Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 18:33:22   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Léto vrcholí a vy zažíváte vzrušující podívanou na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 23.07.2018


Nejúchvatnější přírodní krásy, fascinující historická dobrodružství, válečné útrapy, technické zázraky, podvodní zajímavosti, odhalení skrytých tajemství a další široká nabídka na Prima ZOOM vás ochromí. Dokumentární skvosty pro vás: čekají vás Habsburkové proti Osmanům; uvidíte Veterinární policii v akci; poznáte Dávné lidské kmeny; vydáme se Ve stopě predátora; užijete si Putování po thajských řekách a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

23. 7., 20.00 – Martin Clunes: Ostrovy Austrálie (1. část)

Oblíbený anglický herec a moderátor Martin Clunes vyrazil do Austrálie. Místo obvyklých turistických atrakcí dal přednost nejméně přístupným, zato nesmírně zajímavým a rozmanitým ostrovům. A že měl z čeho vybírat, vždyť kolem Austrálie jich je více než 8 000! Během tří nádherně natočených epizod této mini série se Martin vypravil do všech čtyř světových stran a navštívil šestnáct různých ostrovů. Z bývalého vězeňského ostrova Fort Danison v zátoce u Sydney zamířil na východ až na okraj australského území, 1 500 kilometrů od pevniny, kde leží Ostrov Lorda Howa a Norfolk. Tam se setkává s potomky účastníků legendární vzpoury na lodi Bounty, kteří sem přesídlili v roce 1856, a nahlédne do místní temné historie plné usvědčených zločinců. Na Friday Islandu se seznámí s bývalými lovci perel a díky ostrovům Tiwi na severu získává první zkušenosti s domorodou kulturou. Martin pokračuje dál a plave podél korálových útesů ve společnosti pestrobarevných klaunů, rejnoků, želv a jednoho žraloka obrovského. Narazí na tučňáky a málem zničí půjčený Mini Cooper na exotické závodní dráze, přežije setkání tváří v tvář se smrtící pakobrou páskovanou a dozvídá se o programu na ochranu ďáblů medvědovitých. Ať už to jsou vraky dávno potopených lodí, skuteční Robinsonové nebo neuvěřitelná zvířata, Martin Clunes je v Ostrovech Austrálie poznává všechny zblízka.


23. 7., 23.00 – Řád a chaos (Příběh energie)

Nezastavitelný profesor Jim Al-Khalili odhaluje, jak se lidstvu podařilo objevit pravidla vesmíru a ovládnout dva nejdůležitější pojmy moderní doby – energii a informace. Energie je životně důležitá, ale co to přesně je? Ve snaze odpovědět na tuto otázku se Jim zabývá zvláštními fyzikálními zákony, které spojují dohromady stroje, člověka i hvězdy. Přitom zjišťuje, že energie nezbytná pro naši každodenní existenci nám pomáhá uchopit podstatu celého vesmíru. V pokračování filmu Řád a chaos se Jim zaměřuje na to, jak se lidstvu daří využívat moc symbolů – ať už pomocí první abecedy, elektrického telegrafu nebo posledních výstřelků techniky dnešní moderní doby. Navíc se dozvídá, že síla informace nespočívá jenom v lidské komunikaci, ale je neoddělitelnou součástí samotné reality.


24. 7., 20.00 – Habsburkové proti Osmanům (Víc než jen nepřátelé)

V září 1697 habsburská armáda vedená princem Evženem Savojským rozdrtila osmanská vojska v bitvě u Zenty. Tím náhle zastavila do té chvíle neustávající vzestup Osmanské říše, který trval několik století. Nadvláda Habsburků je všeobecně známá a dobře zdokumentovaná. Ale Osmanská říše byla neméně vyspělou civilizací a o její kultuře dnes víme jenom velice málo. A to i přesto, že osmanští sultáni dlouho vládli Malé Asii, Blízkému východu, Balkánu, severní Africe, Krymu i dnešnímu území Maďarska. Díky dvoudílnému snímku Habsburkové proti Osmanům se podíváme do brutálního a nemilosrdného světa dvou nesmiřitelných říší. Dozvíme se nejen o jejich vojenských úspěších, ale také o tom, jak se navzájem ovlivňovaly v oblastech kultury, vědy, a dokonce i stravy.


24. 7., 21.00 – Poslední dny (1. díl)

V průběhu celé historie lidstva narazíme na muže a ženy, kteří svými činy změnili svět – a kteří mají po smrti mnohem rozporuplnější pověst, než měli za svého života. V tomto seriálu se zaměříme na šest velikánů dějin, jejich život i brutálně krvavou smrt. Tyto příběhy se zdají povědomé, ale jsou plné nečekaných zvratů a šokujících překvapení. V každé epizodě zasvěcení autoři, učenci a historici vášnivě debatují o tom, jaký odkaz po sobě zanechaly tyto nechvalně proslulé osobnosti. Často se vůbec neshodnou. Vychutnejte si napínavé, dramatické a velice sporné vyprávění, které by ve vás mělo vyvolat pochyby o tom, co si myslíme, že víme. Ježíš, César, Rasputin, Marie Stuartovna, Guy Fawkes a Karel I. Stuart: Hrdinové a zloduchové, co změnili svět, přicházejí.


24. 7., 22.00 – Veterinární policie v akci (1. část)

Malá skupinka australských veterinárních policistů hlídkuje v největším přírodním rajónu na světě. Hlídá oblast, která je větší než čtvrtina USA. Ledem pokrytá pohoří na jihu, rozlehlé suché pouště ve vnitrozemí a vlhké tropy na severu jsou domovem velkého množství takových zvířat, jaká nežijí nikde jinde. Útočiště tady našla asi polovina australských ohrožených druhů. Seriál Veterinární policie v akci nahlíží hlavním hrdinům přes rameno. Spojuje silné příběhy s napínavým, akčním vyprávěním a přírodovědnými poznatky. Filmaři získali neomezený přístup k akci i významným vědeckým objevům veterinární policie, která každý den bojuje za zachování jedinečných australských zvířat.


25. 7., 20.00 – Neuvěřitelný svět kopáčů

Přímo pod našima nohama leží temné podsvětí plné příšer. Některé pokrývá jako žiletka ostré brnění. Jiné mají chapadla, jazyky delší než vlastní tělo a obrovské pařáty podobné kose. Takový je Neuvěřitelný svět kopáčů. Jeho obyvateli jsou zvířata, která odporují všemu, aby dokázala přežít v temnotách plných nečekaných překvapení.


25. 7., 21.00 – Dávné lidské kmeny

My lidé se považujeme za jedinečné. Pokud jde o evoluci, všichni naši předkové i bratranci vymřeli. Ale přelomové objevy, ke kterým došlo v několika posledních letech, změnily představy o naší vlastní minulosti. Víme, že v jednu dobu žily na naší planetě nejméně čtyři různé druhy člověka najednou – a dost možná jich bylo ještě více. Co byly zač tyto dávné lidské kmeny? K čemu došlo, když jsme se s nimi setkali? A kam všechny zmizely? Odpovědi na tyto otázky zasadí tvrdou ránu vizím o naší vlastní lidskosti.


26. 7., 20.00 – SAS: Divocí válečníci 1. část

SAS neboli Special Air Service patří k nejslavnějším speciálním jednotkám. Jejich motto „Odvážným štěstí přeje“ je známé po celém světě. Ale příběh o tom, jak SAS vznikla, byl až dosud pečlivě střeženým tajemstvím. Její velicí důstojníci vůbec poprvé souhlasili otevřít archivy, umožnit do nich přístup Benu MacIntyreovi a odhalit tajemství svého vzniku během nejtemnějších dnů druhé světové války. Seriál nabízí jedinečnou možnost nahlédnout do tajných spisů SAS, sledovat dosud nezveřejněné záběry a vyslechnout si rozhovory se zakládajícími členy jednotky. Divocí válečníci odhalují pozoruhodný příběh o zrodu elity.


26. 7., 22.00 – Tajný život klokanů II

Vědci ve východoaustralské divočině pečlivě studují zvláštní pravidla páření místních klokanů obrovských. Vydejte se za nimi na výlet k protinožcům a zjistěte, jak vypadá rozskákaný život klokaní rodinky. Dozvíte se o zákonitostech neuvěřitelných několikanásobných těhotenství i radostech prvních skoků do nebezpečného světa plného hladových dravců.


27. 7., 20.00 – Když žraloci útočí II (Teror na Havaji)

Podél celého amerického pobřeží narůstá počet útoků žraloka na člověka. K mnohým z nich dochází rychle po sobě na nových a nečekaných místech. Lidé umírají nebo zůstávají poznamenaní na celý život. Rekreanti, vědci i místní se zoufale snaží odhalit, co způsobilo tento děsivý trend. Jak poznat hrozící nebezpečí? Čeho si všímat? Co když se vaše nadcházející dovolená změní v noční můru? Druhá řada nervy drásajícího seriálu Když žraloci zaútočí se zabývá temným nebezpečím u pobřeží Virginie a Severní Karolíny, napadeními člověka žralokem, ke kterým došlo v letech 2012 a 2013 na Havaji, a pátráním po odpovědích podél Mexického zálivu.


28. 7., 20.00 – Ve stopě predátora (Pantanal)

Český dokumentární seriál Ve stopě predátora zachycuje dobrodružství fotografa Petra Slavíka, která zažívá během svého putování za největšími suchozemskými predátory planety v exotickém prostředí v různých koutech světa. Je to příběh o cestě za vysněnou fotografií největší šelmy kontinentu, o životě místních farmářů a přírodě, která svou krásou bere dech. Cesta za úlovkem je dlouhá a místy trnitá. Nahlédnete během ní pod pokličku životního stylu rančerů a rybářů brazilského Pantanalu, podíváte se na nejkrásnější místa subsaharské Afriky – do delty řeky Okavango a na pláně pouště Kalahari. A pohlédnete do očí takových predátorů, jako je jaguár, levhart, gepard a král zvířat – lev.


29. 7., 21.00 – Putování po thajských řekách

Průzkumník a objevitel Zeb Hogan, který je moderátorem seriálu Obří ryby, vyrazil na dobrodružnou cestu po impozantních thajských řekách. Během svého putování se znovu setkává s dávnými přáteli, seznamuje se s místními hrdiny a objevuje úžasnou říční kulturu Thajska v úplně novém světle. Zeb zjišťuje, že divoké vodní souboje na ulicích Bangkoku, starodávné městské kanály, surfování bahnem a lov škeblí i rozmnožování ohrožených krokodýlů siamských spojuje jeden životně důležitý živel.


29. 7., 23.00 a 23.30 – Můžu to chytit? (Lymská borrelióza, plodnost a kýchání; Tělocvičny, plané neštovice a slaniny)

Každý se obává o své zdraví. Novinové titulky plné otazníků, lékařské mýty, ale i běžná onemocnění v nás zanechávají nejistotu. V jednotlivých epizodách seriálu spojí síly tři zkušení lékaři, kteří vysvětlují, čeho by se měl člověk obávat – a co může klidně hodit za hlavu. Provádějí vlastní experimenty a zpovídají přední světové odborníky, kteří se zabývají nejmodernějšími výzkumy. Dokonce se sami stanou pokusnými morčaty. Jedině tak získají fakta, díky kterým můžeme všichni zůstat fit, zdraví a bez obav.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


nové premiérové bloky 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky



Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.07.2018 • V pondělí začíná Žraločí týden!
22.07.2018 • MS v motokrosu dnes pokračuje v Lokti
20.07.2018 • Liga národů a portugalská Liga NOS exkluzivně na Sport1 a Sport2
19.07.2018 • HBO Nordic začíná natáčet původní norskou sérii Beforeigners
19.07.2018 • Příběh a záchrana thajského fotbalového týmu v dokumentu Discovery Channel
18.07.2018 • Top 10 filmov, ktoré si môžete vychutnať počas leta s freeSAT-om

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist