Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 08:18:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Užívejte si dokumentární rozmanitost s Prima ZOOM ve 46. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 12.11.2017


Na Prima ZOOM vás toho čeká opravdu spousta – vesmír, historie, flora i fauna, vojna, věda a technika, záhady i extrémní zážitky. Fascinující svět zblízka vás dostane svou pestrostí. Dokumentární skvosty pro vás: odstartujeme seriál Vesmírní inženýři; podíváme se na Ruskou revoluci v barvě; čeká nás Neprobádaná Amazonie; velmi zajímavá bude Ruská vojenská technika; pozor na Smrtící instinkty a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

13. 11., 22.00 – Vesmírní inženýři (1. díl)

Šestidílná mini série Vesmírní inženýři se ohlíží za poutavými životními příběhy výjimečných osobností, které díky vlastní genialitě, pevnému odhodlání a správným rozhodnutím pomohly uskutečnit nejdůležitější a nejpamátnější kosmické mise. Uvidíte rozhodující okamžiky na dlouhé cestě k úspěchu okořeněné archivními záběry a rozhovory se zasvěcenými experty. Mnoho z těchto příběhů budete znát, protože většina se dočkala zfilmování. Uznávaní odborníci na historii dobývání vesmíru připojili zasvěcený komentář, ve kterém uvádí informace do širší perspektivy. A dokonce nechybí ani zážitky samotných astronautů. Koneckonců to byli právě oni, kdo s důvěrou usedli do nejnovějších, přelomových vynálezů vesmírných inženýrů.


14. 11., 20.00 – Ruská revoluce v barvě (Svoboda a naděje)

Rok 2017 je stoletým výročím revoluce, která změnila svět. Podívejte se na dramatický příběh o tom, jak byla prakticky přes noc zničena celá společnost a nahrazena jedním z nejradikálnějších sociálních experimentů všech dob. Film Ruská revoluce v barvě se zaměřil na námořníky ze základny na ostrově Kronštadt, protože to byli právě oni, kdo se chopil revolučních myšlenek se zvlášť krvežíznivým nadšením. Demonstrace kvůli nedostatku chleba vedla k abdikaci ruského cara Mikuláše II. Lidé rychle zakládali samosprávu. Pak dorazil Lenin. S pomocí námořníků smetl prozatímní vládu a moc získali Bolševici. Když si námořníci konečně uvědomili, že se Lenin začíná chovat jako absolutní diktátor a nechává vyvraždit tisíce svých protivníků, volali po návratu politické svobody. Lenin na ně místo toho poslal Rudou armádu a přinutil tím námořníky bojovat proti svým bývalým soudruhům v rozhodující bitvě o budoucnost celého Ruska.


15. 11., 20.00 – Zázračné lesy

Stromy pokrývají 4 miliardy hektarů povrchu naší planety. Zároveň vytvářejí jeden z nejakčnějších typů krajiny, který se v průběhu roku neustále mění. Lesy zasahují až daleko na sever, znají horká léta i chladné zimy a poskytují vítané útočiště mnoha různým zvířatům. Některá z nich vstoupí mezi stromy jedině během teplých letních měsíců, ale většina se drží v lese po celý rok. Jakkoli je zima tuhá, když sluneční paprsky dopadnou na první jarní výhonky a hustý les se probudí k životu, stojí to zato.


15. 11., 21.00 – Neprobádaná Amazonie

Hluboko v neprobádaných amazonských džunglích v Peru bojuje jeden mravenečník dvouprstý se spánkem. Samice kolibříka se mezitím snaží vychovat své mladé. Už brzy začnou sezónní lijáky a obyvatele pralesa čeká další těžká zkouška: musí se vyrovnat s velkými změnami prostředí, ve kterém žijí. Během několika miliónů let evoluce se mezi místními obyvateli vyvinuly bizarní vztahy. Vytvořili si neobvyklou strategii s cílem překonat i to nejhorší. Ale navzdory vší vynalézavosti nebyli ani zdaleka připraveni na dramatický příchod nového druhu.


15. 11., 22.00 – Ross Kemp: Extrémní svět (Mongolsko)

Dokumentarista Ross Kemp, který získal prestižní britskou filmovou cenu BAFTA, se nebojí vyrazit vstříc riziku. Jeho cílem je odhalit lidská dramata odehrávající se v extrémním světě. V tomto seriálu se mu podařilo získat jedinečný přístup k lidem v Sýrii a Iráku, Mongolsku, na americko-mexické hranici, v Mosambiku i Kolumbii. Zaměřuje se na nejpalčivější problémy každé země. Aby odhalil jejich podstatu, sám se ocitá v dramatických, nebezpečných situacích. V Sýrii a Iráku se setkává s kurdskými jednotkami YPG a YPJ a odhaluje dopady války s teroristickou organizací Islámský stát. V Mongolsku sleduje snahu místních nacionalistů omezit narůstající vliv čínských byznysmenů. Na mexicko-americké hranici pokládá otázku, jestli zvýšená bezpečnostní opatření odradí tisícovku migrantů, kteří se snaží dostat každý den do USA. V Mosambiku vyšetřuje narůstající nelegální obchod se slonovinou a v Kolumbii se zaměřil na masovou produkci kokainu v nejchudších částech země. Ross Kemp: Extrémní svět je špičkově natočený seriál zaměřený na nejpalčivější témata naší doby.


16. 11., 21.00 a 21.30 – Ruská vojenská technika (1. a 2. díl)

Seznamte se s moderními vojenskými vynálezy, pokročilými bojovými strategiemi, novými typy zbraní a hypermoderní výzbrojí, kterou používá jedině ruská armáda. Veřejnost se o nich dozvídá jenom málo. Ale inovace vyvíjené ruským zbrojním průmyslem mají tak neomezený potenciál, že vás ohromí. Připravte se na návštěvu skutečné střelnice, kde se testuje nová vojenská technika a kde to všechno uvidíte na vlastní oči.


17. 11., 20.00 – Na lovu s kladivounem

Tropické vody v okolí bahamského ostrova Bimini jsou lovištěm velkého, přesto prchavého dravce – žraloka kladivouna. Biolog dr. Craig O’Connell si po sedmi letech výzkumů zaměřených na lovecké smysly velkého bílého žraloka vybral nový úkol: prozkoumat a otestovat kladivouna takovým způsobem, jakým to ještě nikdy nikdo neudělal, a konečně odhalit, co ukrývá jeho legendární kladivo.


18. 11., 21.00 – Smrtící instinkty (Krevní pouta)

Mají zvířata city? Cítí lásku nebo smutek? Co z toho je vrozený instinkt a co získaná dovednost? Co nutí zvířata všech velikostí shánět si potravu, zakládat rodinu a vychovávat mladé? To je jen několik prvních otázek, na které odpovídá seriál Smrtící instinkty. V každém dílu uvidíte mnoho různých druhů zvířat. Rozmnožují se, soupeří mezi sebou, rostou, zabíjí ve jménu přežití nebo se naopak snaží uniknout nemilosrdné smrti a jejich životy jsou přitom stejně dramatické a nabité emocemi jako naše. Smrtící instinkty nás zavede na tenkou hranici mezi zdánlivě lidskou schopností volby a vrozeným instinktem.


19. 11., 21.00 – Lotyšská výprava s Guyem Martinem

Už dávno se ví, že Guy Martin má raději věci než lidi. Ale jeden člověk ho nepřestává fascinovat – jeho dědeček Walter. Moc se toho o něm neví – kromě toho, že jeho minulost je zahalená tajemstvím. A tak Guy vyráží do Lotyšska, kde se Walter narodil, aby zjistil pravdu o svých předcích. Ať už je jakákoliv, dobrá nebo zlá! Guy kráčí po stopách svého dědečka, a přitom se setkává s nezapomenutelnými osobnostmi, odhaluje zajímavé příběhy a dozvídá se, co byl zač muž, o kterém toho dosud jen tak málo věděl. Na co přijde? A co na to asi řekne?


Nejrozmanitější podívaná na Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 12. 11. 2017





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.11.2017 • Na Eurosportu startuje Světový pohár ve skocích na lyžích
12.11.2017 • Předání hudebních cen MTV EMA dnes večer uvidíme i v Ultra HD z družice Astra 1L
11.11.2017 • Volný "svatomartinský" víkend HBO s premiérou pokračování seriálu Až po uši!
09.11.2017 • Discovery a Google odvysílají průlomový seriál ve virtuální realitě "DISCOVERY TRVLR"
06.11.2017 • První slalomy sezony ve finském Levi na Eurosportu
05.11.2017 • Prima ZOOM – váš svět na dlani ve 45. týdnu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist