Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 22:51:32   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dokumentární parádičky na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 17.11.2019


Velký výběr filmů i seriálů a různé dokumentární žánry najdete Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: závěrečný díl seriálu Utajené příběhy českých dějin II představí zprávu o smrti Martina Šmída v listopadu 1989 a další mystifikace; v Návratu evropské divočiny se podíváme na zuby Zubrovi evropskému; zajímavá bude série Alkohol, zločin a prohibice a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

19. 11., 20.00 – Utajené příběhy českých dějin II (Martine Šmíde, nikdy nezapomeneme!)

Pořad sleduje různé fámy a mystifikace, které se rozšířily v přelomových okamžicích moderních českých dějin a výrazně ovlivnily jejich průběh. Byly tyto mystifikace šířeny úmyslně a konkrétními skupinami, nebo spontánně? Zpráva o smrti Martina Šmída v listopadu 1989, zprávy o střelbě během tzv. insigniády v roce 1934, mystifikace, díky které byla pražským povstalcům v roce 1945 poskytnuta pomoc vlasovců atd.


19. 11., 21.30 – Návrat evropské divočiny (Zubr evropský)

Divoká příroda na území Evropy se právě teď dramaticky mění. Zvířata, která dříve v Evropě vyhynula, se s velkým úspěchem vrací do místní krajiny. Tento přírodovědný seriál odhaluje úplně nové, a přesto staré známé evropské divočiny na kontinentě, jejž tak dobře známe. Sledujte zvířata, jak se snaží znovu zorientovat a uchytit na místech, která jsou jejich právoplatným domovem.


20. 11., 20.00 – Krásy divokého Holandska (Život v deltě)

Dokument oslavuje různorodé přírodní dědictví Nizozemí a přibližuje kulturní i společenský kontext, který ho významně ovlivnil. Díky špičkovým filmařským technikám, jako jsou letecké záběry z ptačí perspektivy nebo dechberoucí podvodní scény, vznikl jedinečný portrét unikátních evropských mokřadů. Dosud nevídané záběry zachycují region divokého Holandska ve chvíli důležitých změn – v době, kdy tuto oblast zaplavil nový život. Širokoúhlé záběry zachycující veškerou krásu místních řek, střídají intimní portréty zvířat, která tady žijí. Sledujte divoké Holandsko očima pěti hlavních hrdinů: orla mořského, bobra, zajíce, koljušky a modráska očkovaného. Díky každému z těchto zvířat získáme přístup do jiné části říční delty – od makra po mikro, tajuplného podvodního světa až po celková panoramata.


20. 11., 22.00 – Alkohol, zločin a prohibice (Emancipované ženy a pašeráci)

Historickým odkazem prohibice se stalo selhání na celé čáře. Snaha vystřízlivět Ameriku vedla k oslabení respektu vůči zákonům, umožnila rozšíření organizovaného zločinu a změnila městské ulice na bitevní pole. Éra prohibice se ale zároveň stala obdobím velkých následků, vedla k posílení federálního trestního práva a rozšíření amerického vězeňského systému. Vraťme se společně k tomuto klíčovému momentu americké historie a sledujme, jak prohibice předurčila směr, kterým se ubíralo 20. století, a jak se její následky projevují dodnes.


21. 11., 20.00 – Válka v Tichomoří v barvě (Rozděleni oceánem)

Ve strhujícím historickém seriálu zuří Válka v Tichomoří v plné síle – od klidu před bouří roku 1937 až po hořký konec o devět let později. Příběh začíná v Japonsku. Zdejší klid a mír zvlášť vyniká díky vzácným dobovým barevným záběrům. Ale po nečekaném útoku na Pearl Harbor začíná sedm měsíců japonské nadvlády, protože Spojené státy americké mají potíže bránit se účinným protiútokem. V roce 1942 americká armáda konečně zaznamenává vítězství, nutí Japonce k ústupu a mění výsledek války. Jenže Japonsko se nevzdává až do roku 1945. Sledujte historická fakta, ale i skutečné lidské osudy na pozadí tohoto krvavého konfliktu. Každá epizoda Války v Tichomoří v barvě obsahuje dosud nezveřejněné dobové záběry, zaměřuje se na rozdílné stadium války a dohromady tvoří poutavý a pozoruhodný celek.


21. 11., 22.00 – Jeden den v divočině (Pouště)

Okouzlující přírodovědná mini série natočená v ultra vysokém rozlišení dokonale zachycuje 24 hodin života v různých prostředích divočiny: v DŽUNGLÍCH, na pouštích a na loukách. Začínáme hned, jak se objeví první sluneční paprsky, a vrhneme se po hlavě do všeobecného ruchu ranní špičky matky přírody. Před našima očima se odehrává milión různých příběhů, všechny odstartované ranním sluncem. Pak se den dramaticky mění, v poledne udeří zdrcující vedra, než se těsně před setměním znovu rozběhne vysokorychlostní drama lovecké hodinky. V žádné z epizod nechybí ani nervy drásající zvrat, když se najednou ocitáme v hororovém filmu za temné noci uprostřed divočiny – ve světě, jemuž vládnou podivní a strašidelní noční lovci. Ještěže jedno je vždycky jisté: nakonec vyjde slunce a začne nový den.


21. 11., 23.00 – Neznámé krajiny III (Ztracený svět Yucatanu)

Poznejte spolu s tvůrci méně známé krajiny naší planety v kanadském dokumentárním seriálu. Ve třech dílech prozkoumáme poloostrov Yucatan, divoké srdce Mexika i koloběh vody v Kostarice. Kdysi dávno to býval domov starověkých Mayů a Aztéků. Dnes je Mezoamerika třetím nejdůležitějším místem s největší biodiverzitou na světě. Tato oblast sahá od středního Mexika až k Panamskému průplavu a v ní žijí různá zvířata Severní i Jižní Ameriky – včetně mnoha endemických druhů, které se nikde jinde nevyskytují. Je to spletitá síť vzájemně provázaných polopouští, nížinných deštných pralesů, hlubokých tropických džunglí a věčně se odpařujících pralesů vytyčených na strmých svazích a vrcholcích hor. Přírodní rezervace jako je Sierra Gorda nebo Monteverde se můžou pochlubit větší biodiverzitou než jakýkoliv jiný ekosystém světa. Jsou to tajuplné biologické laboratoře, ve kterých je i dnes možné odhalit nové objevy. Každá epizoda seriálu Neznámé krajiny přibližuje, jaké síly stvořily tak různorodé světy – od tajuplných džunglí Yucatánu (Mexiko), přes vysoké hory Sierra Gorda (Mexiko), až po pralesy Monteverde (Kostarika). Nechte se okouzlit těmito neznámými krajinami a odhalte, jak spolu musí rostliny a zvířata soupeřit, aby přežili na nejextrémnějších místech světa.


22. 11., 20.00 – Polynésie: Hledání v hlubinách

Jako první natáčeli pod severním pólem a pokořili rekordy v potápění v arktických vodách. Teď se dobrodruzi, objevitelé a manželé Ghislain a Emmanuelle Bardoutovi vydali do Jižního Pacifiku, aby prozkoumali korály z hlubin. V doprovodu bioložky Laetitie Hédoinové budou studovat, jak tito koráli žijí. A doufají, že se jim přitom podaří zachytit okouzlující podívanou jejich tření. Díky leteckým záběrům i podmořským scénám natočeným v až 150metrových hloubkách dosud neprozkoumaných vod je dokumentární film Polynésie: Hledání v hlubinách strhujícím odhalením fascinující podmořské říše. Velké dobrodružství v srdci polynéské kultury odhaluje evoluci korálů, na kterých je místní populace tolik závislá.


23. 11., 21.00 – Život: První krůčky (Jedináčci)

David Attenborough přináší univerzální příběh, který mají všechna zvířata na naší planetě společný. Je to příběh o největším dobrodružství ze všech – o cestě do života. Zvířata mají v životě jediný cíl – zajistit pokračování vlastní rodové linie. Mít mláďata je druhá nejlepší věc hned po nesmrtelnosti. Přírodovědný seriál Život: První krůčky ukazuje, jak se zvířata vyrovnávají s výzvami, kterými musí čelit během všech šesti klíčových fází vývoje. První dny, týdny a měsíce života všech zvířecích mláďat jsou nejnáročnější. Musí se toho velmi mnoho naučit v době, kdy jsou nejzranitelnější. Příroda jim to však usnadňuje řadou geniálních strategií, které jim pomohou všechno přežít až do dospělosti. Uvidíte, jak naši maličcí hrdinové od narození zvládají každý nový úkol, a mají tak úspěch blíže na dosah.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 17. 11. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.11.2019 • Mistrovství Evropy v curlingu: prázdný trůn mezi muži a hladové obhájkyně
15.11.2019 • Na ostrově s Bearem Gryllsem
11.11.2019 • Djokovič usiluje o rekordy, ale Federera potká už ve skupině. Sledujte tenisové hvězdy na Turnaji mistrů díky DIGI TV
10.11.2019 • Vypravte se do světa Prima ZOOM
10.11.2019 • ME v cyklokrosu: Na startu obhájce Mathieu van der Poel
09.11.2019 • Snookerová elita do Belfastu na Northern Ireland Open

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist