Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 07:05:56   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause – 27. 2. 2019

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 24.02.2019



Prezidentská kandidátka Zuzana Čaputová, tanečník Yemi A. D. a preparátor zvířat Pavel Višňák se představí v Show Jana Krause. Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 27. února ve 21.35 hod. na Primě.


Zuzana Čaputová – kandidátka na prezidentský úřad na Slovensku. Nyní pracuje jako advokátka a kandiduje za stranu Progresivní Slovensko, které je místopředsedkyní. Dlouho působila v neziskovém sektoru jako spolupracovnice občanského sdružení VIA IURIS, s ní rozběhla např. petici za zrušení Mečiarových amnestií. Za jeden z největších problémů současného Slovenska považuje nespravedlnost – právě ta prý vyhnala lidi do ulic po vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. „To vše vede k tomu, že lidi mají pocit, že je nikdo nereprezentuje a nezastupuje jejich zájmy,“ říká. Jako prezidentka by prý chtěla, aby lidi měli pocit, že vedle nich stojí, když se jim děje křivda. „Prezident může být hlasem lidí a strhnout mediální pozornost na případy, které se dějí na Slovensku.“ Když vloni oznamovala kandidaturu na prezidentku, mluvila o kauze pezinské skládky, proti které roky bojovala a díky které vešla ve známost. Řekla, že ji tato kauza postavila proti mocným lidem vládní strany Směr a podnikatelům, jako je například Marián Kočner. „Byl to těžký příběh, který trval 14 let, prošli jsme si všeličím, obavami, strachem, ale nakonec jsme zvítězili.“ V roce 2016 za to získala Goldmanovu environmentální cenu. Je matkou dvou dcer.


Yemi A. D. – choreograf, tanečník, kreativní producent, který je známý nejen v tuzemsku, ale i v zahraničí. Nyní usedl v porotě nového pořadu americké televizní stanice CBS s názvem The World’s Best po boku hvězd, jako jsou herečka Drew Barrymore nebo zpěvačka Faith Hill. Pořadem navíc provází James Corden, slavný moderátor který proslul svými Carpool Karaoke scénkami. První díl show The World’s Best sledovalo 22 milionů diváků. „Je to úplně jiný level než v Česku. Když pominu mnohem větší objem investovaných financí, je to hlavně opravdu tvrdý byznys a při natáčení panuje skoro vojenský režim. Neskutečně mě ale bavili moji kolegové porotci, všichni neuvěřitelní profíci, mezi kterými jsem našel řadu nových přátel a do budoucna dost možná i pracovních kontaktů,“ říká Yemi. Nejdřív ho prý oslovili, aby udělal minutový představovací self-tape, kde ukázal výběr ze svých nejoriginálnějších zakázek. „A zřejmě jsem je zaujal natolik, že mě vybrali,“ dodává. Podle Yemiho je soutěž The World’s Best mimořádná, protože je prý pro USA typické, že obsazuje Američany různých etnik a původů. Teď prý poprvé obsadili i lidi ze zahraničí, s jiným přízvukem a ne jen rodilé mluvčí. Jeho kolegové na něj udělali dojem. Obzvlášť prý James Corden – s tím měl dokonce při natáčení i menší konflikt. „Když jsem poprvé nesouhlasil s verdiktem hlavních porotců, vyzval mně a zeptal se: Kdo jsi? Co tady lidi musí udělat, aby se ti to líbilo? A já musel na kameru obhájit svůj názor. Nebylo to snadné, ale myslím, že jsem si během natáčení dokázal svým přístupem vybojovat respekt,“ prozrazuje Yemi. Není to pro něj ale první americká zkušenost. V minulosti už spolupracoval s raperem Kanyem Westem a zahrál si i menší role v několika hollywoodských produkcích.


Pavel Višňák – preparátor zvířat, který tvrdí, že z vlastní krve mu je špatně. Na střední škole vyzkoušel několik kroužků, ale nejvíce mu učarovalo preparování zvířat. Od té doby vyhrál řadu mezinárodních soutěží, získal ocenění například na soutěžích v USA, Velké Británii, Rakousku nebo Itálii a pracuje i pro zahraniční muzea. „Mně se občas stává, že když píchám dráty do ptáků, tak si propíchnu prst skrz naskrz a to je potom špatné. Moje vlastní krev mi prostě vadí, ale zvířecí ne. Ale na kroužku jsem měl spolužáka, který omdlel, když učitel stahoval straku. Potom už se tam nikdy neukázal.“ Říká, že u nás na rozdíl od zahraničí nemusí mít preparátor kvalifikaci. „Musíte mít živnost a schválenou dílnu. U nás může preparovat kdokoliv, nemusí poznat ani slepici. Já samozřejmě mám nějaké vzdělání z lesnické školy a potom z vysoké, v rámci studia na univerzitě v Mnichově jsem absolvoval několikaměsíční stáž ve Spojených státech, takže zoologii umím, zvlášť ptáky rozlišuju. Ale na světě je tolik zvířat, že některé exotické druhy taky nepoznám. Logicky byste ale měl poznat to, co vám zákazník přinese, a vědět, jestli to můžete preparovat nebo ne. Ale na každé zvíře, které preparuje, musí mít papír, že bylo lovné či odchované z odchovů a zajetí.“ Na preparaci jsou prý nejsložitější šelmy. „Třeba rys nebo liška. Hlava by se měla udělat tak, aby odpovídala jejich výrazu v přírodě, což je hodně těžké a málo lidí to umí. Dost třeba záleží na postavení uší. A potom malí ptáci a také například sluka, protože má strašně jemnou kůži. Stačí, když se v ní udělá jedna dírka, a už to skoro nejde zašít,“ vysvětluje. Absolvoval také několikaměsíční stáž v USA, kde je preparátorství velký byznys: „Fungují tam velké firmy, které poskytují preparátorům po celém světě materiál k preparaci. Seženete tam cokoliv, od umělých nohou na ptáky až po kompletní sestavy na savce či odlitky kořenů. Všechno. Na rozdíl od nás se tam hodně preparují krocani, kteří jsou lovnou zvěří a vyskytují se volně v přírodě. Je ale problém preparovat nelovná zvířata. Musíte mít licenci i na to, abyste to mrtvé zvíře vůbec mohla sebrat ze země. Je vzácnost, když nějaký preparátor dostane licenci na to, aby mohl dělat třeba orla bělohlavého, i když je to státní symbol Ameriky. Proto tam vzniká takzvaná Recreations Category, kdy preparátoři slepují tyhle vzácné druhy z jiných zvířat. Třeba panda se dá slepit z kůží různých medvědů a vypadá to velice dobře.“ Změnily se v poslední době trendy v preparaci? „Stačí, když jedete na mistrovství světa do Ameriky v roce 2013 a 2017, a už tam uvidíte něco úplně jiného. V zahraničí ze zvířat vytvářejí pro mě velmi často nepochopitelné umění. Vyrobí třeba telefonující straku nebo zajícům přišijí křídla. Jelen může mít rozpárané břicho a rostou z něj houby. A lidi jsou schopni za to dávat neskutečné peníze.“


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 27. února ve 21.35 hod. hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.02.2019 • Skvelý štart seriálu Kameňák, ďalšie víťazstvo šou The Voice Česko Slovensko a rekordné Na telo
24.02.2019 • Reláciu 5 proti 5 čakajú od marca zmeny, pribudne nové štartovacie kolo
23.02.2019 • Nenechte si ujít: Dialog s Progresem dnes na ČT art
23.02.2019 • Černé vdovy - Filip Blažek unikl smrti o vlásek
23.02.2019 • TV Markíza: Na telo s Jánom Richterom a Ľubomírom Galkom
23.02.2019 • Jedinečný dokument Ján a Martina sa stal najsledovanejším štvrtkovým programom

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist