Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 14:40:54   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Gps | Články
 

Aplikáciu MobilTest použili okrem spotrebiteľov aj ŽSR

  Autor: RÚ SK , e-mail: info@teleoff.gov.sk Přidané: 04.02.2018


Aplikáciu na testovanie kvality pevného a mobilného internetového pripojenia MobilTest, ktorá je bezplatne dostupná na www.meracinternetu.sk, používajú okrem spotrebiteľov aj organizácie. Jedným z príkladov použitia sú Železnice Slovenskej Republiky, Bratislava („ŽSR“), ktoré aplikáciu použili v rámci verejnej súťaže na výber mobilného operátora. Aplikáciu používajú aj niektorí telekomunikační operátori. Z operátorov aplikáciu najviac využíva O2 Slovakia, s.r.o.


ŽSR informovali Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb („RÚ“), že v rámci verejnej súťaže na výber mobilného operátora požadovali od mobilných operátorov v kľúčových lokalitách ŽSR plnohodnotné pokrytie sieťou mobilných hlasových a dátových služieb 2G, 3G, 4G alebo vyššou, poskytovanou prostredníctvom najvyššej technológie v danej lokalite. Pokrytie sieťou dátových služieb malo byť minimálne na úrovni 3G, vrátane pokrytia vo vnútorných priestoroch prevádzok a pracovísk ŽSR.

Za účelom overenia tohto pokrytia ŽSR realizovali merania kvality siete prostredníctvom verejnosti sprístupneného meracieho systému MobilTest. Keďže mobilní operátori súhlasili s vykonaním merania prostredníctvom aplikácie MobilTest, ŽSR zrealizovali v kľúčových lokalitách ŽSR, t.j. spolu 42 pracovísk po celej Slovenskej republike v dvoch etapách od 6.8.2017 do 11.8.2017 a od 21.8.2017 do 24.8.2017 meranie kvality.

Meraní sa mohli zúčastňovať aj zástupcovia mobilných operátorov. V každej z lokalít sa pre každého operátora zrealizovali 3 merania, ktoré sa zaznamenali do protokolu o vykonaní merania. Výsledky všetkých doteraz vykonaných testov sú k dispozícii na www.meracinternetu.sk. Toto webové rozhranie umožňuje testovanie pevného pripojenia a uľahčuje stiahnutie mobilnej aplikácie z internetových obchodov.

Používateľ mobilnej aplikácie MobilTest si môže otestovať svoje internetové pripojenie v miestach, kde sa často pohybuje, napr. v okolí svojho domu, práce alebo školy, víkendovej chaty a na cestách k nim. Svoje merania nájde na mape a môže ich následne porovnať s výsledkami meraní iných používateľov, ktoré urobili na rovnakých miestach, v podobnom alebo inom čase, v sieti rovnakého alebo iného operátora. Aplikácia je užitočná aj pri plánovaní dovoleniek alebo výletov po Slovensku. Krátke video o využití aplikácie je dostupné na YouTube - https://youtu.be/L7XGz3T4oX4.

MobilTest je dostupný v slovenskom a anglickom jazyku pre všetky moderné webové prehliadače a (inteligentné) mobilné telefóny s operačným systémom Android a iOS. Umožňuje testovať: rýchlosť sťahovania dát (od servera merania k užívateľovi), rýchlosť odosielania dát (od užívateľa k serveru merania), ping (odozvu), stratu paketov, transparentnosť pripojenia a intenzitu signálu (v závislosti od zariadenia a operačného systému).

Ďalej ponúka napr.: možnosť synchronizovať výsledky testov z niekoľkých rôznych zariadení, mapu zobrazujúcu celkové výsledky testov, otvorené dáta a otvorené zdrojové kódy. Aplikácia je na stiahnutie do mobilov a tabletov bezplatne dostupná v internetových obchodoch Apple Store a Google Play Store pod názvom „RU MobilTest“.


Ing. Roman Vavro, tlačový hovorca, Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.08.2017 • Mapy.cz nabízí mobilní off-line mapy celého světa - výlet si po celém světě naplánujete už i bez internetu
06.08.2017 • Seznam.cz spustil beta verzi Jízdních řádů, propojení s mapovými podklady nabízí v ČR dosud nepoznanou uživatelskou zkušenost
19.12.2016 • Aplikace Pubtran nově poradí, do kterého vagónu metra nastoupit, v Jihomoravském kraji zase informuje o zpoždění dopravy
10.05.2016 • Výberové konanie na frekvencie v pásme 3,5 GHz
05.05.2016 • Unikátna hra pre smartfóny pomôže pri výskume demencie
14.04.2016 • Vytvorte mobilnú aplikáciu a získajte odmenu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist