Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 14:35:12   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Hokejové hody na stanicích Sport1 a Sport2

  Autor: AMC Networks International CE , e-mail: info@ce.amcnetworks.com Přidané: 30.08.2018


Na televizních stanicích Sport1 a Sport2 již tento týden startují podzimní hokejové hody. Nejprve dnes rozehrají svá úvodní utkání české a slovenské celky v prestižní hokejové Lize mistrů (CHL) a následně se o víkendu rozjede kolos a hlavní konkurent severoamerického hokeje – Kontinentální hokejová liga (KHL). Fanoušci se opět mohou těšit na pravidelné přímé přenosy těch nejlepších duelů obou soutěží.


Hokejovou vlajkovou lodí na stanicích Sport1 a Sport2 je již osmým rokem Kontinentální hokejová liga, která učinila od svého zrodu v roce 2008 značný posun kupředu. Přes zlaté opojení Jaromírem Jágrem, pompézní souboje na Rudém náměstí, výlukové sezóny hvězd až po expanzi do většiny světových stran, dospěla do fáze, kdy její sportovní aspekt vystoupal na skutečně elitní úroveň a zápasy týmu jako jsou SKA Petrohrad, AK Bars Kazaň, CSKA Moskva či Metallurg Magnitogorsk patří k opravdové světové špičce.

V těchto dnech se KHL připravuje na svou již jedenáctou sezónu. Středobodem přímých přenosů na stanicích Sport1 a Sport2 budou už tradičně utkání Slovanu Bratislava. Ten má před sebou sezónu pravdy. Po minulých nepříliš úspěšných letech si chce udobřit fanoušky a opět se po delší odmlce zapojit do vyřazovacích bojů. Na pomoc přichází mladý neokoukaný trenér Vladimír Országh, bývalá hvězda NHL či slovenské reprezentace. Slovenští fandové se konečně dočkali na lavičce bratislavského týmu krajana a věří, že právě on přinese tu správnou stmelující vlasteneckou atmosféru do kabiny a dovede “belasé“ do bojů o Gagarinův pohár.

„Slovan má rozhodně kádr na to, aby se do play off probojoval. Důležité bude, aby neztrácel body se slabšími soupeři a vyhnul se výkonnostním výkyvům. KHL má rozhodně své místo a pod novým trenérem má určitě šanci na kvalitní sezónu,“ říká hlavní komentátor stanic Sport1 a Sport2 Ondřej Voršilka.

A nadcházející sezona je extrémně zajímavá i z českého pohledu. Na svou první štaci do KHL totiž přichází bývalý reprezentační kouč Josef Jandač. Ten své kvality ukázal již mnohokrát jak na lavičce národního týmu, tak na klubové úrovni a z pohledu svého nového působiště zcela jistě využije působení v již zaniklém týmu HC Lev Praha. Nyní se pokusí opět navést na vítěznou vlnu lehce stagnující Metallurgem Magnitogorsk v čele s hvězdným Sergeiem Mozyakinem.

Když už je řeč o hvězdách, těšit se můžete nejen na něj, ale i na další stálice jako jsou Pavlel Datsyuk či Vadim Shipachyov. Z NHL navíc přišli hvězdný dánský útočník Jannik Hansen, či ostře sledovaní Nail Jakupov a Nikolay Kulyomin.


Přehled nejbližších přímých přenosů z KHL

Metallurg Magnitogorsk – Slovan Bratislava PP na Sport1 v neděli 2. září od 14:00
AK Bars Kazaň – Dinamo Minsk PP na Sport1 v pondělí 3. září od 18:00
Traktor Čeljabinsk – Slovan Bratislava PP na Sport2 v úterý 4. září od 16:00
Nechtěchimik Nižněkamsk – Barys Astana PP na Sport1 ve středu 5. září od 18:00
Avtomobilist Jekatěrinburg – Slovan Bratislava PP na Sport2 ve čtvrtek 6. září od 16:00
Slovan Bratislava – Lokomotiv Jaroslavl PP na Sport2 v neděli 9. září od 16:45


Druhou elitní soutěží na stanicích Sport1 a Sport2 je hokejová Liga mistrů. Ta si již dokázala najít cestu do srdce nejednoho fanouška a konkrétně v českém a slovenském prostoru je zřejmé, že rozhodně má co nabídnout.

Sezóna 2018-19 bude pátou v novodobé historii soutěže a současně druhou ve stávajícím formátu, kdy se počet účastníků zredukoval na 32 a kvóty pro kvalifikaci se zúžily ryze na sportovní aspekt, což vydatně přispělo atraktivitě zápasů. Nyní se potkávají opravdoví mistři svých zemí, vítězové základních částí nejlepších evropských soutěží či týmy z jejich úzké špičky. České celky se v minulé sezoně přesvědčily, že i tento konkurenčně tvrdý boj přináší ovoce a hned dva z nich se probojovali do semifinále.

Do nové sezony vstoupí právě jako jeden ze semifinalistů tým Třinec, který prokázal v minulé sezoně obrovské odhodlání, když dokázal vyřadit dva elitní švédské celky Malmo a Brynas. I přes krátké námluvy s českým národním týmem zůstává u kormidla trenérsky možná ne tolik zkušený, ale nesmírně efektivní Václav Varaďa, který do svého týmu příliš nezasahoval, což může být značná výhoda. Oceláři si nejen ponechají chuť a dravost porovnávat se s evropskou špičkou, ale také budou disponovat loňskými zkušenostmi.

Dalšími účastníky nalosovanými do základních skupin jsou hradecký Mountfield, loňský debutant a český extraligový mistr Kometa Brno a navrátilec v podobě HC Škoda Plzeň. Slovenské barvy bude hájit úřadující šampion z Banské Bystrice, který již v základní skupině vyzve v zajímavém bratrovražedném souboji tradičně silnou plzeňskou Škodovku.

„CHL se díky systematické práci dostala na skvělou úroveň a je velmi pozitivní, že se v ní české a slovenské týmy neztrácejí. Třinec v minulé sezoně ukázal příkladné nasazení, na které když naváže, může klidně zvítězit. To samé platí pro ostatní naše zástupce. Záleží jen na přístupu,“ komentuje Ondřej Voršilka.


Přehled nejbližších přímých přenosů z CHL

HC Škoda Plzeň – HC Lugano PP na Sport1 ve čtvrtek 30. srpna od 16:45
Banská Bystrica – JYP Jyväskylä PP na Sport1 ve čtvrtek 30. srpna od 19:30
Mountfield Hradec Králové – Norimberk Ice Tigers PP na Sport1 v pátek 31. srpna od 16:45
Oceláři Třinec – Djurgaarden IF PP na Sport2 v pátek 31. srpna od 17:15
HC Škoda Plzeň – JYP Jyväskylä PP na Sport2 v sobotu 1. září od 16:15
Banská Bystrica – HC Lugano PP na Sport2 v sobotu 1. září od 19:00
Mountfield Hradec Králové – Rouen Dragons PP na Sport1 v neděli 2. září od 17:15
Oceláři Třinec – Tappara Tampere PP na Sport2 v neděli 2. září od 17:15
Kometa Brno – Neman Grodno PP na Sport1 ve čtvrtek 6. září od 17:45
JYP Jyväskylä – HC Škoda Plzeň PP na Sport1 v pátek 7. září od 18:00
Djugarden IF – Oceláři Třinec PP na Sport2 v pátek 7. září od 18:30


O AMC Networks International – Central and Northern Europe

AMC Networks International – Central and Northern Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společnostní na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic soustřeďujících se na Střední a Východní Evropu. Současné AMCNI – Central and Northern Europe portfolio nabízí televizní stanice ve čtyřech žánrech: sportovní: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, Megamax, JimJam; zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC a Film+. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky, jazykové verze a trhy. Je dostupný v celé řadě platforem včetně HD služeb na vyžádání a verze pro mobilní telefony.
AMC Networks International (AMCNI) je globální divizí AMC Networks a dodavatelem uznávaných zábavních pořadů pro předplatitele ve více než 140 zemích a územích v Africe, Asii, Evropě a Latinské Americe. AMCNI zahrnuje jak globální značky SundanceTV a MGM Channel, tak populární kanály s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací najdete na www.amcnetworks.com/amcni.


O společnosti AMC Networks:

Společnost AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) se již více než 30 let věnuje produkci kvalitních filmů a pořadů, vlastní a provozuje několik populárních a oceňovaných značek v oblasti placené kabelové televize. AMC, IFC, SundanceTV, WE tv, a IFC Films produkují pořady, které jsou výrazné, zajímavé, kulturně relevantní a oslovující diváky napříč různými společenskými skupinami. Společnost také provozuje globální divizi, AMC Networks International. Více informací najdete na www.amcnetworks.com.


Jan Huk, PR manager, AMC Networks International – Central and Northern Europe, 30. 8. 2018


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.08.2018 • Arena Sport získala exkluzívne práva na ďalšie futbalové súťaže, pozrite sa ktoré to sú
27.08.2018 • Nejpestřejší paleta dokumentů na Prima ZOOM ve 35. týdnu
26.08.2018 • Sex a nacisté na Prima ZOOM
24.08.2018 • Vuelta a España na Eurosportu
24.08.2018 • Začíná fotbalová Bundesliga, v Česku ji nadále vysílá DIGI TV
23.08.2018 • RTVS odvysiela všetky zápasy o postup do skupinovej fázy Európskej ligy

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist