Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 06:52:56   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Celý svět na dosah na Prima ZOOM v 11. týdnu

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 12.03.2018


Objevte bájnou Atlantidu, pociťte lásku k divočině, prožijte dějiny na vlastní kůži, poznejte pozoruhodné lidi i technické divy a seznamte se s životem předního českého astronoma. Stačí přepnout na Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: budete mít Atlantidu na dosah; ukážeme vám, jaká byla Amerika před Kolumbem; zaujme vás unikátní český celovečerní snímek o nejznámějším českém astrofyzikovi – Grygar; jací jsou Nejpozoruhodnější lidé světa a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

13. 3., 20.00 hod. – Atlantida na dosah

Celovečerní film Atlantida na dosah, který produkoval slavný hollywoodský režisér James Cameron (Avatar, Titanic, Terminátor, Vetřelci), je napínavým detektivním thrillerem. Existují důkazy o existenci bájného potopeného města Atlantida? Sledujte, co odhalí archeologické nálezy, satelitní fotografie, manuskripty dosud uschované přímo před našima očima nebo poznatky odvážných podmořských expedic. Vyšetřování je v plném proudu.


13. 3., 22.00 hod. a 22.30 hod. – Láska k divočině (Lov začíná; V medvědích stopách)

Seznamte se se čtyřmi lidmi z různých částí Finska, kteří nadevše milují lov zvěře a ryb v divoké přírodě. Seriál o finské divočině se natáčel v srdci jednoho z největších severských pokladů. Zachycuje jeho krásu ve vší nádherné rozmanitosti a pestrobarevnost ročních období. Kromě vzrušení z lovu se také zaměřuje na téma nutnosti ochrany životního prostředí.


15. 3., 21.00 hod. – Den D: Nejvyšší oběť – 1. část

Během 100 dní, které uběhly mezi vyloděním Spojenců v Normandii a osvobozením Paříže, se událo mnoho neuvěřitelných příběhů. Jejich hrdiny byli civilisté, vojáci i političtí vůdci – včetně amerického generála Eisenhowera. Ti všichni se ocitli ve víru divoké akce uprostřed bojů o budoucnost Evropy a celého zbytku světa. Klíčový moment v průběhu druhé světové války je spojený s tragickými i romantickými chvílemi. Snímek Den D: Nejvyšší oběť je zachycuje v podobě exkluzivních restaurovaných, kolorovaných archivních záběrů. Díky možnostem nejmodernějších technologií můžeme sledovat jednotlivé příběhy hned ze tří úhlů pohledu: na zemi, ve vzduchu a na moři. Nechte se unést úplně novým pohledem na největší vojenskou invazi všech dob.


17. 3., 22.00 hod. - Amerika před Kolumbem (1. díl)

Málokdo si uvědomuje, že před rokem 1492 byla západní polokoule prosperujícím a neuvěřitelně rozmanitým místem. Byla to fascinující vřava švitořících jazyků, kulturních zvyků a čilého obchodování. Tento jedinečný seriál odhalí spletitý svět původních obyvatel Severní a Jižní Ameriky před příchodem proslulého mořeplavce a objevitele Kryštofa Kolumba.


18. 3., 20.00 hod. – Grygar

Nový český celovečerní dokument o životě nejznámějšího českého astronoma Jiřího Grygara. Více než rok mohli studenti Slezské univerzity v Opavě stínovat život Jiřího Grygara, českého astrofyzika, popularizátora vědy a vášnivého cyklisty. Z původně malého studentského snímku vznikl dokument celovečerního rozměru bohatý na vzpomínky, zážitky i na pohled na vědu, skepticismus anebo víru. Vydáme se s Jiřím Grygarem do vzpomínek na dětství, do válkou stiženého Slezska. Poznáme Grygarovy začátky na brněnské hvězdárně i tajemnou část vědeckého bádání v oblasti astročásticové fyziky. Navštívíme argentinskou pampu, kde Grygar pravidelně putuje za svým výzkumem, ale také nahlédneme do jinak přísně střeženého zákulisí udělování Bludných balvanů. Ebicykl, věda, Okna vesmíru dokořán, Sisyfos, víra. Takový je Jiří Grygar.


18. 3., 22.00 hod. – Nejpozoruhodnější lidé světa (Stavba lidského těla)

Neobvyklý zdravotní stav nemůže nikomu přinést nic dobrého. Nebo ano? Seriál představuje hrdiny všedního dne, kteří pomáhají světovým vědcům k rozhodujícím průlomům v lékařské vědě. Žena, co dokáže cítit Parkinsonovu nemoc, je nepostradatelnou pomocnicí při výzkumu nového způsobu diagnózy. Přelomové testování kmenových buněk znamená novou naději pro nemocné s roztroušenou sklerózou. Neschopnost jednoho pacienta cítit bolest se stala inspirací pro novou generaci léků proti bolesti. V jádru těchto zvláštních a někdy poněkud neuvěřitelných příběhů se Nejpozoruhodnější lidé světa setkávají s nejtalentovanějšími vědci. Společně nás zavedou na hranice dosavadních vědeckých znalostí.


18. 3., 23.00 hod. – Ikonické mosty Británie (Železniční most Forth)

Inženýr Rob Bell představuje nejzajímavější, ikonické mosty Velké Británie. Uvidíte, jak byly postaveny. Jak se jejich architekti a konstruktéři museli vyrovnat s různými obtížemi i překážkami. A také jakým nebezpečím museli čelit dělníci, když je stavěli.


Sáhněte si na svět na Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


nové premiérové bloky 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.03.2018 • První cyklistický Monument roku: Milán – San Remo
09.03.2018 • Rossiniho opera Semiramis v satelitním přímém přenosu MET: Live in HD v sobotu 10. března 2018
08.03.2018 • Jedna země, čtyři rozdílné obrazy - pohled na divokou Kanadu během všech ročních období
04.03.2018 • Březnová překvapení na Prima ZOOM
03.03.2018 • E! Živě z červeného koberce: Ceny Akademie 2018
02.03.2018 • MLS 2018 na Eurosportu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist