Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 19:09:11   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

Dr.Dish TV dnes končí na Hotbirdu a od zítřka pokračuje na Astře

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 10.05.2007


Satelitní magazín připravovaný a moderovaný Christianem Massem - Dr.Dish TV, který divákům radí při technických problémech s digitálním televizním příjmem, přechází z družice Hotbird na satelit Astra 19,2° východně. V pondělí 7. 5. 2007 oznámil provozovatel, že dosavadní vysílání z družice Hotbird 13° východně (kmitočet 12,360 GHz) skončí 10. května. Kanál zde vysílal v pracovní dny od 12 do 17 hod. a o víkendu od 17 do 22 hod. na kmitočtu italské stanice Challenger TV.

Od pátku 11. 5. 2007 se bude vysílat program Dr.Dish TV z družice Astra, kmitočet 12,246 GHz, vertikální polarizace, symbolová rychlost 27500 MSym/s, FEC 3/4.


Stanice Dr.Dish-TV vysílala z družice Astra od 5.července 2006 jako tzv. programové okno v kanálu Lifestyle-TV. V rámci spolupráce s tématickým kanálem Lifestyle TV vysílala na kmitočtu 12,633 GHz, horizontální polarizace, SR 22000, FEC 5/6 v době od 20:00 hod do 22:00 hod. Ke spolupracujícím partnerům DrDish TV patří i Transponder NEWS, Stefan Hagedorn připravoval aktuální satelitní informace exkluzivně pro diváky DrDish TV.


Satelitním DXerům a ani pravidelným čtenářům webu satCentrum jistě nemusíme satelitní magazín DrDish@TV dlouze představovat, protože má za sebou již 10 let vysílání. Zejména první pořady, tehdy ještě vysílané v analogu z družice Kopernikus 3, sehrály velkou osvětovou roli a popularizovaly individuální příjem televize a rádií z orbitu. Na základě mozaiky informací o nových dostupných kanálech z jiných družic, jak byly v té době běžně sledované, někteří satelitní fanoušci „přezbrojovali“ své technické vybavení a stali se z nich „lovci na orbitě“. Internet nebyl v té době ještě zdaleka tak dostupný jako dnes a tak byl magazín DrDish@TV vedle tištěných periodik vítaným zdrojem informací z tohoto rychle se rozvíjejícího oboru.

Bohužel náklady na vysílání přes satelit byly i pro dosti čtený - tehdy ještě měsíčník - TELE-Satellit International příliš vysoké, a tak se několik dalších relací „odvysílalo“ už jen na internetu. Od září 2001 pak následovala dlouhá přestávka, vyplněná hledáním solventního sponzora. Tím se nakonec stala společnost Telenor, která financovala přímé satelitní přenosy, reprízy vysílala společnost RRSAT. Program se pak vrátil po více jak dvouleté přestávce na satelit poprvé 14.5.2003, a do konce roku 2003 se stihly další tři vydání a stejně tolik repríz. Nepravidelně potom magazín DrDish@TV vysílal i předloni.

Program magazínového typu byl po té vysílán jednou za měsíc - živě na družici INTELSAT 10-02, 1° západně, a od loňského dubna integrován do nového, pravidelného televizního programu. Každý měsíc bylo k dispozici vydání pořadu, které moderoval Christian Mass. Zahrnovalo 90 minut v němčině a angličtině a každý den se opakovalo (denní rotace). K návratu DrDish@TV redakce serveru Transponder NEWS přispěla každý týden aktualizací satelitních informací v němčině a angličtině.

Duchovním otcem magazínu je Christian Mass – dr.Dish (dr.Talíř), známý satelitní odborník a dřívější šéfredaktor odborného dvouměsíčníku TELE-Satellit International. Na obrazovce jej často doplňoval a do angličtiny tlumočil další odborník - Christian Graf. V magazínu múžeme vidět několik zajímavých receiverů, přístupových modulů, pozicionerů a či dalších komponentů satelitní techniky, a dozvíme se i o některých aktuálních změnách na satelitním orbitu. Během pořadu funguje i listárna s odpověďmi na dotazy k satelitnímu příjmu, své otázky lze zasílat dopředu (německy či anglicky) na e-mailovou adresu: drdish@drdish-tv.com.

Uvidíme, jak si povede dr.Dish TV na v Evropě nejsledovanější satelitní pozici 19,2° východně, a jak provozovateli vyjde plánované rozšíření vysílacího času. Přejeme všem zajímavý „DXový“ zážitek!


Připraveno s využitím zdroje: (ar), satundkabel.de, Stefan Hagedorn, Transponder-news.de


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.05.2007 • Truck Radio nyní vysílá z družice ASTRA 3A [ 3 ]
07.05.2007 • Volksmusik TV a Auto-Moto-TV zkušebně z družice Astra 19,2° východně
05.05.2007 • ASTRA 1L úspěšně vystartovala do kosmu
02.05.2007 • Satelit ASTRA 1L připraven ke startu [ 1 ]
18.04.2007 • UProm.TV z družice Astra - sdílení kanálu s jiným programem?
06.04.2007 • Paket Kabel Digital Free rozšířen o 26 programů [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist