Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 12:06:54   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vydejte se za poznáním, zábavou i úchvatnou podívanou na Prima ZOOM ve 36. týdnu

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 31.08.2017


Prima ZOOM vás vtáhne do historie, bojových operací, krás přírody i velkých katastrof. To si nemůžete nechat ujít! Dokumentární skvosty pro vás: čekají vás Tajné dějiny velkých katastrof; poznáte Temnou stránku lodní dopravy; odhalíme vám jací byli Hříšní lidé starého Egypta; vydáme se Pěšky podél Nilu; nebude chybět První let – dobývání nebe a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

5. 9., 21.00 – Tajné dějiny velkých katastrof (Přírodní katastrofy)

Titanik. Zemětřesení v San Francisku. Možná si myslíte, že o nejslavnějších katastrofách světa už jste se dozvěděli úplně všechno. Tak to tedy ne! Třídílná mini série Tajné dějiny velkých katastrof odhaluje tajemství a mystéria v pozadí největších světových tragédií. Díky tomu se dostávají na světlo světa osobní životní příběhy a osudy, které jsou často stejně napínavé a zdrcující jako události, během nichž se odehrály. Vyšetřování a rekonstrukce vycházely ze vzácných filmových záběrů a fotografií pohřbených v národních archivech a muzeích celého světa. Díky nejmodernějším technologiím a špičkové grafice je seriál stejně fantastický jako fascinující a zábavný. Tato série se opírá o příběhy, o kterých už jste něco slyšeli, a doplňuje je záběry, které jste ještě nikdy neviděli. Minulost vždycky skrývá víc, než se na první pohled zdá.


6. 9., 22.00 – Temná stránka lodní dopravy

Tento dokument zachycuje vzrušující vyšetřování, které probíhá po celém světě a nahlíží do zákulisí ohromujícího byznysu, jakým je námořní přeprava. 90 % všeho, co dnes konzumujeme, přichází ze zámoří. Oceány denně křižují nákladní lodě mnohonásobně větší než Titanik, které v kontejnerech přepravují desetitisíce tun nákladu. Než se jeden kus oděvu dostane na pult vašeho obchodu, může až čtyřikrát obeplout zeměkouli! Na jeho ceně se to přesto nijak nepodepíše. Kdo ve skutečnosti platí skryté náklady spojené s pohybem zboží? Kdo nese odpovědnost za ekologické katastrofy v důsledku častých havárií a kdo umožňuje zneužívání levné pracovní síly? Zákonitosti, rizika a tajemství neregulovaného průmyslového odvětví, které je klíčem k celosvětovému hospodářství, životnímu prostředí i samotné podobě naší civilizace většinu z nás nepříjemně překvapí. Skutečná cena lodní dopravy je výjimečný thriller, který provokuje k zamyšlení.


6. 9., 23.00 – Škola královského námořnictva (Rowan)

Seriál Škola královského námořnictva nás zavede do areálu HMS Raleigh, který patří k nejstarším a nejdůležitějším institucím výuky mořeplavby. Skupina mladých rekrutů se tady právě chystá podstoupit intenzivní desetitýdenní tréninkový kurz. Tito muži a ženy s rozdílnými povahami i zájmy mají jedno společné: touží udělat kariéru u britského námořnictva. Aby se mohli přidat do elitní společnosti, musí si nejdříve sáhnout až na dno svých sil. Seriál bezprostředně zachycuje jejich zážitky, útrapy, zkušenosti... Zkrátka všechno, čím procházejí, a přibližuje celý úmorný proces, který musí překonat, aby se z nich stali kvalifikovaní námořníci. Připravte se na nervy drásající, ale zároveň dojemný pohled na novou generaci připravovanou pro život na moři.


7. 9., 20.00 – Druhá světová válka: Cena říše (Mračna se stahují)

Druhá světová válka všechno změnila. Díky jedinečné možnosti nahlédnout do jednoho z největších a nejrozsáhlejších archivů na světě můžeme konečně vidět, jak. Třináctidílný seriál přináší poutavé záběry ze stovek hodin různých filmových týdeníků, které pokrývají celý světový konflikt, dění na domácí frontě i osobnosti politických vůdců, a dokonce přibližuje události, jež vedly k pádu tradičních světových mocností. Obsáhlý archiv doplňují vzpomínky očitých svědků a válečných veteránů ze všech koutů světa od Velké Británie přes Rusko až po Indii. Nenechte si ujít napínavou ságu o tom, jak se podoba světa utvářená několik dlouhých staletí během pouhých pár dekád naprosto změnila. O tom, jak byly tradiční mocnosti zadupány do prachu dějin novými silami, které povstaly, aby vytvořily podobu moderního světa. A o těch, kteří si mohli dovolit zaplatit cenu říše.


7. 9., 21.00 – Vzdušní válečníci II (A10 Warthog)

Pokračování mini série Vzdušní válečníci se vrací s trojicí dalších výjimečných strojů, kterým se podařilo dobýt oblohu. Je mezi nimi „ošklivé káčátko! A-10 Thunderbolt II přezdívané Warthog, které je takřka nezničitelné. S neuvěřitelnou přesností eliminuje nepřátele, jejich opevnění i obrněná vozidla, a zároveň chrání vlastní jednotky. Během několika posledních desetiletí se tento letoun už několikrát osvědčil nejen na bojišti, ale i v přísných očích amerického letectva. Podobnou fascinaci a úžas vyvolávají také specializované letouny pro elektronický boj Prowler a Growler. Tyto rychlé stíhačky tvoří první část předvoje leteckých sil. Jsou schopné lokalizovat a zničit radarové základny nepřítele, a poskytnout tak více času ostatním letounům na splnění jejich úkolu. Díky schopnosti vést boj v celé šíři elektromagnetického spektra mají obrovskou výhodu v nové moderní éře vzdušné obrany. A kdo by neznal legendární bojovou helikoptéru Black Hawk? Černí jestřábi nechyběli snad v žádném konfliktu, ve kterém byly nasazeny americké jednotky, a objevili se v různých koutech světa. Dokonce jsme je mohli vidět v několika filmech. Ale víte, jak se z vrtulníku s označením UH-60 stal jeden z nejdůležitějších letounů americké armády?


7. 9., 22.00 – Nespoutaná Brazílie (Koupání s kapybarami)

Hluboko v srdci Brazílie leží Pantanal, rozsáhlá oblast bujných mokřadů, neuvěřitelně bohatá na všechny možné rostlinné a živočišné druhy. Je to místo stejně úžasné jako nemilosrdné. Takřka 1500 druhů savců, ptáků a ryb tady svádí neustálý, nekonečný souboj s extrémními sezónními změnami, tváří v tvář divokým dravcům. Vydejte se do nitra brazilské divočiny v seriálu Nespoutaná Brazílie, kde za každým rohem číhá děsivé nebezpečí.


9. 9., 21.00 – Malí zabijáci

Svět je plný dravců. Ale ne všichni z nich jsou velcí a okázalí. Malí zabijáci, kteří se plíží mezi stíny, jsou úplně stejně smrtící. Obvykle si jich nikdo nevšímá, ale díky své odvaze a schopnostem patří ke špičkovým lovcům. A díky trikům vlastního řemesla se jim už podařilo dobýt celou naši planetu. Na velké, dobře známé dravce, co nás tak rádi straší a vyhřívají se v záři reflektorů, proto klidně zapomeňte. Protože právě na ty malé si musíte dávat dobrý pozor! Instinkt je stejně smrtící, na velikosti mu nezáleží, a tak se nenechte snadno ošálit. Vzhled klame a dravci mají mnoho velikostí i podob. Před lvy, tygry, žraloky a krokodýly máme přirozený respekt, jenže u nohou velkých lovců čenichají stopu Malí zabijáci. Když srovnáme jejich váhu s hmotností jejich kořisti, vychází najevo šokující zjištění: tito Malí zabijáci jsou největšími dravci světa!


9. 9., 22.00 Hříšní lidé starého Egypta (1. díl)

Myslíte si, že starověcí Egypťané byli úzkostlivě spořádaní? Tak to se tedy mýlíte! Právě starověcí Egypťané prakticky vynalezli takové zlozvyky a neřesti, jako jsou výstřední, excentrický až zvrácený sex, drogové závislosti a nezodpovědné, bezuzdné utrácení peněz. Tento pořad odhaluje temná tajemství starodávných faraónů. Přitom se nezastaví před ničím: ukazuje jejich bezbřehou chamtivost, nekonečný chtíč, a dokonce i ještě mnohem zlověstnější touhy, které je spalovaly dnem i nocí. Každý z faraónů by udělal cokoliv, aby si udržel moc: vraždy, incest, svádění i politické podrazy byly každodenní realitou. Nechte se překvapit a šokovat nejdrsnějšími, nejzvrácenějšími příběhy, které předurčily tisíce let lidské historie.


9. 9., 23.00 – Čína: Poklady nefritové říše

Prozkoumejte hrobky čínské dynastie Han, do kterých byli uloženi k poslednímu odpočinku zakladatelé světoznámé Hedvábné stezky i hledači věčného života. Uvnitř najdete opulentní výzdobu, včetně soch terakotové armády, civilního obyvatelstva, a dokonce i domácího zvířectva – všechny pečlivě vypiplané do nejmenších detailů. Poklady nefritové říše se nyní konečně dostávají na světlo světa a odhalují tajemství dávné čínské minulosti. Proč a jak byly tyto neuvěřitelné hrobky vystavěny? A jak se dědictví dynastie Han promítá do kultury dnešní moderní Číny?


10. 9., 21.00 – Pěšky podél Nilu (Cesta začíná)

Cestovatel Levison Wood vyrazil na pěší výpravu podél celé délky řeky Nil. Jeho kroky vedou hustými deštnými pralesy, vyprahlými pouštěmi, rušnými ulicemi měst i napříč nebezpečnými válečnými zónami. Cestou poznává současnou Afriku a seznamuje se s jejími obyvateli i místní divokou přírodou. Společně se svým průvodcem Bostonem putuje ze zalesněné Rwandy přes nepřístupné oblasti Tanzanie, kde neplatí žádné zákony, až do Ugandy. Potkává hrochy i krokodýly, dostane se na svatbu a v městě Kampala se dočká přivítání hodného hrdiny. V Jižním Súdánu stráví nezapomenutelné chvíle s členy kmene Mundari a narazí na tragické důsledky místní občanské války. Překoná Saharu díky přátelskému súdánskému průvodci Moezovi, charismatickým nomádům Awadovi a Ahmadovi a třem špatně vychovaným velbloudům. Na poušti se mu nabídne taková podívaná, jakou většina cizinců nikdy nespatří. Poslední tisícovka kilometrů vede oblastmi Egypta, které ovládá nevyzpytatelné islámské hnutí Muslimské bratrstvo, a kde ho místní farmáři a vesničané královsky pohostí.


10. 9., 23.00 – První let – dobývání nebe

První motorizovaný let se odehrál ve znamení kontroverze. Každé dítko školou povinné se sice učí, že jako první vzlétlo k nebi letadlo bratří Orvilla a Wilbura Wrightových, jenže australský odborník na letectví John Brown namítá, že je o dva roky předešel Gustave Whitehead. Ten přišel do Ameriky jako německý emigrant a prý úspěšně vzlétl už v srpnu 1901 v přístavním městě Bridgeport ve státě Connecticut. Historici s Brownovým tvrzením nesouhlasí. Tvrdí, že slova 17 očitých svědků, kteří potvrzují Whiteheadův první let, není možné brát vážně. Dozvíme se, jak to bylo doopravdy? Vždyť Smithsonův institut přislíbil, že výměnou za právo vystavit letoun z roku 1903 nikdy nebude tvrdit, že se komukoli podařilo vzlétnout před bratry Wrightovými. Historie může být jiná, než jakou ji známe.

Poznávejte a bavte se na Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 4. 9. 2017





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.09.2017 • Vydejte se za poznáním, zábavou i úchvatnou podívanou na Prima ZOOM ve 36. týdnu
03.09.2017 • Zářijové programové tipy HBO
02.09.2017 • Zářijové seriálové hity HBO3
02.09.2017 • Cyklistika na Eurosportu: Okolo Velké Británie a Mistrovství světa
01.09.2017 • Zářijová nabídka artových filmů na Cinemax 2
31.08.2017 • Mistrovství světa v cyklistice se vrací na Eurosport [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist