Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 16:58:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Štáb filmu s pracovním názvem Havel si připomněl nedožité narozeniny Václava Havla

  Autor: Nikol Klevcovová , e-mail: nikol.klevcovova@gmail.com Přidané: 06.10.2019


Filmový štáb, který právě natáčí celovečerní film inspirovaný disidentskými léty Václava Havla, si přímo na place během prací připomněl Havlovy nedožité 83. narozeniny. Tvůrci si při slavnostní příležitosti uvědomili zajímavou skutečnost, která Havla a jeho hereckého představitele spojuje. Narozeniny slaví jen dva dny po sobě! Václav Havel se narodil 5. října, Viktor Dvořák, jenž se do Havlem inspirované postavy převtělil, slaví narozeniny 7. října.


k„S jedním dortem jsme oslavili hned dvoje narozeniny, pro nás a náš film teď ty nejdůležitější. Přímo na place s Viktorem v roli, dali jsme dort jemu a tak trochu i panu Havlovi, bylo to pro nás hodně symbolické,“ popisuje režisér Slávek Horák.

Připomínka Havlových narozenin připadla na den, kdy se točily scény vzniku Charty 77. Celý snímek by měl překvapivě kombinovat silný příběh a drama a s komedií a řadou zábavných momentů, které ze života vyplývají. Během 60., 70. a 80. let prochází hlavní hrdina vývojem z úspěšného dramatika přes zakázaného dramatika a bojovníka za lidská práva, až po vůdčí osobnost sametové revoluce, během níž děj končí. Dějiny jsou ale podle režiséra až ve druhém plánu, film se snaží zachytit především život, vztahy a povahu hlavních postav.

„Kdyby byl mezi námi, popřál bych mu k narozeninám radost ze života. Takhle na dálku mu děkuju za jeho snahu a odvahu být k sobě pravdivý, a to především nahlas a veřejně. To je pro mě jeden z nejsilnějších jeho odkazů,“ říká k nedožitým narozeninám Václava Havle herec Viktor Dvořák. „Václav Havel je pro mě osobností, jejíž vhled je pořád úžasně současný a moderní. Víc, než jsem si myslel. Jsem rád, že jsem ho díky přípravě na natáčení mohl pro sebe znovuobjevit,“ dodává Dvořák.

Během příprav na natáčení byly všechny role obsazené, jediný, kdo chyběl, byl právě představitel hlavní a stěžejní postavy. Najít toho pravého, kdo by tvůrcům vyhovoval vzhledem i výrazem, vypadalo dlouho jako neřešitelný problém. „Herec by trochu měl být postavou, aby ji nemusel tolik hrát, protože jedině tak bude uvěřitelný a opravdový. A když přišel na casting Viktor, byl to on! Nejen podobou, tu beru jako bonus, ale Viktorova povaha je přesně to, co jsem doufal, že najdu a co je teď srdcem celého filmu,“ vzpomíná nadšeně Horák.

Základem filmu je hrdinův netradiční, ale o to silnější vztah s manželkou Olgou, kterou ve filmu hraje Anna Geislerová. Její přípravy na natáčení byly pravděpodobně nejpoctivější a nejdelší ze všech.

„Asi před dvěma lety, kdy jsem ani netušila, že tenhle film bude, říkala jsem si - Tak já toho Havla tak adoruju a přitom vlastně neznám jeho život. A začala jsem číst. Všechno. O něm, s ním, jeho texty, hry. A čtením o něm automaticky čtete o Olze. Jejich symbióza byla skutečně výjimečná. A specifická,“ přidává svůj osobní postoj k Václavu Havlovi Geislerová.

Film přijde do kin v létě 2020.


Nikol Klevcovová, IdoPR, 4. 10. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.10.2019 • LUBOŠ POSPÍŠIL & 5P vydávají živák LIVE!!! Ostrava
04.10.2019 • Súd nariadil neodkladné opatrenie proti spoločnosti neoprávnene šíriacej programové služby patriace do skupiny Markíza
04.10.2019 • Tisková zpráva z 16. zasedání 2019 ze dne 1. 10. 2019
27.09.2019 • Tlačová informácia zo zasadnutia RVR dňa 25. 9. 2019
25.09.2019 • Zmena vo vedení Skupiny Slovak Telekom
24.09.2019 • Výrazné interpretky klasické hudby, Jiří Bělohlávek i Adam Plachetka - Praha bude opět Zlatá

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist