Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 00:57:55   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vydejte se na dobrodružnou výpravu s Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 28.01.2018


Zažijete výbuch raketoplánu Challenger, odhalíte tajemství vesmíru, vzlétnete s leteckými esy, rozluštíte pár záhad, vydáte se do fascinující historie, poznáte rozmanitost přírody a budeme vás inspirovat. Dokumentární skvosty pro vás: prožijete Výbuch raketoplánu Challenger; zažijete Úsvit leteckých es; poznáte Záhady muzeí IV; budeme vyprávět Příběh starého Egypta; prozradíme Jak vznikal dnešek; a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

29. 1., 22.00 hod. – Výbuch raketoplánu Challenger

Třicet let od tragických událostí se film z produkce National Geographic vrací k příběhu o raketoplánu Challenger. Jedním z členů jeho posádky byla i první civilistka vybraná k cestě do vesmíru. Christa McAuliffe byla učitelkou ze státu New Hampshire. NASA si ji vybrala z tisíců zájemců v rámci projektu, který měl pomoct vysvětlit americkým dětem význam cestování do vesmíru. Jenže její sen i plány NASA předčasně dospěly k tragickému konci. Raketoplán Challenger krátce po startu explodoval v přímém televizním přenosu a celá posádka nešťastně zahynula. Příběh o zkáze Challengeru zachycují dobové publicistické reportáže a rozhovory pořízené přímo s jednotlivými členy posádky. Díky jedinečným, málo známým záběrům nahlíží do zákulisí napínavých historických událostí takovým způsobem, jako nikdy předtím.


29. 1., 23.00 hod. – Tajemství vesmíru IV (Hvězdy smrti)

Nastal čas podívat se na náš starý vesmír úplně novým pohledem. Díky mnohým kosmickým záhadám se nám daří postupně odhalovat vlastní minulost, a dokonce i to, co nás ještě v budoucnu čeká. Od chvíle, kdy se lidstvo poprvé dostalo do vesmíru, už uběhlo padesát let. Ale nebesa teprve teď prozrazují svá největší tajemství. Robotické rovery zblízka zkoumají rudé kamení na Marsu. Sondy NASA přistávají ve vysoké rychlosti na prolétajících kometách. Gigantické teleskopy zachycují bouřlivé záběry zrození hvězd i jejich kolapsu a následného vzniku černých děr. Všechny tyto poznatky výrazně změnily způsob, jak vnímáme sami sebe. Protože naši vlastní planetu začínají sužovat následky globálního oteplování, je přirozené, že vzhlížíme do nebe a přemýšlíme o ostatních vesmírných nemovitostech. Je mezi nimi nějaká jiná planeta, kde by mohl existovat život? Nebo skutečně platí, že doma je doma? Podívejte se, jak došlo k fascinujícím revolučním objevům, a seznamte se s vědci a badateli, kteří si troufli do neprobádaných vesmírných končin.


1. 2., 21.00 hod. – Úsvit leteckých es (1. část)

V srpnu 1914, měsíc poté, co propukla první světová válka, nepřátelská letadla bombardovala Paříž. Bylo to něco dosud nevídaného. Pařížané na tuto „podívanou“ hleděli s němým úžasem. Znamenala snad tato událost, že se z letadla stala nová válečná zbraň, přelom ve válce i dopravě obecně? Rozvoj letectví sice začal už z kraje 20. století, ale teprve na začátku Velké války skutečně nabral na síle. Z nově zrozených leteckých hvězd se proto rychle stali váleční hrdinové, kterým se přezdívalo „esa“. Tento film vypráví příběhy nejlepších pilotů z Francie, Německa a Velké Británie: Rudého barona Manfreda von Richthofena, hvězdného Georgese Guynemera, esa všech es Reného Foncka, vyzyvatele Ernsta Udeta a velitele letky Micka Mannocka. Z těchto mladých mužů se zčistajasna staly světoznámé hvězdy. Jak k tomu došlo? Kromě odpovědi na tuto otázku se také dozvíte všechno o největších leteckých bitvách mezi lety 1914 až 1918 – včetně strašlivých bitev u Verdunu a na Sommě. Nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost a nahlédněte do soukromí mužů, kteří pocházeli z různých prostředí, a přesto měli jedno společné: toužili využít své letecké schopnosti ve službě pro vlast.


2. 2., 22.00 hod. – Záhady muzeí IV (1. díl)

Hluboko v archivech muzeí po celém světě se ukrývají fantastické poklady minulosti, díky kterým můžeme lépe poznat naše vlastní dějiny i pochopit, co jsme zač. Každý z těchto tajuplných, neznámých artefaktů je spojený se zajímavým příběhem plným záhad, intrik, afér a vražd. Připravte se na napínavou, a někdy dokonce šokující výpravu do minulosti. Uvidíte neúspěšný Edisonův vynález, díky kterému vzniklo mnohamiliardové průmyslové odvětví. Zbraň přísně tajné organizace špiónů. Sádrové odlitky stop slavné stvůry zvané Ďábel z Jersey. Zrcadlo, jenž je portálem do světa mrtvých… A ještě mnohem více!


3. 2., 20.00 hod. – Parťáci od přírody

Představte si, že žijete v říši zvířat. Co uděláte, když potřebujete někde podrbat, nemůžete se zahryznout do jídla nebo musíte zajistit domácnost proti nezvaným návštěvníkům? Prostě si najdete parťáka – a vůbec vám nemusí být ani trochu podobný! Hroši využívají ryby k tomu, aby se zbavili odumřelých částí kůže po celém těle. Havrani sdílejí večeři s rosomáky, kteří dokážou rozchroupnout i ty nejtvrdší kosti. Podívejte se, jak výtečně si mezi sebou rozumí tito i mnozí další Parťáci od přírody.


3. 2., 21.00 hod. – Skrytá království přírody (Pod širým nebem)

Představte si, jaké je nechat se zmenšit do nitra magického světa fantastických zvířat, která mají neuvěřitelně akční život. Tito superhrdinové jsou sice vyloženě malí, ne větší než 30 centimetrů, ale stejně jsou úžasní a zvládnou mnohem víc, než na co vypadají. Čipmankové, bércouni, kosmani, křečci prérioví, a dokonce i nosorožíci musí čelit obrovským nebezpečím. Když jste tak mrňaví jako oni, padající kapky deště jsou stejně drtivé jako meteory a lehký letní vánek má sílu ničivého tornáda! Seriál Skrytá království přírody se natáčel v ikonickém prostředí savan, pouští, džunglí a pralesů i velkoměst jako Tokio nebo Rio de Janeiro. Představuje svět z úplně nového, jedinečného pohledu. Jeho mini hrdinové se musí vyrovnat s nezměrnými problémy a porazit obří nepřátele. A jdou na to vyloženě geniálně. Skrytá království přírody vás nadchnou, pobaví a ohromí. Už bylo načase, aby se stali středem pozornosti i ti malí!


3. 2., 22.00 hod. – Skryté dějiny archeologie (První krůčky)

Už starověcí Římané se snažili zjistit původ budov a objektů, které po sobě zanechal čas. Dnes v jejich práci pokračují vědci vybavení nejmodernějšími přístroji. S jejich pomocí dále bádají, jak opravdu vznikla Bible, pátrají po původu dávných civilizací nebo rozebírají dávné mýty hluboce zakořeněné ve společnosti. Jenže snaha odhalit skryté dějiny vždycky působí potíže. Richard Miles prochází od období renesance a osvícenství až do dnešních dní, představuje největší archeologické osobnosti dějin a odhaluje, jak se snažíme porozumět historii už celé dva tisíce let.


3. 2., 23.00 hod. – Příběh starého Egypta (Cesta k pyramidám)

Toto je příběh o největší a nejslavnější civilizaci na světě. Rozprostírá se více než pět tisíc let napříč dějinami, které utvářely svět do dnešní podoby. Je plný velkolepých výjevů a dramatických příběhů. Jeho hrdiny jsou starodávní vynálezci, bojovníci i bojovnice, zloduši, řemeslníci a průkopníci. Toto je příběh starého Egypta. Britská historička, profesorka Joann Fletcherová, se vrací k nejslavnějším epizodám egyptských dějin od stavby pyramid po pohřeb krále Tutanchamona. Vypráví o tom, jak se hrstka nomádů kvůli klimatickým změnám usadila na březích řeky Nil. Když se jejich společnost rozšiřovala, stávala se organizovanější. Vznikla vláda, psaný jazyk, náboženství a systém daní. To všechno nakonec vedlo k největším výtvorům starověkého světa, jako jsou pyramidy v Gíze, chrám v Karnaku nebo poklad faraóna Tutanchamona. Ale Příběh starého Egypta je také o suchu a hladomoru, občanské válce, nemilosrdných politicích, invazi a krvavé vraždě, jež uvrhly dávnou říši do chaosu a ukončily její existenci.


4. 2., 20.00 hod. – Nejdrsnější expedice s Jamesem Cracknellem (Ztracené město Z)

Olympijský vítěz a držitel dvou zlatých medailí James Cracknell podniká několik výprav, které mají pověst nejdrsnějších expedic v historii lidstva. V novém dobrodružném seriálu kráčí ve stopách takových objevitelů, jako jsou David Livingstone, Percy Fawcett, pionýři z doby zlaté horečky nebo posádka lodi Dundoland. James si troufnul na nejtěžší části jejich expedičních tras, prochází je úplně stejně jako oni a používá při tom jenom vybavení, které měli v té době k dispozici. Zaměřuje se na nejdůležitější momenty těchto velkých výprav – jako když dr. Livingstone překonal největší peřeje řeky Zambezi nebo plukovník Fawcett prošel amazonský prales těsně před tím, než záhadně zmizel. James na vlastní kůži prožívá fyzické a psychické strasti, které sužovaly jeho předchůdce, a analyzuje vědecké příčiny fyziologických změn, ke kterým u nich došlo. Protože cestou často potkává nebezpečná zvířata a dostává se do vyloženě extrémních situací, musí se spolehnout na vlastní sílu a pevnou vůli. Díky tomu s námi může sdílet jedinečné, vzrušující zkušenosti o zážitcích prvních průkopníků a objevitelů a jejich velkolepých životních dobrodružstvích.


4. 2., 22.00 hod. – Jak vznikal dnešek (Čistota)

Seznamte se s málo známými inovátory a jejich divokými nápady, díky kterým je dnešní svět takový, jaký ho známe. Fascinující zábavný seriál mapuje zvraty a obraty dějin, vědy, obchodu i technologie a prozrazuje, Jak vznikal dnešek. Každý díl se zaměřuje na něco, co se pro nás dávno stalo každodenní součástí života, a nahlíží na to úplně novým, neotřelým pohledem. Dozvíte se, co stálo u zrodu nápadů, díky nimž se zrodily „zázraky moderní doby“. Ale také to, že jejich bouřlivý vývoj je úzce spojený s nekonečnou rivalitou, ohromným získaným i ztraceným bohatstvím, strašlivým zklamáním a nečekaným hrdinstvím. Jak vznikl dnešek je inspirativní dokument o výjimečných nápadech s nadčasovým poselstvím, že takových je vždy nedostatek.


Zažijte dobrodružství na Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 28. 1. 2018





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.01.2018 • Mistrovství světa v cyklokrosu na Eurosportu
25.01.2018 • Pucciniho Tosca v satelitním přímém přenosu MET: Live in HD v sobotu 27. ledna 2018
22.01.2018 • Cyklistická sezóna 2018 startuje na Eurosportu 28. ledna
21.01.2018 • Ve 4. týdnu se na vás na Prima ZOOM chystá další dokumentární vřava
19.01.2018 • Boj o semifinále mistrovství Evropy - tažení českých házenkářů pokračuje na Sport1
17.01.2018 • ČT bude vysílat Evropskou ligu až do roku 2021, zápasy české fotbalové reprezentace má zajištěny do roku 2022

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist