Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 21:49:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Unikátny seriál o etikete prichádza na obrazovky RTVS

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 25.11.2018



Na obrazovky RTVS vstupuje nová rodinka Chochmesovcov. S jej členmi sa diváci Jednotky a Dvojky môžu zoznámiť už počas tohtoročných Vianoc. Prostredníctvom svojich príbehov unikátnou formou priblížia zásady etikety v rôznych životných situáciách.


Chochmesovci sú trojgeneračná rodina. Tvorcovia pri tvorbe animovaných postavičiek vychádzali z tradičného sitkomového konceptu a každej z nich priradili komediálnu perspektívu. Babička je hippie, dedko konzervatívec, mama ambiciózna workoholička, otec intelektuál a kreatívec, dcéra Simona hipsterka a syn Teo počítačový maniak.

„RTVS prichádza s ojedinelým vzdelávacím projektom na tému, ktorá by v televíznej tvorbe nemala chýbať a na Slovensku bude prvou svojho druhu. Cesta animovaného humoru je určite atraktívnejšia ako teoretické moralizovanie a poučovanie. Animovaní členovia rodiny, ktorí v príbehoch zažívajú situácie vhodného i nevhodného správania, dokážu osloviť všetkých divákov a majú šancu stať sa kultovými," poznamenal programový riaditeľ televíznej časti RTVS Marek Ťapák.

V tejto chvíli sa finišuje s prvou 25-dielnou sériou animovaného seriálu, ktorú RTVS bude postupne na Jednotke a Dvojke vysielať do júna budúceho roka. Producentsky na nej spolupracovala spoločnosť K2 Production a autorom grafického dizajnu je Ové Pictures. Finančne ho podporil Audiovizuálny fond.

Ako priblížila autorka námetu Diana Starinská Kacárová, nápad rozprávať etiketu cez mikropríbehy rodiny Chochmesovcov vznikol hneď na začiatku. "Vedeli sme, že na interakcie budeme potrebovať viaceré generácie postavičiek a že rodina je najlepšia platforma, na ktorej sa dá rozohrať komédia. Páčil sa nám „chór" starých rodičov, ktorí do deja vstupujú cez obraz v obývačke a morózne či ironizujúco komentujú. Je podstatné, aby naše postavičky neboli suchopárni moralisti, ale roztomilí excentrici," dodala.

Chochmesovci sú atraktívny vzdelávací formát s novým typom animácie, ktorý poukazuje na dôležitosť znalosti a aplikovania pravidiel spoločenského správania v každodennom živote, ako napríklad pracovný pohovor, biznis etiketa, pánsky a dámsky šatník, tykanie i vykanie, podanie ruky, zoznamovanie, slávnostné stolovanie, etiketa v reštaurácii, na rande, plese, svadbe, návšteve.

V tomto roku ide už o druhú programovú novinku RTVS, ktorá modernou animovanou formou ponúka užitočné rady. Diváci Dvojky majú už od jesene jazykové poradenstvo Slovenčina na slovíčko a od Vianoc sa vďaka Chochmesovcom dozvedia všetky dôležité zásady etiky.


Rozhlas a televízia Slovenska


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.11.2018 • Show Jana Krause – 28. 11. 2018
25.11.2018 • Ano, šéfová! – Motorest u Farmáře v Huntířově
23.11.2018 • Vánoce na TV Nova
22.11.2018 • 3 dny v Quiberonu - filmové drama o posledním otevřeném interview Romy Schneider
22.11.2018 • RTVS opäť pripravila unikátne koncerty, ktoré pomáhajú ľuďom
21.11.2018 • Poslední castingový díl a semifinále Česko Slovensko má talent

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist