Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 12:10:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause – 20. 12. 2017

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 16.12.2017



Miss World Taťána Gregor Brzobohatá, spisovatel Petr Casanova a autista Matyáš Hájek se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 20. prosince ve 21.35 hod. na Primě.


Taťána Gregor Brzobohatá – jediná česká světová vítězka Miss World a topmodelka, filantropka a zakladatelka nadace Krása pomoci. Při 25. výročí sametové revoluce Taťánu představila Madeleine Albrightová ve Washingtonu na slavnostní večeři osobně a jasně: jako lídra mladé generace a filantropku, jejíž nadace výrazně zlepšuje životy osamělých českých seniorů. V únoru 2015 prezentovala Taťána principy nadace i v hlavním sídle OSN, kam se Krása pomoci dostala jako první česká neziskovka v historii. Od letošního roku v rámci OSN prezentuje Česko, jak si vede v naplňování globálních cílů udržitelného rozvoje, a je ambasadorkou SDGs. „Pro mě i moji nadaci je to čest. Jedná se o prestižní a významnou událost, země získá možnost prezentovat se v dobrém světle v OSN. To by nemělo zapadnout, máme být na co hrdí. Naše zapojení je pro nás i důležitou zpětnou vazbou, že téma, kterému se věnujeme, rezonuje a má smysl,“ říká Taťána.


Petr Casanova – autor bestsellerů 250 zákonů lásky a Dvanáct srdcí, které ukazují nejen to, jak se postavit ke krajním životním situacím a pocitům bezradnosti, jak dál se sebou samým nebo se svými vztahy. Nedávno vydal novou knihu 100 nejkratších cest k Tobě, o které říká, že jde o první knihu, která se nečte očima – protože naděje, odvaha a láska nejsou viditelné, přesto jsou pro naše životní štěstí nejdůležitější. Říká, že k tomu, aby získal svůj nynější nadhled a pohled na život, bylo zásadních několik životních pádů. „Poznal jsem, co znamená neúspěch a trápení. Díky tomu se mi měnil hodnotový žebříček, na jehož vrcholu je podle mého čas, a hlavně to, jak smysluplně s ním naložíme. Především se snažím nemarnit čas,“ říká. Proč si myslí, že v dnešní době, kdy žijeme v podstatě v blahobytu, je tolik lidí frustrovaných? „Frustrace přichází ve chvíli, kdy se více soustředíme na to, co nemáme, než na to, čeho jsme už dosáhli. Rád uvádím metaforu plavce, který se zoufale dívá na protější břeh, jenž se zdá být stále daleko a zdánlivě se nepřibližuje. Když se ale ohlédne za sebe, uvidí tu vzdálenost, kterou už uplaval. Dokonalý není nikdo z nás, důležité ale je umět se na svou situaci podívat i z jiné, pozitivnější strany,“ vysvětluje. Jako úspěšného člověka nevnímá takového, který je bohatý, ale který se naučil vyrovnávat se svými problémy a budovat dlouhodobé vztahy. „Všechny nás dělají šťastnými zdánlivě snadno dosažitelné věci, i když jsme každý jiný a máme jinou životní cestu. Chceme být přece milovaní, platní, mít své místo v životě. K tomu se musíme snažit vyrovnat se se svými problémy a umět čelit různým překážkám a zklamáním, jinudy cesta nevede. Bez pozitivního myšlení se nám to ovšem nemůže povést, právě ono nám umožňuje vnímat, že život má spoustu barev a každý rub má i svůj líc. Nemůžeme sice ovlivnit všechno, co se nám v životě děje, ale zcela jistě dokážeme ovlivnit, jak se ke každé situaci postavíme,“ říká. Vysvětluje také, proč vypadá, že dnešní doba není nakloněná dlouhodobým vztahům: „Máme sice spoustu nástrojů, jak mít k sobě blíž – internet, sociální sítě, Skype… Přesto spolu lidé ve vztazích nekomunikují, což je chyba. Říkám, že žijeme v době ledové – stejně jako motoristům v zimě zamrzne komunikace, komunikace zamrzá i ve vztazích. Naslouchání jeden druhému, kompromisy, důvěra v druhého, to je klíč k úspěchu. Ke vztahům se dnes lidé staví stejně jako k věcem, které se rozbijí – nic se neopravuje, ale rovnou se vyhazuje. Hodnota dlouhodobého vztahu ale spočívá právě v tom, že se oba partneři snaží najít si k sobě cestu, překonávat vzájemné rozdíly.“ Sám je ženatý a říká, že oba dva si z minulých vztahů nesli spoustu šrámů. „Proto jsme se rozhodli stanovit si svá pravidla, která neporušujeme. Máme dohodu, že jakmile někdo z nás některé věci poruší, je okamžitý konec.“


Matyáš Hájek – jediný autista v Česku, který napsal knihu. Čtrnáctiletý kluk v ní popisuje, jak vnímá svět kolem sebe. Titul Svět očima dítěte s autismem byl už přeložen do angličtiny a Matyáš v knize velmi humorně, výstižně a z netradičního úhlu charakterizuje dnešní dobu a vše, co k ní patří: Píše mj., že Evropská unie je nadační fond. Že moře existuje, aby se tam mohly koupat ryby. Že si šetří do kasičky na ženu. Že letuška v letadle říká, aby se cestující spoutali. Že platonická láska je, když miluješ do galaxie. Že hlídání malého bratra je jako ukřižování Ježíše Krista. Nebo že úloha muže je sedět na gauči, pít pivo, vařit, nakupovat a pomáhat ženě. Přestože Matyáš do šesti let nemluvil, nyní obvykle platí ve společnosti za nejzábavnějšího člověka. Vymýšlí vtipy, je bezprostřední a za každých okolností velmi originální. Sám říká, že by chtěl být komik a že miluje publikum. Jeho velkým snem prý už dlouho bylo pozvání na natáčení Show Jana Krause.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 20. prosince ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.12.2017 • Žena, která změnila Evropu - ČT uvede koprodukční velkofilm Marie Terezie
18.12.2017 • Kočky versus psi na Prima ZOOM
16.12.2017 • Nasajte vianočnú atmosféru na Mňam TV
16.12.2017 • Viasat World získává další špičkovou dramatickou televizní tvorbu
15.12.2017 • Miroslav Zikmund – legenda se vrací
15.12.2017 • Česká televize zahajuje osmičkový rok desítkami originálních premiér

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist