Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 12:33:13   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Česká televize je patronem nové Ceny Fóra dárců - sama získala ocenění za dlouholetou podporu

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 04.12.2017


Jak si vede dárcovství v České republice a co pro jeho rozvoj dělají klíčoví aktéři, jako jsou firmy, stát, média a veřejně prospěšné instituce, hodnotí každý rok Dárcovský summit, který již posedmé pořádalo Fórum dárců. Za dlouholetou podporu a přínos k rozvoji veřejně prospěšných projektů letos ocenilo Českou televizi. Ta navíc poprvé uspořádala speciální soutěž o spotovou kampaň.


„Neustále hledáme nové příležitosti, jak pomáhat a především, jak zapojit do pomoci co nejvíce lidí. Loni přinesly neziskovým organizacím benefiční pořady České televize na devadesát milionů. Ve vysílání jsme také výrazně rozšířili prostor věnovaný podpoře veřejně prospěšných aktivit a v rámci bezplatných kampaní jsme odvysílali téměř tři tisíce spotů na podporu rozličně zaměřených neziskových organizací. Je potěšující vidět, že naše podpora skutečně pomáhá potřebným a ocenění za naši činnost je velmi příjemným bonusem,“ konstatuje generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Cílem Cen Fóra dárců je podpořit a vyzdvihnout důležitou práci nejen neziskových organizací, ale i firem a firemních nadací a fondů v charitativních oblastech a ve veřejně prospěšných oborech. „Česká televize podporuje veřejně prospěšné projekty dlouhodobě a cíleně, proto jsme se rozhodli tyto důležité aktivity ocenit. V návaznosti na pořady odvysílané na obrazovkách České televize byla odeslána prakticky polovina všech dárcovských zpráv u nás,” vysvětluje ředitelka Fóra dárců Klára Šplíchalová a dodává: „Společensky důležitým tématům se věnuje Česká televize i v publicistice a oblasti dokumentární tvorby. Nově v souladu s aktuálními trendy umožňuje svým divákům podporovat vybrané charitativní akce i online. Česká televize tak spoluutváří moderní veřejně prospěšné prostředí u nás, a za to jí patří dík.“

Zcela novou kategorií Cen Fóra dárců byla v letošním ročníku Cena České televize. Tři výherci získali spotovou kampaň, kterou Česká televize odvysílá v roce 2018. Odborná komise vybrala Nadaci Leontinka pomáhající zrakově postiženým, Ústeckou komunitní nadaci, jenž obnovuje historické památky a organizaci Klára pomáhá, nabízející pomoc lidem, kteří pečují o někoho blízkého při denních aktivitách, ať z důvodu dlouhodobé nemoci, postižení nebo věku.

Letošní ročník Dárcovského summitu a vyhlášení Cen Fóra dárců, tradičně uspořádaný tematicky na Den dárců, se zaměřil zejména na digitální dárcovství ve 21. století, jeho trendy, možnosti a inspirace ze zahraničí.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.12.2017 • Ostrava – Město nových začátků. Čas zbořit mýtus o černém městě na východě
01.12.2017 • Rada RTVS považuje Koncepciu riadenia a rozvoja RTVS za ambicióznu
27.11.2017 • Docu-fiction Bo Hai o dvou generacích Vietnamců žijících v České republice uspěla na FAMUFESTU – 29. 11. bude k vidění v Kině Pilotů
25.11.2017 • PechaKucha Night Prague tentokrát nabídne dvakrát více!
25.11.2017 • První číslo Prima ZOOM přináší exkluzivní rozhovor s Miroslavem Zikmundem
24.11.2017 • Tlačová informácia zo zasadnutí RVR dňa 22. 11. 2017

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist