Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 10:17:35   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Ze světa | Články
 

Skupina Nova získala zlato za set design pro pěveckou show SuperStar v prestižní soutěži Promax BDA Europe Awards

  Autor: TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 16.03.2016


Skupina Nova získala v prestižní mezinárodní soutěži Promax BDA Europe Awards, která oceňuje nejlepší počiny v oblasti televizní reklamy, grafiky a vizuální prezentace, první místo za scénu pěvecké show SuperStar. Ta byla nominována v sekci věnované nejlepším scénografickým projektům.


Kreativní tým skupiny Nova má důvod k oslavám. Na včerejším vyhlášení vítězů soutěže Promax BDE Europe Awards, které se odehrálo v Barceloně, získala Nova za nominovaný set design pěvecké show SuperStar první místo v sekci nejlepších scénografických projektů. „Dostali jsme se do povědomí na mezinárodní scéně a řada kolegů z amerických, britských, německých i francouzských televizí nám letos na Promaxu projevila uznání. Jsem za to moc rád, protože spolupráce se skvělým architektem Jaroslavem Holotou a kreativním producentem a režisérem Peterem Majeským probíhá na Nově už řadu let a tento úspěch je skvělým oceněním naší dlouholeté spolupráce. Je vidět, že i v České republice a na Slovensku lze realizovat velkou a mezinárodně úspěšnou show, která svojí originální scénou a vizuální dramaturgií inspiruje ostatní,“ říká Alan Záruba, kreativní ředitel skupiny Nova.

Set design pro SuperStar je společným projektem TV Nova a TV Markíza a pracoval na něm architekt Jaroslav Holota, který se zároveň podílel na redesignu zpravodajského studia TV Nova. Na výrobu velkolepé scény o rozměrech 32x16 metrů, jejíž instalace trvala 50 lidem celý měsíc, bylo použito 30 tun dřeva, 50 tun železa a 40 km kabelů. Osvětlení zajišťovalo 400 světel a otočná světelná konstrukce, tzv. Parasol Systems Star. Celé scéně vévodila 40 metrů široká a 10 metrů vysoká LED stěna. V průběhu přenosů byla také použita řada pyrotechnických efektů – ohňů, ohnivých fontán nebo plazivého dýmu.

Skupina Nova se do prestižní soutěže nominovala také s redesignem sportovních kanálů NOVA Sport 1 a NOVA Sport 2 v kategorii General Brand Design. „Nominace v této druhé nejprestižnější kategorii na Promaxu je pro nás obrovským úspěchem a závazkem do budoucna. Dostat se v ostré konkurenci globálních brandů, jako jsou Sony Pictures, Disney, Canal+, nebo ProSiebenSat.1, do užšího výběru z 1 600 přihlášek z celé Evropy je poctou a odměnou našemu kreativnímu týmu. Podstatnou součástí tohoto úspěchu byla mnohostranná spolupráce se špičkovým českým design studiem Oficina, s kterým jsme celý projekt realizovali od konceptu až po finální fázi. Tuto spolupráci chci rozvíjet dál, neboť je krásné vyhrát zlatou sošku, ale ještě krásnější by bylo tento úspěch potvrdit příště. Neděláme to ale pro sebe, naší nejdůležitější motivací vždycky bylo a bude přinést ten nejlepší design, promo a vizuální prezentaci našim divákům,“ uzavírá kreativní ředitel skupiny Nova.


Anna Suchá, Vedoucí oddělení PR a komunikace skupiny Nova, 16. 3. 2016


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.02.2016 • 66. ročník prestižního filmového festivalu Berlinále zná své vítěze
12.02.2016 • Barrandov Studio a.s. – oficiálním partnerem českého zastoupení na EFM Berlin 2016
12.02.2016 • Skupina Nova získala dvě nominace za rebranding kanálů NOVA Sport a set design pro pěveckou show SuperStar v prestižní soutěži Promax BDA Europe Award
04.02.2016 • Na Sundance festivalu zazářil český film Furiant
12.01.2016 • Alena Mihulová - Nejlepší herečku v Palm Springs!
09.01.2016 • Slávek Horák s cenou pro vycházející režisérské hvězdy

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist