Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 20:16:02   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Satelit SES-9 byl úspěšně vynesen raketou Falcon 9 SpaceX

  Autor: SES/PRAM , e-mail: info@pram.cz Přidané: 08.03.2016


SES S.A. (Pařížská burza NYSE Euronext a Lucemburská burza: SESG), přední světový satelitní operátor, dnes oznámil, že jeho nový satelit SES-9 byl úspěšně vynesen do vesmíru na raketě Falcon 9 společnosti SpaceX z letecké základny Cape Canaveral na americké Floridě. SES-9 se na raketě vznesl z povrchu Země v sobotu 5. března v 18:35 místního času (00:35 středoevropského času) a byl oddělen od druhého stupně plavidla o 31 minut později.


SES-9 využil chemický raketový pohon s dvěma pohonnými látkami k hlavním manévrům po startu, přesné dopravení na geostacionární orbit ve výšce 36 000 kilometrů nad rovníkem zajistil elektrický pohon. Všechny manévry v plánované patnáctileté nominální životnosti satelitu budou provedeny elektrickým pohonem. Společnost SES začne satelit SES-9 komerčně využívat v třetím čtvrtletí roku 2016.

SES-9 je největším satelitem společnosti SES v Asijsko-Pacifickém regionu. Byl vyroben společností Boeing Satellite Systems International, váží 5,3 tuny a je vybaven 57 vysoce výkonnými transpondéry v Ku pásmu (ekvivalent 81 transpondérů po 36 MHz). Díky tomu zajistí výrazné zvýšení kapacity pro rychle rostoucí video trh severovýchodní Asie, jižní Asie, Indie, Indonésie a Filipín. Satelit SES-9 bude umístěn na pozici 108,2° východně, kde nahradí jiný satelit SES, NSS-11, a kde bude fungovat spolu se satelitem SES-7.

„SES-9 je důležitým stavebním kamenem v naší strategii růstu v dynamických regionech a čtyřech hlavních sektorech: video, podniky, mobilita a vlády,“ uvedl Martin Halliwell, technologický ředitel SES. „Z pozice, kde již máme SES-7, nový satelit dosáhne do 22 milionů televizních domácností a je navržen k poskytování vysoce výkonné konektivity pro domácnosti, podniky a instituce napříč Asií. S vyhrazenými svazky pro řešení mobility nám pomůže využít nových příležitostí námořní a letecké konektivity v těchto rostoucích trzích. Úspěšné vynesení SES-9 je také dalším důležitým milníkem v našem výborném vztahu se společností SpaceX jako stále důležitějším poskytovatelem vesmírných startů. Úspěch mise je důkazem profesionality a působivých výkonů SpaceX. Gratuluji týmům SpaceX a SES, které společně odvedli vynikající práci.“


Více informací o misi:

SES: www.ses.com/ses-9-factsheet
SpaceX: www.spacex.com/sites/spacex/files/spacex_ses9_press_kit_final.pdf


O společnosti SES:

SES (Pařížská burza NYSE Euronext a Lucemburská burza: SESG) je předním světovým provozovatelem satelitů s flotilou více než 50 geostacionárních družic. Společnost zajišťuje satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele internetového obsahu (ICP) a internetových služeb (ISP), operátory mobilních a pevných sítí a pro obchodní i státní organizace na celém světě.

SES je synonymem pro dlouhodobé obchodní partnerské vztahy, vysokou kvalitu služeb a excelence v satelitním oboru. Kulturně různorodé regionální týmy SES působí po celém světě. Úzce spolupracují se zákazníky a uspokojují jejich specifické potřeby týkající se satelitních pásem a dalších služeb.

SES vlastní podíl ve společnosti O3b Networks, satelitní sítě nové generace kombinující dosah satelitu s rychlostí optických vláken.

Další informace lze nalézt na http://cz.ses.com/


Jsme i na sociálních sítích:

Facebook: http://www.facebook.com/ASTRA.CZSK
Twitter: http://www.twitter.com/SES_Satellites
YouTube: http://www.youtube.com/SESVideoChannel
LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/ses
Blog: http://www.ses.com/blog
SES studie: http://www.ses.com/18681915/white-papers
SES galerie: http://extranet.ses.com/18706236/pictures


Marek Němec, Account Manager, PRAM Consulting


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.03.2016 • Fúze společností RR Media a SES Platform Services vytvoří vůdčího celosvětového poskytovatele globálních mediálních řešení
04.02.2016 • Společnosti Discovery a BBC uzavřely smlouvu o vysílání olympijských her
28.01.2016 • Pátý ročník umělecké soutěže ASTRA Talent má vítěze
05.01.2016 • Experti Eurosportu předpověděli hvězdy budoucnosti pro rok 2016, Novak Djoković sportovcem roku v hlasování diváků
16.10.2015 • Satelit Eutelsat 115 West B v provozu
13.10.2015 • Hattrick Eurosportu v TV Sports Awards 2015 v Monaku

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist