Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 09:43:42   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Online chat | Články
 

On line na satCentrum: Jaromír Glisník, TRADE and TECHNOLOGY

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 14.04.2008


SatCentrum dnes zahajuje nový způsob komunikace se čtenáři webu satCentrum. Pravidelně bude zvát do „horkého křesla“ u počítače zajímavé osoby, které budou on line odpovídat na dotazy. Položených buď během níže uvedených dvou hodin, kdy bude tento chat „live“ anebo které napíšete dopředu jako svou reakci pod tímto textem. Zde pak budou všechny otázky a odpovědi uloženy k pozdějšímu prohlížení a archivované.


Dnes tedy poprvé máte možnost položit svůj dotaz. V našem on line chatu bude výkonný ředitel společnosti TRADE and TECHNOLOGY – ing. Jaromír Glisník.

On line chat: úterý 15. 4. 2008, 10 – 12 hod.

Tato diskuse je moderovaná a je určená pro všechny čtenáře – není nutné se do ní dopředu registrovat. Samozřejmě již zaregistrovaní uživatelé diskuse na satCentrum mají i nadále k dispozici (po přihlášení se) svůj vlastní nick.

Přejeme všem diskutujícím i řediteli společnosti TRADE and TECHNOLOGY, a.s., která je nejstarším distributorem přístupových karet u nás, hodně zajímavých dotazů.


Redakce satCentrum, 11. 4. 2008, 15:15 hod.



Doplněno 15. 4. 2008:

Před deseti minutami byl zodpovězen poslední dotaz na dnešního hosta v „horkém křesle“ u počítače on line chatu - výkonného ředitele společnosti TRADE and TECHNOLOGY – ing. Jaromíra Glisníka.

Za redakci satCentrum děkujeme jemu ale i také vám všem, kteří jste poslali své dotazy, pokud budete mít nějaké další, můžete je zaslat do redakce nebo přímo distributorovi na jeho mail info@t-t.cz.

Děkujeme za přízeň a budeme se těšit na příští on line chat, který bude tentokráte věnovaný vysílání a výrobě české verze Eurosportu. A možná dojde i na Eurosport HD.


Redakce satCentrum, 15. 4. 2008, 12:10 hod.


  Sdílet:      

Verze pro tisk


  "on line chat"

• em - Tak ja sa chcem opytat, co bude s tou Markizou? Nemozete ju dat aspon do testovacieho rezimu tak ako je Tv JOJ ?
Dobrý den. O zařazení Markízy na TT Karty delší dobu usilujeme. Prozatím, bohužel, neznám termín spuštění.

• pišta - Dobry den, som zo Slovenska a chcel by som sa spytat, ci sa nebude dat na TT kartach moznost zakupit balicek Multi aj pre ludi na Slovensku, ktorí tieto karty vlastnia. Bez toho, samozrejme, aby im fungovali verejnopravne programy CT, aby sa dodrzala legislativa.... Dakujem.
Dobrý den Pišto. Pokud se týká MULTI, jedná se o balíček pro české i slovenské uživatele TT Karet a karet SkyLinku. Pro jeho aktivaci stačí uhradit předplatné způsobem popsaným v ceníku na www.t-t.cz resp. www.skylink.sk.

• Zajíček Petr - Digi TV ma asi 40 programu za 260 kč,T a T ma ca.11programu + Multi to je 18 programu za 222 kč,zda se mě to,za tuhle cenu malo programu.Chtělo by to přidat nějake dětské třeba Minimax,sportovní Sport 1,Eurosport a dal nějake filmove,Film+,CS film, no prostě něco jako DIGI TV,planujete něco podobného?Děkuji za odpověď a přeji Vám hodně ůspěchu v další práci.
Dobrý den, pane Zajíčku. Máte pravdu, že srovnání s Digi TV co do šíře programové nabídky pro nás nevyznívá příznivě. Jsou však jiné aspekty, kde jsme lepší (bez dlouhodobých závazků, přijímač dle vlastní volby, bohatá bezplatná nabídka, kvalita signálu atp.). Ale zpět k otázce nabídky. Pracujeme na obohacení MULTI o další programy, předpokládám, že do podzimu zařadíme minimálně další tři. Prémiové programy pro nás nejsou nejvyšší prioritou, ale i v této oblasti máme zajímavé kandidáty. Pokud se týká žánrů, souhlasím s Vaším doporučením. Pracujeme na tom.

• Viktor Čopjan - Dobrý den, mám dotaz zda bude možné někdy (v tomto roce) přidat na Vaše karty TV Markíza?
Další dotaz se týká programu AXN respektive i jeho dalších dvou mutací AXN CRIME a AXN SCIFI. Nikde na satelitu nejsou a navíc AXN lze naladit jen v UPC a to jen v balíčku PLUS.
Dík za odpovědi

Dobrý den pane Čopjane. Věřím, že se uživatelé TT Karet Markízy letos dočkají. Pokud se týká programů AXN, jejich zařazení není v našem plánu pro toto léto. Snad později.

• Petr - Dobrý den,kdy přibude u karty TaT TV Markýza? Děkuji za odpověď Petr
PS: pokud to není TOP SECRET :)

Dobrý den, Petře. Bohužel to je natolik TOP SECRET, že to nevím ani já. Intenzívně na tom pracujeme. Věřím, že to bude letos.

• Peter z Ostravy - Takze mel bych jednu otazecku:
Jakou budoucnost vidite u cesko-madarskych jazykovych verzich programu? Jako posledni prusvih bych uvedl Discovery Ch. Nejen ja, ale urcite i mnoho lidi si preje kanaly typu AXN, Discovery, NG, Spektrum aj. Kdyz to ale clovek vidi, je to spise sama madarska reklama a v pripade Discovery a NG dokonce kompletni madarske popisky bez cestiny ci aspon anglictiny. Posledne bylo napsano, ze si to divaci vyzadali. No nevim, ale asi jen ti madarsti! Chtel bych se tedy zeptat, jestli se budete snazit prosazovat kvalitni programy v kvalitnich verzich a tak budovat kvalitni ceskoslovenskou platformu. Vim, ze se hodne mluvi o penezich, ze je to na strane poskytovatele programu, ale kdyz si clovek predctavi, ze to pred lety slo, mit cesky MAX1,cesky Hallmark, evropsky Discovery atd.. Diky spolecnym platformam jako UPC Direkt se kvalita programu jen degraduje. Resenim by bylo, treba pouzit CS Link jako distribucni medium ceskych verzi pro kabelove operatory a to by, kdyz by se chtelo, i mohlo jit. Dekuji za pripadne zodpovezeni a vysloveni Vaseho nazoru k memu dotazu.
Patrim k tem, kterym se balicek MULTI zamlouva a doufam, ze budou do budoucna zarazeny dalsi kvalitni Programy!

Dobrý den, Peter. Souhlasím s Vámi a věřím, že diváků, kterým „internacionální“ verze programů vadí, je hodně.
Důvody, proč se šíří programy v mezinárodních verzích, jsou jednoznačné – úspora na výrobních a distribučních nákladech. Mimochodem, v Maďarsku je mnohem více uživatelů placené televize, než v ČR. I kdybychom pro jednoduchost dělili distribuční náklady mezi Maďarsko a ČR (+Slovensko) dvěma, vycházejí významné úspory.
Zkuste se vžít do role ředitele satelitní platformy, která má možnost zařadit buďto dva programy v mezinárodní verzi nebo jen jeden v národní verzi. Jak byste rozhodl? Samozřejmě si myslím, že i mezinárodní program se dá dělat dobře (citlivě). Pokud bych měl volbu mezi dobře dělanými mezinárodními verzemi dvou programů a jedním programem v národní verzi za stejné peníze, volil bych ty dva kvalitní mezinárodní.
A k té distribuci na kabelovky jen tolik, že přes 90 % kabelových přípojek v ČR je v rukou UPC. A je logické, že UPC využívá pro distribuci vlastní platformu UPC Direct. Těžko se vyplatí budovat alternativní distribuci „národních“ programů pro oněch 10 % zbývajícího českého kabelového trhu. Mezinárodním verzím programů se nedá vyhnout. Jistě se dá prosadit, aby byly kvalitní. V tom Vám, jako zákazníkovi UPC, držím palce.

• Milan Jůn - Dobrý den,chtěl bych se zeptat,jestli TaT uvažuje,nebo případně jedná,ještě o nějakém jiném sportovním kanálu mimo Sport5.Myslím,že dost diváků by uvítalo Eurosport v českém znění.Ten německý bude stejně v budoucnu zakódován.
A potom bych k Vám měl jednu připomínku.Měli byste zlepšit informovanost svých abonentů.Ti co mají přístup na web,jako třeba i já,ti si informace o novinkách najdou.Ale takových je určitě menšina.Ti ostatní pak stěží můžou využívat Vaše nové služby,když o nich nemají ani potuchy.Měli byste rozdělit abonenty na dvě skupiny a podle toho je informovat.Ty internetové přes e-mail a web a ty ostatní písemně.Prodat můžete jenom takovou službu,kterou zákazník zná.

Dobrý den, pane Jůne. Souhlasím s Vámi, Eurosport by se do MULTI hodil. Je to jeden z programů, o jehož zařazení jednáme. Pokud se týká informovanosti zákazníků, i v tom s Vámi souhlasím. Taky si myslím, že informovanost není na dobré úrovni. Snažíme se to změnit. Počátkem prosince loňského roku jsme rozeslali adresné poštovní zásilky s oznámením novinek (MULTI, Nova Cinema, STV atp.) všem uživatelům TT Karet. Další adresnou zásilku dostanou počátkem května. Chtěli bychom dopisy posílat minimálně dvakrát ročně podle toho, kolik novinek se objeví. Na druhou stranu musím, bohužel, konstatovat, že i adresný dopis často v domácnostech uživatelů našich TT Karet zapadne bez povšimnutí. Proto hledáme i jiné způsoby, jak se zákazníky komunikovat.

• dlouholetý uživatel karty TT - Dobrý den,
budete přidávat nové programy mající licenci pro DVB-T a zároveň budou chtít vysílat či distribuovat svůj signál pomocí CSLinku na všechny stávající karty zdarma nebo budete nadále odrbávat majitelé starších karet dalšími rádoby aktivačními poplatky anebo ze všeho nejlepší varianta, tj. nacpete je do mega super balíčku MULTI? Omlouvám se za ten sarkazmus, ale prostě mě zajímá, jestli se na starou kartu v blízkém budoucnu nevyprdnout a nepořídit si třeba k Ježíšku novou, kde v rámci aktivace budou všechny neMULTI programy.
Při sečtení polatku za Novu, STV, JOJ, NC a do budoucna další nové TV už by se mi nová karta, možná i konkurenční G vyplatila. Děkuji za Vaši odpověď. A.P.

Dobrý den. Rozumím Vašemu názoru, ale pokuste se na věc podívat z pohledu naší firmy. Drtivá většina našich dlouholetých zákazníků nám kdysi na počátku zaplatila za kartu a od té doby nezaplatila vůbec nic. Koupili si kdysi naši kartu, která měla nějaké vlastnosti, nějakou programovou nabídku. Jejich karta tuto programovou nabídku stále má, nevidím proto žádný důvod pro stížnost. Naše firma pouze nabízí možnost tuto nabídku za symbolický jednorázový poplatek rozšířit o programy, s jejichž distribucí jsou pro nás spojeny nemalé stálé náklady (satelitní distribuce, poplatky dodavatelům programů, kolektivním správcům práv). Jsou to pro nás jednotky korun měsíčně, desítky korun ročně. Za programy, s jejichž distribucí nejsou pro nás spojeny stálé náklady, žádné poplatky nevybíráme.
K Vaší otázce o výhodnosti koupit si novou kartu. V nejnepříznivější variantě jste na manipulačních poplatcích mohl zaplatit jednorázově 399 Kč za TV Nova + 199 Kč za Nova Cinema + STV1 + STV2. To stále zdaleka nedosahuje ceny nové karty.
Nabízím malé srovnání:
Před 8 léty jsem si koupil za 3000 Kč špičkového walkmana. Dnes se dá za 2000 Kč koupit špičkový MP3 přehrávač. Nezlobil bych se na dodavatele mého walkmana, kdyby mi za manipulační poplatek 300 Kč nabídnul jeho přeměnu na nejnovější MP3 přehrávač. Kdybych byl postaven před volbu tento poplatek zaplatit nebo walkmana vyhodit a za 2000 Kč si koupit nový MP3 přehrávač, neváhal bych. Ten poplatek bych zaplatil… Tak bych zkrátka postupoval já.

• Pavel - Dobrý den pane Glisník. Mám rád vaření, a proto bych se rád zeptal jestli je možné přidat do balíčku MULTI program TV paprika. Předem děkuji za odpověd Pavel
Dobrý den Pavle. Díky za inspiraci. O tomto programu jsme prozatím neuvažovali. Zkusíme si udělat malý průzkum zájmu a uvidíme. Když se nad tím zamyslím, asi by se mi takový program líbil. A manželce taky.

• Petr - Zdravím. Nezdá se mi fér jedna věc. Jako vlastním kartyT-T jsem si koupil NOVU, ST...... atd. Každý kdo chce balíček MULTI, zaplatí cca. 2.200.- a má i tyto stanice. Já jsem je již jednou platil a při nákupu balíčku MULTI zaplatím stejnou částku. Je to fér?
Dobrý den, Petře. Možná se jedná o nedorozumění. Ten, kdo si koupí MULTI, má Novu, STV apod. pouze po dobu předplatného MULTI, zatímco ten, kdo zaplatí manipulační poplatek, rozšíří svou nabídku bez časového omezení a bez dalších poplatků. Samotnému se mi zdá rozumné platit MULTI a vyhnout se manipulačním poplatkům. Byl jsem překvapen, když jsem se v prosinci setkával s desítkami zákazníků, kteří si k nám osobně přicházeli platit manipulační poplatek i MULTI. Na mou námitku, že vyhazují zbytečně peníze za manipulační poplatky, většinou prohlásili, že Novu Cinema chtějí na vždy, MULTI jen na pár měsíců… Co na to říci? Je to jejich právo a má to možná svou logiku.

• Libor Hnízdil - Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda se plánuje nějáké programové rozšíření. Jsem velký sportovní fanoušek a docela mi ve v programové nabídce TRADE and TECHNOLOGY chybí program Sport1, bylo by možné ho do programové nabídky zařadit? Jinak si myslím že se nabídka programů velmi zlepšila a docela mi vyhovuje.
Dobrý den, pane Hnízdile. O zařazení nových sportovních programů jednáme. Sport 1 není v plánu na zařazení pro nejbližší období. Snad později.

• František - Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda plánujete zařadit do nabídky i slovenskou Markízu.
Děkuji za odpověď.

Dobrý den, Františku. O zařazení Markízy na TT Karty delší dobu usilujeme. Prozatím, bohužel, neznám termín spuštění.

• neregistrovaný - Kdy zařadíte do nabídky stanici Markíza, nedávno jsem viděl nabídku programu TV Markíza u jednoho telekomunikačního operátora v nabídce IPTV, tak proč nemůžete zařadit do své nabídky TV Markíza Vy ?
Dobrý den. Jak jsem napsal, o zařazení Markízy jednáme. Věřte mi, že se snažíme a jakmile to bude možné, uživatelé TT Karet Markízu získají.

• Frantisek - Dobry den.Chcel by som vediet konkretne ake programi pripravujete.Som drzitelom karty SKYLINK.Preco tam nedate aj PORNO kanal.Podla mna by mal vyber MULTI vyzerat takto.DOKUMENTARNY PROGRAM Viasat Hystory,Viasat Explorer,Discovery Channel,Animal Panet,Travel.SPORTOVY PROGRAM Galaxie Sport,Sport5,Eurosport.FILMOVY PROGRAM Film Extra,Filmbox.PREMIOVY PROGRAM HBO.PORNO CHENNEL Spice ale nie lahku erotiku,Leo TV.DETSKY PROGRAM Mohol by byt lepsi ako Jim Jam.Som presvedceny ze aspon takto by mal vyzerat MULTI balik.Zelam vam vela uspechov v dalsej praci.
Dobrý den, František. S Vaším návrhem na skladbu MULTI bych souhlasil. Bohužel neumíme takovýto balíček nabídnout za stávající cenu. I kdyby mávnutím kouzelného proutku najednou všichni uživatelé karet SkyLinku a TT Karet předplatili takovýto balíček, byli bychom při stávajících poplatcích ve ztrátě. To samozřejmě neznamená, že nepracujeme na rozšíření nabídky. Programy pro dospělé se těší významnému diváckému zájmu. S jejich zařazením do nabídky počítáme.

• Bupťo - Ako sa prejaví Vaša spolupráca s TRI R a.s. pri programoch príplatkových? HBO, príp. CSLINK. Je šanca pozerať na kartách skylink Public TV, príp. NOVA, Nova Cinema? Nepripravujete pridanie programu spektrum?
Dobrý den, pane Bupťo. Prémiové programy na kartách SkyLinku zvažujeme a hledáme vhodné kandidáty. S TV Nova a Nova Cinema se prozatím na kartách SkyLinku nedá počítat. Snad na podzim. O zařazení programu Spektrum prozatím neuvažujeme. Podmínky, za jakých bychom jej mohli získat, nejsou pro nás výhodné. Ale třeba se to změní.

• ® kubisek - Vážený pane Glisníku, měl bych na Vás dva dotazy:
1) Neuvažujete o zpřístupnění některých programů simulkryptem i z jiných družic, např. 19,2E (pokud někdo má 23,5E, tak ve většině případů má i 19,2E)?
2) Čistě teoretická otázka (ne, že bych chtěl začít vysílat, jen mne to zajímá) - pokud začne některá nová televize vysílat z vlastního uplinku i třeba na úplně jiné družici (např. 1W nebo nedejbože nějaké pro nás exotické), jste schopni a ochotni jim zajistit kryptování signálu a následné zpřístupnění divákům přes TT karty, nebo je pro TT zajímavá pouze pozice 23,5E?

Dobrý den, pane Kubisku. Ano, o simulcryptu na pozici 19,2E uvažujeme. Simulcrypt není nijak omezen satelitní pozicí. Může tedy fungovat i na „Vaší“ pozici 1W či jakékoli jiné. Jde jen o to najít obchodní model, který by na takto rozdílné pozici fungoval. Uživatelů TT Karet, kteří mají možnost z této pozice přijímat, totiž nebude mnoho. Dovedu si však představit, že by se tak dala úsporně řešit distribuce nějakého programu na kabelovky. Kódování a dekódování umíme zajistit.

• pevy - Kdy se v nabídce objeví také nějaká česká komerční rádia ? Je to jedna z mála věcí, které v nabídce CS linku dlouho postrádám.
Dobrý den, pevy. S těmi rádii je to tak, že pokud usoudí, že by se jim satelitní distribuce hodila, koupí si ji. Naše firma na distribuci rozhlasových stanic nehodlá přispívat. Krom toho je rozhlas nekódovaný, takže jej může přijímat kdokoli.

• Ivan z Martina - Dobry den. Mam zrejme "provokativnu" otazku, ale predsa to skusim. Moj znamy ma TaT kartu na ktorej ma nacierno spristupnene uz cele mesiace vsetky premiove a teraz uz aj MULTI stanice. Vraj to takto ide doplnit na vsetky tie karty co ste vlani menili. Nepochybujem o tom, ze uz davno mate o takomto ciernom prijme informacie. Ako to mienite riesit?
Zdravím do Martina, Ivan. Provozovatelé kódovaných platforem postupují v případě pirátství tak, že čekají, až dosáhne určité „významné“ úrovně, načež přikročí ke zvýšení zabezpečení. Pirátství se tak na určitou dobu omezí. Po čase se zase objeví nový způsob. A provozovatel platformy čeká, až …
Inu nekonečný boj. Nikdo „nevystřílí“ své protipirátské trumfy najednou, aby měli hackeři možnost jeho metody studovat. Domnívám se, že ceny našich placených služeb jsou natolik přístupné, že se pirátský příjem moc nevyplácí. Zloději v samoobsluze spíše kradou alkohol nebo drahou kosmetiku. Minerálky nebo mýdla nekradou. Ale i zloděj minerálky je zlodějem. Na tom se snad shodneme.

• mravec - Tak sa pripajam s pozdravom zo Slovenska. Neuvazovali ste niekedy nad tym - zeby Vase karty spristupnovali nejake stanice aj z inej satelitnej pozicie?! Napriklad z Astry 19,2E. Ako priklad uvediem hudobne stanice MTV (VH-1, MTV Dance)? Mna by tieto hudobne stanice naramne potesili, a myslim ze ich spristupnenie na Vasich kartach by nebol ziaden technicky problem, skor by ste usetrili na transponderovej kapacite kvoli retransmisii tychto kanalov cez 23,5E.
Dobrý den pane Mravec. Ano o simulcryptu na pozici ASTRA 19,2E uvažujeme. Připadá mi však, že existuje bohatý výběr volných hudebních stanic. MTV není v našem krátkodobém plánu.

• Lukáš Odl - Dobrý den, neuvažujete o balíčku něco jako MULTI-SPORT???
Dobrý den pane Odle. Prozatím se snažíme MULTI obohatit o další sportovní programy. O specializovaném sportovním balíčku zatím neuvažujeme.

• Jaroslav Tomaščin - Dobrý den,
1. jaká je životnost karty TT. Mám ji od roku 2005
2. Která TV stanice bude v balíčku Multi jako další?

Dobrý den, pane Tomaščine. Technická životnost karty je velmi dlouhá. Obecně reklamace karet jsou velmi zřídkavé. Jiná věc je její funkční – morální – životnost. Ta souvisí s kódovacím systémem samotným a jeho bezpečností. V minulosti jsme již dvakrát měnili našim zákazníkům TT Karty, přičemž za jejich výměnu neplatili. Samozřejmě není v našem zájmu karty často měnit a v blízké budoucnosti výměnu neplánujeme. K Vaší otázce o nové TV stanici v MULTI jen tolik: Nechte se překvapit, bude to již brzy.

• fero - Neuvazujete o baliku HD programov??
Dobrý den, Fero. Uvažujeme, uvažujeme. Je to pekelně drahé a zatím malý zákaznický potenciál. Hledáme způsoby, jak to zrealizovat za rozumné peníze.

• Jiří Genrt .Česká Skalice - Pane řediteli,mám od Vaší firmy 2 karty a jsem spokojen?Zajímalo by mě zda plánujete uvést do programové nabídky i Markýzu.Díky.
Zdravím do České Skalice pane Genrte. Moc mě těší Vaše spokojenost. Na Markíze pracujeme. Není to však snadné. Prosím o trpělivost. Věřím, že nám zachováte svou přízeň i v budoucnosti.:)

• fred - Dobrý den zajmalo by mě kdy se dočkáme HD ready ?
Dobrý den, Frede. Termín HD na našich kartách neznám. Přál bych si, aby se nám něco v této oblasti podařilo zrealizovat ještě letos.

• Michal Kolman - Dobrý den,
bude na Vašich kartách zpřístupněn i plánovaný sportovní kanál Slovenské televize ?

Dobrý den, pane Kolmane. Nový program STV3 se pokusíme získat i za cenu toho, že některé sportovní přenosy budeme nuceni pro český trh kódovat, jak to děláme u STV2 (Formule 1).

• Kocourek Petr - Rád bych se zeptal zda neplánujete balíček MULTI rozšířit o nějaké nové programy.
Osobně bych rád uvítal třeba sportovní kanál Eurosport v češtině nebo francouzský hudební kanál MCM

Dobrý den, pane Kocourku. Na rozšíření MULTI o sportovní programy pracujeme. MCM není v našich krátkodobých plánech.

• M. Trávníček - Dobrý den
Počítáte s možností příjmu tv Markíza pomocí T-T karet?
Děkuji

Dobrý den, pane Trávníčku. Rádi bychom a pracujeme na tom. Prosím o trpělivost.

• ® ba193 - Rád bych uvítal na kartě T-T SPORT 1.Počítáte do budoucna s ním třeba i v MULTI?
Dobrý den. O zařazení Sportu 1 zatím nejednáme. Díky za námět.

• M.Jan - Dobrý den, uvažujete o spolupráci s balíkem hudebních programů MTV, který je na sousední Astře? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, pane Jane. MTV na 19,2E není v našem krátkodobém plánu. Přece jen těch volných hudebních stanic je na této pozici hodně.

• Jankovič - Dobrý den, ctěl bych se zeptat jestli neplánujete zařadit do nabídky Sport1?
Dobrý den, pane Jankoviči. Vzhledem k tomu, že tuto otázku položilo více čtenářů, začínám si myslet, že to fakt stojí za úvahu. Ale vážně. O oblíbenosti tohoto programu samozřejmě víme. Jeho zařazení však není v našem plánu pro toto léto. Snad později.

• Chovanec - Dobry den,
slovenska firma mne namontovala satelini zarizeni Openbox X810 a kartu TTS dne 310302008. Problem je v tom ze tento prijimac neumi cist doprovodni text Primy a TA 3 / programova nabidka/, dale uroven signalu dosahuje 50 max 60 %, spolocnost spatne komunikuje a nechce tento stav odstranit respektive zada moji financi spoluucast.
Prosim o radu.
Chovanec

Dobrý den, pane Chovanče. Mrzí mě, že máte s příjmem programů takové problémy. Bohužel se zdá, že Vám nemohu pomoci. Nesouvisejí totiž evidentně s naší TT Kartou (TA 3 je nekódovaná), ale s Vaším přijímačem. Reklamujte jej u dodavatele.

• neregistrovaný - Kdy se objeví Eurosport v nabídce vaší splečnosti?
Dobrý den. Termín neznám. O zařazení jednáme.

• Stratos Zerdaloglu - Dobrý den,
přibudou do nabídky v nejbližší době nějaké neplacené programy do základní nabídky? Hodláte zpřístupnít majitelům karet také komerční TV Markízu?

Dobrý den. Přírůstkem do neplacené nabídky je program Public TV, jehož kódované vysílání je na TT Kartách přístupné od minulého pátku. Jistě brzy přibudou další stanice. Na Markíze pracujeme, prosím o trpělivost.

• ® daveCZ - Zdravím, rád bych se zeptal, zdali T&T neuvažuje o doplnění EPG k programům u kterých není v současné době vysíláno (Nova, Nova Cinema, Filmbox, atd...)? Ani by nemusel být podrobný popis programu, stačil by alespoň název pořadu, podobně jako to před časem začalo vysílat Digi TV. Přeci jen po přechodu z UPC Direct (kvůli lepší kvalitě obrazu), kde mají vše krásně popsáno včetně podrobných informací o daném pořadu je pro mne dosti nepohodlné dohledávání televizního programu na internetu, nebo v tištěných periodikách.
Předem děkuji za Vaši odpověď.

Dobrý den. EPG přidává k programu ten, kdo jej vysílá. V případě TV Nova a Nova Cinema nemáme možnost to ovlivnit. U dalších programů vím, že se na přípravě EPG pracuje (FILMBOX, FILMBOX EXTRA, slovenské TV stanice). Souhlasím s Vámi, že EPG do digitálního vysílání patří.

• ja - mam zajem o galaxii, nezda se vam cena 2400 moc? krovi ktere pridavate do balicku me nezajima.
Dobrý den, Vašemu názoru rozumím a vím, že nejste sám, kdo si to myslí. Většina uživatelů TT Karet však dává přednost cenově přístupnému balíčku programů pro „celou rodinu“. Proč si to odvažuji tvrdit? Počet předplatitelů balíčku MULTI dosáhl během několika týdnů od zavedení počtu, který měla po letech existence v naší nabídce Galaxie sport. Programové smlouvy nám neumožňují dále nabízet jen Galaxii sport jednotlivě. To by bylo ideální a Vám by to vyhovovalo. Není to však, bohužel, možné.

• Žálek Michal - Dobrý den, nabídnete sportovní kanál Sport1? Myslím, že by o něj byl větší zájem než o Eurosport, který je volně dostupný a Sport5 je zaměřen úzkoprofilově. Sport1 je velmi dobrá alternace ke Galaxii sport. Děkuji za odpověď
Dobrý den pane Žálku. Děkuji za námět. Zařazení Sportu 1 zvážíme. Není v našem plánu pro toto léto. Naše dosavadní jednání o obchodních podmínkách spíše nahrávají zařazení jiných sportovních programů.

• Milan - Dobrý deň!
Poprosil by som vysvetlenie ohľadom predplatného základného balíka na neobmedzenú dobu. Či zakúpením karty štandard budem môcť sledovať základné programy napr. 20 rokov bez ďalších poplatkov. Zaplatím 2000 Kč a hotovo?
Ďakujem !
S pozdravom Milan.

Dobrý den, Milan. Neplacené programy na našich kartách nejsou časově omezeny. Rozhodně však nemohu garantovat, že budou dostupné 20 let. Za programovou skladbu neplacených programů na satelitu Astra neodpovídáme. Pokud by se Česká nebo Slovenská televize rozhodly satelitní distribuci ukončit, nejsme schopni proti tomu nic dělat. Vím, že je to teoretická a málo pravděpodobná varianta. Kdo ale ví, co bude za 20 let? Kdo si dnes vzpomene na stanici Československé televize zvanou OK3, která vysílala před léty?

• neregistrovaný - Bude kanál Discovery v nabídce multi.Děkuji
Discovery je kvalitní a oblíbený program. O zařazení uvažujeme, prozatím nemohu uvést termín.

• Josef - Dobrý den, obracím se na Vás ohledně karty Trade and Technology.
protože na kartě mi nefunguje STV1 TT, STV2 TT a JOj test.
Tak jsem navštívil satelitní prodejnu , kde mi kartu zkontrolovali. Řekli
mi, že na kartě jsou jen zápisy, ale nejsou aktivované a chybí jim tzv.
zakl. impulz a doporučil mi kontaktovat Vaši firmu.
Váš technik mi řekl, že problém je u mňe ale kdyby byl u mňe problém tak mi nejedou ostatní stanice ale ty mi jedou.
Mimochodem počas Velikonoc když byla akce Multi Velikonoce s kartou TT mi
jeli programi STV1 TT, STV 2 TT a Joj test , když akce skončila tak mi to už
nejde i když by to mělo jít .
Moje číslo karty je:
2853987457
Mohli by jste s tím něco udělat?
Děkuji. Josef z Bohumína

Dobrý den, Josefe. Na Vaší kartě je skupina programů Nova Cinema, STV a JOJ aktivní od 16.1.2008. To si můžete jednoduše ověřit na http://www.t-t.cz/web/structure/25.html. Aktivace slovenských programů proběhla současně s programem Nova Cinema, který, jak soudím z Vašeho dotazu, asi funguje. Možná došlo k tomu, že karta sice aktivační instrukce dostala, ale v případě slovenských programů došlo při jejich zápisu na kartu k nějaké chybě. Toto se dá řešit opakovaným odesláním aktivačních zápisů (tzv. refresh), které jsme na Vaší kartě právě provedli. Pokud by se Vám programy stále nerozběhly, předejte, prosím, kontakt na Vás redakci satcentra, pracovník naší technické podpory s Vámi spojí a pokusí se Vám na dálku pomoci.

• vortimond - Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jestli to plánované umístění dalších 2-3 programů na transpondér 11992/H (které jste zmiňoval v nedávném rozhovoru pro Satcentrum) bylo myšleno vážně? Nedostala by se tím kvalita přesně na úroveň UPC a DIGI TV? V současné době se drží o něco výš, což tady v jedné odpovědi vzpomínáte jako velké plus.
Dobrý den, Vortimonde. Transpondér 11992/H má poměrně významnou volnou kapacitu. Vzpomeňte si, ještě nedávno na něm fungovala TV Nova v HD. Ta již nevysílá, nicméně volnou kapacitu nikdo dnes nevyužívá. Zařazování dalších programů na úkor kvality, kterého jsme svědky na tomto transpondéru, jsem mnohokrát kritizoval. Programy, které jsou součástí MULTI a které distribuuje naše partnerská firma TRI R (SkyLink) – tedy FILMBOX, FILMBOXEXTRA, Viasat History, Viasat Explorer/Spice a Jim Jam mají podstatně vyšší bitovou rychlost, než ostatní programy na tomto transpondéru. Rozhodně nehodláme jít cestou přidávání dalších programů na úkor kvality těch stávajících. To je naše politika. Politika jiných firem může být jiná, to neovlivníme.

• pepik - Dobrý den měl bych dotaz kdy spustíte v CsLinku plnohodnotné EPG ne jen občas a jen na nejakých programech proč nejde EPG na všech v CsLinku?
Děkuji

Dobrý den, Pepiku. EPG přidává k programu ten, kdo jej vysílá. V případě některých programů máme možnost to ovlivnit. Týká se to zejména programů distribuovaných naším slovenským partnerem TRI R a.s. (SkyLink). Vím, že se pracuje na EPG pro slovenské TV stanice i pro FILMBOX a FILMBOX EXTRA. U programů vysílaných jinými společnostmi jsou naše možnosti zařadit EPG, bohužel, velmi omezené.

• Honza - Dobrý den, divím se, že se tu ještě nikdo neptal na obrazovou kvalitu. Nova má velmi špatnou kvalitu, buď je to nízkým datovým tokem, rozlišením anebo už primárním zdrojem filmů, nevím, nemohu posoudit. Ale protože nejsem sám, kdo v mém okolí na to nadává, tak to asi bude pravda. Jste vůbec schopni - protože asi za Novu platíte místo na satelitu - s tím něco dělat? To je ostuda, co nám ta "nej" komerční televize předvádí!
Máte úplnou pravdu, Honzo. Signál TV Nova není kvalitní. Není to však ostuda této stanice, ale společnosti, která jej přes Astru 23,5 i za naše peníze distribuuje. Několik měsíců kvalitu signálu reklamujeme a jsme stále ujišťováni, že se co nevidět zlepší. Bezvýsledně. V rozporu s platnou smlouvou a bez jakékoli kompenzace. Na úkor datového toku TV Nova se vysílá CS Link TV a Spektrum, tedy konkurenční projekty. Ujišťuji Vás, že na technickou kvalitu vysílání jsme nerezignovali a že intenzívně pracujeme na zlepšení.

• Kamil Lovecký - Dobry den, uvazujete v brzke dobe o zarazeni stanic z jinych druzic nez 23,5E a 19,2E prostrednictvim simulcryptu? Napr. FILMBOX HD je jiz vysilan z hotbirdu 13E a naklady na jeho zarazeni by se tak mohly dramaticky snizit,uvazime-li ze odpadnou vysoke naklady za jeho vysilani (vysila a tedy plati je uz ted nekdo jiny). Navic se tato pozice da prijimat resenim tzv. Multifocus a tedy technicka narocnost a naklady na upgrade sestav zakaznika jsou minimalni.
Dobrý den, pane Lovecký. Jak jsem již psal v odpovědích na jiné otázky, o simulcryptu jednáme. Jen bych trošku poopravil Váš úsudek o dramatickém snížení nákladů při simulcryptu. Společnost, která HD program distribuuje, za jeho distribuci platí opravdu hodně peněz (cca 1,5 mil. Kč měsíčně). Kdokoli bude usilovat o simulcrypt, bude se muset na těchto nákladech „spravedlivě“ podílet. Uvedu příklad. Společnost X vysílá HD program a za distribuci platí 1,5 mil. Kč měsíčně. Společnost Y se na ni obrátí s žádostí o simulcrypt. V konkurenčním prostředí (je možnost si vybrat) by společnost X za možnost simulcryptu mohla chtít jen tolik, kolik ostatní hráči na trhu. V monopolním prostředí (existuje jen jedna firma, která tento HD program na dané pozici má), však může požadovat třeba 1 mil. Kč měsíčně. Je si totiž vědoma toho, že i tato cena je pro společnost Y výhodná (je to méně, než 1,5 mil. Kč, které by zaplatila, pokud by si distribuci platila sama). Bohužel oblast HD se dosud dostatečně nerozvinula a o konkurenčním prostředí nemůže být řeči. Škoda. Musíme být trpěliví.

• petr - Dobrý den budou nové TV stanice barrandov a Z1 na kartách TaT.DĚKUJI
Dobrý den, Petře. Počítáme s tím. Novým stanicím fandíme a věříme, že již se brzy dočkáme.

• PavelK - Hezký pozdrav do "Tradu" a měl bych pár námětů.
První souvisí se zasíláním aktualizačních a registračních dat - bylo by velmi vhodné,aby data na programy STV1_TT, STV2_TT a JOJ_test byla zasílána mj. též ze slovenského transpondéru (12565H). Velká spousta klientů si totiž karty pořizuje pro sledování slovenských programů,ale při jejich sledování se jim karty neaktualizují. Mimochodem si tím značně ulehčíte obrovskou zátěž telefonujících a webujících klientů pro refresh karet,kterým karta "zhasne".
Druhý souvisí tak trochu s tím prvním a nedávným článkem popisujícím možnosti distributorů snižovat náklady. Spojení call centra je jedna věc, neuvažujete též o spojení registračního systému karet?
Díky za odpověď , jinak přeji hodně obchodních úspěchů.

Dobrý den, Pavle. Váš návrh je technicky realizovatelný, jen by nás stál nějaké peníze (permanentní přenos dat do Bratislavy, datová kapacita transpondéru, další hardware atp.). Pokud se nabídka programů z tohoto transpondéru na TT Kartách dále rozšíří, budeme o tom uvažovat. Přece jen prozatím drtivá většina uživatelů TT Karet alespoň občas přepne na český program z jiného transpondéru a tím získá autorizační zápisy na své karty. Naše telefonické centrum nehlásí vysoký počet hovorů k tomuto tématu. Pokud se týká spojení registračního systému TT Karet a karet SkyLinku, pracujeme na tom. Je jasné, že vyjde laciněji udržovat jednu česko-slovenskou verzi, než verze dvě. Není to však jednoduché a nemůžeme si dovolit to uspěchat na úkor bezpečnosti a obslužnosti zákazníků.

• Vladimír - Několik let jsem si platil program CS film. Protože přijímám nabídku UPC Ditect, nevyplatí se mi platit si balíček multi, který obsahuje stejné programy jako UPC. Tím jsem ale od CS filmu odříznut. Zdá se mi to vzhledem k zákazníkům špatná strategie. Takhle ode mně nedostanete peníze ani za multi ani za CS film. Myslím, že nejsem sám.
Dobrý den, Vladimíre. Myslím, že nejste zrovna typický uživatel naší TT Karty. Nemáme to zjištěno, ale předpokládám, že UPC Direct využívá současně s TT Kartou jen málo našich zákazníků. Vaší situaci rozumím a souhlasím, že pro Vás balíček MULTI není zajímavý, když tytéž programy máte na UPC Directu. Mrzí náš, že za těchto okolností nedostaneme Vaše peníze ani za MULTI ani za CS Film. Bohužel nemáme žádné řešení, které by bylo pro Vás v této situaci výhodné. Přiznávám, že naše strategie v oblasti placené televize primárně směřuje na většinového uživatele TT Karty. Dělají to tak všechny úspěšné firmy. Abychom mohli nabídnout cenově výhodný balíček MULTI, byli jsme nuceni obětovat nabídku jednotlivých programů „ala carte“, jak tomu bylo v minulosti. To jsou neúprosné podmínky programových smluv. Usilovali jsme o zařazení CS Filmu do MULTI, což by bylo zdaleka nejsprávnější řešení. S jeho jednatelem, který je zároveň jednatelem konkurenčního distributora karet, jsme se však na podmínkách nedohodli.

• Jan - Zdravím! Nemáte informaci o tom, že by se transponder 11992 H vrátil na Slovensko a české Media Vision či jak se ta uplinková společnost pan Janků jmenuje, by uplinkovala z Kavčích hor jiný transponder?
Dobrý den, Jane. Možná jsem úplně nepochopil Vaši otázku. Transpondér 11992 H je v současné době uplinkován z Prahy a neslyšel jsem o žádných plánech směřujících ke změně tohoto stavu. I programy zajišťované naším slovenským partnerem TRI R (SkyLink) jsou uplinkovány z Prahy a pokud vím, neuvažují o změně. Za firmu Media Vision bych nerad mluvil. Zkuste napsat panu Janků, jaké jsou jejich plány.

• PavelK - Ještě doplnění k předchozímu mému příspěvku. Zatím moc klientů nevolá, protože časové údaje na TT kartách pro příjem STV_TT jsou nejdelší ze všech (většina 11/2008, proč?),ale jejich "čas přijde"!
Jinak náklady na spojení do Bratislavy určitě nebudou nijak "lámající v pase", stačí jedna VPN linka přes internet přeci. Spojení obou systémů by však věci vyřešilo elegantněji.
Zdravím a děkuji za reply

Pavle, máte naprostou pravdu. Spojení systémů to vyřeší. To je dlouhodobá strategie. Investovat do dočasného řešení bez viditelné poptávky mi nepřipadá rozumné. Blokovat na satelitu po 24 hodin denně datový tok pro informaci, kterou stačí přenášet jen 10 minut jednou ročně, mi nepřipadá efektivní.

satCentrum - Tak toto byla poslední otázka na dnešního hosta v „horkém křesle“ u počítače on line chatu - výkonného ředitele společnosti TRADE and TECHNOLOGY – ing. Jaromír Glisníka.

Za redakci satCentrum děkujeme jemu ale i také vám všem, kteří jste poslali své dotazy, pokud budete mít nějaké další, můžete je poslat do redakce satCentrum nebo přímo distributorovi na jeho mail info@t-t.cz.

Děkuji redakci satcentra za příležitost popovídat si s čtenáři a čtenářům za jejich otázky. Bylo to příjemné popovídání, byli jste ně mě hodní. Hodně štěstí přeje Jaromír Glisník



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist