Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 23:36:46   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Květnová nabídka HBO

  Autor: PR Press 2Media/HBO , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 22.04.2008



Placený satelitní a kabelový kanál HBO v květnu přináší na obrazovky abonentů celovečerní dokument Občan Havel, český film Roming a ruský fantasy thriller Noční hlídka. Exkluzivně HBO uvede také záznam z velmi úspěšného loňského turné kapely Kryštof - Kryštof Akustik Best of Tour.


Nedělní premiéry

Občan Havel

Sběrný dokument o bývalém českém prezidentovi nabízí unikátní průhledy do jeho soukromí i do zákulisí vrcholné politiky. Václav Havel se představuje jako politik, kterému za všech okolností záleží na pravdě, i jako dramatik se smyslem pro symbolické detaily. O citlivosti režiséra Pavla Kouteckého, po jehož tragické smrti film dokončil Miroslav Janek, svědčí pietní pasáž, věnovaná smrti Olgy Havlové. Jedním z klíčovým témat jsou Havlovy rozpory s Václavem Klausem: prozrazuje je epizoda, kdy někdejší premiér touží po setkání s Billem Clintonem v pražském klubu Reduta. V symbolickém závěru Havel cituje z vlastní hry, kterou rozepsal ještě před nástupem do vrcholné funkce.

Premiéra: neděle 4. května ve 20:00h


Roming

Osnovu druhého celovečerního snímku režiséra Jiřího Vejdělka tvoří putování do romské osady kvůli nevěstě, jež dovršila plnoletost. Dívčina ženicha (debutující Vítězslav Holub), který studuje vysokou školu a má bílou přítelkyni, tradice jeho bližních nezajímají. Přesto se nechá přemluvit k výletu se starostlivým otcem (Marián Labuda) a jeho furiantským kamarádem Stanem (Bolek Polívka). Jejich cestu obstarožní tatrovkou rámuje řada kuriózních příhod. Ty se prolínají s výjevy ze smyšleného eposu o romském králi... Etnická komedie, jejíž scénář napsal Marek Epstein, zaujme nevšední výtvarností i hloubavým podtextem. Vypráví o lidských citech, přírodních živlech i síle fantazie...

Premiéra: neděle 11. května ve 20:00h


Noční hlídka

Akční horor, inspirovaný stejnojmenným bestsellerem Sergeje Lukjaněnka, vychází z myšlenky, že na naší planetě odedávna probíhá konflikt sil Světla a Temnoty. Jejich rovnováhu střeží denní a noční hlídky, porušení křehkého statu quo by znamenalo globální zkázu. A právě to hrozí v současné Moskvě, kde se rozpoutá boj plný fantastických proměn... Dobrodružství s prvky čarodějnických pohádek, upírských hororů i sci-fi typu Matrixu rámují postsovětské rudé hvězdy a otřískané náklaďáky... Režisér Timur Bekmambetov realizoval také pokračování s názvem Denní hlídka. Nedávno natáčel v Čechách komiks Wanted s Morganem Freemanem a Angelinou Jolie.

Premiéra: neděle 18. května ve 20:00h


Všichni královi muži

Drama o zákulisí moci - situované do padesátých let minulého století - vzniklo podle stejnojmenného románu Roberta Penn Warrena. Selfmademan Willie Stark (Sean Penn) založí svou popularitu na podpoře chudých a na kritice pletich, jež způsobí zřícení školy a smrt několika dětí. Po úspěšné kampani se stane guvernérem Louisiany. Ve vrcholné funkci se ale postupně mění v bezohledného demagoga. Jedním z jeho odpůrců je vlivný soudce Irwin (Anthony Hopkins). Stark chce vůči tomuto nepohodlnému muži najít kompromitující materiály. Pověří tím svého přítele - novináře Jacka Burdena (Jude Law), který celý příběh vypráví... Režii měl Steven Zaillian, autor scénáře ke Spielbergově hitu Schindlerův seznam.

Premiéra: neděle 25. května ve 20:00h


Zvláštní programový tip

Kryštof Akustik Best of Tour

- koncert skupiny Kryštof na HBO

Filmový kanál HBO uvede v neděli 3. května v 19.00 hod. hodinový záznam koncertu skupiny Kryštof. Vystoupení, které publikum ve vyprodaném sále ocenilo potleskem vestoje, proběhlo loni 15. prosince v pražském Stavovském divadle. „Zahrát si na domovské scéně, tedy přímo ve Stavovském divadle, jež patří ke Zlaté kapličce, pro mne znamenalo velkou poctu. Byl to můj sen," říká frontman kapely Richard Krajčo, který se kromě hudby věnuje i herectví.

Na koncertě ve Stavovském divadle skupina vystoupila ve složení: Richard Krajčo, Nikolaj Afanasov Arichtev, Nikos Petros Kuluris, Nikolaos Grigoriadis, Evžen Hofmann, Ondřej Kyjonka a Jakub Dominik. Sestavu doplnilo duo hostujících houslistek - sester Holišových. Ve Stavovském divadle zazněla v akustických verzích řada slavných songů - včetně jazzové verze hitu Obchodník s deštěm, intimně laděné Jízdy v protisměru, či závěrečné písně Fantomská s efektními dechovými sóly. Záznam, realizovaný pro filmový kanál HBO, vznikl v produkci Zuzana Production. Režii měl Karel Hrivňák.

Dvojkoncert ve Stavovském divadle byl vyvrcholením podzimního turné, které skupina podnikla po patnácti českých a moravských městech. Kapela Kryštof během svého turné koncertovala v divadlech, což jejím produkcím dodalo komorní atmosféru. Během závěrečného pražského dvojkoncertu pokřtila herečka Vlasta Chramostová nové album kapely s názvem Poločas. Skupina také převzala platinovou desku za prodej více než 15 000 nosičů.

Za Kryštof Akustik Best of Tour byla populární formace nominována na Anděla, cenu Akademie populární hudby, v kategorii Událost roku 2007.

Premiéra: sobota 3. května v 19:00h


Dokumenty HBO

Silesian Business

Polský dokument z originální produkce HBO vypráví o čtyřech dívkách, jež si vydělávají na živobytí jako erotické tanečnice. Barbi, Tatiana, Landryna a Pati vystupují v klubu Silesian a na soukromých večírcích. V touze po lepších výdělcích odjedou do Itálie, kde se jich ujme někdejší automechanik Kazik. Stane se jejich šéfem, šoférem, rádcem a někdy i tátou.

Premiéra: čtvrtek 1. května ve 22:00h


Nenechte si ujít

Nula od nuly pojde

Hrdinou britsko-kanadské komedie je bývalý učitel Charlie (David Schwimmer), který se v novém zaměstnání zaplete do nečekaných trablů. Podvodník Gus jej zatáhne do vyděračských pletich proti reverendovi, který tajně sleduje ilegální porno na internetu. Do spletité hry vstoupí rovněž Gusova bývalá přítelkyně a masový vrah Andrea...

Premiéra: sobota 2. května ve 20:00h


Mé srdce pohřběte u Wounded Knee

Drama z originální produkce HBO prostřednictvím osudů tří hlavních postav líčí konflikt mezi dobýváním Divokého západu a prastarou indiánskou kulturou. Vzdělaný Charles Eastman (Adam Beach), jenž pochází z kmene Siouxů, se snaží zlepšit podmínky domorodců. Náčelník Sedící býk (August Schellenberg) hájí tradice Lakotů i jejich posvátné území. Třetím hrdinou filmu, který vrcholí scénou masakru u Wounded Knee, je osvícený senátor (Aidan Quinn)... Režii měl Yves Simoneau.

Premiéra: čtvrtek 8. května ve 20:30h


Hollywoodland

Americké kriminální drama rozehrává jedno z nejzáhadnějších hollywoodských tajemství. V červnu 1959 se našel zastřelený ve svém domě populární herec George Reeves (Ben Affleck). Policie uzavře případ jako sebevraždu, matka oběti však chce znát pravdu a najme si soukromého detektiva (Adrien Brody). Ten zjistí, že klíčem k tragédii by mohl být vztah mrtvého herce k manželce šéfa MGM (Diane Laneová)...

Premiéra: sobota 10. května ve 20:00h


Getting Played

Hrdinkám americké romantické komedie se nelíbí, jak si s nimi muži zahrávají. V touze dokázat, že všichni muži jsou stejní a dají se snadno svést, začnou hrát podle nových pravidel. Trio atraktivních dívek (hrají je Vivica A. Foxová, Carmen Electra a Stacey Dashová) však narazí na chlapíka, který hraje svou vlastní hru.

Premiéra: sobota 17. května ve 20:00h


Mary

V podobenství režiséra Abela Ferrary se protnou osudy tří protagonistů. Prvním je samolibý režisér Tony (Matthew Modine), jenž ve svém novém kontroverzním filmu hraje roli Ježíše. Druhou klíčovou postavou je herečka Marie (Juliette Binocheová), jež ztvárňuje Máří Magdalénu a po natáčení odjede do Jeruzaléma. Třetím hrdinou je publicista Ted (Forest Whitaker), který v New Yorku natáčí dokument o Kristově životě a jeho době.

Premiéra: sobota 24. května ve 20:00h


Transylvania

Křehká Zingarina (Asia Argentová) v doprovodu své kamarádky odjede do Transylvánie, kde hledá ztracenou lásku. Tou je rumunský muzikant Milan, s nímž čeká dítě a který ji bez vysvětlení opustil. Nalezený muž ji ale odmítne a zoufalá žena se mění v trosku. Pak se však setká s překupníkem starožitností Čangalou... Francouzský film režiséra Tonyho Gatlifa, který k němu složil i hudbu, zaznamenal velký úspěch na MFF v Cannes 2006.

Premiéra: čtvrtek 29. května ve 20:30h


Děsnej doják

Parodie romantických příběhů si utahuje z hitů Moje tlustá řecká svatba, Deník Bridget Jonesové, Svatba mého nejlepšího přítele a několika dalších... Obézní Julie Jonesová (Alyson Hanniganová) pracuje jako servírka v řecké restauraci svého černého otce a indické matky. Idealistickou dívku okouzlí jeden z hostů, kterého však vzápětí nechtíc srazí konvicí... V seznamovací kanceláři pozná trpaslíka, který jí zprostředkuje brutální odtučňovací zákrok. Pak Julii přihlásí do reality show s názvem Zoufalá honba na svobodné mládence... Pásmo drsných gagů režíroval Aaron Seltzer, který se podílel i na scénáři.

Premiéra: sobota 31. května ve 20:00h


Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.


Naďa Machková a Pavlína Fechterová, 2media.cz, s.r.o., Mediální servis HBO


Doplnění redakce satCentrum:

Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct, DIGI TV a CS Link na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně, Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně a Astra 1E na pozici 23,5 stupňů východně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech třech dabovaných kanálů - HBO, HBO2 i HBO Comedy si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 5   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.04.2008 • HDTV pro české a slovenské abonenty- dnes sice Apríl, ale zítra určitě skutečnost ... [ 7 ]
27.03.2008 • Výsledky výzkumu GfK o penetraci satelitů v České republice
15.03.2008 • 15 nebo 20%? Zájem o satelit poroste, i když mu průzkumy (některé) tolik nepřejí
11.03.2008 • Dubnové filmové lahůdky na Cinemaxu
11.03.2008 • Nové seriály na AXN [ 7 ]
11.03.2008 • Dubnová nabídka HBO [ 6 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Ano vim o tom,tak se do Zacha pekne pustim,co to 

22.04.2008 20:51 • neregistrovaný
Ano vim o tom,tak se do Zacha pekne pustim,co to tam pousti za kraviny.:-)
 
 
  Ptejte se reditele HBO Ceská republika 

22.04.2008 19:30 • neregistrovaný
Konkurence - DigiZone.cz - připravuje na příští úterý rozhovor s generálním ředitelem HBO Česká republika Ondřejem Zachem.
 
 
  Je to tak,neda mi to abych nepridal svvuj 

22.04.2008 18:42 • neregistrovaný
Je to tak,neda mi to abych nepridal svvuj ohlas,bohuzel HBO neni to co byvalo a na muj vkus kdyby sli s cenou dolu uz driv a bylo mene kvalitnich filmu tak se nedivim, ale pritom HBO je porad za stejny prachy.Vyhazovat 300kc/mes za HBO je nesmysl,to za ty prachy byxh si nasetril a zaplatil si platformu "n",ktera nabizi Filmbox HD a bude tam opravdova kvalita,navic pomalu za stejne prachy.Ja momentalne vyuzivam promo akci Digi,kdyz uz je tak stedre.A tam se sem tam mrku na HBO-nooo hruza.HBO2 a HBO Comedy jsou nprosto smesne kanaly,protoze 100x se opakujici film neni zadnou vyjimnou a jestli vedeni HBO Česká republika to pripadá vtipne.Mne osobne moc nee.Je to skutecnost.A nejakou napravu ani necekam,takze nikdy si je nepredplatim,jo to by musela byt nabidka. Za takovejch 20-50 kc bych to mozna bral a jeste bych musel hodne premyslet.Zahranicni platformy,ktere jste tu vyjmenovali jsou na absolutni spici Premiere, Sky, Canalsat, Digital+ i treba Canal Digital Nordic nebo Viasat jsou absolutne super provideri,ovsem objednani takovychto paketu neni vubec snadna zalezitost.Nekteri mi jiste daji zapravdu. Ba dokonce skoro nemozne avsak jsou i jine zpusoby prijmu a jednodussi.:-)
 
 
  Pripajam sa k predchadzajucemu prispevku, kvalita 

22.04.2008 09:16 • neregistrovaný
Pripajam sa k predchadzajucemu prispevku, kvalita (obrazu) je priserna, vsetko rozmazane, mizerne farby, neprijemne prechody medzi jednotlivymi farebnymi odtienmi (ako keby bol signal komprimovany do 256 farieb)... ale takisto sa velmi rapidne znizila kvalita obsahu: namiesto 12-15 spickovych hollywoodskych premier mesacne (ako je to zvykom pri premiovych filmovych kanaloch a bolo to tak este pre par rokmi aj pri HBO) uz ich je ledva 8-10 a zvysok su bud reprizy starsich filmov (nemyslim Cinemax) alebo filmy B a C kategorie, TV filmy alebo video releasy a cim dalej tym viac dokumentov. Takisto je otazna kvalita ceskych filmov, s ktorymi sa ako keby na HBO roztrhlo vrece - nie vsetky su naozaj pozeratelne, aj ked cest vynimkam (Sverak, Hrebejk a par dalsich...) Takze mili pani z HBO, skuste si popozerat webove stranky spolocnosti Sky, Premiere, Canal Digital Nordic, Teleclub, Canal Digitaal NL (a jeho filmovy kanal Film 1) a uvidite, kolko a akych premier vysielaju premiove kanaly inde v Europe...
 
 
  No a?suhruhovia z HBO pozrite si svoju kvalitku 

22.04.2008 08:49 • neregistrovaný
No a?
suhruhovia z HBO pozrite si svoju kvalitku obrazu i zvuku (nie z Cigi TV, ale CS link)
Pozrite te si to co aktualne vysiala Premiere, Sky, Canal+
Obchod ma byt OBOJSTRANNE vyhodny, resp obe strany maju byt spokojne. A dovolim si povedat, ze vacsina Vasich zakaznikov nie je s kvalitou spokojna.
Pozrite si vyvoj opakovaneho predplacania si kanalu/ov HBO po raste velkych obrazoviek v domacnostiach ...
 
 
Celkový počet komentářů: 5 / zobrazují se: 1 ... 5

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist