Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 16.04.2024 - 08:09:16   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

V neděli nasadí česká liga poprvé v historii videorozhodčí! Stanice O2 TV Sport se stala hlavním technickým partnerem celého projektu

  Autor: O2 TV , e-mail: info@o2.cz Přidané: 03.12.2017


Nedělní fotbalové utkání 16. kola HET ligy mezi pražskou Spartou a Mladou Boleslaví vejde do historie. Právě v tomto duelu bude vůbec poprvé v české nejvyšší soutěži využit tzv. videorozhodčí v online režimu. Na celém projektu se výrazně podílí společnost O2 Czech Republic a stanice O2 TV Sport. V ostrém provozu tak například videorozhodčí usedne do moderního přenosového vozu O2, kde bude mít k dispozici rovněž všechny kamerové záběry, které zajišťují nedělní přímý přenos stanice O2 TV Sport.


"Již při našem vstupu do českého fotbalu jsme jasně deklarovali, že chceme zvýšit kredit celé ligy, že se zasadíme o větší důvěryhodnost. I proto jsme byli u projektu videorozhodčích od samého počátku, podíleli jsme se už na testování offline režimu během jarní části loňského ročníku. Osobně mám radost, že naše spolupráce s LFA nyní pokračuje i v ostrém provozu a jsme součástí tohoto historického milníku," říká Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport.

Na základě dohody s LFA poskytne společnost O2 svůj unikátní přenosový vůz, který jako jediný na českém trhu nabízí optimální technické podmínky pro práci videorozhodčích. Jedná se například o separátní klimatizované pracoviště, které navíc musí být nepřetržitě monitorováno kamerou. "Celý záznam se pak posílá k vyhodnocení na univerzitu do belgické Lovaně. Tam se zkoumají reakce či chování videorozhodčího u monitorů a celkový dopad videa na hru. Samozřejmě se nahrává i kompletní komunikace mezi video asistentem a hlavním rozhodčím," poodkryl další zajímavosti Marek Kindernay.

Videozáznam se může podle protokolu využít během zápasu pouze ve čtyřech přesně daných případech. "Dosažení branky a vše, co tomu předchází. Pak je to rozhodnutí o pokutových kopech, dále udělení červených karet, které jsou udělené rovnou na hrací ploše. Poslední je chybná identifikace, pokud by se třeba rozhodčí spletl při udělení osobního trestu," vysvětluje videorozhodčí Roman Hrubeš, který bude mít v neděli při sledování zápasu AC Sparta Praha - FK Mladá Boleslav k dispozici celkem jedenáct kamer.

Asistent u videa však není pouze pasivním pozorovatelem, na základě dostupných záběrů smí v komunikaci s hlavním sudím vyvíjet aktivní iniciativu. Ta by se měla týkat pouze těch případů a situací, které jsou dány zmíněným protokolem. Video asistent má pouze doporučující hlas, konečný verdikt bude nadále v plné kompetenci hlavního rozhodčího.

Česká HET liga se v neděli 3. prosince zařadí třeba vedle německé bundesligy či italské Serie A, kde se již projekt videorozhodčích rozběhl. V českém prostředí se video v online režimu vůbec poprvé využilo v utkání juniorské ligy mezi Spartou a Jabloncem. Tehdy k žádnému zásahu do hry ale nedošlo. Významnějším testem tak bylo juniorské derby pražských "S", kdy vůbec poprvé v historii došlo na základě konzultace s videorozhodčím Romanem Hrubešem a zhlédnutím inkriminovaných záběrů sudím Pavlem Orlem k odvolání penalty.

Nyní přichází na řadu i česká nejvyšší fotbalová soutěž. Jak ostrá premiéra videorozhodčích dopadne? To můžou diváci sledovat dnes od 18.00 hodin v exkluzivním přímém přenosu na stanicích O2 TV Sport, O2 TV Fotbal a O2 TV Free.


O O2 TV:

Digitální televize O2 TV se může pochlubit 260 tisíci aktivními set top boxy. Dalších 50 000 diváků sleduje vysílání pravidelně v restauracích čepující piva Plzeňského Prazdroje a Staropramenu. Počet zákazníků, kteří využívají O2 TV aktivně prostřednictvím webu nebo aplikace, dosahuje na 350 tisíc diváků. Za rostoucím zájmem o digitální televizi stojí především její unikátní funkce, jako jsou výběr ze souběžně hraných zápasů, výběr úhlů kamer nebo možnost sledovat kompletní televizní nabídku až 50 hodin zpětně. O2 TV funguje na platformě nangu.TV.


David Solnař, Tiskové oddělení O2 TV


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.11.2017 • Telekom pripravil bohatú vianočnú nádielku pre všetkých zákazníkov Magio televízie
14.11.2017 • LTE využívalo na pripojenie k internetu viac ako 2,09 mil. užívateľov
14.11.2017 • České radiokomunikace spouští nové ICT služby – rozšiřují regionální datová centra a míří k hybridnímu cloudu
04.11.2017 • Šlágr podzimu! Souboj mezi Plzní a pražskou Slavií uvidí pouze diváci O2 TV
02.11.2017 • Selfnet nadělí k IPTV pětici kanálů zdarma
25.10.2017 • DIGI TV rozšiřuje programovou nabídku televize přes internet

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist