako sestřih z domácích videí dvojice sériových vrahů, a co se týče formy i obsahu, došel na samu hranici únosnosti. Projekci filmu v pátek 11. března od 18 hodin bude předcházet živá show tetovacího a piercingového studia Hell.

Na veselejší notu publikum naopak naladí rozverný popkulturní pastiš Poslední drak (pátek 11. března 20:00), tlumočený po vzoru rané dabingové praxe VHS distribuce live přímo z pódia hvězdným týmem otrlých hlasových umělců. Milovníky filmů, které kráčejí důsledně svou vlastní cestou mimo vyšlapané žánrové chodníčky, zve Aero na uhrančivě zvrácený debut londýnského rodáka Philipa Ridleyho Zrcadlivá kůže (středa 9. března 18:00), v němž se mimo jiné v jedné ze svých prvních rolí ukázal Viggo Mortensen.


Viggo Mortensen ve filmu Zrcadlivá kůže (The Reflecting Skin, 1990)

Interaktivní projekce, pyžamová party i vaječně-dinosauří raut
Kromě tematické výzdoby kina, za kterou stojí stálá spolupracovnice festivalu Zuzana Blaštíková, a neotřelých filmových úvodů k Festivalu otrlého diváka neodmyslitelně patří také tzv. interaktivní projekce, ve kterých se může (musí) zapojit také publikum a které patří k nejoblíbenějším hřebům programu.

Všem hypochondrickým divákům doporučují organizátoři návštěvu dánského instruktážního hororu Co se z nás stalo (čtvrtek 10. března 20:30), kde budou platit zvýšené hygienické normy a kde diváci projevující sebemenší náznaky jakékoli nákazy budou nemilosrdně vyvedeni ze sálu a poté důstojným, humánním a ekologicky šetrným způsobem eliminováni.

Památku mistra nesoudných video braků Davida A. Priora, který se se loni v srpnu vydal na onen věčný buzerplac tam nahoře, uctí festival speciálním uvedením jeho vizionářského military opusu Noční války (sobota 12. března 21:30), z něhož následně sprostě opisovaly i takové veličiny jako Christopher Nolan se svým Počátkem. „Projekci pojímáme v pietním duchu jako slumber party a vyzýváme diváky, aby se dostavili ve slušivém nočním úboru, případně v plné polní. K navození té správné oneirické atmosféry se budou podávat posilující šláftruňky,“ doplňuje za festival Petr Šaroch.

Celou letošní přehlídku uzavře tematický vaječně-dinosauří raut po posledním filmu Carnosaurus, který bude promítán v neděli 13. března od 20 hodin. „Carnosaurus je taková současnější varianta Zemanovy Cesty do pravěku, až na to, že v ní nakažené ženy snášejí vejce vraždících dinosaurů, kteří se chtějí znovu chopit vlády nad naší planetou,“ přibližuje zakončovací snímek Antonín Tesař.


KOMPLETNÍ PROGRAM 12. ROČNÍKU FESTIVALU OTRLÉHO DIVÁKA:

PRAHA – KINO AERO

Úterý 8. března 2016
18:00 Ocel a krajky + předfilm Pan opice
20:30 Skautský průvodce zombie apokalypsou

Středa 9. března 2016
18:00 Zrcadlivá kůže
20:30 Hvozd

Čtvrtek 10. března 2016
18:00 Hrozny smrti
20:30 Co se z nás stalo

Pátek 11. března 2016
18:00 Srpnový underground
20:00 Poslední drak
22:30 Chlemtám tvou krev

Sobota 12. března 2016
13:45 Osvětová projekce v předsálí
15:30 Aero naslepo pro otrlé
17:30 Hardware
19:30 Noční můra
21:30 Noční války
23:30 Podle hvizdu poznáš pinďu

Neděle 13. března 2016
16:00 El Santo a Blue Demon proti Draculovi a vlkodlakovi
18:00 Bojovník + předfilm Pan opice
20:00 Carnosaurus


BRNO – KINO SCALA

Pátek 18. března 2016
18:00 Bojovník
20:00 Poslední drak
22:00 Hvozd


Více informací ke všem akcím najdete na oficiálním webu přehlídky www.otrlydivak.cz nebo na www.kinoaero.cz. Předprodej vstupenek probíhá na pokladnách kin Aero, Světozor, Bio Oko a Scala.


Radka Urbancová, Aerofilms, 7. 3. 2016


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
05.03.2016 • Pri používaní mobilu nezabúdajte na bezpečnostné riziká
04.03.2016 • Tisková zpráva z 5. zasedání RRTV, konaného dne 1. 3. 2016
02.03.2016 • Televize Nova spolu s diváky „Vysílá pomoc do Ugandy“
18.02.2016 • Na 1. máj zamilovaní poběží první ročník běhu Love Run
17.02.2016 • UPC v roku 2015: rast vo všetkých segmentoch poskytovaných služieb – televízii, internete a telefónnej službe
15.02.2016 • Výberové konanie na frekvencie v pásme 3,5 GHz

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist