Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 06.05.2024 - 01:42:45   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Stále větší zájem výrobců přijímačů o platformu entavio

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 23.05.2007


Zavedení digitální satelitní platformy entavio v Německu postupuje rychle kupředu. Dceřinná společnost SES - ASTRA Německo uskutečnila v Mnichově informační akci pro výrobce. Jejím výsledkem je to, že až deset výrobců set-top-boxů do konce roku uvede na trh receivery vhodné pro příjem této platformy, včetně firmy Humax, HDT (Hyundai), Kathrein, Kaon Media a TechnoTrend. Již dnes je v obchodech k dostání model firmy Humax.

Po oznámení Premiere a. s., která bude své programy vysílat i v digitální satelitní platformě entavio, se zájem výrobců zvýšil. Dosud si od SES ASTRA vyžádalo specifikace pro receivery cca 80 výrobců přijímačů.

Pan Wilfried Urner, vedoucí pracovník platformy entavio, řekl: „Jsme potěšeni velkým zájmem výrobců a jejich otevřeností pro naši novou službu. Informační setkání a obliba u tohoto průmyslového odvětví jednoznačně ukazuje, že vývoj entavio jako otevřené, neutrální a nediskriminační platformy je správná cesta, aby byl divákům umožněn spolehlivý přístup k digitálnímu světu budoucnosti.“

„Akce společnosti ASTRA na trhu zjednala jasno. Bylo zřejmé, že pro každého výrobce existuje možnost, aby vyrobil přijímače vhodné pro platformu entavio“, řekl pan Uwe Press, šéf společnosti Kaon Media Německo s r. o.

Vedoucí firmy SMART pan Herbert Lauble k tomu dodává: „S akcí platformy entavio pro výrobce digitálních receiverů jsme byli velmi spokojeni. Žádná otázka nezůstala nezodpovězena. Závěrem akce proto zazněly i velmi pozitivní hlasy z tohoto průmyslového odvětví ohledně informační politiky dceřinné společnosti ASTRA ve věci platformy entavio.“

Hlavním bodem informačního setkání byla prezentace procesu samostatné certifikace receiverů entavio výrobcem, která je vyvíjena společností APS (Astra Platform Services). Pomocí zkušebních metod, které APS dá k dispozici všem zúčastněným výrobcům, v budoucnosti může výrobce receiverů samostatně provádět shodné zkoušky boxů. Tento test jim dovoluje výhodné, na trhu oprávněné a flexibilní zkoušky vyvíjeného receiveru. Test se uskuteční v plné vlastní zodpovědnosti výrobce. V případě požadavku firem je společnost APS v tomto procesu podpoří. Shodnými zkouškami se má zajistit, že receiver vyhovuje nejnižším specifikacím pro platformu entavio a tím je schopen přijímat celou různorodou digitální nabídku, která se vysílá v platformě entavio.


Markus Payer, SES ASTRA


O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com:

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby více než 109 milionům domácnostem, které využívají příjem DTH nebo kabelové vysílání. V současné době má ASTRA 12 satelitů, které přenášejí 1864 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA také poskytuje multimediální, telekomunikační a internetové služby na satelitní bázi pro firmy, vlády a jejich činnost. Na svých satelitech má dnes k dispozici 26 programů HDTV. ASTRA je tak nejvýznamnější vysílací platformou HDTV v Evropě. Hlavní orbitální pozice ASTRA jsou 19,2° východně, 28,2° východně, a 23,5° východně.

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES je vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES New Skies, které zabezpečují globální spojení i pokrytí. Skupina také vlastní strategické podíly ve společnosti SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 36 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na stránce: www.ses.com


SES ASTRA Press, 21. 5. 2007, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.05.2007 • DVB-C v Německu: 3,3 miliónů domácností [ 1 ]
14.05.2007 • Radio Hitwelle z družice Astra
12.05.2007 • Skupina SES oznámila přidělení kontraktu na satelit NSS-12 společnosti Space Systems/Loral
09.05.2007 • Společnost SES AMERICOM oznámila dodání satelitu AMC-5R a zavedení rezervního plánu flotily
03.05.2007 • BBC může spustit plánovanou satelitní platformu „Freesat”
03.05.2007 • Skupina SES oznámila výsledky za první čtvrtletí

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Pro příjem platformy receivry ... 

23.05.2007 08:29 • anonym
Pro příjem platformy receivry bez přístupových karet
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist