Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 11:59:50   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM – váš svět na dlani ve 45. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 05.11.2017


Prima ZOOM je nejširší nabídka zajímavostí z přírody, historie, vědy a techniky, vesmíru, cestování, záhad a tajemství a nechybí ani adrenalin. Dokumentární skvosty pro vás: čekají vás Mazlíčci z divočiny; prozradíme marketing ISIS: propaganda teroru; ukážeme Kde ryby chodí; jaká jsou Zvířata, která psala dějiny a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

7. 11., 22.00 hod. – Mazlíčci z divočiny (1. díl)

Rémi je třicetiletý cestovatel, který se dobře vyzná v domácích i divokých zvířatech. Teď vyrazil na cestu napříč celou Evropou a ještě dál. Jeho cíl: vydat se po stopě divokých zvířat, mimo prochozené stezky a daleko od okoukaných turistických tras. Chce poznat jednotlivé země na vlastní pěst a seznámit se s jejich zvířecími i lidskými obyvateli. Během jednotlivých zastávek v každé zemi má jedinečnou příležitost poznat místní typická zvířata a zjistit, jak se vyvíjela, jak zdomácněla i jak jsou chráněna. Rémi kráčí světem mužů a žen, kteří mají k zvířatům zvláštní vztah. V pěti dílech poutavého dokumentárního seriálu postupně zavítá do Turecka, Maroka, Ruska, Rumunska a Skotska.


8. 11., 20.00 hod. – Malý Kavkaz

Hornatá krajina Kavkazu tvoří přirozenou hranici mezi Evropou a Asií. Tento film odhaluje rozmanitou krásu té části pohoří, která prochází Arménií, Gruzií a Ázerbájdžánem. Ve stínu Velkého Kavkazu se tady zrodil jedinečný svět termofilní fauny a flóry. Nenechte si uniknout jedinečnou příležitost a vychutnejte si vůbec první ucelený portrét Malého Kavkazu v celé kráse – od horských hřebenů Dagestánu přes kaňony spadající k břehům Kaspického moře až po legendární biblickou horu Ararat.


8. 11., 22.00 hod. – ISIS: propaganda teroru

Propagandistická videa teroristické organizace ISIS jsou hrozivě účinná. Teroristům se díky nim podařilo zlákat do svých řad velké množství mladých Západoevropanů. Takzvaný Islámský stát vystavěl na klipech, ve kterých se mísí násilné záběry se základními postupy hollywoodské kinematografie, mocnou propagandu teroru. Jak to, že džihádisté dokážou točit vysoce profesionální videa a jsou v tom natolik úspěšní? Zasvěcenci, filmaři i akademici vysvětlují v tomto snímku, jakým způsobem se teroristům z ISIS podařilo obrátit proti nám naši vlastní popkulturu.


10. 11., 20.00 hod. – Kde ryby chodí

V indonéské oblasti Lambeh Strait se běžně vyskytoval žralok obrovský, rejnok a další velké druhy ryb. Ale kvůli neregulovanému rybaření postupně úplně vymizely. Nyní se u vulkanického mořského dna usídlila nová komunita neobvyklých zvířat. Odranci, pepřové ryby, sépie, hlemýždi a chobotnice maskované soupeří o životní prostor se zvlášť podivnou chodící rybou!


11. 11., 20.00 hod. – Zvířata, která psala dějiny (jídlo)¨

Jsou pro nás zdrojem potravy i ošacení. Některých z nich se bojíme, nebo se nám dokonce hnusí. Stála u zrodu civilizací a také přispěla k jejich konci. Díky obchodním trasám stvořila celá impéria. Jsou naší inspirací. Mohla by nás zabít nebo naopak uzdravit z nepříjemných nemocí. Zvířata mají mnoho různých podob. Zvířata psala dějiny. V tomto fascinujícím seriálu je uvidíte v podobě, v jaké jste je ještě neviděli. Vydejte se na cestu po celém světě, a dokonce i zpátky do minulosti.


11. 11., 21.10 hod. – Srdcaři v Africe (Afrika snů a skutečnosti)

Někdo sedí doma a řídí se heslem: Svět se řítí do…, tak co bych tam dělal. Afrika se od doby legendárních cestovatelů Hanzelky a Zikmunda skutečně hodně změnila. Ale rozhodně to není pouhý skanzen s profláklými turistickými atrakcemi. Lucie se jako vášnivá lezkyně vydala do Mekky jihoafrického lezení, Waterval Boven v provincii Mpumalanga. Honza, tělem a duší offroadista, vynalezl v píscích Mosambiku autopilota a kameraman Ondra se proháněl v třítisícové nadmořské výšce na kole. Miroslav nazouval běžecké boty u moře i v horách a taky otestoval, jak se spí pastevcům v kamenných rondelech v Lesothu. Na vlastní kůži toho můžete zažít na jihu Afriky stále dost. Stačí chtít a vyrazit!


Kompletní svět na Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 5. 11. 2017





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.11.2017 • První slalomy sezony ve finském Levi na Eurosportu
31.10.2017 • Listopadové programové tipy E! Entertainment
29.10.2017 • Zažijte svět z různých perspektiv s Prima ZOOM ve 44. týdnu
25.10.2017 • Na konci světa bez nutného vybavení a úplně sám? Discovery Channel představuje novou reality show
24.10.2017 • Listopadová nabídka artových filmů na Cinemax 2
24.10.2017 • Newyorský maraton na Eurosportu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist