Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 11:20:11   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

ČT24 a ČT sport nejsledovanější v Evropě. Už potřetí!

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 13.02.2018


Dva ze šesti programů České televize se loni staly nejsledovanějšími tematickými stanicemi v Evropě. ČT sport dominuje evropským veřejnoprávním sportovním programům a ČT24 těm zpravodajským. Česká televize si navíc udržela hodnoty spokojenosti na nadprůměrné úrovni 8,3. Nejvyšší hodnoty originality a zaujetí mají kanály ČT2 a ČT art.


Zpravodajství a sport ČT se umísťují na prvních pozicích evropské sledovanosti opakovaně, letos tomu tak bylo již potřetí za sebou. Kanál ČT24 obsadil první pozici v žebříčku zpravodajských veřejnoprávních stanic s průměrným podílem 4,23 %, a předčil tak opět i například britskou stanici BBC News. Program ČT sport se ocitl na prvním místě mezi sportovními stanicemi s průměrným podílem na publiku 3,40 %.

Úspěšný byl v evropském srovnání také dětský program ČT :D. V roce 2017 dosáhlo Déčko mezi dětmi ve věku 4-12 let podílu na sledovanosti 30,04 %, tedy téměř o tři procentní body více než v roce 2016. Sledovanější byl jen švédský program Barnkanalen, založený v roce 2002, a jedenáct let vysílající norský NRK Super. V žebříčku stanic si polepšil i tematický kanál ČT art, který dosáhl podílu 0,94 % (v prime-time dokonce hodnoty 0,97 %), tedy podobné úrovně jako třeba prestižní evropský kulturní program BBC 4 (share 1 %).


Spokojenost s rodiči i doktory

Kromě úspěšné sledovanosti dosáhla celková divácká spokojenost se šesti programy České televize v loňském roce hodnoty 8,3, a opět se tak pohybuje nad průměrem českého televizního trhu (8,1). Mezi premiérové pořady České televize s nejvyšší spokojeností loni patřila dokumentární série Krajinou domova (9,2), večerníček Zahrádka pod hvězdami (9,3), dokument Olgy Špátové Rodiče napořád (9,1), docusoap Doktoři (9,1) či pořad Věda 24 (9,0). U sportovních událostí byli diváci spokojeni například se Zlatou tretrou, přenosy Světového poháru v biatlonu, tenisovým Laver cupem či s mistrovstvím světa v ledním hokeji.

Kanálem s vůbec nejvyšší spokojeností (8,6) se stal opět ČT art, ke kterému se přidaly programy ČT2 a ČT sport, jež loni shodně dosáhly na spokojenost 8,5. Pořady ČT2 dosahovaly loni vysokých čísel také z hlediska zaujetí (79 %). V tomto parametru si Dvojka připsala o dvacet šest procentních bodů více, než je průměr televizního trhu. Stabilně vysokého zaujetí (78 %) se těší také ČT art.

Všechny tyto ukazatele jsou součástí měření veřejné hodnoty vysílání České televize (http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/sledovanost-a-spokojenost/).

zdroj: ATO – Nielsen Admosphere, 12. 2. 2018, živě + TS0-3 a jednotlivé země EBU / GEAR


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.02.2018 • Nové sportovní rádio RMC Sport Italia
07.01.2018 • VKV ve Švédsku: nové uspořádání pásma
12.12.2017 • DAB+ v Nizozemsku: více než 70 rádií musí skončit do 31. 12. 2017
02.12.2017 • Nova Cinema slaví 10. narozeniny!
30.11.2017 • České Radiokomunikace posilují síť pro Český rozhlas: multiplex DAB+ je dostupný při jízdě na dálnici D5, v Plzni, Ostravě a Brně
29.11.2017 • Valencie má opět zemské rádio

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist