Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 13:31:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Discovery Channel představil své programové schéma pro sezónu 2017-2018

  Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 20.04.2017


Discovery Channel dnes uveřejnil přehled pořadů pro sezónu 2017-2018, ve které diváci najdou jak ambiciózní celosvětově úspěšné seriály, které se navrací na obrazovky, tak odvážné a inovativní speciály a napjatě očekávané novinky. I nadále se Discovery Channel zaměří na vyprávění příběhů ze skutečného života.


“Čeští diváci mají rádi pořady, které uspokojí jejich zvědavost. Discovery Channel už přes 30 let umožňuje divákům prožít reálné příběhy opravdových expertů, dobrodruhů a samorostů, kteří jsou pro diváky zdrojem inspirace a impulsem k využití vlastní představivosti. Jsme rádi, že tento druh zábavy můžeme přinášet i našim českým fanouškům,“ řekla Alexandra Tiganas, Channel Director, Discovery Networks CEE. „Také v roce 2017 klademe důraz na vyprávění příběhů, které se skutečně staly, představujeme nové formáty a jedinečné celosvětové programové události, které diváky nadchnou. Zároveň nechceme zapomínat na naše věrné fanoušky a vracíme proto na obrazovky jejich nejoblíbenější seriály,” dodává Alexandra Tiganas.

Mezi nové seriály, které se letos na obrazovkách objeví, patří Cooperův poklad zobrazující největší možné opravdové dobrodružství, hon za pokladem. Dokumentární speciál Komár, se zaměří na globální téma a klade si cíl upoutat světovou pozornost a přimět lidstvo podniknout kroky proti čím dál urgentnější hrozbě – komárům.

Jako reakci na stále stoupající celosvětovou oblibu kriminálních seriálů uvede letos Discovery Channel dva pořady, které divákům poskytnou jedinečný pohled do života dvou nejznámějších zločinců minulého století. Seriál Escobarovy miliony jde po stopách kolumbijského drogového barona Pabla Escobara a jeho skrytého pokladu. Po vzoru celosvětově úspěšného seriálu Harley and the Davidsons přichází na obrazovky také nový antologický seriál s názvem Případ Unabomber. Ten popisuje pátrání agenta FBI Jima „Fitz” Fitzgeralda po Tedu Kaczynském, zvaném „Unabomber,” pomocí průkopnické práce v oblasti forenzní lingvistiky.

Populární turbo pořady kanálu Discovery Channel nabírají otáčky s uvedením zbrusu nových seriálů jako například Garage Rehab, ale i s návratem úspěšných pořadů jako jsou Rychle a hlasitě, Naftové bratrstvo, Odpadlická autodílna nebo Pouliční psanci.

Na obrazovky se vrací také Žraločí týden, který letos v létě oslaví 30. výročí, spolu s velmi oblíbenými pořady o přežití jako je Nazí a vystrašení, na něj navazující Nazí a vystrašení XL, a také Nejsmrtelnější úlovek. Discovery Channel uzavře rok osmou řadou svého nejlépe hodnoceného seriálu Zlatá horečka a na něj navazujícím pořadem Zlatá horečka: Parkerova cesta, zcela novým seriálem, ve kterém se spolu s Parkerem Schnabelem diváci vydají po stopách jeho předků na nebezpečnou výpravu z Parkerova domova na Aljašce až do proslulých nalezišť zlata na Klondiku.

„Pořady jako Zlatá horečka nebo Rychle a hlasitě jsou našim divákům po celém světě blízké, protože díky reálným postavám a podmanivým příběhům stále patří mezi nejsledovanější seriály,” pokračuje Alexandra Tiganas. „Svým poutavým obsahem, skutečným rizikem a intrikami jsou Cooperův poklad, Případ Unabomber a Escobarovy miliony přirozeným rozšířením okruhu základních žánrů kanálu Discovery Channel. Těšíme se na představení této pestré směsice populárně naučných pořadů, dokumentů a pořadů našim divákům i v České republice,” uzavírá Alexandra Tiganas.


To nejzajímavější z pořadů kanálu Discovery Channel pro sezónu 2017-2018:

Nové neinscenované seriály

• Cooperův poklad (Cooper’s Treasure; Ample and Amblin Television) - V šedesátých letech byli kosmonauti z “původní sedmičky” rockové hvězdy a zároveň hrdinové. S vizáží filmové hvězdy a slabostí pro sportovní vozy byl Gordon Cooper z celé skupiny ten nejmladší a nejnápadnější. Jako vesmírný průzkumník obletěl s lodí Mercury-Atlas 9 Zemi a vytvořil tak rekord, který trvá dodnes – nejdelší samostatný let ve vesmíru v dějinách USA. Během jedné ze svých zásadních misí, kdy Cooper údajně prohledával Zemi kvůli jaderným elektrárnám, ve skutečnosti objevil něco zcela jiného: vraky vesmírných lodí. Celá desetiletí v utajení pracoval s informacemi, které získal při obíhání Země. Podařilo se mu vytvořit dokument, který by podle něho mohl vést k nesmírnému bohatství – vesmírnou mapu pokladů. Těsně před smrtí své tajemství svěřil dlouholetému příteli, Darellu Miklosovi v naději, že bude v jeho pátrání pokračovat a že se poklad jednou objeví. Nyní Miklos začíná pátrat, aby naplnil odkaz svého zesnulého mentora a dokázal světu, že tajemné dokumenty představují klíč pro další generaci badatelů.

• Escobarovy miliony (Escobar’s Millions) – Pablo Escobar, nejznámější kolumbijský drogový baron, který se vypracoval z pouhého dealera kokainu na hlavu Medellínského kartelu, impéria na trhu s narkotiky v hodnotě mnoha miliard dolarů. Escobar utrácel své peníze za luxusní zboží a nemovitosti po celém světě. Mnoho lidí je přesvědčeno, že se část jeho jmění stále nenašla a dodnes leží pohřbená někde v Kolumbii nebo Střední Americe. Pod záštitou kolumbijské vlády a s povolením k přístupu do míst, kam se zatím nebylo možné podívat, se Discovery vydá hledat tento údajně ukrytý poklad v novém seriálu, který stanice uvede během letošního roku. Doug a Ben, bývalí agenti CIA, se účastní mise s cílem jednou provždy záhadu vyřešit. Agenti disponující elitními schopnostmi budou s pomocí nejnovějšího podzemního radaru (GPR) pátrat po nezákonném jmění z Escobarovy drogové války. Pátrání takového rozsahu nemělo dosud ve světě obdoby. Pokud nějaké takové jmění existuje, Doug a Ben ho najdou a tuto velkou záhadu odhalí.

• Temnota (Darkness; Electus) – Bojíte se tmy? Tento nový seriál ukazuje nejvyspělejší a nejkomplexnější psychologické testy přežití vysílané v televizi. V každém díle se tři účastníci dostanou až na samou hranici svých možností v naprosté tmě v podmínkách inspirovaných situacemi z extrémního výcviku americké armády, ministerstva obrany a NASA. Budou muset přežít několik dní pohřbení pod zemí v pravěkých jeskyních, starověkých podzemních městech i několik století starých opuštěných dolech. Seriálu Temnota se diváci dočkají v srpnu 2017.


Nové franšízy kanálu Discovery Channel

• Zlatá horečka: Parkerova cesta (Gold Rush: Parker’s Trail; Raw Television) – více něž sto tisíc statečných duší se v letech 1896 až 1899 vydalo na nebezpečnou legendární stezku zlaté horečky až na nejsevernější sever, na Klondike. Většina ani nevydržela až do konce. Ať už zabiti medvědem nebo odstrašeni zrádným terénem, rozbouřenými bystřinami či teplotami pod – 40° C, obvykle jen jeden ze tří cestu vůbec dokončil. Nyní se Parker Schnabel, hvězda pořadu Discovery Zlatá horečka, pokusí tuto cestu zdolat a zdokumentovat ji. Parker má zlatokopectví v genech zejména díky svému milovanému dědečkovi, který ho inspiroval, aby vždy překonával sám sebe. Jako hold dědově památce se chce nyní postavit největší životní výzvě a vyrazit přes Pacifické pobřežní pásmo – jakmile se přiblíží zima – ze svého domova na Aljašce až k bájným zlatým polím na Klondiku. Tuto cestu má v krvi a bude tedy následovat stopy vlastních předků. Na obrazovky se seriál Zlatá horečka: Parkerova cesta chystá v červenci 2017.

• Nazí a vystrašení XL (Naked and Afraid XL; Renegade 83) – Co se stane, když vynásobíte šesti obrovský hit Discovery Channel o přežití „Nazí a vystrašení“? Dostanete úkol, o který se nikdo nikdy zatím nepokusil. Dvanáct nejbystřejších a nejdynamičtějších survivalistů, kteří už se vyšplhali na „Everest“ přeživších v „Nazí a vystrašení“, bylo povoláno, aby se postavilo situaci, která možná ani přežít nelze. NAZÍ A VYSTRAŠENÍ XL je čtyřicetidenní výzva, mnohonásobně náročnější než cokoli, co bylo vyzkoušeno v minulosti. Těchto šest žen a šest mužů se ocitne na naprosto zapomenutém místě. Nebudou mít co jíst, co pít, co na sebe. Ale tentokrát zde bude dvanáct odborníků na přežití, kteří budou navíc vzájemně soupeřit o společné omezené zdroje. Jak na sebe budou vzájemně reagovat? Spolčí se v jednu obrovskou tlupu nebo se rozdrobí do malých skupinek, aby přežili? Při tak velkém dobrodružství budou muset účastníci ovládnout prostředí, aby z něj vyvázli živí. Seriálu Nazí a vystrašení XL se diváci dočkají v září 2017.


Nové turbo seriály

• Garage Rehab (Pilgrim) – Richard Rawlings vlastní několik úspěšných podniků včetně Gas Monkey Garage, světově známé prodejny veteránů, Gas Monkey Bar a Grill. Nyní je připraven pomoci ostatním podnikatelům k podobnému úspěchu. A tak jezdí po celé zemi a hledá živořící obchod s automobily a motocykly, který je na pokraji krachu a nutně potřebuje peníze. Bude Richard se svým týmem schopen zachránit bojující dílnu před definitivním zavřením? Nový seriál Garage Rehab se na obrazovky dostane na podzim 2017.


Nové dokumentární speciály

• Komár (Mosquito; Yap Films) – Komáři jsou největšími zabijáky v moderní historii lidstva. Dnešní dynamické proměny životního prostředí a klimatu, stejně jako možnost mezinárodního cestování jen zvýšily hrozbu dalšího šíření komárů po světě. Tyto změny přinášejí choroby jako Zika, horečku dengue a žlutou zimnici do neprobádaných a nepřipravených částí světa, od Brazílie, přes Floridu do New Yorku, přičemž mohou ohrozit miliony lidských životů. Dokument KOMÁR, natočený na čtyřech kontinentech a zprostředkovávající postřehy předních světových odborníků, včetně Toma Friedena, ředitele Center pro kontrolu a prevenci chorob nebo vedení Světové zdravotnické organizace, upozorňuje na tuto rostoucí globální hrozbu a volá po obrovském mezinárodním úsilí, které bude potřeba k jejímu zastavení. Divák se bude moci ponořit hluboko do unikátní biologie komára a odhalit jeho zvláštní schopnost adaptace a odolnosti vůči veškerým snahám o jeho kontrolu. Režisér Su Rynard v dokumentu představí nové, a někdy i kontroverzní metody, které mohou komáří nebezpečí eliminovat. Dokument Komár se na obrazovce Discovery Channel objeví v červenci 2017.

• Případ Unabomber (Manhunt: Unabomber) – Seriál vypráví dramatický poutavý a pravdivý příběh pátrání FBI po Theodorovi Kaczynském alias Unabomberovi, nejnebezpečnějším sériovém vrahovi v historii. Děj se soustředí kolem agenta a kriminalisty FBI Jima „Fitze“ Fitzeralda (ztvárnil ho Sam Worthington známý z filmů Avatar a Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny), který prosazoval použití forenzní lingvistiky k identifikaci a nakonec i k zadržení Teda Kaczynského (Paul Bettany, Captain America: Občanská válka, Nejlepší gangster). Poprvé tváří v tvář trestní analýze a jako nováček v komandu Unabomber (Unabomber Task Force - UTF), Fitz nemusí postavit do čela bitvy pouze proti Unabomberovi – jednomu z nejvíce sofistikovaných a geniálních zločinců v dějinách – ale také do boje s byrokracií samotné UTF, když jsou jeho individualistické nápady a nové přístupy zamítnuty systémem. PŘÍPAD UNABOMBER vzniká v produkci Johna Goldwyna, který bude konzultantem Discovery, Lionsgate, Discovery Channel a Trigger Street Productions. Cenami Emmy ověnčený televizní producent a režisér Greg Yaitanes (Quarry, Banshee) seriál zrežíruje a spustí a Andrew Sodroski, jehož scénář Holand, Michigan se v roce 2013 ocitl na vrcholu slavné hollywoodské černé listiny scénářů, sérii vytvořil a bude jejím výkonným producentem. Jim Fitzerald se stane poradním producentem. Premiéra dokumentu Případ Unabomber odstartuje hned dvěma epizodami v úterý 1. srpna ve 20:00.


Speciální programy

• 30. výročí žraločího týdne (Shark Week) – V létě 2018 oslaví žraločí týden 30 let! Po třech dekádách a stovkách vysílání, Shark Week se stal stěžejním pořadem léta i popovým fenoménem. Jako nejdéle vysílaná letní televizní akce z exotických neprobádaných míst přináší divákům vhled do tajemného světa žraloků a bere je na cestu, kam se dříve kamera ani nepodívala. Za tu dlouhou dobu si Shark Week kolem sebe vybudoval komunitu vědců, včetně Craiga O’Connolla, Neila Hammerschlaga a Tristana Gutteridgea, kteří se přidali, aby se podělili o vědecké žraločí příběhy a vzrušující výzkumy ze žraločí oblasti. V roce 2018 tito vědci společně s nejlepšími podvodními kameramany jako je např. Andy Casagrande a Joe Romeiro, předvedou žraloky, jak je ještě neznáme. Discovery zapojí nové technologie, genetickou analýzu i miniaturní připnuté kamery k nahlédnutí hlouběji do žraločího ekosystému. Přehlídky k 30. výročí zkombinuje to nejlepší z vědy a techniky k zachycení fascinujícího a dosud nepochopeného chování žraloků. Ať už při hledání největších bílých žraloků hluboko v oceánu nebo v pátrání po nových neznámých druzích, Shark Week 2018 se ponoří do tajemství života žraloků, a bude hledat lepší způsoby, jak sdílet oceány, které společně obýváme. Vypadá to, že 30. VÝROČÍ ŽRALOČÍHO TÝDNE bude tím vůbec nejlepším žraločím programem, který je nutné vidět!


Pořady Discovery Channel, které se v 2017-2018 vrací na obrazovky

• Lidé z aljašských lesů (Alaskan Bush People; Park Slope Pruduction)
• Aljaška: Poslední hranice (Alaska: The Last Frontier; Discovery Studios)
• Zlato z Beringova moře (Gold Divers; Original Productions)
• Nejsmrtelnější úlovek (Deadliest Catch; Original Productions)
• Naftové bratrstvo (Diesel Brothers; Magilla Entertainment)
• Na pokraji Aljašky (Edge of Alaska; TwoFour)
• Rychle a hlasitě (Fast N’ Lound; Pilgrim Media Group)
• Zlatá horečka (Gold Rush; Raw Television)
• Záchrana statku (Homestead Rescue; Raw Television)
• Vražedná pole (Killing Fields; Sirens Media)
• Poslední obyvatelé Aljašky (Last Alaskans; Half Yard Productions)
• Odpadlická autodílna (Misfit Garage; Pilgrim Media Group)
• Načerno pálený alkohol (Moonshiners; Magilla Entertainment)
• Nazí a vystrašení (Naked and Afraid; Renegade 83)
• Pouliční psanci (Street Outlaws) a Pouliční psanci: New Orleans (Street Outlaws: New Orleans; Pilgrim Media Group)
• Výprava za pokladem: Hadí ostrov (Treasure Quest: Snake Island; MAK Pictures)
• Muži Yukonu (Yukon Men; Paper Route)


O Discovery Channel

Discovery Channel je věnovaný vytváření nefiktivního obsahu nejvyšší kvality, který baví své diváky a informuje je o světě v celé jeho kráse, rozmanitosti a zázračnosti. Síť, která je distribuována do 100,8 milionů amerických domácností, je možné vidět ve 224 zemích a teritoriích. Nabízí mix vážných témat, produkce vysoké hodnoty a živé kinematografie napříč žánry včetně vědy a techniky, výzkumu, dobrodružství, historie a zákulisní pohledy na lidi, místa a organizace, které formují a sdílejí náš svět.

Pro více informací navštivte https://www.facebook.com/DiscoveryChannelCS/ nebo www.discovery.com.


O společnosti Discovery Communications:

Discovery Communications (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) nabízí svým věrným fanouškům portfolio nejlepších populárně naučných, sportovních a dětských programů. Placená televize i neplacené platformy dosáhnou až ke 3 miliardám diváků z více než 220 zemí. Portfolio Discovery zahrnuje celosvětové značky Discovery Channel, TLC, Investigation Discovery, Animal Planet, Science a Turbo/Velocity, ale také OWN: Oprah Winfrey Network v USA, Discovery Kids v Jižní Americe a Eurosport, přední poskytovatel nejlepšího místního sportovního obsahu a Domova Olympijských her v Evropě. Discovery oslovuje diváky přes všechny dostupné typy obrazovek prostřednictvím digitálního obsahu od Group Nine Media, Discovery VR, Seeker a SourceFed Studios, po nabídku OTT Eurosport Playeru a Dplay, stejně jako produkty TV Everywhere zahrnující portfolio GO TVE aplikací a Discovery K!ds Play.

Více informací najdete na www.discoverycommunications.com.


Miluše Kozlíčková, PR, Media:List CZ, 20. 4. 2017


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.04.2017 • El Clásico na DIGI TV bude premiérou Tomáše Ujfalušiho v roli televizního komentátora, DIGI TV nabídne také alternativní komentář El Clásika v podání
20.04.2017 • Čajkovského opera Evžen Oněgin v satelitním přímém přenosu MET: Live in HD v sobotu 22. dubna 2017
17.04.2017 • DIGI TV odvysílá tenisový turnaj ATP Masters v Monte Carlu
16.04.2017 • Vše, co vás zajímá na Prima ZOOM v 16. týdnu
14.04.2017 • Discovery Channel uvede dokumentární seriál Zápasník
14.04.2017 • Eurosport - strhující bitva o vítězství - 5. května odstartuje na Sardinii jubilejní 100. ročník Gira d´Italia

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist