Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 10:02:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Velkolepá Kateřina Veliká, playboy Patrick Melrose i děsivé Přiznání - ČT veze novinky z Cannes

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 22.10.2019


Diváci České televize se příští rok mohou těšit na historickou minisérii Kateřina Veliká s oscarovou herečkou Helen Mirrenovou, kriminální seriál Přiznání s Martinem Freemanem i na oceňované drama Patrick Melrose s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli. Kromě současné zahraniční produkce nakoupila Česká televize na mezinárodním veletrhu v Cannes i nové filmy a dokumenty. Naopak do Francie prodala Herbář, do Ameriky seriály Rapl a Labyrint a do Polska třeba snímek Uzly a pomeranče.


„Podzimní televizní trh v Cannes přinesl řadu kvalitních novinek, od hraných pořadů přes dokumentární snímky až k zábavním formátům. Z nabídky britských vysílatelů jsme si vybrali třeba šestidílné krimi Přiznání natočené podle skutečných událostí, třináctou řadu příběhů oblíbeného torontského vyšetřovatele Murdocha nebo seriál vyznačující se atmosférou šedesátých let a noblesním prostředím Oxfordu, Detektiv Endeavour Morse,“ říká ředitel programu České televize Milan Fridrich.

Diváci uvidí i prestižní čtyřdílný projekt Kateřina Veliká z carského dvora osmnáctého století s Helen Mirrenovou v titulní roli, dvě řady temného finského krimi Desatero hříchů nebo úspěšnou pětidílnou minisérii o zhýralé britské smetánce Patrick Melrose s Benedictem Cumberbatchem, který za hlavní roli obdržel nominaci na Zlatý glóbus. Z Británie putuje do Česka také televizní snímek nazvaný Brexit a nové řady seriálů Durrellovi a Luther.

Do kriminálního podsvětí zavede diváky nová řada mafiánské ságy Gomora, přímo do nitra sicilské mafie pak dvoudílný dokument Cosa Nostra. Příznivce historie jistě potěší minisérie Atlantic Crossing o norské korunní princezně Martě a americkém prezidentovi Rooseveltovi nebo unikátní dokumentární počin Nikdy nezestárnou oscarového filmaře Petera Jacksona s digitálně restaurovanými a realisticky kolorovanými záběry z první světové války.

Už v pátek prvního listopadu ve 20:20 uvede sportovní program České televize Zpověď Cristiana Ronalda. Rozhovor s legendární CR7 vedl významný britský novinář Piers Morgan. Pro sportovní fanoušky je připraven také snímek Borg/McEnroe zachycující kultovní soupeření dvou světoznámých tenistů.

Hudební rozhledy doplní třeba dokument David Bowie: Cesta za slávou, čtyřdílný Punk i příběh dnes už legendárního prostoru, ve kterém začínali Beatles – The Cavern Club. A objevovat svět z pohodlí pohovky umožní oblíbené cestopisné dokumenty, ty nové zavedou diváky do Velké Británie, do Patagonie, na Papuu Novou Guineu, Jávu či na Mauricius.

Podzimního veletrhu MIPCOM 2019 se Česká televize účastnila také jako aktivní producent. „Na devětašedesátém setkání se s největším zájmem zahraničních vysílatelů a distributorů setkaly seriály Sever, První republika, Rédl nebo nové řady Detektivů od Nejsvětější trojice Vodník a Živé terče. Zaujal i dětský seriál Kriminálka 5. C a koprodukční film Zlatý podraz,“ říká obchodní ředitel ČT Hynek Chudárek a dodává: „Americký kabelový vysílatel potvrdil zájem o kriminální seriály Rapl, Labyrint a Četníci z Luhačovic, francouzská kabelová televize kupuje již šestou řadu Herbáře a o snímky Uzly a pomeranče, Ten, kdo tě miloval a Trojí život mají zájem v Polsku.“


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize, 21. 10. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.10.2019 • Show Jana Krause – 23. 10. 2019
21.10.2019 • Michal Havran sa pozrie na nenaplnené požiadavky VPN
19.10.2019 • Farma vo štvrtok prekonala všetky doterajšie rekordy
18.10.2019 • TV Markíza: Slovenskom opäť obieha Gorila - Na telo privíta mimoriadnych hostí
18.10.2019 • Intimní bilancování uplynulých tří dekád. Co pro Čechy znamená svoboda?
17.10.2019 • Sestričky suverénnym víťazom utorka s jesenným rekordom

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist