Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 06:45:21   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dnes má premiéru 2. řada seriálu Génius: Picasso, National Geographic už potvrdil i třetí řadu

  Autor: Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 22.04.2018


„Měj se na pozoru, neznám strach, a proto jsem silný!“ - Frankenstein. Krátce před dnešní premiérou 2. řady seriálu Génius: Picasso, která proběhne 22. dubna od 20.00 hod. oznámil National Geographic, že se ve třetí řadě dramatického biografického cyklu zaměří na život a dílo výjimečné spisovatelky, autorky Frankensteina Mary Shelleyové.


Imagine Entertainment a Fox 21 Television Studios představí tuto průkopnici nových myšlenek, spisovatelku, feministku a intelektuálku. Brian Grazer, Ron Howard, Ken Biller, Francie Calfoová a Gigi Pritzkerová budou opět výkonnými producenty seriálu, natáčení opět povede Ken Biller

Na výrobě se bude opět vedle Fox 21 Television Studios podílet také společnost Imagine Entertainment Rona Howarda a Briana Grazera, dále MWM Studios a EUE/Sokolow. Seriál bude uveden na obrazovkách National Geographic ve 172 zemích světa a 43 jazycích již v roce 2019.

První řadu seriálu Génius, která byla věnována osobnosti Alberta Einsteina, vidělo více než 45 milionů diváků po celém světě a byla dosud nejúspěšnější seriálovou novinkou.

Mary Shelleyová (1797 – 1851), výjimečně inteligentní autorka radikálních myšlenek a předchůdkyně feminismu, napsala a vydala jeden z nejnesmrtelnějších románů moderní doby v pouhých 20 letech. Varovný příběh vědecké ambice, která se vymkne kontrole, se pojí se zamyšlením nad otázkou osobní svobody, společenských institucí i soucitu. Román Frankenstein neboli moderní Prométheus neztrácí ani 200 let po prvním vydání nic ze svého významu a aktuálnosti. Shelleyová zde brilantně vytvořila žánr sci-fi hororu. Příběh stvoření, jež je uměle přivedeno k životu, předznamenává vznik postapokalyptického žánru, k němuž se řadí její další román Poslední člověk.

K psaní ji již v útlém věku přivedla tvorba její nekonvenční matky Mary Wollstonecraftové. Shelleyové tak bylo souzeno prokázat, že jsou ženy v intelektuální a tvůrčí oblasti rovnocenné s muži. Jako jedna z mála autorek schopných se prosadit na počátku 19. století se Shelleyová věnovala psaní povídek, recenzí, cestopisů a byla i přispěvatelkou první světové encyklopedie. Do okruhu přátel této autorky šesti románů patřili básníci a spisovatelé lord Byron, Samuel Taylor Coleridge, Mary a Charles Lambovi, Leigh Hunt i chemik a vynálezce Humphry Davy.

S romantickým básníkem, amatérským vědcem a svou životní láskou Percym Bysshem Shelleym se Mary seznámila v pouhých 16 letech. V té době byl Shelley ještě ženatý a vztah s mladičkou Mary neschvaloval především její otec, filozof William Godwin. Pár musel uprchnout. Bylo to předznamenání řady neštěstí, která Shelleyovou během jejího života potkala. Přišla o tři ze svých čtyř dětí, mnoho jejích přátel a příbuzných ukončilo svůj život sebevraždou a přežila i svého manžela, který utonul v pouhých 29 letech. Poslušna hororovému stylu se Shelleyová rozhodla ponechat si po jeho smrti manželovo srdce.

Její knihy byly v mnohém ovlivněny vědeckým výzkumem a inovacemi první poloviny 19. století. Významnou úlohu v jejím životě hráli například vědci Luigi Galvami, Giovanni Aldini či Erasmus Darwin, dědeček známého Charlese Darwina. Frankensteinův příběh byl zčásti inspirován jednou z nejdůležitějších vědeckých teorií té doby, galvanismem, v jehož rámci byly prováděny studie působení elektrické energie na mrtvá těla zvířat a lidí.

Poslední roky života strávila Mary Shelleyová po boku svého jediného přeživšího dítěte, syna Percyho Florence Shelleyho, který se o ni staral až do její smrti. Mozkovému nádoru podlehla v pouhých 53 letech.

Realizace nové řady seriálu Génius se opět ujal producent a scénárista Ken Biller. Projekt vznikl v produkci Fox 21 Television Studios, jejichž posledním počinům – seriálům The Chi a American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace – se dostalo nadšených ohlasů diváků i kritiků; a Imagine Television, z jejichž tvorby lze jmenovat takové hity jako 24 hodin a Empire. Společnost byla zastoupena vedle Briana Grazera a Rona Howarda i Francie Calfoovou a Anna Culpovou. Za MWM Studios jmenuje výkonné producentky Gigi Pritzkerovou a Rachel Shaneovou a za EUE/Sokolow pak výkonné producenty Sama Sokolowa a Jeffa Cooneyho. Natáčet by se mělo začít ještě letos.

„Frankenstein Mary Sheleyové zanechal nesmazatelný otisk ve světové literatuře a ovlivnil představivost mnoha generací,“ říká Carolyn Bernsteinová, výkonná viceprezidentka pro vývoj a tvorbu National Geographic Global Networks. „Je obdobně inspirativní sledovat její neutuchající snahu o inovace spojenou s její touhou žít podle vlastních nekonvenčních pravidel navzdory společenským a kulturním překážkám. Již se těším, až náš skvělý tým přivede její stále aktuální příběh a myšlenky k životu ve třetí řadě seriálu Génius a my tím splatíme dluh jejímu literárnímu odkazu.“

„Mary Shelleyová inspirovala svým příběhem monstra, jemuž věda vdechla život, bezpočet filmařů, ovšem jen málo z nich se zajímalo i o její společenské úvahy,“ řekl výkonný producent Ron Howard. „Jen málokdo ví o jejím boji za rovnoprávnost, o jejích dalších knihách a spisech, jejím vlivu na významné osobnosti historie i společnost celkově. Mary Shelleyová, její výjimečný intelekt, soucit i vnitřní síla, to jsou přesně témata, na něž má tento seriál upozornit. Již teď se těšíme na pokračování spolupráce s National Geographic a Fox 21 Television Studio.“

„Zkušenosti ze spolupráce s Courteney, Carolyn a týmem National Geographic jsou vynikající a úspěch první řady Génia předčil dokonce i naše vysoká očekávání,“ nechal se slyšet Bert Salke, ředitel Fox 21 Television Studios. „Divákům opět nabídneme něco mimořádného. Nejprve se Antonio Banderas převtělí do Pabla Picassa a výběr Mary Shelleyové jako osobnosti pro třetí řadu Génia jen potvrzuje sílu celého cyklu. Neobyčejně dramatický, až neuvěřitelný příběh jedné z mnoha geniálních žen se bude natáčet již brzy.“

První řada seriálu Génius s Geoffreym Rushem v úloze Alberta Einsteina si vysloužila několik nominací na cenu Emmy, Zlatý glóbus i cenu Sdružení filmových a televizních herců. Los Angeles Times mu udělil nálepku „Radost sledovat“, New York Times zase prohlásily, že jde o „přesvědčivý a neodolatelný příběh, a San Francisco Chronicle zase označily herecké výkony za „mimořádné.“

Seriál Génius vzniká ve spolupráci Fox 21 Television Studios, Imagine Television, MWM Studios a EUE/Sokolow.


Druhá řada seriálu Génius s Antoniem Banderasem v titulní úloze Pabla Picassa začíná již dnes, v neděli 22. dubna od 20.00 hod. na National Geographic.

Umělecká kariéra Pabla Picassa, celým jménem Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispin Crispiniano María Remedios de la Santísima Trinidad Ruiz Picasso, překlenuje více než 80 z jeho 91 let a z velké části se odehrává v jeho druhém domově, kterým se mu stala Francie. Stejně jako hlavní postava první série GÉNIUS, Einstein, i Picasso si představoval a interpretoval svět zcela novými a neortodoxními způsoby a neustále znovu vynalézal naše vnímání umění a tvořivosti. Tento plodný umělec vytvořil odhadem 50 000 děl, z nichž mezi nejpozoruhodnější patří Starý kytarista z jeho modrého období, který je nyní vystaven v Institutu umění v Chicagu; Guernica, inspirovaná bombardováním malého španělského stejnojmenného města nacisty, v současné době vystavená v Muzeu královny Sofie ve španělském Madridu; a Avignonské slečny, které jsou nyní vystaveny v Muzeu moderního umění v New Yorku.

Picassova vášnivá povaha a neúnavný tvůrčí zápal byly neoddělitelně spojeny s jeho osobním životem, kam patřilo bouřlivé manželství, četné románky a neustále se měnící politická a osobní spojenectví. Po většinu svého života žil v pulzující Paříži první poloviny 20. století a setkával se se spisovateli a umělci, jakými byli Coco Chanel, Henri Matisse, Marc Chagall, Gertrude Steinová, Georges Braque a Jean Cocteau. Picasso neustále znovu objevoval sám sebe, vždy usiloval o inovace a posouvání hranic uměleckého výrazu.


National Geographic Partners LLC

National Geographic Partners LLC je společný projekt National Geographic Society a 21st Century Fox Channels. Spojuje dohromady televizní kanály National Geographic a média National Geographic s orientací na spotřebitele. Zahrnuje magazín National Geographic, National Geographic Studios, související digitální a sociální platformy, knihy, mapy, média pro děti a doplňkové aktivity zahrnující cestování, zážitky, světové události, archivní prodeje, katalog, licence a obchodování po internetu. 27 % výtěžku National Geographic Partners LLC je použito na financování vědy, bádání, ochrany a vzdělání. Patří sem jak dlouhodobé výrazné projekty, tak činnost National Geographic Society (NGS). Za svých 128 let působení se NGS vždy snažila proniknout ještě hlouběji a tím posunout hranice vědění a dostat se blíže k veřejnosti. V současné chvíli oslovuje National Geographic více než 730 milionů lidí v 171 zemích a v 45 jazycích.

Pro více informací navštivte www.natgeotv.com nebo www.nationalgeographic.com


FOX 21 TELEVISION STUDIOS

Fox 21 Television Studios je produkčním útvarem v rámci Fox Television Group, jehož cílem je tvorba ambiciózních hraných i dokumentárních seriálů pro všechny distribuční platformy. Stojí mj. za seriálem “The People V. O.J. Simpson: American Crime Story” (spolu s FX Productions), který byl oceněn cenami Emmy a Zlatým glóbem, či „Ve jménu vlasti“ s Claire Danesovou a Mandym Patinkinem, dále kritiky ceněnými „“Takovými normálními Američany“ s Matthewem Rhysem a Keri Russelovou, „Dice“, „Queen of the South“ a „Chance“. Kromě Génia již brzy představí „FEUD: Bette and Joan“ s držitelkami Oscara Jessicou Langeovou a Susan Sarandonovou.


Imagine Entertainment

Společnost Imagine Eintertainment založili Ron Howard a Brian Grazer v roce 1986 ve snaze vytvářet nezávisle produkované celovečerní snímky, televizní pořady a jiné originální programy. Snímky z této dílny již získaly na 60 prestižních ocenění včetně 10 Oscarů a 42 cen Emmy. Z posledních jmenuje filmy „Čistá duše“ či hudební „The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years“. Dále „Get On Up - Příběh Jamese Browna“, „Rivalové“, „J. Edgar“, „Duel Frost Nixon“, „Americký gangster“, „Šifra mistra Leonarda“, „Apollo 13“, „8. míle“, „Lhář, lhář“, „Oheň“ a „Rodičovství“. Mezi televizní produkce patří „Impérium“ a „24 hodin“ ve spolupráci s Foxem, „Mars“, s National Geographic ad.


OddLot Entertainment

Společnost založila v roce 2001 Gigi Protzkerová a zabývá se vývojem, produkcí, financováním a distribucí pro komerční subjekty v USA i zahraničí. OddLot je partnerem prvotřídních filmařů, jimž poskytuje finanční zdroje neobvyklé v tomto druhu investic. Z nedávných produkcí jmenujme na Oscara nominovaný snímek „Za každou cenu“ s Jeffem Bridgesem, Chrisem Pinem a Benem Fosterem. Dále stáli za vznikem snímků „Králičí nora“ s Nicole Kidmanovou, „The Way Way Back“ se Stevem Carellem, „Drive“ s Ryanem Goslingem, futuristickým sci-fi „Enderova hra“ ad. Ředitelka Gigi Pritzkerová je rovněž členkou konsorcia, které založilo filmové studio STX Entertainment. Společnost sídlí v Los Angeles a je součástí Madison Wells Media.


Lada Dobrkovská, Channels - zastoupení National Geographic


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.04.2018 • Lutych-Bastogne-Lutych – nejstarší cyklistická klasika
19.04.2018 • Mistrovství světa ve snookeru na Eurosportu
17.04.2018 • Den Země v neděli 22. dubna na Viasat Nature
15.04.2018 • Pořádná Prima ZOOM jízda
08.04.2018 • To nejlepší ze světa na Prima ZOOM v 15. týdnu
06.04.2018 • Historicky první televizní rozhovor z vesmíru - ČT vyzpovídá astronauta na oběžné dráze Země

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist