Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 17:21:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Vianoce a Nový rok na RTVS budú rozprávkové, hudobné, filmové, tradičné a duchovné

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 30.11.2017



Premiéry filmov, rozprávok, výpravných seriálov, hudobných dokumentov, špeciály obľúbených šou, rozhovory, divadelné hry, komédie, ale tiež filmová a rozprávková klasika a náboženské programy. Aj také budú vianočné a novoročné sviatky vo vysielaní RTVS.


Divákov Jednotky čaká hneď niekoľko veľkých vianočných premiér. Na Štedrý deň to bude voľné pokračovanie úspešnej vianočnej rozprávky z koprodukcie RTVS Anjel Pána II a špeciál obľúbenej folklórnej šou Zem spieva vianočne, ktorá odprezentuje slovenské koledy.

Na prvý a druhý sviatok vianočný uvedie unikátny koprodukčný projekt Mária Terézia, na ktorom pracovali štyri verejnoprávne televízie - slovenská RTVS, Česká televízia, rakúska ORF a maďarská MTVA viac ako tri roky. Dobová snímka približuje lásku a intrigy na dvore jednej z najvýznamnejších panovníčok európskej histórie. „Je to film, na ktorý som nesmierne hrdý, pretože ukazuje budúcnosť, kam by sme mohli ísť, čo sa týka koprodukčných projektov," priblížil programový riaditeľ STV Tibor Búza.

Nebudú chýbať ani klasické rozprávky z archívu RTVS, ktorý sa podľa Tibora Búzu podarilo za posledné roky veľmi slušne naplniť - bude to napríklad Láska na vlásku, Sedem zhavranelých bratov, Johankino tajomstvo či Sokoliar Tomáš.

Okrem veľkých domácich premiér, populárnych rozprávok a klasických filmov si Jednotka prichystala do vysielania i mnohé úspešné zahraničné tituly ako Liečiteľ, Noc plná zázrakov 2, Čo sme komu urobili?, Drž hubu!, Winnetou: Nový svet, Výmena a mnohé ďalšie.

Malí aj veľkí diváci sa môžu na tešiť na prvú sériu nového večerníkového seriálu o modernej pavúčej rodinke - Websterovcoch, ktorý vznikol pomocou 3D technológie. Dvojka ho v premiére odštartuje 24. decembra. „Napĺňame tým ambíciu, že každý rok prinesieme premiérový animovaný večerníček," poznamenal Tibor Búza.

Rovnako na Štedrý večer odvysiela exkluzívne predstavenie pre televízny záznam RTVS po divadelnej derniére v SND Mechúrik-Koščúrik.

Od 18. decembra je pripravená séria slovenských a ukrajinských zdramatizovaných povestí pod názvom Príbehy spod Karpát. „Na tomto projekte koprodukčne pracovala RTVS s košickým bábkovým divadlom a ukrajinským bábkovým divadlom," dodal Tibor Búza. Čaro dunajskej prírody priblíži Dvojka v premiére 1. januára v koprodukčnom dokumente RTVS Žijem Dunajom. Po úspešnej prvej sérii na obrazovky prichádza od 5. januára aj druhá séria výpravného ruského seriálu o Kataríne Veľkej.


Dvojka poteší i milovníkov rôznych hudobných žánrov, a to dokumentmi o Barbre Streisandovej (26.12.), Bruceovi Springsteenovi (27.12.), Davidovi Bowiem (28.12.) a Michaelovi Jacksonovi (31.12.).


„Vianočná ponuka programových služieb Slovenského rozhlasu je ako vždy kvalitná a pestrá. Uvedomujeme si, že sme spoločníkom našich poslucháčov po celý deň. Už od začiatku decembra budeme na Rádiu Slovensko vysielať Adventné koncerty z rôznych slovenských miest, ktoré navodia atmosféru blížiacich sa sviatkov. Počas samotných Vianoc ponúkneme poslucháčom množstvo rozhovorov s osobnosťami známymi i menej známymi, ktorí si zaslúžia, aby o nich Slovensko vedelo," uviedol programový riaditeľ SRo Michal Dzurjanin.

Pripravené sú aj prenosy z bohoslužieb a požehnania Urbi et orbi z Ríma. Okrem toho Rádio Slovensko i Rádio Devín pripravuje exkluzívne znovuuvedenie päťdielnej série dramatizácií diela Umberta Eca Baudolino (18. - 22. 12. 2017, vždy o 17:00 Rádio Devín a 22:03 Rádio Slovensko). Obe programové služby ponúknu rozhlasovú úpravu divadelnej hry Agathy Christie Vražda na Níle (26.12.2017, 20:00 Rádio Devín, 22:03 Rádio Slovensko), ktorá vznikla na základe jej detektívneho románu.

Rádio Devín na Štedrý deň o 21:00 odvysiela rozhlasovú hru Petra Pavlaca s hudbou Mareka Piačka Biela veľryba.

Poslucháči sa na Rádiu Slovensko môžu 26. decembra po 10.00 tešiť na smutnosmiešnu komédiu Radošinského naivného divadla Polooblačo. Ich ďalší titul Zmiešaná štvorhra bude mať premiéru na Silvestra o 15:05.

Vianočné vysielanie Rádia Regina obohatia dve premiéry rozprávkových hier s pesničkami: Aby sa v tom čert vyznal, ku ktorej vytvoril hudbu Marián Čekovský, a Vianoce poštára Samuela s hudbou Martina Husovského. Rádio Regina takisto premiérovo uvedie Rozprávku o kačkách (víťaznú hru z Prix ex Aequo 2016 - Rádio Regina 31.12.2017, 8:00 ) a ďalšiu časť z cyklu antických príbehov sprevádzaných programovou hudbou Keď hudba rozpráva - Théseus a Ariadna (Rádio Regina 25.12.2017, 18:00).

Vianočné menu chystá tiež Rádio Slovakia International. Dominovať budú tradície, rodina, súdržnosť, spolupatričnosť, ale aj blahobyt a odkázanosť. Priblíži Vianoce v slovenskom duchu doma, v rodinách menšín na Slovensku, ako aj medzi Slovákmi, ktorí žijú napríklad na Islande, v Dubline či vo Francúzsku. Na Vianoce v menšine Rómov sa pozrie cez ich prípravu v rodinách, prostredníctvom rozhovoru na tému problémov integrácie menšiny s vládnym splnomocnencom Ábelom Ravaszom a tiež cez príbeh Cinky Panny a jej dnešnej nasledovníčky Barbory Botošovej. Počas vianočného obdobia navštívi viacero domovov sociálnych služieb aj resocializačných zariadení.

Rádio_FM ponúkne 24. až 26. decembra špeciálne sviatočné programy - Vianoce_FM, Alternatívne Vianoce, Sviatočné koncerty. Súčasťou sviatočnej štruktúry bude aj anketa o najlepší album roka 2017.


Rozhlas a televízia Slovenska


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.11.2017 • Česká televize vydává Pravidla předvolebního a volebního vysílání k volbě prezidenta republiky
29.11.2017 • Prima Partička 14. díl - 30. 11.
29.11.2017 • Česká televize spouští Adventní kalendář 2017
28.11.2017 • Všetko alebo nič doposiaľ najsledovanejším tohtoročným programom Markízy!
28.11.2017 • Skupina Nova minulý týden zaujala téměř 41 % diváků
26.11.2017 • Jiří Kajínek exkluzivně o největších vrazích Česka!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist