Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 15:01:35   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

Budoucnost i aktuální příklady využití internetu věcí představí druhý ročník konference Czech IoT Summit v Praze

  Autor: České Radiokomunikace , e-mail: info@radiokomunikace.cz Přidané: 18.05.2017


Už za týden se uskuteční druhý ročník unikátní konference Czech IoT Summit, která představí možnosti využití internetu věcí (IoT) i jeho budoucnost v ČR. Konferenci pořádají České Radiokomunikace (CRA), které staví a poskytují jak IoT infrastrukturu postavenou na platformě technologie LoRa, tak technologicky neutrální CRA IoT Cloud, který nabízí využití všem existujícím platformám.


V Národní technické knihovně v Praze se sejde řada českých i zahraničních odborníků, kteří představí technologie pro internet věcí, úspěšné projekty z ČR i ze zahraničí nebo způsoby a možnosti využití dat z IoT sítí. Součástí je i panelová diskuze na téma bezpečnosti a legislativy v oblasti IoT. Konference se koná 23. května 2017 od 9:00 v prostorách Národní technické knihovny v Praze.

Na konferenci Czech IoT Summit 2017 vystoupí celá řada českých i zahraničních odborníků z oboru a promluví o klíčových tématech spojených s internetem věcí a jeho využitím. V první části zazní informace o byznysovém využití internetu věcí, koncepci sítě LoRa a propojení firem sdružených v LoRa Alliance, kterou představí zástupce společnosti Semtech, Val Jelinic. První blok se také bude zabývat aplikacemi nad IoT technologií a infrastrukturou. Společnost SmartCon seznámí účastníky s plány a možnostmi v oblasti vývoje čidel a dalších hardwarových produktů pro IoT.

Druhá část konference se zaměří na konkrétní příklady využití – například v oblasti Průmyslu 4.0, v energetice, IoT projekty ze sféry vodohospodářství představí švédská společnost Cybercom a využití IoT v oblasti chytrých měst přiblíží místostarosta města Písek Josef Knot.

Panelová diskuze odpoví na otázky z oblasti bezpečnosti, legislativy a regulace v oblasti IoT. Odborníci z firem IBM, Energocentrum Plus a Teradata se pak v závěrečném bloku zaměří na data v IoT sítích – jejich ukládání a další možnosti využití v obchodní praxi firem.

2/2 Pilotní projekty internetu věcí spustily CRA už v roce 2015 a v dubnu 2016 pak síť, postavenou na platformě technologie LoRa, na úrovni krajských měst. Aktuálně tato síť pokrývá kromě krajských i oblasti v okolí větších měst například Mladé Boleslavi, Kolína, Benešova, Mariánských Lázní, Domažlic, Znojma, Vsetína, Frýdku Místku a dalších. Do konce roku 2017 by IoT síť od CRA měla pokrývat 70 % republiky. V současné době CRA pokračují v navazování dalších úspěšných partnerských spoluprací pro realizaci a poskytování IoT služeb. Těm nabízí vlastní komunikační infrastrukturu, zabezpečený CRA IoT cloud, který je technologicky neutrální a lze ho využít pro sběr dat na jakékoliv platformě, technickou podporu při realizaci projektů a zázemí stabilní společnosti.

Mezi partnery, se kterými již CRA spolupracují, patří například Tesla Blatná, ČD Telematika, Smartbridge, Epdor, společnost Fiedler a další. V letošním roce také vstupují do LoRa Alliance. Kromě budování infrastruktury a technologií pro IoT se CRA zaměřují i na edukaci v této oblasti. V dubnu letošního roku vyhlásily druhý ročník technologické soutěže Czech IoT Summer Jam, pořádají hackathony zaměřené na hardwarovou část internetu věcí a v lednu otevřely centrum pro spolupráci v oblasti IoT – CRA IoT Hub.

Do těchto projektů se zájemci mohou přihlásit prostřednictvím internetových stránek http://pripoj.me/.
Další informace o konferenci Czech IoT Summit 2017 a možnost registrace najdete na http://iotsummit.cz/.


České Radiokomunikace a.s. (CRA) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. CRA disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.


Petra Miterová, Tiskový mluvčí, Neopublic Porter Novelli
Anna Tůmová, Manažer marketingu a komunikace, České Radiokomunikace



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.05.2017 • Nové siete pre širokopásmový internet v ďalších okresoch
06.05.2017 • Startuje nová sezona! Nejlepší závody cestovních vozů DTM uvidí opět diváci O2 TV Sport
27.04.2017 • Stream.cz přidává Fízlárnu a Cuky Luky, nově vysílá seriály od pondělí do čtvrtku
23.04.2017 • Telekom odštartoval komerčnú prevádzku VoLTE
15.04.2017 • České Radiokomunikace hledají nové příležitosti pro internet věcí a vyhlašují další ročník soutěže Czech IoT Summer Jam 2017
07.04.2017 • Další prestižní MMA turnaj odvysílá O2 TV Sport. Show OKTAGON dnes zavítá do Bratislavy

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist