Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 08:23:15   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vydejte se na výpravu po světě na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum Přidané: 19.03.2018


Prima ZOOM vám přináší nejširší paletu dokumentů z přírody, oceánů, historie, válek, vědy a techniky, vesmíru, cestování, záhad i dramat ze skutečného života. Dokumentární skvosty pro vás: odhalíme Atlantidu v džungli; tajemný příběh Churchill a Židé; čeká nás dobrodružství s Lovcem rybích obrů; užijete si Přírodní krásy Divokého západu a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

20. 3., 20.00 hod. – Atlantida v džungli (Angkor: Starobylé velkoměsto)

Mezinárodní vědecký tým vydal v červnu roku 2013 senzační prohlášení. Nedaleko velkolepého chrámového komplexu Angkor Watt z 12. století se vědcům podařilo objevit pozůstatky ztraceného města, ukryté hluboko v kambodžské džungli. Kdysi tady stála rušná metropole, hlavní město khmérského království, které bylo domovem miliónu lidí. Díky nejmodernější technologii leteckého skenování povrchu laserem už víme o rozsáhlé městské zástavbě spojené cestami a kanály, protkané záhadnými dómy, zřejmě náboženského charakteru. Film zachycuje vědce na výpravě hlouběji do nitra džungle s cílem odhalit další tajemství zapomenutého města. Díky jejich práci se dozvídáme, jak tato pozoruhodná civilizace vznikla i jak se rozvíjela. Možná dokonce konečně vyluští záhadu, proč po 600 letech u moci Khmérové odešli ze svého největšího města, opustili jeho paláce a chrámy a nechali je napospas divoké džungli.


20. 3., 21.00 hod. – Churchill a Židé

Bezesporu patří k největším a nejmocnějším politickým vůdcům naší historie. Kromě toho všeho, co dokázal, byl také pevně rozhodnutý ochránit rasu, která se od počátku dějin vždy zdála být na pokraji úplného vyhlazení. Jeho odhodlání bylo značně nepopulární. Téměř ho stálo kariéru a politický odkaz. Řeč je o Winstonu Churchillovi, který byl posedlý ochraňováním židů.


21. 3., 21.00 hod. – Krásy divoké Indonésie (Ostrovy tajemných zvířat)

Ostrovy Indonésie jsou divokým rájem, ve kterém se daří gigantickým květinám a korálovým zahradám, varanům komodským, tygrům, lidoopům i pestrobarevným exotickým ptákům. Je až neuvěřitelné, že v tomto jedinečném regionu žije 15 % všech rostlinných a zvířecích druhů na světě. Ostrovní řetězec obepínající rovník vznikl uprostřed žhavých plamenů. Díky bouřlivým vulkanickým erupcím se zrodilo více než deset tisíc samostatných ostrůvků – některé jsou větší, jiné tvoří pouhý shluk kamenů vyčnívajících nad mořskou hladinu. Indonésie je jednou z posledních, skutečně divokých oblastí na světě. Krásy divoké Indonésie líčí fascinující dobrodružný příběh o bezkonkurenční invazi druhů, vyhynutí, izolaci a evoluci. Prozkoumejte neuvěřitelnou přírodu na tomto výjimečném souostroví. Odhalte společně s námi pozoruhodný způsob, jakým tady vznikl život, jak se přizpůsobil zdejším podmínkám, jak zahynul a znovu se zrodil během miliónů let neúprosného, ale spravedlivého procesu přirozeného výběru.


23. 3., 21.00 hod. – Lovec rybích obrů (Přetahovaná)

V dobrodružném seriálu Lovec rybích obrů se podíváme za největšími a nejnebezpečnějšími podmořskými potvorami do nejvzdálenějších koutů naší planety. Vyrazíme do žraloky zamořených vod u Floridy a prozkoumáme záhyby Amazonky v Brazílii. Neohrožený rybář a dobrodruh Cyril Chauquet na vlastní kůži testuje dravost a zuřivost aligátorů, holýma rukama zápasí s velkým sumcem nebo si troufne na obrovského mexického plachetníka. Udělá ze sebe návnadu na žraloky a odebere vzorky ze zubů ostrých jako břitva, aby pomohl vědcům, kteří vyvíjejí nová antibiotika. Dokonce se utká tváří v tvář s divokou barakudou. Seriál Lovec rybích obrů odhaluje fascinující mysteriózní podmořská monstra skrytá v hloubkách oceánů, jezer a řek. Přidejte se na adrenalinovou výpravu do nitra jejich království a poznejte je z první ruky!


24. 3., 20.00 hod. – Přírodní krásy Divokého západu (Poušť v srdci země)

Tato legendární krajina se proslavila spalujícími, vyprahlými pouštěmi, rudými skalnatými kaňony, vysokými horami pokrytými sněhem a pobřežím, které je tak členité, že připomíná vylámané zuby. Vítejte na americkém Divokém západě, v domově vypočítavých podvodníků, odvážných dobrodruhů a průkopníků, i nezkrotných psanců. Seznamte se s jejich zvířecími sousedy od všudypřítomných kojotů a bleskově rychlých kolibříků přes mohutné plejtváky až po temperamentní mustangy. Tento seriál zachycuje veškerou krásu této fascinující části severní Ameriky – ať už se ukrývá v kaňonech, na vrchovině nebo na pobřeží. Zároveň odhaluje, jak tyto tři výrazně odlišné světy vznikly, jaké přírodní síly je stvořily i jak si jejich odvážní obyvatelé našli nápadité způsoby přežití.


24. 3., 23.00 hod. – Mars: Plovoucí pevnost

Válečná loď Jedinečný Mars byla obrovskou plovoucí pevností, která se potopila v roce 1564 během „první moderně vedené námořní bitvy v dějinách“ mezi Švédskem a Dánskem, na jehož straně bojovalo ještě hanzovní město Lübeck. Vrak objevený v roce 2011 je pozoruhodně zachovalý. Zřejmě se jedná o největší dřevěný lodní vrak všech dob. Tento dokument zachycuje zvláštní vědeckou expedici do hloubek oceánu. Zároveň dramaticky rekonstruuje drsné podmínky námořní války v době, kdy se rozvíjející evropské státy pustily do zuřivých bojů o lukrativní obchodní trasy v Pobaltí.


25. 3., 21.00 hod. – 24 hodin na trati

V tomto dokumentu sledujeme přípravu a průběh 24 hodin dlouhého vytrvalostního závodu aut v Dubaji. Celým závodem nás provede tým Zettanet. Jde o samé amatéry, mají pouze jednoho profíka. V tomto závodě je víc kategorií, některé týmy tvoří samozřejmě profesionálové, ale ti další jsou amatéři. V tomto závodě se také nesoutěží o peníze, závodí se o čest. Tým se už jednou umístil na druhém místě ve své kategorii, letos by rádi získali místo první. Řidiči jsou celkem čtyři. To, že je závod dlouhý 24 hodin, má velký vliv na používané součástky, ty totiž musí být odolné, aby se nemusely v průběhu závodu měnit. Tým má ale samozřejmě spoustu náhradních dílů, protože k výměnám stejně dochází. Už při prvním vyjetí na trať v rámci tréninku má auto problém. Technici si s tím poradí. Ale tým provází smůla, a to tak velká, že si ani všichni řidiči nemohou otestovat auto před samotným závodem. Tým dokonce musí měnit motor ještě před samotným závodem. V den kvalifikace se ale opět něco pokazí a tým začne auto opravovat, čímž poruší pravidla. Komisaři tedy určují, že auto bude startovat z poslední pozice. Tým se s tím smířil a druhý den byli všichni odhodláni ztrátu dohnat. Prvnímu řidiči se daří skvěle. Během hodiny se posune o 9 míst, což je velký úspěch, ale pak do auta narazí jiné auto. Brzy se objevují první komplikace. Auto tedy musí na opravu. Když řidič vystoupil, musí místo něj nastoupit další, tak zní pravidla. Po několika kolech auto opět nejede. Mechanici mění motor a týmu je jasné, že nyní už půjde jen o to, aby závod vůbec dokončili. Auto je však po pár kolech mimo trať a musí být odtaženo. Sen týmu Zettanet se rozplynul. Po dvou měsících se tým zúčastnil jiného závodu, kde byli jen dva řidiči. Tento závod Zettanet vyhrál. V dalším roce se chtějí všichni vrátit na 24hodinový závod v Dubaji.


Světové výpravy na Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


nové premiérové bloky 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.03.2018 • MS v krasobruslení na Eurosportu
12.03.2018 • Celý svět na dosah na Prima ZOOM v 11. týdnu
12.03.2018 • První cyklistický Monument roku: Milán – San Remo
09.03.2018 • Rossiniho opera Semiramis v satelitním přímém přenosu MET: Live in HD v sobotu 10. března 2018
08.03.2018 • Jedna země, čtyři rozdílné obrazy - pohled na divokou Kanadu během všech ročních období
04.03.2018 • Březnová překvapení na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist