Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 17:12:17   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Dabing Street - nový komediální seriál Petra Zelenky

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 27.12.2017


Píše se rok 2001. V dabingovém studiu ZERO nečekaně umírá kmenový režisér a majitel Jiří Arch, a to přímo během dabovací frekvence... První epizodu příběhu krachujícího dabingového studia budou mít diváci možnost zhlédnout už 28. prosince na internetovém vysílání ČT. Na televizních obrazovkách se první díl seriálu objeví 8. ledna 2018 na Jedničce.


Předsilvestrovskou projekci všech 12 dílů nového komediálního seriálu Petra Zelenky uvede 30. prosince od 18:00 hodin ostravské Minikino. Seriál, který připravila Tvůrčí producentská skupina multižánrové tvorby Kateřiny Ondřejkové, vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista Petr Zelenka napsal pro Dejvické divadlo. Výtěžek z předpremiérové projekce v poputuje na podporu Mobilního hospice Ondrášek.

V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková).

Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… V seriálu je celá řada cameo rolí, v nichž se objeví Jiří Bartoška, Viktor Preiss, Vilma Cibulková nebo Ivan Trojan.

„V Dabing Street je mnoho zábavných postav. Myslím, že překvapením pro diváky bude Miroslav Krobot, který hraje neurotického režiséra Jandu. Ten je znám tím, že bije herce a nikdy dabing nedělal. Je tedy zřejmé, že to nemůže dopadnout jinak než skandálem. Tento má dokonce i policejní dohru,“ prozrazuje kreativní producentka Kateřina Ondřejková. Divadelní hra Dabing Street získala titul Nejlepší komedie roku 2013 na čtrnáctém ročníku Grand Festivalu v Pardubicích.

„Poetika seriálu a hry je stejná, prostředky jsou jiné. Petrovým látkám svědčí kamera a postavám prospěl větší prostor. Před natáčením jsme měli čtené zkoušky a spoustu scén jsme s kolegy dotvořili. Postavy se ještě víc projasnily a prohloubily, což se projevilo i při následném hraní v divadle. Dabing Street je ryzí, autorská věc, kde nám Česká televize nechala volnou ruku,“ říká Václav Neužil.

První epizodu příběhu krachujícího dabingového studia budou mít diváci možnost zhlédnout už 28. prosince na internetovém vysílání ČT. Na televizních obrazovkách se první díl seriálu objeví 8. ledna 2018 na Jedničce. Všech dvanáct dílů pak nabídne maraton v několika vybraných kinech. Jedním z nich je ostravské Minikino. Výtěžek ze vstupného (100 Kč) poputuje na Mobilní hospic Ondrášek.


Dabing Street

režie, scénář: Petr Zelenka
kamera: Alexander Šurkala
výkonná producentka: Jarmila Hoznauerová
dramaturg: Klára Lidová, Tomáš Baldýnský
kreativní producentka: Kateřina Ondřejková
hrají: Václav Neužil, Klára Melíšková, Hynek Čermák, Tereza Voříšková, Marek Adamczyk, Martin Myšička, Norbert Lichý a další


Česká televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.12.2017 • RTVS pripravila k 25. výročiu vzniku SR bohatý program
28.12.2017 • RTVS bola s Máriou Teréziou jednoznačným trhovým lídrom
26.12.2017 • Anděl Páně 2 nejsledovanější pohádkou posledních patnácti let
25.12.2017 • Prima Partička – Silvestr 2017
25.12.2017 • Žena, která změnila Evropu - ČT uvede koprodukční velkofilm Marie Terezie
21.12.2017 • Premiéry nových slovenských dokumentov na Dvojke

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist