Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 01:28:10   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vypravte se do světa Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 10.11.2019


Ve 46. týdnu budeme putovat vesmírem, Utajené příběhy nám představí Emmu Destinovou, poznáte kočičí národ, skutečné nestvůry a Svět podle Gorbačova. Dokumentární skvosty pro vás: budeme pokračovat v Neobjasněných případech NASA III; seriál Utajené příběhy českých dějin II představí Emmu Destinovou – umělkyni ve stínu Maffie a okultismu; série Život v ráji nám ukáže Ha Long: Zátoka draků; Skutečné nestvůry odhalí Kanibaly a vrahy; a vyvrcholením týdne bude celovečerní film Svět podle Gorbačova a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

11. 11., 22.00 – Neobjasněné případy NASA III (Pluto pod tlakem)

Ztracené nahrávky odhalují, že astronauti mise Apollo zachytili během výpravy do vesmíru záhadné vysílání z odvrácené strany Měsíce. Amatérský astronom si všiml podivného narušení atmosféry Marsu. NASA prozradila něco úžasného – její vědci objevili planetu podobnou Zemi. Mysteriózní, neznámý objekt na oběžné dráze pronásledoval ruskou vesmírnou loď a vyvolal obavy z nového závodu ve zbrojení. To je jenom pár Neobjasněných případů NASA z první epizody už třetího pokračování mrazivě vzrušujícího seriálu. Nenechte si ujít nejnovější neobvyklé objevy a podivuhodné poznatky přímo od nejlepších a nejchytřejších zaměstnanců amerického Národního úřadu pro letectví a kosmonautiku. Pravda o neobjasněných případech, kterou odhalila nejdůvěryhodnější organizace na světě, je ukrytá právě tady.


11. 11., 23.00 – Vesmír: Odysea budoucnosti (Na palubě ISS)

Vesmírné dobrodružství je mnohem víc než jen ruské či americké dobrodružství, je to dobrodružství celého lidstva. To jsou slova filozofa Edgara Morina. A hned v prvním dílu zavítáme na vesmírnou stanici. Vesmírná stanice ISS je ta největší lidská konstrukce, která kdy ve vesmíru vznikla. Už 16 let hostí nepřetržitě týmy mužů a žen. Tuto stavbu, velikosti fotbalového hřiště, budovali ve vesmíru 13 let od roku 1998. Sestavovali ji lidé z Evropy, Ameriky i Asie. Spousta zemí dala dohromady své zdroje, aby se mohla uskutečnit mise, která by jednotlivcem nebyla proveditelná. Moduly vznikaly v různých částech planety a ve vesmíru se pak všechno bez problémů spojilo na nosník dlouhý 108 metrů, který tvoří skelet stanice. Jsou na něm obrovské solární panely, které stanici zásobují elektřinou. Moduly obsahují změť skladovacích, pracovních i obytných prostor. Ve většině jsou vědecké laboratoře určené k provádění experimentů. Evropský modul Kolumbus byl připojen v roce 2007. Od té doby se tato létající laboratoř stala pro evropské astronauty jejich místem na ISS, kde tráví nejvíce času. V dalších dílech nás například čekají život ve vesmíru, mimozemšťané nebo život na Marsu.


12. 11., 20.00 – Utajené příběhy českých dějin II (Osudová Emma – umělkyně ve stínu Maffie a okultismu)

Pořad se zaměřuje na dva zvláštní aspekty života známé pěvkyně Emmy Destinové. Jednak zapojení pěvkyně do aktivního protirakouského odboje v rámci tajné organizace Maffie a také její extravagantní záliby v morbidních kuriozitách, jež měla patrně souvislost s esoterismem. Nebylo asi náhodou, že si za své sídlo zvolila zámek ve Stráži nad Nežárkou, původně vlastněný známým martinistou, baronem Leonardim. Právě na uvedeném zámku si pěvkyně zřídila podivnou temnou komnatu plnou okultních a záhrobních symbolů. Ačkoli se podílela na pádu monarchie, a patřila dokonce do řad organizace navázané na masarykovský zahraniční odboj, její zásluhy nebyly po vzniku republiky nijak ohodnoceny a někteří životopisci hovoří o jakési blíže neupřesněné roztržce mezi pěvkyní a TGM po prezidentově soukromé návštěvě ve Stráži. Kdysi slavná hvězda operních sálů skončila život takřka v zapomnění. Co bylo příčinou chladného poměru Masaryka ke kdysi velmi statečné člence protirakouské Maffie? Mohly za tím být její podivné záliby?


13. 11., 20.00 – Japonsko: Kočičí národ

Všem kočičím fanatikům: máte se na co těšit! Tenhle film vás vezme na výpravu do jedinečného, často bizarního světa japonské kočičí kultury. Sledujte britského youtubera Chrise Broada na jeho cestě po Zemi vycházejícího slunce, aby zdokumentoval nespočet neobvyklých aktivit zaměřených na kočky. Uvidíte kočičí kavárny, bary, chrámy, a dokonce i celé kočičí ostrovy. Odhalte kočky, které pracují jako lidi, seznamte se s obchody, kde mají kočky dveře dokořán, a poznejte původ ikonické sošky s kočkou mávající prackou. Japonsko: Kočičí národ je film o kočkách. A Japonsku. A jednom popleteném Britovi. Ale hlavně o těch kočkách.


13. 11., 21.00 – Život v ráji (Ha Long: Zátoka draků)

Amazonka je nejdelší řekou světa, srdcem výjimečného ekosystému a kolébkou ohromně různorodých živočišných a rostlinných druhů. Deštné pralesy patří i v dnešní době k nejméně osídleným místům na Zemi. Ale nekonečná nenasytnost a narůstající touha po další a další zemědělské půdě mění toto přirozené prostředí k nepoznání. Zdejší rozmanitost druhů přesto nemá obdoby. Žije tady delfínovec amazonský nebo kapustňák. Je to přírodní ráj. To samé se dá říct také o některých částech Vietnamu, Filipín, argentinském národním parku Iguazú nebo ostrově Komodo. Navštivte všechna tato okouzlující, exotická místa v přírodovědném seriálu Život v ráji.


15. 11., 20.00 – Světlo pod Arktidou

Manželský pár zkušených dobrodruhů a objevitelů Ghislaina a Emmanuelle Bardoutových nás zve na novou expedici po Severozápadní cestě v Severním ledovém oceánu. Jejich cílem je odhalit a zmapovat mytickou námořní trasu, která se stala symbolem rozvoje polárního světa. Potopí se do dosud nevídaných hloubek až 150 metrů pod hladinou a proniknou do přízračné zóny soumraku, kde objeví první biofluorescenční arktické druhy. Světlo pod Arktidou je pohádkové dobrodružství plné zajímavých, nových poznatků, díky kterému se ponoříme do nehostinných, a tím pádem málo známých míst.


15. 11., 23.00 – Skutečné nestvůry (Kanibalové a vrazi)

Mrazivá mini série odděluje fikci od často zkomolených faktů a odhaluje nejstrašlivější příšery, úžasné mýty a nesmrtelné legendy v dějinách lidstva. Jednotlivé epizody se postupně zaměřují na kanibaly a vrahy, ďábly a pekelné démony, obry i další bestie nebo monstrózní bohy. Řádil ve Skotsku v 16. století středověký klan kanibalů? Pohybují se mezi námi zombie stvořené lektvarem z čtverzubce? Skutečně se vědcům podařilo objevit opravdový labyrint, v němž byl uvězněn minotaur? Dokazují nově nalezené fosilie, že zvěsti o kyklopech nelhaly? Je možné, že se severský bůh Thor zrodil podle skutečného válečníka? Jaká zvěrstva, která sužují ženy dodnes, má na svědomí Medúza? A mohl by být skutečný mýtus o Prométheovi odpovědí na starověkou lékařskou záhadu? Každá velká legenda se zrodila z něčeho hmatatelného. Nyní konečně vychází najevo, že mnohé příšery byly opravdové – jenže jinak, než byste si mohli myslet. Skutečné nestvůry jsou seriálem plným neuvěřitelných příběhů a nečekaných odhalení, od příšerných tvorů až po rozhněvané bohy.


16. 11., 21.00 – Medvědi na Aljašce

Hluboko v kanadské divočině a na zamrzlých pláních Aljašky bojují medvědi o přežití. Baribalové, medvědi grizzly a lední medvědi se přizpůsobují klimatickým změnám i lidské činnosti rychleji, než kdokoli dokázal odhadnout. Tyto charismatické, okouzlující a často nebezpečné a smrtící šelmy zůstávají skutečnými vládci chladného severu. Vypravte se do jejich království v tomto strhujícím přírodovědném filmu.


16. 11., 22.00 – Austrálie v barvě (Výspa impéria)

Když se do starých černobílých záběrů z australských filmových archivů dostane barva, ožívají jako nikdy předtím a nabízejí nový pohled na dějiny Země protinožců. Čtyřdílná mini série pečlivě prezentuje poměrně známé scény, dojemné domácí filmy i dosud nezveřejněné archivní materiály a zachycuje, jak se vyvíjel celý australský národ. Od nejstarších zachovaných záběrů natočených v Austrálii v roce 1896 v Parku prince Alfréda v Sydney k počátkům barevné televize v polovině 70. let dvacátého století – všechno je pečlivě restaurováno a kolorováno. Opravdu pozoruhodný výsledek vrhá světlo na historii, jež je zároveň ikonická a hluboce osobní. Austrálie v barvě odhaluje úplný rozsah kolektivních vzpomínek. Prožijte a sledujte dějiny pozoruhodné země od založení moderní Austrálie, kdy se sjednotilo šest britských kolonií, po příjezd antarktického průzkumníka Douglase Mawsona, jednoho z prvních hrdinů nově zrozeného národa. Vraťte se do časů, kdy se Ned Kelly stal prvním hrdinou stříbrného plátna. Nenechte si ujít pohled na čtvrt milión mužů, kteří nasadili životy v bojích první světové války. Mini série se nevyhýbá ani boji za rovnoprávnost, včetně práva žen navštěvovat veřejné bary, nebo nepříjemné pravdě o hanebném zacházení s původními a jinými než bílými obyvateli. Austrálie není černobílá a vy byste to měli vidět!


17. 11., 20.00 – Svět podle Gorbačova

Legendární režisér Werner Herzog se setkal s bývalým sovětským prezidentem Michailem Gorbačovem kvůli sérii exkluzivních rozhovorů – s mužem, který ukončil studenou válku. Dokumentární film Svět podle Gorbačova obsahuje materiály z prezidentových osobních archivů a také komentáře klíčových politických osobností posledních třiceti let. Díky tomu je hluboce lidským portrétem jednoho z nejdůležitějších politiků 20. století. Poznejte příběh Michaila Sergejeviče Gorbačova v celovečerním snímku. Gorbačovovi je už 88 let a bojuje s nemocí. Vizionář a bývalý generální tajemník Sovětského svazu se zklidnil a jeho životní styl se zpomalil. Přesto se jemně, ale odhodlaně neustále posouvá směrem ke svým cílům. Herzog, který s ním vede rozhovory, nijak neskrývá svou náklonnost. Obdivuje, že se Gorbačovovi podařilo dosáhnout hned tří pozoruhodných věcí: vyjednat se Spojenými státy americkými vzájemné snížení počtu jaderných zbraní, ukončit sovětskou nadvládu nad státy východní Evropy, a zároveň znovu sjednotit rozdělené Německo a rozpustit Sovětský svaz i východní blok. To všechno během pouhých šesti let! Jak poznamenává jistý německý diplomat: „Šlo to tak rychle, že… Jeho protivníky převálcovala realita celé situace.“


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 10. 11. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.11.2019 • Djokovič usiluje o rekordy, ale Federera potká už ve skupině. Sledujte tenisové hvězdy na Turnaji mistrů díky DIGI TV
10.11.2019 • ME v cyklokrosu: Na startu obhájce Mathieu van der Poel
09.11.2019 • Snookerová elita do Belfastu na Northern Ireland Open
08.11.2019 • Sledujte „Der Klassiker“ na DIGI TV!
05.11.2019 • Nový seriál National Geographic - Evropa z výšky
03.11.2019 • Tak velký výběr dokumentů nabízí jen Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist