Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 16:41:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

To nejlepší ze světa na Prima ZOOM v 15. týdnu

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 08.04.2018


Nejen to nejlepší ze světa, ale i z historie, vesmíru a dalších oblastí. Budeme cestovat, vydáme se do prehistorie, potopíme se k vrakům a poznáme fascinující Modrou planetu II – unikátní dokument BBC v české premiéře. Dokumentární skvosty pro vás: čeká vás další skvělé cestování – Itálie, má láska II; odhalíme další historická tajemství v seriálu Nová prehistorie; prozkoumáme Vrakové útesy; uvidíte nejkrásnější podmořské záběry – Modrá planeta II; nebude chybět David Attenborough: Velcí ptáci a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

9. 4., 20.00 – Itálie, má láska II (Abruzzo)

Seznamte se s dalšími obyvateli Itálie, kteří mají zvláštní vztah k regionu, kde žijí. V pokračování seriálu Itálie, má láska potkáváme nadšence a bohémy, co se neobejdou bez své rodné země, jejích bohatých tradic, a dokonce milují i vlastní práci. Dostali jsme svolení nahlédnout do neobyčejných životů mladých Italů, kteří znovu objevili poklady přírody, vášnivých ochránců její čistoty, archeologů využívajících úplně nové metody nebo farmářů, co obdělávají půdu jenom natolik, nakolik to opravdu potřebuje. Seznámíme se také s rybáři, kteří chytají kořist stejně jako před sto lety, odvážnými jeskyňáři, zručnými plachtáři a výrobci vynikající kávy. Tvůrci využili k natáčení létající drony vybavené speciálními kamerami, a díky tomu vznikly nádherné záběry neobyčejné Itálie. Uvidíte, co jste ještě neviděli, a neuniknou vám ani ty nejmenší detaily.


11. 4., 20.00 – Nová prehistorie (Co zabilo obří hmyz?)

Právě teď prožíváme zlatý věk paleontologie. Za posledních deset let bylo objeveno více fosílií než během minulých dvou století. Díky novým technologiím, které kombinují genetiku, etologii, geologii, a dokonce i fyziku částic, nyní paleontologové můžou rekonstruovat dávno ztracené větve stromu života. Vzájemně sdílejí domněnky i teorie a pravidla výzkumu se postupně výrazně mění. Konečně je možné zodpovědět tři zásadní otázky: Odkud se vzal hmyz? Jak vznikli ptáci? Kde se vzali savci? Seriál Nová prehistorie využívá ultra realistickou digitální animaci a představuje nejnovější vědecké poznatky předních světových odborníků. Seznamte se s dávno zapomenutými tvory, ale i s ideologickými rozpory a podvody, které se vynořily v důsledku jejich odhalení.


11. 4., 21.00 – Kouzla přírody (Deštný prales)

Život je základní charakteristikou naší planety. Ale až donedávna nám bylo záhadou, jak to, že život dokáže vzkvétat, že si vždycky najde cestu. Nové vědecké objevy odhalily nečekaná spojení, bizarní behaviorální strategie a složité mechanismy, díky kterým se životu na Zemi tak dobře daří. Zjistěte, proč existence juvie ztepilé závisí na hlodavci s ostrými zuby. Proč se východoafrické louky neobejdou bez slonů. Anebo proč je křehký vztah mezi karetou pravou a mořskou houbou životně důležitý pro korálový útes. Minisérie Kouzla přírody využívá nejmodernější technologie i přelomové filmařské triky, odhaluje tajemství nejdůležitější místa výskytu živočichů a rostlin na naší planetě a prozrazuje, co je na nich tak zvláštního.


12. 4., 21.00 – Záhady světových válek (1. díl)

Seriál Záhady světových válek vysvětluje nejtajemnější a nejpodivnější události první a druhé světové války. Muži sevření v chaosu zuřivé bitvy později prohlašovali, že se stali svědky nejbizarnějších událostí historie. A v myšlenkách jejich vůdců se mezitím rodily nejbláznivější vojenské plány a strategie. Každá epizoda seriálu se do nejmenších detailů zabývá zvláštními příběhy od nevysvětlitelných mořských příšer, které zahlédli kapitáni německých ponorek U-Boot, až po nejdivnější válečné zbraně. Navzdory několika dekádám výzkumů historiků a dalších odborníků zůstává mnoho z těchto příběhů naprostou záhadou. Záhady světových válek se noří do odtajněných vojenských materiálů a s pomocí historiků se pokusí vysvětlit nevysvětlitelné a prozkoumat fascinující dějiny nejtemnějších období lidstva.


13. 4., 20.00 – Vrakové útesy (Bonaire)

Na světě jsou více než tři milióny známých podmořských vraků. Některé ukrývají bohatství – jiné mají bohatou, dávno ztracenou historii. Ale ty nejzajímavější z nich jednoduše odmítají podlehnout zkáze. Říká se jim vrakové útesy a jsou to místa pod hladinou bohatá na život. Stala se součástí nekonečného koloběhu života v oceánech, zastavil se na nich čas a představují nový začátek pro mořské tvory, pro které se stala domovem.


14. 4., 20.00 – Modrá planeta II (1. díl)

Vychutnejte si dosud neznámé příběhy z magického světa. Díky pokračování vynikajícího dokumentárního seriálu Modrá planeta se vypravíte na okouzlující dobrodružství do nejkrásnějších, přesto nejméně známých, končin Země – ponoříte se do azurových hlubin tajemných oceánů. Od premiéry původní Modré planety v roce 2001 se úplně změnily naše poznatky o životě pod mořskou hladinou. Tento seriál z prostředí ledových polárních moří i rušných korálových útesů představuje všechny překvapivé nové objevy. Uvidíte zvláštní chobotnice, které číhají u dna jižního oceánu. Obrovskou rybu vyskakující z vln, aby polapila ptáka v letu. A svezete se na hřbetě útočícího žraloka kladivouna. Úžasná a inspirující Modrá planeta II odhaluje nečekaná nová místa, charismatické nové hrdiny i jejich neobvyklé chování.


14. 4., 21.00 – David Attenborough: Velcí ptáci

David Attenborough uvádí tento zvláštní film o nejpodivuhodnějších ptácích na světě, kteří nikdy nelétali, a ani nikdy létat nebudou. Seznamte se s kickboxery kiwi, tajemným emu nebo obrovitým vyhynulým sloním ptákem z Madagaskaru. Tito tvorové se zdánlivě ptačími mozečky jsou zvláštní, a zároveň úžasní, působí jako šašci v říši zvířat. Ale za jejich legračními výrazy se často skrývá rozčilení, někdy i zloba, a především nesmírná vůle k přežití.


To nejlepší najdete na Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


nové premiérové bloky 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.04.2018 • Historicky první televizní rozhovor z vesmíru - ČT vyzpovídá astronauta na oběžné dráze Země
01.04.2018 • Nejrozmanitější příběhy na Prima ZOOM ve 14. týdnu
30.03.2018 • Mozartova opera Così fan tutte v satelitním přímém přenosu MET: Live in HD v sobotu 31. března 2018
29.03.2018 • Filmový program FilmBox představuje svoji novou jarní strukturu
29.03.2018 • The Terror: Na stanici AMC dnes startuje hororový seriál pod taktovkou Ridleyho Scotta
28.03.2018 • „Grid girls“ na Formule 1 už neuvidíte

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist