Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 06:35:43   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - DVB-T | Články
 

Towercom prináša divákom v rámci DVB-T nový Ultra HD program - FunBox 4K

  Autor: Towercom , e-mail: info@towercom.sk Přidané: 25.08.2016



Spoločnosť Towercom, a.s., poskytovateľ služieb digitálneho terestriálneho vysielania na Slovensku, v spolupráci s medzinárodnou mediálnou spoločnosťou SPI International prináša na anténu nový Ultra HD program - FunBox 4K.


Towercom pokračuje v testovaní inovatívnych technológií. Počas Letných olympijských hier 2016 bolo na Slovensku spustené historicky prvé terestriálne vysielanie v ultra vysokom roz-líšení (UHD), ktoré prinieslo najvýznamnejšie olympijské momenty v maximálnej kvalite ob-razu plného detailov a farieb. Od dnešného dňa, 25. augusta 2016, je dostupná v testovacom terestriálnom multiplexe nová televízna stanica FunBox 4K, ktorá prináša širokú ponuku dokumentov a programov zameraných na scénické umenie a adrenalínové dobrodružstvá v natívnom 4K rozlíšení.

„Sme radi, že sme získali ďalšieho partnera, s ktorým môžeme pokračovať v jedinečných testoch Ultra HD vysielania cez anténu. Mimoriadne pozitívny ohlas divákov na spustenie testovacieho vysielania počas olympiády nás potešil. Teraz im prinášame možnosť sledovať ďalší program v ultra vysokom rozlíšení – FunBox 4K od SPI International, ktorý ponúka ide-álny obsah s množstvom detailov, výnimočným kontrastom a bohatšími farbami. Cieľom testu je nielen overenie technológie distribúcie Ultra HD a pripravenosť koncových zariadení, ale aj overenie príjmových možností opätovného využitia VHF pásma,“ povedal Zsolt Nagy, technický riaditeľ Towercom, a.s.

Testovacie Ultra HD vysielanie je dostupné z vysielača Bratislava-Kamzík na 6. kanáli (pásmo VHF) s vyžiareným výkonom ERP = 5 kW, ochranný interval 1/16, FEC 4/5, predpokla-daný dátový tok je na úrovni 20 Mbps v kompresnom formáte H.265 (HEVC). Na príjem Ultra HD vysielania je potrebný televízor alebo prijímač schopný spracovať signál DVB-T2 H.265 a anténa s podporou VHF príjmu. Vysielacie parametre boli upravené a odporúčame divá-kom, ktorí už prijímali Olympiádu v ultra HD cez anténu, aby opätovne naladili svoje prijímacie zariadenia.

Funbox 4K bude vysielať v testovacom multiplexe do 20. septembra 2016. Prezentácia 4K vysielania cez anténu je pripravená v predajni TPD v Bratislave a ďalších predaniach s anténovou technikou prostredníctvom najmodernejších televízorov aj externého prijímača VU+ Solo 4K s DVB-T2 tunerom.

„Zámerom SPI International je vytvárať pre FunBox 4K čo možno najväčšie množstvo natív-neho 4K obsahu. Vysielame iba programy s vysokou kvalitou produkcie, ktoré divákom do-kážu sprostredkovať výnimočný vizuálny zážitok,“ hovorí Berk Uziyel, výkonný riaditeľ spoločnosti SPI International / Filmbox. „SPI International bola vždy inovatívnou spoločnosťou. Ako prví sme televíznym divákom v strednej Európe priniesli filmový kanál v HD. V tomto poslaní pokračujeme aj s technológiou Ultra HD,“ dopĺňa Berk Uziyel.


O spoločnosti SPI International, www.spiintl.com

Už viac ako dvadsať rokov patrí spoločnosť SPI International medzi popredných poskytovateľov filmového a televízneho obsahu na medzinárodnom trhu. SPI v súčasnej dobe prevádzkuje 34 TV programov v 41 krajinách a jedinečnú VoD videotéku s 25 miliónmi mesačných predplatiteľov. Vďaka spolupráci s partnermi, medzi ktoré patrí napríklad Focus Features, The Weinstein Company, Summit En-tertainment, Studio Canal, Pathé, Lakeshore Entertainment, Wild Bunch, BBC, ITV, Beta, Fremantle Corp. či Tandem, poskytuje pútavý obsah vysokej kvality. SPI ho šíri prostredníctvom najnovších technológií, ktoré divákom umožňujú jednoduchý prístup odkiaľkoľvek. Zatiaľ poslednou novinkou od spoločnosti SPI je aplikácia FilmBox Live, prostredníctvom ktorej je možné sledovať živé vysielanie TV programov aj obsah videotéky na akomkoľvek zariadení pripojenom k internetu. Spoločnosť SPI Inter-national posúva hranice domácej zábavy a vytvára príležitosti pre svojich partnerov z celého sveta.


O spoločnosti Towercom, www.towercom.sk

Towercom, a.s. je obchodná spoločnosť poskytujúca služby spojené s prevádzkovaním siete rozhla-sových a televíznych vysielačov a prevádzačov, terestriálneho digitálneho vysielania v systéme DVB-T ako aj digitálneho satelitného vysielania a distribúcie modulácie. K zákazníkom Towercom, a.s. patria vysielatelia najvýznamnejších slovenských a českých televíznych a rozhlasových staníc, prevádzkovatelia EKS sietí, významní poskytovatelia EKS služieb, štátne inštitúcie a mnoho ďalších osôb.Towercom, a.s. zabezpečuje pre koncových užívateľov (divákov) prístup k vysielaniu programo-vých služieb slovenských vysielateľov, ktorý o poskytovanie takejto služby spoločnosť požiadali pro-stredníctvom technického prostriedku na zabezpečenie príjmu prostredníctvom prístupovej karty pod názvom Voľná telka. Towercom a.s. je rovnako prevádzkovateľom retransmisie pod obchodnou značkou Plustelka.

Spoločnosť Towercom, a.s. patrí do skupiny Macquarie Infrastructure Funds, ktorá patrí medzi výz-namné svetové infraštruktúrne fondy.


Michal Šuran, Marketing Manager, Towercom, 25. 8. 2016


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.08.2016 • RÚ povolil TV vysielače na rozšírenie pokrytia 1. multiplexu
18.08.2016 • Terestriálne vysielanie má na Slovensku svoje miesto - Voľná telka v každej tretej domácnosti!
16.08.2016 • Výluka televizního vysílání dnes, v úterý 16. 8. 2016 z vysílače Sušice/Svatobor
11.08.2016 • Towercom a RTVS prinášajú Olympiádu cez anténu v Ultra HD
05.08.2016 • LOH v Riu odstartovaly, kolik diváků bude sledovat boje o medaile na svých televizorech ve vysokém rozlišení?
04.08.2016 • RÚ pridelil frekvenciu na prezentáciu štandardu DVB-T2

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist