Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 18:39:04   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vstupte do školního roku s poznáním Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 27.08.2017


Prima ZOOM vás provede historií, ukáže vzdálené kouty vesmíru, budeme bojovat s divočinou i o přežití a sledovat fascinující záběry. Bude to napínavá i zajímavá podívaná. Dokumentární skvosty pro vás: čeká nás Jadrná historie jaderných bomb; ukážeme jací byli Dinosauři v Británii; uvidíte celovečerní snímek světově známého režiséra Wernera Herzoga Příběh života a smrti; dostane vás další řada oblíbeného seriálu Vetřelci dávnověku VII; představíme vám odvážné Bábušky z Černobylu a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

29. 8., 21.00 hod. – Jadrná historie jaderných bomb

Černohumorná historie jaderných přehmatů a zachránění na poslední chvíli v duchu legendárního filmu Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu odhaluje zamlčené a polozapomenuté epizody o tom, jak si mocnosti zahrávaly s katastrofou. Jadrná historie jaderných bomb je plná takových historek, jako je náhodné shození nukleární zbraně na dům vlakového průvodčího Waltera Gregga, nebezpečné natáčení filmu Johna Wayna v radioaktivním kaňonu nebo ztráta čtyř vodíkových pum v Grónsku.


30. 8., 20.00 hod. – Dinosauři v Británii – 1. část

Svět zbožňuje dinosaury. Jen toto slovo samotné vyvolává v miliónech lidí zájem a fascinaci. Přesto si jich jen málo uvědomí, že v Británii se kdysi prohánělo přes sto druhů dinosaurů. Nebo dokonce to, že právě v Británii se našly nejlépe zachované a zaznamenané zkameněliny dinosaurů na světě. Velká Británie byla domovem obrovitých sauropodů dlouhých jako dva doubledeckery za sebou, raptorů proslavených Jurským parkem nebo oblíbeného tyranosaura rexe. Snímek Dinosauři v Británii prozrazuje, jak tito fascinující tvorové žili, lovili, co žrali a díky důkazům získaných z jejich kostí i to, jak zemřeli.


30. 8., 22.00 hod. – Příběh života a smrti (celovečerní film)

Světově známý režisér Werner Herzog se zaměřil se zaujetím a pochopením na osudy dvou mužů, kteří zničili život nejen sami sobě v případu trojnásobné vraždy. V Příběhu života a smrti nahlíží do propasti lidské duše a nechává je, aby vylíčili světu vlastní verzi krvavých událostí. Až tento rozhovor skončí, jeden z nich bude za osm dní popraven. Příběh života a smrti je ostrým a provokativním dokumentem, který patří k Herzogovým nejlepším filmům. Diváky rozhodně nenechá v klidu.


1. 9., 20.00 hod. – Podmořské poklady Nového Zélandu II (Kermadekovy ostrovy)

Pokračování seriálu Podmořské poklady Nového Zélandu nás zavede do nejvzdálenějších koutů novozélandských oceánů – od Kermadekových ostrovů až po chladné vody Antarktidy. Každý díl se zaměřuje na jednu z jedinečných oceánských oblastí, jako jsou Chathamské ostrovy nebo poloostrov Banks, a zároveň představuje jejich různorodé obyvatele. Nový Zéland je s oceánem úzce spjatý, takže se jeho obyvatelé nikdy nenacházejí dále než 120 kilometrů od moře. Žijí tady největší dravci, nejpodivnější ryby a nejrůznější druhy – od subtropických po subpolární. Ponořte se spolu s námi do modravých hloubek, odhalte každodenní dramata, těžkosti a triumfy jedinečné mořské zvířeny a nechte se okouzlit tím, co uvidíte.


1. 9., 22.00 hod. – Vetřelci dávnověku VII (Tajuplné jeskyně)

Dějiny Země jsou plné poměrně věrohodných důkazů o tom, že naši planetu navštívili mimozemšťané. Stopy po jejich možné přítomnosti najdeme ve všech érách za posledních 75 miliónů let – od období dinosaurů přes starověký Egypt až po dnešní zprávy o pozorování UFO na obloze nad pouštěmi na západě Spojených států. Vetřelci dávnověku po sobě zanechali podivné kresby na stěnách pravěkých jeskyní, asfaltu podobnou hmotu z pozůstatků neidentifikovatelných tvorů ukrytou v nitru egyptských pyramid i mnoho dalších, dosud neobjasněných záhad. Je třeba je všechny pořádně prošetřit! Sedmá řada tohoto seriálu se mimo jiné zabývá tajemstvími Sfingy a mumií, potopou světa, skrytými pyramidami nebo údajnými zásahy mimozemšťanů do americké občanské války.


2. 9., 20.00 hod. – Rodina velkých koček (Africké a asijské kočky)

Zoolog Patrick Aryee vyráží na dobrodružnou výpravu po stopách rodokmenu velkých koček. A jen pouhý fousek ho dělí od nejmajestátnějších dravců naší planety! Rodina velkých koček zachycuje příběh o vzestupu kočkovitých šelem na vrchol potravního řetězce. Patrick cestuje kolem světa na nejdivočejší místa naší planety a postupně odhaluje bohatý a rozmanitý rodokmen kočkovitých šelem. Uvidíte kočky všech velikostí, tvarů a barev – od majestátního tygra ussurijského až po mrštného margaye, který je zvyklý šplhat po stromech. Na celém světě dnes existuje 37 různých druhů kočkovitých šelem. Žijí v džunglích, v horách i na pouštích nebo pastvinách. Skáčou výše, běhají rychleji a šplhají lépe než většina ostatních zvířat na Zemi. My vám prozradíme, kde se tady vzaly.


2. 9., 21.00 hod. – Vládci divočiny

Vysoká pohoří, divoké řeky, neprostupné džungle, mrazivé ledové kry, sluncem spalované pouště... Na světě je mnoho nehostinných míst, která nepodporují život. Jenže zvířata jsou stejně odhodlaná to aspoň zkusit. Díky zvláštně přizpůsobené stavbě těla, neobvyklému jídelníčku a jedinečným zvyklostem se jim podařilo pokořit každý kout zeměkoule. Ať už se jednotlivé zvířecí druhy zabydlely kdekoliv, přizpůsobily se natolik, že dokážou ze svého okolí vytěžit maximum. Pravdou je, že zvířata se stala skutečnými Vládci divočiny.


2. 9., 22.00 hod. – Ztracené královny Egypta

Historička Joann Fletcher zkoumá dosud podceňovanou roli žen ve státní správě a to, jak se významným způsobem podepsaly na každém aspektu života starověkého Egypta. Jen málo se ví, že staří Egypťané se odlišovali od okolních národů rovnoprávností mezi muži a ženami. Přinejmenším 18 žen se dočkalo nejvyššího panovnického titulu faraón a stanulo na samém vrcholu hierarchie říše. Ženy se také poměrně běžně stávaly doktorkami, učitelkami, ministerskými předsedkyněmi a kněžkami. Tento film se zaměřil na Ztracené královny Egypta jako jsou panovnice Hatšepsut a Nefertari, ale také jiné vysoce postavené ženy egyptské společnosti – například jedna z prvních známých ženských lékařek Peseshat. Starodávná civilizace se tak představuje v "novém", moderním světle.


3. 9., 21.00 hod. – Bábušky z Černobylu

V radiací nasáklé, zakázané Mrtvé zóně okolo vybuchlé jaderné elektrárny Černobyl nikdo nežije. Nikdo, kromě tří postarších žen, které za nic na světě nedokážou zpřetrhat pouta s domovem svých předků. Jejich sousedé už dávno utekli jinam a manželé postupně zemřeli. Ale Bábušky z Černobylu se po nucené evakuaci vrátily ilegálně zpět do svých domovů. Bydlí v dřevěných chatrčích, kde se narodily a kde také chtějí zemřít. Navzdory všudypřítomné kontaminaci den za dnem odhodlaně obhospodařují políčka, sbírají lesní plody a suší byliny na své neduhy v místech, která všichni ostatní považují za neobyvatelné. Bábušky z Černobylu zatvrzele ignorují přísné vládní výzvy k vystěhování i varování o životu v nebezpečných podmínkách a bojují o obživu v jedné z nejtoxičtějších oblastí na světě.


3. 9., 23.00 hod. – Amazonský kód

V nepřístupné části Amazonského pralesa žije posledních 300 členů kmene Piraha. Komunikují prostřednictvím jednoho z nejpodivnějších jazyků na světě: nemají žádné výrazy pro barvy nebo číslice a neznají pojmy jako minulost a budoucnost, proto už dlouho stojí v popředí zájmu světových lingvistů. S etnikem Piraha se jako první setkal křesťanský misionář Daniel Everett, když v 70. letech zkoumal oblast Amazonie. Nepodařilo se mu obrátit na víru ani jediného člena kmene. A více než Ježíš ho brzy začali zajímat lidé, se kterými žije. Po celých 30 let se snažil porozumět jejich takřka nerozluštitelnému jazyku, který magazín New Yorker popsal slovy „přehršel ptačího zpěvu“, „melodické štěbetání“ a „těžko rozeznatelný jako řeč“. Everett se nakonec prosadil jako lingvista a zaujal novinové titulky po celém světě, když zpochybnil teorii Noama Chomského o generativní gramatice. Dokument Amazonský kód představuje jazyk amazonského kmene Piraha a sleduje Everetta při shromažďování důkazů na podporu vlastní kontroverzní teorie.

Užívejte si s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 27. 8. 2017





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.08.2017 • Na Sport1 a Sport2 dnes startuje hokejová Liga mistrů
24.08.2017 • National Geographic uvede drama Islámský stát
23.08.2017 • Slovan Bratislava a další zápasy KHL můžete sledovat i nadále na stanicích Sport1 a Sport2
22.08.2017 • Seriál Hledá se Česká Miss 2017 startuje už v sobotu
20.08.2017 • Prima ZOOM ve 34. týdnu oslňuje fakty i vizuální podívanou
19.08.2017 • Cyklistické vysílání Eurosportu: Od Vuelty k mistrovství světa

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist