Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 19:14:20   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Stanice EuroNews získala ve Švýcarsku status Must-Carry

  Autor: PR Press EuroNews , e-mail: info@ Přidané: 03.11.2007


EuroNews ve Švýcarsku šíří svůj program jako Must-Carry. Od 30. října 2007 lze program EuroNews přijímat ve všech analogových kabelových sítích největšího švýcarského provozovatele Cablecom. Této stanici, která vysílá v jazycích, kterými se mluví ve Švýcarsku (němčina, francouzština, italština) v březnu 2007 udělila spolková rada status programu s garantovaným šířením. Švýcarsko je tak první zemí, kde má stanice EuroNews přiznán status Must-Carry.


EuroNews nyní patří ke stanicím, jejichž šíření ve všech analogových kabelových sítích země je nařízeno. Stanice EuroNews je tím k dispozici pro 2,5 miliónů domácností s analogovou kabelovou televizí a nabízí program v dalších 1,5 milionech domácností, převážně v německy mluvící části Švýcarska a sítích poskytovatele kabelové televize Cablecom. Např. zákazníci v Curychu, Basileji a Davosu mohou přijímat stanici EuroNews v německém a francouzském jazyce.

EuroNews šíří svůj program terestricky na kanálech veřejnoprávní rozhlasové a televizní společnosti SSR-SRG, hlavního akcionáře EuroNews. Stanice vysílá v různých jazykových verzích, hlavně na kanálech TSR 1, TSI 1 a TSI 2.

Stanice EuroNews také bude mít větší rozšíření v digitální kabelové televizi pro 342 tisíc domácností. Abonenti této digitální sítě mohou přijímat stanici EuroNews v sedmi jazykových verzích. Prostřednictvím ADSL je stanice k dispozici pro 50 tisíc dalších domácností.

EuroNews je rovněž zastoupena v mobilní telefonní sítí operátora Orange v němčině, francouzštině, italštině a angličtině. Na svém mobilním telefonu může přijímat EuroNews 112 tisíc uživatelů sítě 3G v jazyce, který si zvolí.

EuroNews je mezinárodní zpravodajská stanice s nejvyšším dosahem ve Švýcarsku. Se 127 tisíci diváky denně EuroNews výrazně předstihuje konkurenční stanice CNN International (66 tisíc diváků) a BBC World (23 tisíc diváků).

„Jsme velmi šťastní z vývoje naší stanice ve Švýcarsku, která se jako první země rozhodla, že EuroNews musí být přístupná v kabelových sítích připojených obyvatel. Jazyková pestrost je považována - zvláště v zemi s několika jazyky s mezinárodním zaměřením jako je Švýcarsko - za významnou přednost EuroNews. Jsme s jistotou mezinárodní zpravodajskou stanicí, která velmi intenzivně sleduje politické události ve Švýcarsku, ve srovnání s jinými podobnými mezinárodními zpravodajskými stanicemi to opět demonstrovalo naše detailní zpravodajství o švýcarských volbách v neděli dne 21. října. Prostřednictvím EuroNews Švýcarsko profituje z mezinárodního obecenstva v Evropě a ve zbylé části světa, t. j. ve 200 milionech domácností”, řekla Philippe Cayla, prezidentka EuroNews.

Zavedení stanice EuroNews v německém Švýcarsku doprovází reklamní kampaň v denících (Nové curyšské noviny/Neue Zürcher Zeitung a Denní věstník/Tages-Anzeiger v Curychu a Basilejské noviny/Basler Zeitung v Basileji), např. ve vydání ze dne 30.října 2007.


Lydie Bonvallet, Head of Press & Public Relations


O stanici EuroNews:

Mezinárodní zpravodajský kanál EuroNews byl založen v roce 1993. Nepřetržitě informuje současně v sedmi jazycích (angličtině, francouzštině, němčině, italštině, portugalštině, španělštině a ruštině) o světových událostech z evropského úhlu pohledu. Každých 30 minut vysílá EuroNews kompletní zpravodajský blok, následovaný rubrikami Ekonomie, Evropa, Sport a „Tiskové zrcadlo nejdůležitějších evropských deníků” (informace z evropského tisku) a Předpověď počasí. Stanice EuroNews ve svých magazínech přináší velký záběr témat z oblasti vědy, filmu, módy, nových technologií a vesmíru.

EuroNews přijímá po celém světě více než 199 miliónů domácností ve 129 zemích prostřednictvím kabelových sítí, satelitu a terestricky. Stanici lze také přijímat ve 32 mobilních telefonních sítích ve 20 evropských zemích (3G, VOD), ve 43 internetových kanálech ADSL ve 27 zemích a na palubách letadlech větších leteckých společností. Diváci mohou přijímat stanici EuroNews na svém PDA a po celé Evropě přímo na internetu (RealNetworks Superpass) a po celém světě (Jalipo - Velká Británie).

EuroNews je mezinárodní zpravodajská stanice s nejvyšším dosahem v Evropě: denně sleduje tři milióny evropských diváků stanici EuroNews v kabelové síti a satelitní televizi a 3,5 miliónů diváků v terestrické televizi (zdroj: EuroNews/Telmar Peaktime©, hodnotící systém založený na podílu zapojení/začlenění, 2. čtvrtletí 2007).


S využitím zdroje EuroNews Press, připravil Petr Miklík, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.11.2007 • Skupina SES oznámila finační výsledky za třetí čtvrtletí roku 2007
01.11.2007 • SES ASTRA podepsala smlouvu s poskytovatelem placené televize Sogecable na další transponder
23.10.2007 • Satelit SIRIUS 4 byl předán na bajkonurský kosmodrom, start je naplánován na 18.listopad
23.10.2007 • O titul šampióna baseballové ligy MLB se utkají týmy Colorada a Bostonu
27.09.2007 • Eurofoot: nejlepší mistrovské zápasy v Evropě s EuroNews
25.09.2007 • Cyfrowy Polsat testuje v DVB-S vysoké rozlišení [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist