Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 10:39:07   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Suchý, Forman i Bohdalová - Česká televize ve Varech uctí legendy

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 26.06.2019


Čtyři světové a dvě české premiéry včetně jednoho snímku v hlavní soutěži – to je bilance koprodukčních filmů České televize na letošním festivalu v Karlových Varech. Besedy s tvůrci a herci z filmového i televizního plátna již tradičně, po celou dobu konání festivalu, nabídne Dům České televize na Divadelním náměstí. Slavnostně jej otevře v pátek 28. června v 16 hodin Jiřina Bohdalová, hvězda letošní znělky.


V hlavní soutěži se na čtyřiapadesátém ročníku festivalu představí snímek z koprodukce České televize Budiž světlo. Drama o síle a křehkosti rodinných vztahů uvedou režisér Marko Škop a herec Milan Ondrík.

Festivaloví diváci se mohou těšit také na roadmovie Staříci s Jiřím Schmitzerem a Ladislavem Mrkvičkou v hlavních rolích, dokumentární snímek Heleny Třeštíkové a Jakuba Hejna Forman vs. Forman s unikátními záběry ze života oscarového režiséra Miloše Formana či dokument Olgy Sommerové Jiří Suchý – Lehce s životem se prát o legendě české kulturní scény, která ovlivnila několik generací.

Koprodukční snímky České televize doplní také komedie Letní hokej, studentský film Hra a třeba i projekce nového psychologického dramatu Klec, v němž letos zazářila hlavní hvězda festivalové znělky, herečka Jiřina Bohdalová. Ta o svém novém filmu bude besedovat společně s režisérem Jiřím Strachem v Domě České televize, a to ve čtvrtek 4. července.

Bohatý devítidenní program Domu ČT s více než třicítkou diskuzí a setkání s tvůrci a herci, doplní také autogramiády, koncerty pod širým nebem a oblíbené projekce Večerníčků. Připraven je speciální dopolední i odpolední program pro děti, o který se postarají tanečníci StarDance Alice Stodůlková a Jan Onder. Chybět nebude ani foto studio ČT :D a výtvarné dílny.

Ve večerních hodinách přijdou na řadu hudební vystoupení – představí se kapely Prago Union, The Atavists, Sunflower Caravan, I Love You Honey Bunny či hudebník Jiří Schmitzer.

Největšímu tuzemskému filmovému festivalu věnuje Česká televize tradičně prostor také na obrazovce. „Letos poprvé z Karlových Varů odvysíláme i mimořádnou Devadesátku s podtitulem Bez cenzury, která se třicet let po listopadové revoluci ohlédne za proměnou české a československé kinematografie,“ říká za zpravodajství ČT hlavní dramaturgyně Jana Záhorková. „Hosty speciálního vydání budou Filip Renč, Anna Geislerová, Irena Pavlásková a Vít Klusák. Moderátorem bude Jiří Svoboda,“ dodává.

Diváci nebudou ochuzeni ani o příjezd hvězd na červený koberec a přenos ze závěrečného udílení cen. Dění na festivalu budou každý den pokrývat tradiční Festivalové vteřiny s Markem Ebenem i další pořady na programech ČT1 a ČT24 – od ranního Studia 6 až po půlnoční zprávy. Další zajímavosti přidají Události v kultuře, které se budou po celou dobu festivalu vysílat přímo z lázeňského města na programu ČT art.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize, 25. 6. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.06.2019 • Česká televize ušetřila na provozu bezmála sto milionů korun
20.06.2019 • Televize Prima dnes slaví 26 let
20.06.2019 • Tlačová informácia zo zasadnutí RVR dňa 19. 6. 2019
18.06.2019 • Ve čtvrtek 20. června startuje už čtvrtý ročník letního UPC MAX kina
17.06.2019 • Festival rozhlasovej hry už má víťazov
15.06.2019 • Předběhla televize, rádia i noviny - Česká televize je nejdůvěryhodnějším zpravodajským médiem v zemi

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist