Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 12:22:29   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause – 7. 3. 2018

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 04.03.2018



Lékař Marek Hilšer, herečka Halka Jeřábek Třešňáková a videokouzelník Michal Orsava se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 7. března ve 21.35 hod. na Primě.


Marek Hilšer – lékař a aktivista, muž, který se nedávné prezidentské volby zúčastnil ve svých 41 letech jako nejmladší kandidát. Byl prvním, kdo oficiálně oznámil zájem kandidovat na Hrad. Nejprve se ucházel o kandidaturu na Hrad s pomocí podpory občanů. Od té ho nakonec (i díky pomoci Michala Horáčka, jehož tým pro Hilšera hlasy také sbíral) dělilo jen necelých 8 tisíc podpisů. Do závodu ho nakonec poslalo 11 senátorů. V prvním kole prezidentské volby pak skončil pátý, když získal 8,83 % hlasů. Nijak se netajil tím, že ho vlastní volební výsledky příjemně překvapily, že je vnímá jako závazné vůči svým více než 400 000 voličům. Svůj politický kapitál hodlá zúročit v Senátu. O křeslo v Senátu se chce ucházet jako nestraník, o podpoře ale podle svých slov jedná s několika politickými stranami. Marek Hilšer nyní pracuje jako pedagog a vědecký pracovník. Ve výzkumné práci se zabývá bojem s rakovinou. V minulosti se zúčastnil lékařské mise s organizací ADRA, jako dobrovolník působil v Keni. Širší veřejnost poprvé oslovil v roce 2014, když na sebe upozornil aktivistickou činností. Při tiskové konferenci na Úřadu vlády se svlékl do půl těla v rámci happeningové akce skupiny oMen spolu s Holanďanem Otakarem van Gemundem. S vlajkami NATO a Evropské unie tehdy protestoval proti ruské anexi Krymu. Krom toho demonstroval například i v roce 2008 proti Topolánkově vládě, když chtěla privatizovat fakultní nemocnice, a v roce 2012 protestoval proti Dobešově reformě vysokých škol.


Halka Jeřábek Třešňáková – herečka, choreografka, akrobatka a občasná autorka divadelních her. Vedle rozličných rolí na divadle ji diváci mohou vidět v politické satiře o lobbistovi Tondovi Blaníkovi. Filmová verze s názvem Prezident Blaník měla nedávno premiéru v českých kinech a těší se nemalému diváckému zájmu. V seriálu i ve filmu Halka hraje „sekretářku“ Lenku. „Moje postava Lenka po Tondovi Blaníkovi stále touží a obdivuje ho, je z těch tří základních figur asi nejlidštější, mateřská a loajální. Má dobré vztahy se sekretářkami na důležitých místech, spojuje je klevetění byrokratek. Já osobně s ní ale moc společného nemám,“ říká Halka a dodává: „Nikdy předtím jsem nehrála v seriálu, jelikož jsou zbytečné a nekonečné. Ale tenhle film byla výzva a naopak mě v dobrém zviditelnil a lidé mě poznávají,“ říká herečka. „Jediné, co mi není příliš příjemné, jsou rozhovory pro bulvár, protože vždycky všechno vytrhnou z kontextu a celý rozhovor na vás nehází pěkné světlo.“ Halka Třešňáková mj. v polovině devadesátých let projela Evropu s francouzským novým cirkusem a později s vlastním pohybovým divadlem a už čtrnáct let žije s hercem divadla Vosto5, s Tomášem „Tominou“ Jeřábkem.


Michal Orsava – videokouzelník. Muž, který přivedl do Brna herce Toma Hankse, vysypal kuličky z brněnského orloje a hrál deskové hry s Andrejem Babišem. Kreativní video tvůrce se snaží svojí tvorbou pobavit lidi, a to vždy originálním způsobem. Jeho zaměřením jsou virální videa, které samovolně kolují internetem. Baví jimi pravidelně stovky tisíc diváků. Ve videích využívá speciální efekty. V počítači přinutí například Davida Hasselhoffa, jako Michaela Knighta ze seriálu Knight Rider, závodit na dálnici D1. „Práce na něm trvala asi měsíc a půl a pomáhala mi skupina kamarádů,“ popisuje Orsava, který si tímto snímkem rýpnul do stavu známé dálnice. Náměty na videa vznikají většinou spontánně. Nápad natočit zatím jeho nejsledovanější video na Youtube, Brno – Město plné vzrušení, dostal v hospodě u piva. „Původně měl záhady Brna objevovat Indiana Jones. Poté mě napadlo, že Tom Hanks v roli profesora Langdona z filmu Šifra mistra Leonarda bude rozhodně vhodnější,“ vypráví autor. Tvorba snímků prý potřebuje specifickou přípravu. „Když už mám námět, je třeba pořádně nakoukat scény z filmů nebo jiných videí. Musím vystihnout okamžiky, kdy se postava nejvíc diví nebo pronese nějakou trefnou hlášku,“ komentuje Orsava. Poté následuje práce se speciálními efekty a natáčení nových míst, kam známé osobnosti počítačově umístí. Kromě snímků zaměřených na speciální efekty a filmování má tvůrce na svědomí i kauzu s kuličkami z brněnského orloje. „Byl to hodně veselý projekt. Sháněl jsem po Brně u sklenářů skleněné kuličky. Video jsme s kamarády natočili až na třetí pokus. Pokaždé jsme tedy museli běhat po náměstí Svobody a sbírat skleněnky,“ říká. Pracovně se Michal Orsava věnuje tvorbě pro komerční účely. Jeho největší počin je hudební videoklip s raperem Raegem a odborníkem na etiketu, Ladislavem Špačkem.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 7. března ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
05.03.2018 • TV Markíza štartuje novú šou Najväčší víťaz!
05.03.2018 • České novinky na Prima ZOOM
05.03.2018 • Rozprávky Pavla Dobšinského vo vysielaní RTVS
04.03.2018 • Nový seriál Kuchyňa na TV Markíza: Pripravte sa na skvelý (nielen) kulinársky zážitok!
03.03.2018 • Oscaři v ČT - opět živě
03.03.2018 • Oteckovia s ďalším rekordom, víťazný štart novej série Hornej Dolnej!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist