Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 10:54:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vydejte se ve 47. týdnu s Prima ZOOM za poznáním

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 19.11.2017


Poznáte krásy naší planety i rozmanitou historii Země. Nebude chybět vhled do vědy a techniky a pozor, přichází další řada Vetřelců dávnověku! To vše jedině na Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: pokračujeme oblíbeným seriálem Vetřelci dávnověku VIII; čekají nás Egyptští strážci pokladů; vzpomeneme na Zapomenuté město Mayů; rozený motorkář a závodník Guy Martin: F1 Speciál a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

20. 11., 21.00 – Úžasná Albánie (Sever: Z hor do hlavního města)

Kvůli dávným předsudkům a tisíckrát omílaným hrůzostrašným příběhům o zastaralých zákonech a zvycích je Albánie bílým místem na mapě jihovýchodní Evropy. Země, kterou otřáslo několik válek a která trpěla desetiletí odříznutá a izolovaná od okolního světa, je domovem přívětivých lidí a bohatou zásobárnou přírodních pokladů. Na každého návštěvníka Albánie čekají překrásná jezera, čisté pláže a nádherná pohoří. Úžasná Albánie představuje neznámá místa a neokoukané tradice, bohatou kulturu a temperamentní obyvatelstvo. Skutečnost je předsudkům na hony vzdálená. Albánie je chudá, ale zároveň bohatá. Má panenskou přírodu, dech beroucí krajinu, různorodou flóru i faunu. Po temných desetiletích komunistické nadvlády, kdy bylo zakázáno praktikovat jakékoli náboženství, je to navíc země, ve které se dnes křesťanům a muslimům společně dobře žije.


22. 11., 20.00 – Poslední evropští nomádi

V Evropě se znovu probouzí k životu jedna skvělá dávná tradice: ve všech koutech starého kontinentu se znovu objevili pastevci, kteří vodí svá stáda krajinou a překonávají přitom nejdivočejší a nejextrémnější podmínky. Poslední kovbojové ženou dobytek z planin legendární španělské oblasti La Mancha až na bohatou, zelení pokrytou vysočinu v okolí města Cuenca. V Rumunsku se musí ovce vyškrábat přes okraj Karpat, a dokud nedorazí až na ukrajinskou hranici, jsou v neustálém ohrožení před hladovými vlky. Ve Walesu se migrující ovce dokonce staly přirozeným habitatem vzácných ptáků. Jak se daří všem těmto posledním evropským nomádům, uvidíte ve fascinujícím stejnojmenném snímku.


22. 11., 21.00 – Divoký Gibraltar

Divoký Gibraltar vás ohromí různorodou směsicí barvitých zvířat, která žijí na hranici mezi Evropou a Afrikou. Jeho hlavními hrdiny jsou dravci velcí i malí: uvidíte obrovité dravé kosatky i milióny migrujících ptáků, kteří spolu v úžině každoročně soupeří o kořist. Zvířata na moři i na pevnině bojují v odvěké válce s přírodou a člověkem. Nejen, že musí vyrvat potravu z rukou všudypřítomných rybářů, ale když si nedají pozor, stanou se sama cenným úlovkem.


24. 11., 20.00 – V hlubinách pod severním pólem (1/2)

Tým neúnavných dobrodruhů a zkušených potápěčů nás zavede na polární expedici, jejíž cílem je prozkoumat skrytou tvář Arktidy a odhalit mrazivé hlubiny grónských fjordů. K těmto ambiciózním zvědavcům se přidávají větrem ošlehaní námořníci, renomovaní vědci, fotografové i lékaři a fantastické dobrodružství V hlubinách pod severním pólem může začít! V napínavém dokumentu nahlédneme díky neohrožené partě do tichého vesmíru pod ledem uprostřed Arktického oceánu, strávíme dva měsíce na nohách na cestě přes zasněžené kry a ponoříme se 100 metrů hluboko do podmořské propasti, kam se ještě nikdo nikdy nepodíval.


24. 11., 22.00 – Vetřelci dávnověku VIII (Mimozemšťané před naším letopočtem)

V osmé řadě oblíbeného seriálu Vetřelci dávnověku se vydáme napříč vesmírnými dálkami a překleneme období před deseti tisíci lety až do současnosti. To všechno proto, abychom prošetřili možnost a pravděpodobnost života mimo naši planetu. Podíváme se na nevysvětlitelně rozlehlé jeskyně vytvořené člověkem, tajemné stavby, záhadné kruhy v obilí proložené zašifrovanými zprávami i složitými matematickými i astronomickými vzorci, které zamotaly hlavu i předním vědcům. Expertům se podařilo nalézt tisíce zvláštních kreseb bytostí s modrou kůží, humanoidních postav s mnoha končetinami a dalších podobně podivných stvoření. Zobrazují snad tyto portréty, pocházející ze všech možných koutů Země i různých historických epoch, mimozemské návštěvníky – skutečné Vetřelce dávnověku? Vždyť od roku 2009, kdy NASA spustila vesmírný teleskop Kepler, jsme našli už tisíce planet, na kterých by mohl být život. Podaří se tedy konečně najít odpověď na odvěkou otázku, jestli jsme ve vesmíru sami?


25. 11., 22.00 – Egyptští strážci pokladů

Z Egypta pocházejí nejslavnější nálezy archeologických pokladů světa. Ale během posledních pěti let si země prošla bouřlivou revolucí a drtivým poklesem počtu turistů. Film Egyptští strážci pokladů představuje pečlivě vybrané osobnosti, které se odhodlaly zachránit Egypt v posledních chvílích před hrozící katastrofou: odhalit více z egyptských dějin, udržet dědictví země v bezpečí a přesvědčit turisty, aby se do Egypta zase vrátili.


25. 11. 23.00 – Zapomenuté město Mayů

Naachtun je poslední město zlatého věku Mayů. Víme o něm jenom málo. Archeologické výzkumy začaly teprve před pár lety. Výzkumníci, kteří jsou odříznuti od okolního světa uprostřed guatemalského tropického pralesa, se snaží přijít na to, jak se obyvatelům Naachtunu podařilo přežít téměř 200 let po pádu mayské civilizace a zkáze okolních měst. Pokud se jim to podaří, vrhnou nové světlo na dějiny této jedinečné civilizace. Sledujte jejich dobrodružství ve snímku Zapomenuté město Mayů v plné kráse vysokého rozlišení 4K HD kamer, za použití dronů a nejmodernějších digitálních vizualizací. Ambiciózní podívaná nabízí vzrušení dohromady se zasvěcenými vědeckými poznatky a fakty. Nenechte si ujít tuto epickou ságu.


26. 11. 21.00 – Guy Martin: F1 Speciál

Rozený motorkář a závodník Guy Martin změří síly s legendárním jezdcem Formule 1 Davidem Coulthardem v řadě napínavých závodů, které jsou výzvou pro jejich sportovní schopnosti i řidičskou zručnost. Každý z těchto závodů je zároveň fascinujícím experimentem ve vědeckých a inženýrských oborech. Guy s Davidem během nich dosáhnou až na samotnou hranici toho, co je ještě možné. Nechybí ani tým zasvěcených expertů, kteří srozumitelně vysvětlí složité technologické detaily každé výzvy a osvětlí matematické a vědecké pozadí sportovních výsledků. Nejen, že se dozvíme, co se stalo, ale dozvíme se také proč.

Poznáváme svět na Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 19. 11. 2017





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.11.2017 • Světový pohár v biatlonu na Eurosportu
17.11.2017 • Premiérová opera Anděl zkázy skladatele Thomase Adèse v satelitním přímém přenosu MET: Live in HD v sobotu 18. listopadu 2017
13.11.2017 • Na Eurosportu startuje Světový pohár ve skocích na lyžích
12.11.2017 • Užívejte si dokumentární rozmanitost s Prima ZOOM ve 46. týdnu
12.11.2017 • Předání hudebních cen MTV EMA dnes večer uvidíme i v Ultra HD z družice Astra 1L
11.11.2017 • Volný "svatomartinský" víkend HBO s premiérou pokračování seriálu Až po uši!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist