Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 17.04.2024 - 01:44:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Softwarové novinky | Články
 

TRADE and TECHNOLOGY odpovídá na dotazy čtenářů satCentrum - II.

  Autor: V.Hrubec , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 19.09.2007


Výkonný ředitel nejstaršího distributora přístupových karet pro domácí digitální paket rozhlasových a televizních programů CS Link – společnosti TRADE and TECHNOLOGY – ing. Jaromír Glisník, odpovídá na otázky čtenářů serveru satCentrum k aktivaci karet, přesunům programů mezi transpondery, k HBO Comedy a Public TV i k registraci u RRTV...


Do redakce webu satCentrum nám často píší či volají diváci, kteří přijímají české televizní a rozhlasové programy na individuální satelitní komplety. Letos jejich počet kulminoval při výměně přístupových karet TRADE and TECHNOLOGY pro digitální platformu CS Link a pak také po vypnutí podpory karet s nejstarším, „nalomeným“ BIOSem - to se objevilo v redakci serveru i v diskusích pod články na webu velmi mnoho dotazů. Na některé z nich jste našli odpověď v červnovém rozhovoru s výkonným ředitelem zmiňované společnosti ing.Jaromírem Glisníkem, další přichází na řadu dnes.

Shodou okolností právě v týdnu, kdy nejstarší distributor přístupových karet pro domácí digitální paket rozhlasových a televizních programů CS Link (dříve Czechlink) připravil pro své abonenty řadu novinek – ve firemní komunikaci, v nabídce produktů i obsluze zákazníků. V pondělí byl spuštěn nový web, mění se logo i firemní grafika a tradiční přístupovou TT Kartu standard doplňuje nová TT Karta Sezóna s aktivací neplacených programů na 12 měsíců za poloviční cenu...


Otázka čtenáře satCentrum: Je dobře, že už se nemusí posílat další papír, když jsem si chtěl připlatit prémiový kanál, nepočítáte ještě do budoucna i s on line registrací a aktivací programů a zaplacení stanovené částky na internetu platební kartou přes platební rozhraní, jako je to u řady e-shopů?

Odpověď výkonného ředitele TRADE and TECHNOLOGY: Marže naší firmy je u placených programů velmi nízká. Hledali jsme proto co nejlacinější způsob platby předplatného, který by byl zároveň pohodlný pro naše zákazníky. Zákazníci, kteří dávají přednost hotovostní platbě, mohou předplatné zaplatit na kterékoli pobočce Komerční banky bez jakéhokoli poplatku. Stejně tak mohou zákazníci zaplatit převodem na účet, a to libovolným způsobem (přes Internet, telebanking, na přepážce banky, poštou apod.). Platba platební kartou je mnohem nákladnější a náklady s ní spojené bychom byli nuceni přenést na zákazníky. To nám nepřipadá rozumné, proto možnost platby kartou prozatím nenabízíme.


Otázka: O víkendu vystartoval nový program společnosti HBO – HBO Comedy. Neuvažujete o jeho přidání k HBO do CS Linku? A co HBO2, bude zde někdy?

Odpověď: Zařazení nového programu je nákladná záležitost a jsme nuceni velmi pečlivě vážit, nakolik by byl každý program prodejný. O HBO Comedy prozatím mnoho nevíme, proto o jeho zařazení prozatím neuvažujeme.


Otázka: Byl by problém přidat oprávnění i na programy jiných platforem v Cryptoworksu než jsou v CS Linku na vaši kartu? Hodně lidí má dnes multifeed na Astru 3A i Astru 1 a pokud byste se dohodli s MTV, HBO, Zone Media, Eurosportem nebo třeba Jetixem, určitě byste získali další abonenty např. na Music paket, sportovní paket nebo HBO Max paket, AXN, nebo tematické kanály. Vyřešily by se tím i vaše nesplněné sliby na dokumentární anebo dětský kanál v CS Linku, který zde stále není. Pouvažujte o tom.

Odpověď: Děkuji za námět. Máte pravdu, že takové řešení by bylo mnohem lacinější, než vysílání programů na vlastním transpondéru. Přestože nemám k dispozici spolehlivá data, soudím, že počet uživatelů našich karet s příjmem obou satelitů je stále poměrně nízký. To bohužel znamená i menší potenciál pro prodej placených programů z jiných satelitů. Rozhodně se však této možnosti nezříkáme, považuji to za perspektivně nejsprávnější řešení.


Otázka: Nedala by se TV Nova přidat na lepší transponder na Astře 3A (11,525 V) třeba místo TV Noe, která by přešla místo ní na horší, slabší transponder na Astru 1D (11,992 H)?

Odpověď: V těchto dnech probíhá testování nového up linku na Astru 1D. Doufáme, že přínos nové technologie se pozitivně projeví i na hodnotě EIRP a kvalitě příjmu.


Otázka: Co říkáte na to dát všechny „public“ programy – ČT, Prima, Nova na jeden transpondér a prémiové kanály - tedy i Galaxii sport a CS Film distribuovat na druhém, na Astře 1D?

Odpověď: Technicky by přesun programů nebyl velký problém a možná by přinesl nějaké výhody. Organizační komplikace vyvolané tímto zásahem by však byly značné. Stovky tisíc individuálních zákazníků by byly nuceny přeladit přijímač. Dle naší zkušenosti to převážná většina z nich neumí a způsobili bychom jim značné nepohodlí. Za zmínku jistě stojí i fakt, že programy z CS Linku odebírají kabelové společnosti i skupinové rozvody a pro ně je jakákoliv změna organizačně komplikovaná i nákladná. Z tohoto důvodu nepovažujeme takovéto přesuny za vhodné.


Otázka: A do třetice k přesunům: Vyměnil bych Public TV na Astře 1D za ČT24 na Astře 3A. Astra „déčko“ u nás, v jižní Evropě chodí lépe jak Astra 1, která jde jen občas a na velkou parabolu, za to Astru 3A tu nechytíme vůbec. Chtěli bychom české zprávy, ale ne ty od Publicu, ty jsou jen pro regiony v ČR.

Odpověď: K přesunům programů jsem se vyjádřil již výše. K tomuto konkrétnímu námětu jen tolik, že by jeho realizace snad pomohla jedné skupině zákazníků, ovšem druhá skupina směrem na východ by mohla mít větší problémy s příjmem, než dosud.


Otázka: Jak to, že se mi vaše úplně nová karta nerozběhne, nenačte ve čtečce – vestavěném dekodéru, zatímco nová GITALka v něm prý jde hned? Musel jsem si půjčit modul a do něj kartu na poprvé dát, pak už to ale dekóduje bez problémů.

Odpověď: Je obtížné radit bez znalosti podrobností. Obecně lze říci, že naše karta spolehlivě funguje ve čtečkách s originální licencí CryptoWorks. Pokud máte v přijímači univerzální čtečku, zkuste v menu vypnout softwarovou emulaci, anebo pokud to jde (a umíte to), vymažte už nefunkční identifikátory na starší karty Czech link, jejichž podpora skončila. Možná se tím vyřeší váš problém a ještě vám bude přijímač rychleji dekódovat při přepínání předvoleb, zvláště pokud současně máte v dalších slotech kartu Sky Link anebo UPC Direct.


Otázka: Neuvažujete spolu s GITALem a pražským CS Linkem nad zakoupením nového transponderu a přidání dalších programů do nabídky? To že je možné si u vás zaplatit program na kratší dobu i třeba jen na letní prázdniny či Vánoce bez podepsání smlouvy a výpovědní lhůty jako je to u UPC Direct anebo DIGI TV se mi moc líbí a proto vám fandím! Proč si platit to co nebudu sledovat a ještě se muset vázat!

Odpověď: O přidání dalších programů samozřejmě uvažujeme a vedeme konkrétní jednání. Jsem rád, že se Vám náš koncept předplatného líbí.


Otázka: Jak pokračují jednání s Public TV? Dočkáme se jejích filmů i na kartách Trade and Technology?

Odpověď: Zástupci Public TV požadují za zpřístupnění kódované části vysílání poplatek. Jsme soukromá firma a hospodaříme s penězi, které vybereme od našich zákazníků. Velmi pečlivě vážíme, kam jejich peníze investovat, aby jim přinesly co největší užitek. Public TV je nový program. Pozorně sledujeme jeho programovou nabídku a taky odezvu od našich zákazníků. Jakmile budeme přesvědčeni o tom, že většina z nich ocení zpřístupnění kódované části Public TV, rádi za program zaplatíme. Bohužel, drtivá většina našich zákazníků o Public TV vůbec neví. Málokdo často přelaďuje přijímač, aby přidání nového programu vůbec zaregistroval. Soudím, že stanice Public TV žije z reklamy. Mělo by být tedy v jejím zájmu, aby se o její existenci dověděli potencionální diváci. V tomto ohledu se prozatím mnoho nestalo. Proto mi nepřipadá rozumné v současné situaci zaplatit za program, který by stejně sledovalo jen malé procento zákazníků.


Otázka: Už loni jste slibovali do CS Linku dokumentární kanál. V hlasování na satCentrum to vyhrává kanál Spektrum (41%) před Discovery (25%) a National Geographic (12%). Nyní už se ale o tom vůbec nemluví!

Odpověď: Naše průzkumy ukazují, že mezi našimi zákazníky je největší poptávka po dokumentech a dětských programech. Vedeme konkrétní jednání a přáli bychom si, abychom mohli ohlásit příchod nového programu co nejdříve. Bohužel nemohu být prozatím konkrétnější, jednání dosud nejsou ukončena.


Otázka: Četl jsem, že GITAL získal od RRTV povolení nabízet na Slovensku své karty s ČT1 a ČT2 a do Čech naopak přinese českým divákům STV1 a STV2. Neuvažujete, že byste pro své abonenty také přinesli slovenské televize (ale i Markízu a JOJku!), karta Sky Link je hrozně drahá a ještě si musím shánět nějakého Slováka přes inzerát, to je hrozné - dříve společný stát a dnes jsme ve společné Evropské unii!

Odpověď: V zápise z jednání RRTV (http://www.rrtv.cz/cz/files/press/TZ15rada07.pdf) se praví, že Rada registrovala GITALU změnu programové nabídky a územního rozsahu vysílání. Nejedná se o žádné povolení. Pokud by si společnost GITAL registrovala rozšíření programové nabídky o programy islandské a novozélandské televize a zároveň i rozšíření územního rozsahu vysílání na Ugandu a Zanzibar, RRTV tyto změny zaregistruje. Samotná registrace na RRTV nijak neovlivňuje možnost nabízet karty na Slovensku. To bylo možno dělat i dosud. Uživatel karty se však zavazuje kartu používat výhradně na území České republiky a prokazuje platbu koncesionářského poplatku. Zrušení tohoto závazku může povolit pouze Česká televize, nesouvisí to s RRTV.



Otázky čtenářů tlumočil šéfredaktor serveru satCentrum, Václav Hrubec, 19.9.2007.

Ing. Jaromír Glisník je výkonným ředitelem společnosti TRADE and TECHNOLOGY, a.s. od června letošního roku. Předtím se dlouhé roky pohyboval v oblasti kabelových sítí - televize a datových přenosů. Několik let řídil prodej a marketink, poté provoz a po přechodu z UPC ke Karnevalu v roce 2003 také oblast informačních systémů a procesního řízení. Po sedmi letech se vrátil z Prahy zpět do Ostravy, kde kdysi působil ve společnosti Kabel Plus.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 5   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.09.2007 • Tisková zpráva: Novinky z TRADE and TECHNOLOGY
17.09.2007 • Novinky distributora TRADE and TECHNOLOGY – nové přístupové karty, firemní grafika s novým logem a přepracovaný web
15.08.2007 • TRADE and TECHNOLOGY dnes dokončila úpravu kódovacího systému CryptoWorks - konec neautorizovaného příjmu CS Linku v EMU [ 18 ]
13.08.2007 • TRADE and TECHNOLOGY a.s. – placené programy bez písemné smlouvy [ 6 ]
31.07.2007 • BBC sprístupnila svoje programy na internete
30.07.2007 • 1. srpna startuje nová služba - HBO Digital [ 3 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  galaxie sport 

20.10.2008 09:52 • neregistrovaný
chtěla jsem se zeptat: galagie sport je přejmenovaná na nova sport .Platím si u vás celý balíček . Jak se stanice přejmenovala,vymizela mi galagie sport a Cs link ,kde bych si případné změny našla ,asi se to chtá na jiných parametrech,můžete mi napsat ,jak to je. Myslím si že,když se něco takového dělá měl by zákazník dostat na vědomí případné změny děkuju
 
 
  Dobry den,bydlim ve Svycarsku a mam zajem o kartu 

09.01.2008 22:36 • neregistrovaný
Dobry den,
bydlim ve Svycarsku a mam zajem o kartu TT.Cetla jsem ,ze karta je jen povolena jen na Ceskem uzemi.Proc nemohu poplatek atd platit na bankovni ucet? Tak bych mohla ze svymi detmi se divat na ceske programy.Uz cekame nejakej ten rok,ale nic se nezmenilo. Mame doma ,take premieru atd (karty),ktere mesicne bankovnim uctem platime a nejsou zadne komplikace.Prosim vas odepiste mi na e-mail:zuzana.krcmarova@centrum.cz Dekuji s pozdravem Zuzana Krcmarova
 
 
  Public tv 

28.10.2007 23:26 • neregistrovaný
Náhodou som pozeral Public Tv a dávali nejaký taliansky film t.j.
28.10.07 okolo 23:00 na karte TT, ktorý ináč mal byť zakódovaný.
Nevie niekto či už majú dávať filmy na public tv na kartách TT?
 
 
  Karta OPOS 

23.10.2007 14:44 • neregistrovaný
Prosím o radu co mám dělat když jsem před necelým rokem koupil kartu od firmy OPOS a přestala fungovat. Jsem přesvědčen, že mám zákoný nárok na záruku její schopnosti dekodovat programy minimálně po dobu záruky. Kartu jsem zakoupil v prodejně pana Fabiána Kolín. Za 2.000,- Kč. Díky Milan Šrůma Kolín
 
 
  Karavan 

23.10.2007 14:14 • neregistrovaný
Jezdím s karavanem, před rokem jsem zakoupil dekodovací kartu opos v klasickém obchodě Fabián Kolín, za 2.000,- Kč Bylo mi řečeno ža csLink a slovlink mi půjdou pořád. Po necelém roce mi nefunguje a mám zaplatit novou, že prý se měnily kódy. Jakou kartu mám koupit aby moje dívání na televizi nestálo cca 2.000,- na 20 večerů. Klidně si koupím cokoli, ale kdo mi bude garantovat, že si zase nenaběhnu.
 
 
Celkový počet komentářů: 5 / zobrazují se: 1 ... 5

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist