Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 17:04:37   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Antonio Banderas v roli Picassa na National Geographic

  Autor: Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 10.09.2017


Zatímco National Geographic míří na letošní ročník Emmy s deseti nominacemi za první řadu seriálu GÉNIUS, byl herec Antonio Banderas („Evita“, „Zorro: Tajemná tvář“, „El Mariachi“) nominovaný na ceny Emmy a Zlatý Glóbus, obsazen do role Pabla Picassa ve druhé sérii, která bude mapovat život a dílo tohoto španělského malíře, jednoho z nejvýznamnějších a nejslavnějších umělců 21. století.


Výkonnými producenty nové série z dílny Fox 21 Television Studios budou opět Imagine Entertainment Briana Grazera a Rona Howarda, Madison Wells Media’s OddLot Entertainment a EUE/Sokolow. Premiéry se pořad dočká v roce 2018.

„Životní příběh Pabla Picassa mě fascinoval už dávno. Mám k tomuto muži, který pochází z mé rodné Málagy, velkou úctu,“ řekl Banderas. „Jsem nadšený, že budu pracovat pro National Geographic, s Brianem, Ronem, Kenem a ostatními z týmu Génius. Budeme mít možnost vyprávět autentický příběh jednoho z nejprůkopničtějších malířů na světě.“

„Antonio byl přirozenou volbou. Stejně jako Picasso přistupuje k životu bez jakýchkoli tabu, což dává genialitě, kterou hledáme, další rozměr“, řekl Ron Howard. „Jako herec má obrovský rozsah a vím, že vdechne tomuto brilantnímu a nekonvenčnímu umělci život“.

„Od Pancha Villy k Ernestovi „Che“ Guevarovi, Antonio má za sebou mnoho úspěšně ztvárněných reálných ikonických postav zahraných s velkou upřímností a hloubkou. A u Picassa se těším na jeho interpretaci člověka za velkým umělcem,“ dodal Grazer.

„Nejenže jsou oba z Málagy, ale podobně jako Picasso i Antonio vyzařuje charisma a vášeň a svým tvůrčím uměním boří hranice,“ říká Carolyn Bernsteinová, výkonná viceprezidentka a vedoucí oddělení Hrané tvorby v National Geographic. „Naše představy splňuje ve všech ohledech, jsme více než potěšeni, že bude hlavní postavou seriálu." Banderase zastupuje Paradigm Talent Agency.


První řada GÉNIA, ve které se představil v hlavní roli Einsteina Geoffrey Rush („Králova řeč“, „Piráti z Karibiku“), byla nedávno nominována na deset cen Emmy, včetně kategorií Vynikající miniseriál, Vynikající herec v hlavní roli v miniseriálu nebo filmu, Vynikající režie miniseriálu a dalších.Tato řada se také stala nejlepším nově uvedeným seriálem kanálu, který sledovalo více než 45 milionů diváků na celém světě.

Umělecká kariéra Pabla Picassa, celým jménem Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispin Crispiniano María Remedios de la Santísima Trinidad Ruiz Picasso, překlenuje více než 80 z jeho 91 let a z velké části se odehrává v jeho druhém domově, kterým se mu stala Francie. Stejně jako hlavní postava první série GÉNIUS, Einstein, i Picasso si představoval a interpretoval svět zcela novými a neortodoxními způsoby a neustále znovu vynalézal naše vnímání umění a tvořivosti. Tento plodný umělec vytvořil odhadem 50 000 děl, z nichž mezi nejpozoruhodnější patří Starý kytarista z jeho modrého období, který je nyní vystaven v Institutu umění v Chicagu; Guernica, inspirovaná bombardováním malého španělského stejnojmenného města nacisty, v současné době vystavená v Muzeu královny Sofie ve španělském Madridu; a Avignonské slečny, které jsou nyní vystaveny v Muzeu moderního umění v New Yorku.

Picassova vášnivá povaha a neúnavný tvůrčí zápal byly neoddělitelně spojeny s jeho osobním životem, kam patřilo bouřlivé manželství, četné románky a neustále se měnící politická a osobní spojenectví. Po většinu svého života žil v pulzující Paříži první poloviny 20. století a setkával se se spisovateli a umělci, jakými byli Coco Chanel, Henri Matisse, Marc Chagall, Gertrude Steinová, Georges Braque a Jean Cocteau. Picasso neustále znovu objevoval sám sebe, vždy usiloval o inovace a posouvání hranic uměleckého výrazu.

Vedoucí scénárista, výkonný producent a spisovatel Ken Biller bude pokračovat ve své roli, kterou je dohled nad novým seriálem. I pod druhou řadou se podepíše Fox 21 Television Studios, jejichž nedávné dílo „The People v. O. J. Simpson: American Crime Story“ dominovalo všem soutěžním cenám a seznamům kritiků; Imagine Television, producent „24“ a „Empire“, s výkonnými producenty Grazerem a Howardem a Francií Calfo a producentkou Annou Culpovou; a Madison Wells Media´s OddLot Entertainment, která na začátku tohoto roku vyprodukovala film nominovaný na Cenu Akademie „Hell or High Water“ (Za každou cenu) s výkonnými producenty Gigi Pritzkerovou a Rachel Shaneovou. Sam Sokolow a Jeff Cooney z EUE/Sokolow budou dalšími výkonnými producenty. Očekává se, že natáčení bude zahájeno koncem tohoto roku a premiéru bude mít druhá série v roce 2018 na kanálech National Geographic v 171 zemích a 45 jazycích.

GÉNIUS produkují Fox 21 Television Studios, Imagine Television, Madison Wells Media’s OddLot Entertainment a EUE/Sokolow.


National Geographic Partners LLC

National Geographic Partners LLC je společný projekt National Geographic Society a 21st Century Fox Channels. Spojuje dohromady televizní kanály National Geographic a média National Geographic s orientací na spotřebitele. Zahrnuje magazín National Geographic, National Geographic Studios, související digitální a sociální platformy, knihy, mapy, média pro děti a doplňkové aktivity zahrnující cestování, zážitky, světové události, archivní prodeje, katalog, licence a obchodování po internetu. Část výtěžku National Geographic Partners LLC bude použita na financování vědy, bádání, ochrany a vzdělání. Patří sem jak dlouhodobé výrazné projekty, tak činnost National Geographic Society. Více informací na www.nationalgeographic.com a naleznete nás na Facebooku, Twitteru,Instagramu, Google+, YouTube, LinkedIn a Pinterest.


FOX 21 TELEVISION STUDIOS

Fox 21 Television Studios je produkčním útvarem v rámci Fox Television Group, jehož cílem je tvorba ambiciózních hraných i dokumentárních seriálů pro všechny distribuční platformy. Stojí mj. za seriálem “The People V. O.J. Simpson: American Crime Story” (spolu s FX Productions), který byl oceněn cenami Emmy a Zlatým glóbem, či „Ve jménu vlasti“ s Claire Danesovou a Mandym Patinkinem, dále kritiky ceněnými „“Takovými normálními Američany“ s Matthewem Rhysem a Keri Russelovou, „Dice“, „Queen of the South“ a „Chance“. Kromě Génia již brzy představí „FEUD: Bette and Joan“ s držitelkami Oscara Jessicou Langeovou a Susan Sarandonovou.


Imagine Entertainment

Společnost Imagine Eintertainment založili Ron Howard a Brian Grazer v roce 1986 ve snaze vytvářet nezávisle produkované celovečerní snímky, televizní pořady a jiné originální programy. Snímky z této dílny již získaly na 60 prestižních ocenění včetně 10 Oscarů a 42 cen Emmy. Z posledních jmenuje filmy „Čistá duše“ či hudební „The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years“. Dále „Get On Up - Příběh Jamese Browna“, „Rivalové“, J. Edgar“, „Duel Frost Nixon“, „Americký gangster“, Šifra mistra Leonarda“, „Apollo 13“, „8. míle“, „Lhář, lhář“, „Oheň“ a „Rodičovství“. Mezi televizní produkce patří „Impérium“ a „24 hodin“ ve spolupráci s Foxem, „Mars“ s National Geographic ad.


OddLot Entertainment

Společnost založila v roce 2001 Gigi Protzkerová a zabývá se vývojem, produkcí, financováním a distribucí pro komerční subjekty v USA i zahraničí. OddLot je partnerem prvotřídních filmařů, jimž poskytuje finanční zdroje neobvyklé v tomto druhu investic. Z nedávných produkcí jmenujme na Oscara nominovaný snímek „Za každou cenu“ s Jeffem Bridgesem, Chrisem Pinem a Benem Fosterem. Dále stáli za vznikem snímků „Králičí nora“ s Nicole Kidmanovou, „The Way Way Back“ se Stevem Carellem, „Drive“ s Ryanem Goslingem, futuristickým sci-fi „Enderova hra“ ad. Ředitelka Gigi Pritzkerová je rovněž členkou konsorcia, které založilo filmové studio STX Entertainment. Společnost sídlí v Los Angeles a je součástí Madison Wells Media.


Mgr. Lada Dobrkovská, Channels, zastoupení National Geographic Channel v ČR a SR


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.09.2017 • La La Land – filmová premiéra roku na FilmBox Premium HD v sobotu 21. 10.
10.09.2017 • Úžasná nabídka přírody a historie na Prima ZOOM ve 37. týdnu
09.09.2017 • Zářijové filmové lahůdky na Cinemaxu
09.09.2017 • Zombies se vrací na obrazovky stanice AMC - populární seriál Fear the Walking Dead pokračuje 11. září
08.09.2017 • Peter Sagan na GP Quebeku a Montrealu
07.09.2017 • Snooker na Eurosportu: World Open v Číně

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist