Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 02:31:22   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Buďte u toho s Prima ZOOM ve 26. týdnu

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 24.06.2017


Příroda z první ruky, daleký vesmír pěkně zblízka, cestování z pohodlí domova, technika jako na dlani, válka z bezpečné vzdálenosti, historie oživlá před vašima očima a odhalené záhady – to je pestrá Prima ZOOM paleta. Dokumentární skvosty pro vás: Vilém Dobyvatel nás vezme do Francie; zažijeme Putování s pravěkými zvířaty; před dovolenou vás seznámíme se Žraloky Středozemního moře; ochladí nás Divoký Island; aktuální téma z historického pohledu ve snímku Osmané proti Benátčanům: Boj o Krétu a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

27. 6., 20.00 – Hlubiny času (Vzestup civilizací)

Seriál Hlubiny času odhaluje překvapivé souvislosti. Prozrazuje, že naše rozhodnutí a vítězství na bitevním poli nejsou tím jediným, co pohání civilizaci a pokrok dopředu. Stejně důležité jsou také fyzika, geologie, biologie a chemie. Jde o tak dávné síly, že všechno, o čem jsme si mysleli, že známe, ve skutečnosti ve skrytu určil už samotný vznik naší planety. Události z hlubin času – stvoření vesmíru, exploze hvězd, srážky kontinentů a evoluce – napomohly klíčovým momentům v historii lidstva. Tento jedinečný seriál vyšperkovaný špičkovými digitálními efekty a animacemi nečekaným způsobem odpovídá na otázky, jak a proč vznikla civilizace, kterou známe.


27. 6., 21.00 – Vilém Dobyvatel

Francie, Normandie. Píše se 11. století: Guillaume „Le Bâtard“, známý jako Vilém Dobyvatel, se ve věku osmi let stal novým normanským vévodou. Přestože někdy jednal ukvapeně, byl mazaným stratégem, který udělal z Normandie mocné vévodství. Obával se ho dokonce i francouzský král. Po smrti Eduarda III. Vyznavače se Vilém zmocnil anglické koruny, když v roce 1066 zvítězil v bitvě u Hastingsu. Stal se díky tomu jedním z nejmocnějších vládců v celé Evropě a významně ovlivnil změny v anglické společnosti, protože anglosaskou šlechtu vystřídali u dvora normanští pánové. Život Viléma Dobyvatele byl jedním velkým dobrodružstvím. Díky stejnojmennému filmu, který spojuje dokumentární přístup s dramatickým stylem vyprávění, ho můžete zažít také vy. Nenechte si ujít 60 let vlády muže, který změnil středověk a položil základy nové Evropy.


28. 6., 20.00 a 20.30 – Putování s pravěkými zvířaty (Úsvit nové doby; Velrybí zabiják)

Tým podepsaný pod slavným seriálem Putování s dinosaury použil unikátní směs silných příběhů z historie přírody se špičkovými digitálními efekty a znovu oživil další dávno vymizelý svět vyhynulých zvířat. Podívejte se na vzestup savců a příchod moderního člověka. Pravěcí divocí masožravci i obrnění býložravci kráčí světem, jako by to bylo dnes.


30. 6., 20.00 – Žraloci Středozemního moře

Jestli toužíte setkat se zblízka s velkými žraloky, musíte se vydat na konec světa. Ale ani ne před stoletím bychom na ně ještě narazili ve Středozemí. Středozemní moře bývalo královstvím žraloků. Protože bylo plné ryb, hemžilo se také modrými, sleďovými, kladivounovitými i velkými bílými žraloky. Co se stalo s jejich překrásnou říší? Zachovala se nějaká místa, kde se dají pozorovat pozůstatky její minulé slávy? Kam se poděli velcí žraloci? Podařilo se jim snad na nějakých skrytých místech ve Středozemí přežít? To se dozvíte ve snímku Žraloci Středozemního moře.


1. 7., 20.00 – Divoký Island

Podívejte se na Island očima divokých zvířat i lidí, kteří považují tento mrazivě krásný ostrov za svůj domov. Rodinka lišek polárních si musí vybojovat živobytí na vrcholku arktického útesu. Starší farmář má plné ruce práce s péčí o stovky nových kachen. A vikingští jezdci se připravují osedlat koně na každoroční podzimní vyjížďku. Jenže všechno jde stranou, když se nečekaně připomene matka příroda. Její hodiny nezadržitelně tikají a neustálá vulkanická hrozba Islandu vyvře na povrch ostrova v podobě nejsilnějšího sopečného výbuchu za posledních 200 let. Ať už máte v plánu cokoli, Země ledu a ohně se zkrátka nedá zkrotit.


1. 7., 22.00 – Osmané proti Benátčanům: Boj o Krétu

Ostrov Kréta leží na křižovatce východního Středomoří. Jeho dějiny jsou dlouhé a bouřlivé. V minulosti byl obsazen a okupován nespočtem různých starověkých říší a dávných impérií: minojským, řeckým, římským, arabským i byzantským. Během posledních 700 let si však Krétu nejdříve zabraly Benátky jako součást svého impéria ve Středomoří a pak Osmanská říše. Film popisuje, jak se tento ostrov kvůli strategicky výhodnému umístění stal ve 13. století hlavní kolonií Benátek a později v roce 1669, po jednom z nejdéle trvajících obležení v historii vojenství, padl do rukou Osmanů. Navzdory mnoha povstáním křesťanských obyvatel Kréty zůstala Kréta součástí Osmanské říše až do konce 19. století. Prohlédněte si obrovská opevnění vystavěná nejslavnějšími vojenskými architekty své doby, architektonické klenoty města Chania, díky nimž se Krétě přezdívalo Benátky východu, nebo nedoceněné pozůstatky osmanských mešit přestavěné na kostely nebo ponechané svému osudu.


2. 7., 22.00 a 22.30 – Vědecky prověřeno II (1. a 2. díl)

Zábavný televizní pořad nabitý vědecky prověřenými fakty a nejšílenějšími, nejneuvěřitelnějšími, nejpotupnějšími a nejbolestivějšími diváckými videi, se vrací. Moderátor Richard Hammond (Top Gear) nás provede novými příklady nehod, ke kterým došlo jenom proto, že se někdo snažil dokázat světu svou statečnost, a místo toho předvedl jenom vlastní hloupost. Hammon rozebírá jednotlivá videa, a díky následujícím zpomaleným záběrům i digitální animaci rychle vychází najevo, proč to nevyšlo. Fyzika, chemie, biologie. Váha, objem, hmotnost, hybnost. Spalování energie. Procesy v mozku. To všechno hraje roli! To je Vědecky prověřeno.


2. 7., 23.00 – James May: Král montérů (1. díl)

Když se rozhlédneme po našich domovech, kůlnách a garážích, uvidíme mnoho předmětů, které se po stisknutí jediného tlačítka okamžitě spustí. Ale co přesně se stane, když zatáhneme za páku na benzínové sekačce? Kolik samostatných částí tohoto zařízení se musí otáčet, aby taková sekačka fungovala? James May (Top Gear) v zábavné mini sérii znovu skládá nejrůznější vybavení, které bylo předtím pečlivě rozloženo na tisíce malých kousků. James se v každém díle zaměřil na jeden předmět. A dává ho znovu dohromady šroubek po šroubku, dokud znovu nefunguje tak, jak má. Ale to není všechno. Když znovu sestavuje motor, vysvětluje také, co je to válec, kde se vzal a jaký je vlastně jeho účel. Chcete vědět všechno o nepostradatelných strojích každodenní potřeby i jejich vnitřnostech? Tohle je vaše šance!

Prima ZOOM vás obohatí zážitky i poznáním.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 24. 6. 2017





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.06.2017 • Michal Hrdlička do talkshow Česká ulička pozval přítelkyni, tenistku Karolínu Plíškovou
19.06.2017 • Česká Miss 2017 poběží na regionalnitelevizi.cz
18.06.2017 • Pojďte se pobavit a žasnout na Prima ZOOM ve 25. týdnu
16.06.2017 • UHD1 dnes s cestovatelskou reportáží z Nepálu v Ultra HD na družici Astra
14.06.2017 • Skupina Nova chystá k Wimbledonu exkluzivní doprovodný program
13.06.2017 • Největší domácí zoo na jižní polokouli

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist