Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 14:32:53   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - DVB-T | Články
 

Digital Broadcasting zprovoznila část Přechodové sítě 13 DVB-T2/HEVC v Praze, v Brně a Ostravě

  Autor: Pohoda Top Media , e-mail: info@tvpohoda.cz Přidané: 11.01.2018



Společnost Digital Broadcasting zprovoznila část Přechodové sítě 13 DVB-T2/HEVC z dalších lokalit v Praze, v Brně a Ostravě. Zveřejnila také provozovatele vysílání, jejichž programy budou distribuovány touto sítí.


Společnost Digital Broadcasting s.r.o. po zahájení provozu Přechodové sítě 13 DVB-T2 v červenci 2017, z Prahy, k včerejšímu dni spustila další lokality – konkrétně v Praze – Olšanská a Ládví, Brno – Barvičova, Jihlavská a Ostrava - Lanová. Dnes na tiskové konferenci také zveřejnila významné provozovatele, jejichž programy byly zařazeny do Přechodové sítě 13 – konkrétně jde o NOVA, NOVA CINEMA, NOVA ACTION, NOVA 2, NOVA GOLD.

Provoz prvních šesti lokalit v Praze, Ostravě a Brně umožňuje 3.461.414 televizním divákům naladit digitální zemské vysílání, což je v přepočtu 33,1% obyvatel ČR. Díky provozu sítí digitálního zemského vysílání (DTT) v rámci společností Digital Broadcasting s.r.o. a Progress Digital s.r.o. (MUX4, MPX1a/RS7 a Přechodové síti 13), přinášíme přirozené konkurenční prostředí do oblasti DVB-T a DVB-T2.

„Jsme rádi, že jsme se dohodli s Digital Broadcasting na vstupu pěti volně šířených stanic skupiny Nova do DVB-T2. Naším cílem je zpřístupnit naše vysílání pro domácnosti v České republice i v novém standardu pro pozemní vysílání,“ říká Josef Uher, technický ředitel skupiny Nova.

Dlouhodobé zachování DTT, nejsilnější a dosud jediné platformy s volně dostupnými televizními programy, je ve veřejném zájmu. Strategie udržitelného rozvoje zemské digitální TV platformy je nutná pro zachování stability celé mediální oblasti. V tomto duchu se k problematice vyjádřil také předseda Koordinační expertní skupiny pro přechod na DVB-T2/HEVC Pavel Dvořák. „V nejbližší době uvedeme do provozu dalších 9 lokalit Přechodového multiplexu 13. Což dohromady v přepočtu znamená, že DVB-T2/HEVC Přechodovou síť 13 naladí 5.982.949 osob, tj. 58,3 % obyvatel ČR. Počítáme, že celou Přechodovou síť 13 zprovozníme do září letošního roku. Což ovšem závisí na úspěšné dokoordinaci všech kmitočtů sítě,“ říká jednatel společnosti.

(Obr: Předpokládaný stav pokrytí Přechodové sítě 13 v dubnu roku 2018)


Digital Broadcasting s.r.o. RNDr. Radim Pařízek


Co se týče současného stavu vysílání ve standartu DVB-T Multiplexu 4, ten je v současné době šířen z 52 lokalit a je tak dostupný pro téměř 96% obyvatelstva. Multiplex 4 je plně regionalizovatelný na 13 regionů a šíří televizní stanice NOVA ACTION, NOVA GOLD A NOVA 2, JOJ FAMILY, PRIMA COMEDY CENTRAL, RELAX, REBEL a programy regionálních kanálů: ZAK TV, JTV, RTM+, BTV, TVS, V1, Ústecká Tv, POLAR, TV MORAVA, O2 TV Free v SD kvalitě a navíc také šíří HbbTV službu společnosti Seznam.cz.

Síť MPX1a/RS 7 s pokrytím téměř 85 % obyvatel ČR. Šíří jako jediná terestrická síť celoplošně v rámci rozšířeného veřejnoprávního multiplexu programy ČT 1, ČT 2 a ČT Sport v HD kvalitě a programy ČT:D/ČT Art v SD rozlišení. Vysílá nadále i po 31.12.2017. Ke konci roku 2017 proběhla změna kmitočtů 6 lokalit s jejich přeladěním místo původních kmitočtů této sítě.


Martina Vacková, Public Relations Manager, Pohoda Top Media


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.01.2018 • Towercom opäť rozšíri ponuku Plustelky
09.01.2018 • DAB+ ve Francii: plán rozšíření zveřejněn
05.01.2018 • TV v roce 2018? Přechod na DVB-T2 v plném proudu
02.01.2018 • Minimax bude v januári cez anténu bezplatne
22.12.2017 • Slovensko vykročilo smerom k digitálnej Európe
20.12.2017 • DAB+ v Rakousku: řádné vysílání ve Vídni v roce 2018

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist