Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 22:05:29   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Zažijte svět z různých perspektiv s Prima ZOOM ve 44. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 29.10.2017


Poznejte přírodní krásy, drsný výcvik i válečné běsnění. Ponořte se do historie i současných problémů. S Prima ZOOM se dá zažít cokoliv a třeba vás vezmeme i na Mars. Dokumentární skvosty pro vás: vezmeme vás na Velký Kavkaz; ukážeme jaký byl Svět po Hitlerovi; podíváme se Jak vznikala Zázračná planeta II; odstartujeme Dobytí Marsu; prozradíme Jak fungují města a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

31. 10., 22.00 hod. – Můj rok mezi losy

Vysoko v kanadské části Skalnatých hor, v lese u krystalicky čistého jezera, se narodil los. Dokonce i za běžných okolností by měl jen malou šanci na přežití. Ale v poslední době populace losů v Severní Americe prudce klesá, a tak musí toto tele čelit zvlášť těžké výzvě. Prvních 30 dní je v jeho životě nejtěžších. Pokud se mu podaří ustát tři měsíce, jeho šance na přežití významně vzroste. Po půl roce života porazilo pravděpodobnost. A jestli se se značnou dávkou štěstí stane jednoročkem, čeká ho zatím největší výzva ze všech: zapudí ho jediný tvor, který ho chránil a živil – jeho vlastní matka.


1. 11., 20.00 hod. – Velký Kavkaz

Na jihu Ruska se mezi Evropou a Asií tyčí mocné pohoří. Velký Kavkaz je magickou hranicí mezi dvěma kontinenty. Filmař Henry M. Mix a jeho štáb strávili v nejvyšších ruských horách více než rok. Díky tomu vznikl působivý film o přírodních krásách, na které narazíme mezi Černým a Kaspickým mořem. V divoké horské krajině s extrémním klimatem existuje jedinečný svět flóry a fauny. Kavkaz je koneckonců jedním z 25 nejdůležitějších center biodiverzity na světě. Zubra, velekura kavkazského nebo tura byste jinde hledali jen těžko. Ve srážkovém stínu sněhem pokrytých hřebenů dokonce žije sajga tatarská, ježek ušatý nebo orlík krátkoprstý. Snímek Velký Kavkaz vás od prvních okamžiků okouzlí nádhernými záběry překrásné krajiny a vzácných zvířat.


1. 11., 23.00 hod. – Kdo uspěje? I (Škola rangerů)

Nenechte si ujít mimořádný pohled do zákulisí intenzivního světa výcviku zvláštních vojenských jednotek. Seriál Kdo uspěje? se zaměřuje na členy různých elitních týmů od potápěčů, odstřelovačů a záchranářů až po odborníky na zneškodňování bomb. A také na to, co musí podstoupit každý, kdo by chtěl sloužit společně s nimi. Akční průvodce vyčerpávajícím peklem nejnáročnějšího vojenského výcviku vám přiblíží brutální zkoušky pod hladinou, kterými končí potápěčský kurz zvláštních jednotek americké armády, i nemilosrdně náročné úkoly a požadavky kladené na členy speciálních pěchotních komand. Sledujte sveřepou snahu odvážných mužů a žen odhodlaných dostat se mezi nejlepší z nejlepších. Sledujte emocemi nabité příběhy o překonání drsných fyzických a psychických překážek.


2. 11., 21.00 hod. – Svět po Hitlerovi (1/2)

Když 8. května 1945 skončila strašlivá válka, z trosek Třetí říše se ještě kouřilo. Civilisté slavili vítězství. Ale oslavy trvaly jenom pouhých pár dní. Porážka nacistického Německá neznamenala, že zářná budoucnost je hned někde za rohem. Zničené evropské státy se musely znovu vzpamatovat z hrozivého barbarského konfliktu a rozhodnout o vlastní budoucnosti. V roce 1945 byla Evropa světadílem uprchlíků. Milióny deportovaných, odvlečených a zadržených mužů a žen čekaly dny, někdy až týdny na to, aby se mohly vrátit zpátky domů. Pro mnohé z nich byly následky horší než válka samotná. Během následujících pěti let došlo k mnoha významným událostem: osvobození, vzniku Organizace spojených národů, norimberským procesům, zavedení Marshallova plánu, komunistickému převratu v Československu, vyhnání německých menšin, změnám státních hranic, blokádě Berlína, rozdělení Německa… Během pěti let od konce druhé světové války a před začátkem studené války celý svět doufal ve věčný mír. Místo toho se ocitl na pokraji zničující apokalypsy. Obyvatelé otřesené Evropy zažili pět let chaosu i naděje, aby se nakonec stali pouhými pěšáky ve vysoké hře velmocí. A zůstali trčet na jedné, nebo druhé straně železné opony.


4. 11., 20.00 hod. – Jak vznikala Zázračná planeta II

Fascinující přírodovědný seriál Zázračná planeta před deseti lety úplně změnil způsob, jakým se natáčejí dokumenty. Nám divákům zároveň nabídl absolutní portrét života na Zemi. Ale deset let je dlouhá doba. Bleskové technologické pokroky a nově získané znalosti o přírodě umožnily znovu představit naši zázračnou planetu v úplně jiné perspektivě. Zázračná planeta II je ambiciózní seriál s přelomovým nápadem. Poprvé díky němu můžeme spatřit Zemi z pohledu samotných zvířat. Na cestě džunglemi, pouštěmi, pohořími, ostrovy, pastvinami a městy objevujeme unikátní místa výskytu nejrůznějších zvířecích druhů i fascinující způsoby, díky kterým tady přežívají. Nové technologie a nejmodernější vybavení umožnily zachytit jejich příběhy v neuvěřitelných detailech. Vůbec poprvé můžeme zažít nejdramatičtější chvíle v životech zvířat společně s nimi. Díky Zázračné planetě II se dostaneme blíž než kdy dřív. Tento projekt vznikal mnoho let a získal četná ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. Sérii komentuje Sir David Attenborough a hudbu složil Hans Zimmer. Seriál staví na naprosto unikátních záběrech, které jsou v některých případech i první svého druhu. Seriál se stal historicky nejsledovanějším dokumentem v celé Británii! A jak vlastně vznikal?


4. 11., 21.10 hod. – Srdcaři v Africe (Blues velkého bílého žraloka)

Po filmovém trháku Čelisti se strhla celosvětová protižraločí hysterie. Vlivem předsudků a strachu člověka se populace monumentálních predátorů, velkých bílých žraloků, dostala na hranici vyhubení. V Jihoafrické republice se po sérii útoků během černého prosince roku 1957 začaly pro ochranu turistů instalovat diskutabilní sítě. Tým Mika Rutzena již úspěšně testuje jejich náhradu. Otázkou ovšem zůstává, zda pro velkého bílého už není pozdě. V pověstném žraločím středisku Gansbai je jich rok od roku méně. Zůstane nám po nich jen smutné žraločí blues?


4. 11., 22.00 hod. – Tajemství starého Řecka (1. díl)

Byl to zvláštní národ zrozený z bílých skal a modrého moře. Vynalezli demokracii a logické myšlení, psali divadelní dramata o sestupu do nejtemnějších hlubin lidské duše a podařilo se jim zachytit dokonalost lidského těla v umění i atletice. Jednoduše řečeno, starověcí Řekové stvořili náš svět. Dnešní Řecko na tom pochopitelně bylo ještě nedávno úplně jinak: občanské nepokoje, finanční krize a dlouhé řady u bankomatů. Ale jak potvrzuje historie této jihoevropské země, spory a hádky často stojí u zrodu něčeho velkého. Řekové se zrodili jako národ lovců a sběračů v drsných podmínkách nehostinné krajiny, přežili tváří v tvář největšímu impériu světa a překonali i nejvážnější krizi lidských dějin. Obstáli za vyloženě nepříznivých podmínek, a díky tomu vydláždili cestu současnému západnímu světu. V tomto seriálu se přední historikové a archeologové, herci a sportovci nebo vědci a umělci vrací ke všemu, co Řekové dokázali. Nejen proto, abychom lépe porozuměli minulosti. Ale hlavně proto, abychom si uvědomili, jak odkaz starověkého Řecka hluboce ovlivnil naši současnost i jak pomůže utvářet budoucnost celého lidstva.


4. 11., 23.00 hod. – Géniové novověku (1. díl)

Karl Marx, Friedrich Nietzsche a Sigmund Freud změnili podobu moderního světa. Společně přetvořili globální ekonomiku, zpochybnili samotné základy morálky a společnosti, a dokonce poodhalili, jak funguje lidská mysl. Historička Bettany Hughes na oplátku odhaluje osobní životy mužů, kteří jsou autory nejslavnějších a nejdůležitějších vědeckých teorií. Bettany křižuje Evropu a zkoumá společenská i politická prostředí, kde tito velcí myslitelé žili. Díky tomu se dozvídáme, jak byly ideje těchto géniů manipulovány, nepochopeny, ale nakonec stejně ovlivnily celé naše myšlení.


5. 11., 20.00 hod. – Dobytí Marsu (1. díl)

Píše se rok 2033 a lidstvo se už brzy dočká prvního letu člověka na Mars. Do přistání zbývá posledních 90 vteřin a posádka složená ze zkušených astronautů prožívá pár zbývajících těžkých chvil před tím, než se jejich loď dotkne povrchu Rudé planety. Přestože mají nejlepší možný trénink a jsou na to dobře vybavení, odvážní muži a ženy z vesmírné lodi Daedalus musí vynaložit všechny síly a sáhnout na hranice lidských možností. Jinak se jim nikdy nepodaří uspět a založit první stálou kolonii na Marsu. Mini série Mars se odehrává v naší současnosti i možné budoucnosti. Kombinuje prvky celovečerního filmu s dokumentárně laděnými rozhovory s nejvýznamnějšími experty moderní vědy. Uvidíte, jak díky nejmodernějšímu aktuálnímu výzkumu a pokroku vznikají nové technologie, díky kterým už brzy budeme moct poprvé vyslat člověka na Mars.


5. 11., 23.00 hod. – Jak fungují města (Zajištění energie)

Polovina celosvětové populace žije ve městech. Počet „měšťáků“ bude do roku 2040 ještě o dvě třetiny vyšší. Tlak na infrastruktury jednotlivých měst proto neustále roste. Je třeba vyhovět obrovskému množství lidí, kteří městskou infrastrukturu každý den využívají. Seriál Jak fungují města se zaměřil na důmyslná technická řešení, díky kterým metropole z různých koutů světa nepodlehnou zhoubnému chaosu. Když pustíme sprchu, začne téct čistá voda. Tramvaj, metro nebo vlak nás dovezou až do práce. Počítač se spustí jediným stiskem tlačítka. Automaticky čekáme, že se to všechno stane. A když ne, nastává zmatek… Zjistěte, jak fungují města bez našeho nejmenšího vědomí. A také jak se zavádějí zbrusu nové technologie jako odpověď na nejpalčivější problémy.


Užívejte světa s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 29. 10. 2017






  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.10.2017 • Na konci světa bez nutného vybavení a úplně sám? Discovery Channel představuje novou reality show
24.10.2017 • Listopadová nabídka artových filmů na Cinemax 2
24.10.2017 • Newyorský maraton na Eurosportu
23.10.2017 • Listopadové filmové lahůdky na Cinemaxu
22.10.2017 • Fascinující svět jako na dlani nabízí Prima ZOOM ve 43. týdnu
19.10.2017 • National Geographic uvede minisérii Dlouhá cesta domů

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist