Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 18:40:27   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Central European Media Enterprises prejde do rúk skupiny PPF

  Autor: CME , e-mail: info@cme.net Přidané: 27.10.2019


Hamilton, Bermuda - 27. októbra 2019 – Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. (ďalej len „CME“ alebo „Spoločnosť“) (NASDAQ / Burza cenných papírů Praha: CETV) dnes oznámila, že uzavrela konečnú dohodu o kúpe pridruženou spoločnosťou skupiny PPF Group N.V. (ďalej len „skupina PPF“) pri hotovostnej transakcii v hodnote približne 2,1 miliardy USD.


Podľa podmienok dohody dostanú držitelia všetkých CME vydaných a nesplatených kmeňových akcií triedy A 4,58 USD za akciu. Táto cena predstavuje prémiu vo výške približne 32 % k cene akcie CME pred oznámením 25. marca 2019, že spoločnosť začala proces skúmania a vyhodnotenia potenciálnych strategických alternatív.

John Billock, predseda predstavenstva CME, uviedol: „Špeciálny výbor predstavenstva spolu s našimi poradcami vykonal rozsiahly prieskum alternatív, ktorý zahŕňal rokovania s významným počtom možných strategických partnerov a finančných skupín. Toto oznámenie dnes opätovne potvrdzuje náš záväzok priniesť hodnotu všetkým akcionárom.“

Michael Del Nin a Christoph Mainusch, výkonní riaditelia CME, v spoločnom vyhlásení uviedli: „V priebehu posledných šiestich rokov, v procese transformácie podnikania a v období nevídaného kontinuálneho rastu ziskovosti, sa naša hlavná pozornosť sústredila na vytváranie hodnoty pre našich majiteľov. Táto transakcia, ktorá je vyvrcholením tohto úsilia, je pre našich akcionárov tým správnym a uspokojujúcim vyústením jedného z najúspešnejších obratov v podnikaní poprednej mediálnej spoločnosti v rámci nedávnej doby. Teší nás, že skupina PPF so silnými výsledkami ako prevádzkovateľa podnikateľských aktivít v mnohých odvetviach, zdieľa náš pohľad na dôležitosť lokálneho obsahu a jeho schopnosť prilákať k televíznym obrazovkám veľké množstvo divákov.“

Túto dohodu jednomyseľne schválila správna rada CME na odporúčanie osobitného výboru rady. Najväčší akcionár CME, AT&T Inc., súhlasil, že bude hlasovať za túto transakciu. Očakáva sa, že akvizícia bude dokončená okolo polovice roku 2020, pod podmienkou schválenia regulačnými orgánmi a splnenia bežných podmienok uzatvárania. Realizácia transakcie nepodlieha žiadnym podmienkam financovania.

CME využíva služby spoločností Allen & Company LLC a Bank of America Merrill Lynch ako finančných poradcov, a Covington & Burling LLP ako právneho poradcu.


O skupine CME

CME je mediálna spoločnosť, ktorá pôsobí v piatich krajinách strednej a východnej Európy s celkovým počtom viac než 45 miliónov obyvateľov. CME v súčasnej dobe prevádzkuje 30 televíznych staníc – v Bulharsku (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady a Ring), v Českej republike (Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Sport 1, Nova Sport 2, Nova International, Nova Action a Nova Gold), v Rumunsku (PRO TV, PRO 2, PRO X, PRO GOLD, PRO CINEMA, PRO TV International a PRO TV Chisinau), v Slovenskej republike (TV Markíza, Markíza International, Doma a Dajto) a v Slovinsku (POP TV, Kanal A, Brio, Oto a Kino). Akcie spoločnosti CME sa obchodujú na burze v New Yorku (NASDAQ Global Select Market) a na Burze cenných papírů Praha pod burzovým symbolom "CETV".


O skupine PPF

Skupina PPF investuje do viacerých trhových segmentov, ako sú finančné služby, telekomunikácie, biotechnológie, nehnuteľnosti a strojárstvo. Skupina PPF pôsobí v Európe, Severnej Amerike a v Ázii. Skupina PPF spravuje aktíva vo výške viac než 45 miliárd eur (k decembru 2018). Ďalšie informácie nájdete na webe www.cme.net.


Mark Kobal, Riaditeľ vzťahov s investormi, Central European Media Enterprises
Lukáš Kočišek, PR manažér, MARKÍZA - SLOVAKIA, 27. 10. 2019



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.10.2019 • Operátor SES podepsal víceleté prodloužení smlouvy se společností Towercom na Slovensku
19.10.2019 • Eurosport oznámil rozsáhlou spolupráci se společností Twitter na sdílení obsahu z LOH v Tokiu v roce 2020
09.10.2019 • Bibel TV prodlužuje vysílání v SD z družice Astra 1N
04.10.2019 • Volné vysílání programu Love Nature pro abonety Skylinku také ve formátu 4K
02.10.2019 • Skylink: ukončení vysílání programů MTV Dance, MTV Rocks a MTV Hits
02.10.2019 • QVC2 UHD z družice Astra 1M

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist