Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 11:36:17   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause – 30. 5. 2018

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 26.05.2018



Herec Tomáš Matonoha, spisovatelka Radka Třeštíková a basketbalista Tomáš Satoranský se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 30. května ve 21.35 hod. na Primě.


Tomáš Matonoha – jeden z nejvytíženějších herců v Česku, moderátor a muzikant. Začínal v brněnském HaDivadle, kde sehrál za dobu svého působení řadu rolí; za zmínku stojí např. hlavní role ve Faustovi. Vedle divadelních prken si Tomáš našel svou cestu i k filmu; v něm se poprvé objevil v roce 1995 v malé roli v komedii Byl jednou jeden polda. Do povědomí diváků se dostal např. díky filmům Divoké včely či Mistři, naposledy hrál ve filmu Bajkeři. Televizní diváci ho ovšem znají zejména ze seriálů – např. Rodinná pouta, Bazén, Vinaři, Prázdniny. Některé jeho televizní projekty, především alternativní zábavný pořad Komediograf, který vyšel z úspěšného divadelního představení, které Matonoha s kolegou Pavlem Liškou uvedli v HaDivadle a na dalších brněnských i pražských scénách, jsou spojeny s pojmem nezávislé scény. Účastní se též dalšího originálního hereckého projektu – komických vystoupení typu stand-up. Tomáš má také svou kapelu, Inspektor Kluzó, pro kapelu sám i skládá hudbu. Je rovněž autorem divadelní muziky. „Moc se neví, že jsem vždycky dělal hudbu. Dokonce, než jsem šel na školu, chtěl jsem se stát hudebníkem. Potom jsem se začal věnovat divadlu, ale současně jsem dělal muziku k divadelním představením,“ říká. „Deset let jsem skládal pod uměleckým pseudonymem Jan Sedlář mladší, a tak o mé hudební tvorbě málokdo věděl,“ prozrazuje. Pod jiným jménem prý složil hudbu k 15 velkým inscenacím.


Radka Třeštíková – autorka bestsellerů, nejprodávanější česká spisovatelka. Celkově prodala už přes 200 tisíc svých knih. V září jí vyjde další. Radka je také fenoménem sociálních sítí – na Instagramu má přes dvaadvacet tisíc followerů a na Facebooku za své postřehy ze života vytížené matky dvou dětí sklízí tisíce lajků. „Sociální sítě mě děsí, baví a v jistém smyslu jimi pohrdám – což je nepochybně zvláštní kombinace, uvážíme-li, že na ně neustále přispívám,“ podotýká Radka. Její knihy někteří lidé milují, jiní zatracují. V každém případě budí emoce, za což je Radka ráda: „Myslím, že se mi daří v lidech vyvolávat nejrůznější emoce skrze příběhy, které jim vyprávím, a že vyprávím příběhy, ve kterých se ti lidé najdou, ať už se jim to líbí, anebo je to děsí. Nedávno mi jedna naštvaná čtenářka napsala, že měla chuť třísknout mojí knihou o zem. Bude to znít divně, ale mně to udělalo radost, to, že moje psaní nenechává čtenáře chladnými. Emoce mě strašně baví – dokážu lidi rozesmát, rozesmutnit, potěšit, znervóznit, uklidnit, rozčílit i příšerně naštvat,“ říká spisovatelka, o níž se někdy mluví jako o „Vieweghovi v sukních“. „Mně ty nálepky nijak zásadně nevadí. Stejně tak už jsem si zvykla, že se vždycky objeví někdo, kdo bude tvrdit, že moje knihy se prodávají dobře jen proto, že jsem Třeštíková. Mě to neuráží, ale myslím, že to by mohlo urazit mé čtenáře. Čtenář přece není tak hloupý ani marnotratný, aby si kupoval knihu jen podle známého jména,“ říká.


Tomáš Satoranský – šestadvacetiletý Čech, který se podílí na show, během níž se každoročně hraje nejlepší basketbal na světě. Před časem jistý washingtonský novinář na Twitteru přišel s hashtagem „FreeSato“. Dával tím najevo názor, že Tomáš Satoranský by měl v dresu týmu z hlavního města USA dostávat víc prostoru. Jediný Čech v NBA tehdy většinou jen vysedával na střídačce Wizards, na palubovce trávil jen pár minut za zápas. Uplynul rok a pár měsíců navrch a všechno je jinak. Druhá sezona v nejlepší basketbalové lize planety se Satoranskému náramně vydařila. Všechny pochybovače přesvědčil, že na NBA vážně má. Obzvlášť během série play-off se hraje basketbal, který zvedá diváky ze sedadel. Rychlý, útočný, euforický. „To je úplně normální play-off. Je tam spousta momentů a vyhrocených situací. Moc se nepovolují lehké koše, takže když je někdo dole, je lepší faulovat než mu dát volné dva body. Z toho pramení šarvátky,“ říká Tomáš. Normální je pro něj také to, že doma je Washington v play-off neporazitelný. Co do klubu přišel, domácí porážku ve vyřazovací části český basketbalista ještě nezažil. V součtu s loňským play-off už to trvá osm zápasů, a to i teď, po dvou duelech s nejlepším týmem Východní konference Torontem. „Hodně nás podporují diváci a na hřišti to je hodně cítit i slyšet. Máme styl hry, že když rychle běháme dopředu a je to efektivní, jsme v takovém tranzu, kdy dokážeme skórovat rychle za sebou a v obraně získávat míče, určitě nám to pomáhá,“ dodává.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 30. května ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.05.2018 • Chtěl osvobodit Jana Husa - Ondřej Vetchý jako filozof Jeroným Pražský
26.05.2018 • V.I.P vraždy plné hvězd: Václav Noid Bárta jako hlavní podezřelý
23.05.2018 • Susedia tradične na čele pondelkového rebríčka sledovanosti!
22.05.2018 • Vanda Hybnerová v dokumentu České televize o Mileně Jesenské
22.05.2018 • Show Jana Krause – 23. 5. 2018
21.05.2018 • Letošní MS v ledním hokeji si pustilo téměř 5,5 milionu lidí

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist