Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 15:50:26   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dubnové programové tipy HBO

  Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 01.04.2017


Za pozornost stojí v dubnu na placeném filmovém kanálu HBO nedělní premiéry v čele s pokračováním komixových X-Menů s podtitulem Apokalypsa, návrat legendárních Krotitelů duchů (Ghostbusters) anebo katastrofické akční sci-fi Den nezávislosti: Nový útok (Independence Day: Resurgence). Seriálové diváky potěší premiéry nové řady Silicon Valley, Viceprezident(ky) a závěrečná sezóna Pozůstalých (The Leftovers). Fanoušci Nicka Cavea by si před jeho očekávaným říjnovým koncertem neměli nechat ujít unikátní dokumentární film Nick Cave: One More Time With Feeling.



Tip měsíce:

X-MEN: APOKALYPSA (X-Men: Apocalypse)

Po celosvětovém hitu X-Men: Budoucí minulost (2014) se tradiční režisér filmů o X-Menech Bryan Singer vrací. Apocalypse, první a nejmocnější z mutantů marvelovského světa X-Menů, načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Po tisíci letech se probouzí a je ze stavu světa značně rozčarován. Dá tedy dohromady tým mutantů včetně Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země visí na vlásku… Krásná Raven (Jennifer Lawrence) s podporou profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, který musí zastavit svého největšího nepřítele a zachránit lidstvo před zánikem.

komiksové akční sci-fi

Neděle 2. dubna ve 20:00 hod.



Nedělní premiéry:

KROTITELÉ DUCHŮ (Ghostbusters)

Kultovní Krotitelé duchů se po dvaatřiceti letech vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. A dámy dostaly přednost! Čtyři krasavice inteligentní (a vtipné!) musejí utvořit tým, který ubrání Manhattan před náhlou invazí duchů, strašidel a slizu a jednoduše zachrání svět… Režisér Paul Feig přináší známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky nimž byly původní dva snímky československého režiséra Ivana Reitmana tak oblíbené, v podání ženských komediálních hvězd současnosti.

2016 | 111 minut | 12 | akční sci-fi komedie
Režie: Paul Feig
Hrají: Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Kate McKinnon, Leslie Jones, Chris Hemsworth

Neděle 9. dubna 2017 ve 20:00 hod.


OSLNĚNI SLUNCEM (A Bigger Splash)

Slavná rocková hvězda Marianne Lane (Tilda Swinton) tráví se svým partnerem Paulem (Matthias Schoenaerts) poklidnou dovolenou v prosluněné Itálii. Idylu ovšem naruší nečekaný příjezd zpěvaččina starého přítele a někdejšího producenta Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okouzlující dcery Penelope (hraje ji Dakota Johnson, čím dál populárnější hvězda Padesáti odstínů šedi i temnoty). Radost z nečekaného setkání se pomalu mění v atmosféru plnou skrytých vášní, nevítané nostalgie, nedůvěry, podezírání a žárlivosti. Místy až nebezpečně nevyzpytatelný snímek vás atmosférou míst, na nichž se natáčelo, spolehlivě přenese do letních prázdnin. Než se stane něco ošklivého.

2015 | 119 minut | 15 | psychologické drama
Režie: Luca Guadagnino
Hrají: Ralph Fiennes, Dakota Johnson, Matthias Schoenaerts, Tilda Swinton, Aurore Clément

Neděle 16. dubna 2017 ve 20:00 hod.


DEN NEZÁVISLOSTI: NOVÝ ÚTOK (Independence Day: Resurgence)

Dvacet let poté, co téměř vymazali lidstvo z povrchu zemského, se tajemní vetřelci vracejí s odplatou v napínavém pokračování kasovního trháku Den nezávislosti (1996). Pomocí mimozemských technologií se obyvatelům Země pod vedením geniálního vědce Davida Levinsona (opět Jeff Goldblum) podařilo vyvinout rozsáhlý program na obranu planety. Nic nás ale nedokáže připravit na novou invazi nepředstavitelné síly a brutality – lidstvo může zachránit jen vynalézavost a odvaha hrstky statečných mužů a žen. Velkolepě natočená sci-fi od experta na katastrofické akčňáky Rolanda Emmericha, režiséra Godzilly, Dne poté nebo legendární Hvězdné brány.

2016 | 114 minut | 12 | katastrofické akční sci-fi
Režie: Roland Emmerich
Hrají: Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Bill Pullman, Maika Monroe, Travis Tope

Neděle 23. dubna 2017 ve 20:00 hod.


NESMRTELNÝ ŽIVOT HENRIETTY LACKSOVÉ (The Immortal Life Of Henrietta Lacks)

Držitelka ceny Emmy® a nominace na Oscara® Oprah Winfrey v hlavní roli nového snímku z produkce HBO Films! Jde o skutečný příběh chudé Afroameričanky, matky pěti dětí z Baltimoru, která zemřela v roce 1951 ve věku edenatřiceti let na rakovinu děložního čípku. Rakovinné buňky Henrietty Lacks byly bez jejího souhlasu použity k převratnému výzkumu, z nějž vzešla první nesmrtelná buněčná linie. Příběh viděný očima Henriettiny dcery Deborah Lacks (Oprah Winfrey) zachycuje její snahu dozvědět se co nejvíc o matce, kterou nikdy nepoznala. Předlohou dramatu o aroganci lékařů a jejich úspěchu, o předsudcích a rasismu i o chudobě a přátelství mezi těmi nejnesourodějšími lidmi je kritiky uznávaný stejnojmenný bestseller Rebeky Skloot.

2017 | 120 minut | 12 | drama
Režie: George C. Wolfe
Hrají: Oprah Winfrey, Rose Byrne, Renée Elise Goldsberry, Courtney B. Vance, Reg E. Cathey

Neděle 30. dubna 2017 ve 20:00 hod.



Nenechte si ujít

SEDMILHÁŘKY (Big Little Lies)

V kalifornském městečku Monterey dojde během benefiční akce místní základní školy k vraždě. Totožnost oběti i pachatele zpočátku zůstává záhadou, ale podle všeho stojí v pozadí zločinu rivalita a tajemství obklopující trojici matek. Madeline (R. Witherspoon) je živelná žena v domácnosti, která nesnáší exmanželovu novou mladší paní, instruktorku jógy Bonnie (Z. Kravitz). Madelinina nejlepší kamarádka Celeste (N. Kidman) bývala právničkou a s mladším manželem (A. Skarsgård) nemá právě vyrovnaný vztah… A pak tu je svobodná matka s temnou minulostí Jane (S. Woodley). Poslední ze sedmi dílů minisérie Sedmilhářky konečně odhalí, jaké tajemství každá z žen skrývá, a především se dozvíme, co přesně se stalo onu osudnou noc.

2017 | 60 minut | 15 | komediální drama z produkce HBO
Režie: Jean-Marc Vallée
Hrají: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern, Alexander Skarsgård

Pondělí 3. dubna 2017 ve 20:00 hod.


POZŮSTALÍ III. (The Leftovers III.)

Třetí (a poslední) řada seriálu o rodině, která se zoufale snaží vyrovnat s dlouhodobými následky události zvané Nanebevzetí, při níž dvě procenta světové populace zmizela beze stopy. Dramatický seriál z produkce HBO od Damona Lindelofa (držitel ceny Emmy® za seriálový hit Ztraceni) je inspirován románem Toma Perrotty (spolutvůrce a výkonný producent) z roku 2011. Rodiny Garveyových a Murphyových, které se v předchozí řadě poznaly v texaském městě přezdívaném Zázrak, se bezmála sedm let po osudné tragédii opět semknou. Jejich poslední cesta směřuje do Austrálie, kde dojde k nečekanému vyvrcholení. Na HBO 3 se v rámci Seriálových maratonů podívejte na první a druhou řadu seriálu. V sobotu 8. dubna od 20:00 (první řada) a pak v sobotu 15. dubna od 20:00 (druhá řada).

2017 | 60 minut | 18 | mysteriózní drama z produkce HBO
Režie: Mimi Leder aj.
Hrají: Justin Theroux, Carrie Coon, Amy Brenneman, Kevin Carroll, Christopher Eccleston

Pondělí 17. dubna 2017 ve 20:00 hod. a každé další pondělí, vždy ve 20:00 hod.


VICEPREZIDENT(KA) VI. (Veep VI.)

HBO uvádí šestou řadu oceňovaného komediálního seriálu od Armanda Iannucciho. S nadhledem a patřičnou dávkou ironie představuje uzavřený svět politiky ve Washingtonu a každodenní pracovní smršť někdejší viceprezidentky a současné prezidentky Seliny Meyer. Hlavní roli ztvárnila skvělá Julia Louis-Dreyfus, která za tuto roli získala cenu Emmy®.

2017 | 30 minut | 12 | komediální seriál z produkce HBO
Režie: Craig Zisk, Becky Martin aj.
Hrají: Julia Louis-Dreyfus, Tony Hale, Anna Chlumsky, Reid Scott, Matt Walsh

Pondělí 17. dubna 2017 ve 21:30 hod. a každé další pondělí, vždy ve 21:30 hod.


SILICON VALLEY IV. (Silicon Valley IV.)

Silicon Valley je ovládané novodobou zlatou horečkou světa špičkových technologií. A ti nejnadanější jedinci se svým úspěchem často nedokážou správně naložit… Mike Judge (Maléry pana Šikuly, Beavis a Butthead, Tatík Hill a spol.) přináší prostřednictvím tohoto oceňovaného komediálního seriálu, který nyní vstupuje do čtvrté řady, na obrazovky HBO značně neuctivý humor i vlastní zkušenosti ze slavného kalifornského údolí.

2016 | 30 minut | 12 | komediální seriál z produkce HBO
Režie: Alec Berg, Mike Judge aj.
Hrají: Thomas Middleditch, T. J. Miller, Josh Brener, Martin Starr, Kumail Nanjiani

Pondělí 24. dubna 2017 ve 21:00 hod. a každé další pondělí, vždy ve 21:00 hod.


NICK CAVE: ONE MORE TIME WITH FEELING (One More Time with Feeling)

Dokumentární film, který je recenzenty označován za mistrovské dílo hudby, imaginace a ryzích emocí, zkoumá vznik šestnáctého studiového alba kapely Nick Cave & The Bad Seeds. Počátkem loňského září vydaná deska Skeleton Tree se točila na pozadí osobní tragédie, smrti Nickova patnáctiletého syna Arthura. Výsledkem černobílého snímku s překvapivými barevnými momenty je křehká, syrová výpověď umělce, který se snaží proklestit si cestu temnotou. Vychutnejme si dokument od režiséra skvělého dramatu Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem, než Nicka Cavea uslyšíme hrát v říjnu v Praze naživo!

2016 | 107 minut | 12 | dokumentární film
Režie: Andrew Dominik
Hrají: Nick Cave, Warren Ellis, Nick Cave & The Bad Seeds

Čtvrtek 6. dubna 2017 ve 21:40 hod.


OTEVŘI OČI (Open Your Eyes)

„Slepec je jako ústa bez rukou.“ Toto staré nepálské přísloví představuje pro Manisaru a Durgu drsnou skutečnost. Zrak postarších manželů žijících v nepálských horách se totiž za posledních patnáct let zhoršil natolik, že nejsou schopni zvládnout většinu základních úkonů. Přestože se stali oběťmi šedého zákalu, který je nejčastější příčinou slepoty v chudých komunitách po celém světě, dostali šanci získat zrak zpět díky operaci (sponzorované mezinárodní zdravotnickou organizací The Seva Foundation), která stojí pár dolarů a trvá jen několik minut. Nezapomenutelný dokument odehrávající se na pozadí úchvatných himalájských hor se natáčel v průběhu tří dnů a sleduje Manisaru a Durgu na cestě za příležitostí znovu vidět.

2015 | 33 minut | 12 | dokument z produkce HBO
Režie: Irene Taylor Brodsky

Čtvrtek 27. dubna 2017 ve 21:55 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových a IPTV sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách DIGI TV, freeSAT, Magio TV, T-Home, Flix TV a Skylink na satelitech Thor 6 na pozici 0,8 st. západně, Amos 2 na pozici 4,0 st. západně, Eutelsat 16A na pozici 16,0 stupňů východně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně.

Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.
Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz
Facebook: HBO CZSK, Cinemax CZSK
Twitter: HBO_CZSK
youtube: HBO CZSK

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO a HBO HD, HBO2 i HBO3 si můžete stáhnout na webu satCentrum v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe,
připravila redakce satCentrum, 31. 3. 2017, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.






  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.03.2017 • MS ve snookeru na Eurosportu, mistr světa si odnese 375 000 liber
29.03.2017 • Dubnové seriálové tipy HBO3
28.03.2017 • Dubnová nabídka artových filmů na Cinemax 2
27.03.2017 • Dubnové filmové lahůdky na Cinemaxu
26.03.2017 • Prima ZOOM vás ve 13. týdnu nejen baví
25.03.2017 • AMC Networks prodloužilo práva na Formuli 1 - F1 bude exkluzivně na stanicích Sport1 a Sport2 až do roku 2020

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist