Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 11:25:20   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

SPORT 5 dnes zahájil vysílání

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 02.05.2008


Dnes, 2. května 2008 v pravé poledne, zahájil vysílání nový český sportovní kanál - SPORT 5. Naladí jej všichni majitelé satelitních přijímačů, kteří sledují orbitální pozici 23,5 stupňů východně, kde jsou distribuované digitální platformy českých a slovenských televizí a rádií - CS Link a SkyLink.


Od dnešního rána probíhalo na Astře 1E, na tp. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4, PIDy 2832/2833, kde běží již dva dny testovací smyčka, odpočítávání času v levém horním rohu obrazovky. Úderem dvanácté odstartovalo zkušební vysílání - které potrvá do 1. září 2008, úvodním reklamním blokem a upoutávkou na víkendové sportovní motoristické akce. SPORT 5 zahajuje své vysílání den před třetím pokračováním série závodů DTM a s nimi spojených dalších velmi zajímavých a atraktivních soutěží. Proto hned první víkend vysílání je věnován přímým přenosům DTM, Formule 3, Porsche Carrera Cup a SEAT Leon Supercopa. Dále dnes po poledni následovalo aktuální Dopravní zpravodajství. Podrobný program na první tři dny vysílání si můžete stáhnout v sekci TV download, programy na další týdny zde budou zařazeny v nejbližší době.

Vysílání kanálu SPORT 5 bude po celý první měsíc volné, později po zakódování bude dostupné v domácích satelitních platformách, v kabelových sítích i v IPTV.


Technické parametry pro naladění:

Program: Sport 5
Satelit: Astra 1E
Orbitální pozice: 23,5 stupňů východně
Platforma: CS Link
Transponder: č. 9
Frekvence: 11,8755 GHz
Polarizace: Horizontální
Symbol rate: 27500 kSymb/s
FEC: 3/4
SID: 13101
V-PID: 2832
A-PID: 2833
Formát: 16:9
Kódování: v květnu FTA (volné vysílání), později CryptoWorks


Poznámka: na přelomu měsíce došlo ke změně v zařazení stanice na transponderu, kdy tento nový český sportovní kanál vysílá na pozici Test 2, nikoliv na pozici Test 1 s identifikátory PIDy 2816/2817, kde se vysílal monoskop. Je proto nutné znovu spustit ladění receiveru na tomto transponderu.


Podle tento týden zveřejněných programových plánů stanice nabídne úvodní zahajovací etapa vysílání programu SPORT 5 divákům pohled do období před zahájením vysílání. Dojde k uvedení záznamů všech sportovních podniků, které tvoří osu programového schématu, a které se již konaly v uplynulých dnech či týdnech, ale i připomenutí toho, čemu se věnovaly motoristické pořady v předchozích letech. V této etapě bude „živé“ vysílání začínat v pracovních dnech ve 12 hodin a končit ve 23 hodin, o víkendech a svátečních dnech pak program bude „živým“ vysíláním naplněn od 7 hodin do 23 hodin. Ve zbývajícím čase bude program tvořit videotext.

Diváci programu SPORT 5 budou moci sledovat např. dnes, v pátek 2. května sestřih závodů Grand Am z ledna 2008 v Daytoně, sestřih závodů Polo Cup z dubna 2008 na Hokenheimringu nebo v Oscherslebenu, či nezkrácený záznam NASCAR ze 17. 2. 2008 v Daytoně. Zítra, v sobotu 3. května program uvede další nezkrácené záznamy závodů NASCAR společně s přímým přenosem vybrané sobotní části DTM víkendu v italském Mugelu. V neděli od 9-ti hodin pak bude ke sledování připraven celý blok přímých přenosů hlavního dne DTM z Mugela.

S jednatelem stanice SPORT 5 - ing.Jiřím Hojgrem připravujeme obsáhlejší rozhovor a domlouváme se i na termínu jeho přítomnosti v horkém křesle "on line" chatu na satCentrum, kde by odpovídal na vaše dotazy. Naposledy jsme s ním mluvili dnes půl hodiny před startem vysílání, a podle jeho slov budete určitě s připravovaným programem spokojeni. Za všechny čtenáře satCentrum jsme mu popřáli úspěšný start a aby SPORT 5 získal hodně spokojených abonentů.


redakce satCentrum, s využitím podkladů SPORT 5, 2. 5. 2008, 12:02 hod


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.05.2008 • Dnes začala vysílat TV LUX [ 3 ]
03.05.2008 • Baseballová liga i letos na Galaxii sport
01.05.2008 • Volksmusik TV ukončí vysílání ze satelitu
29.04.2008 • Zpravodajský kanál ČT24 vyhledávají diváci už 3 roky [ 1 ]
28.04.2008 • SPORT 5 na startu na novém transponderu na Astře 1E na 23,5 st. východně - aktualizováno a doplněno obrázky [ 11 ]
28.04.2008 • Závody ploché dráhy se vracejí na Galaxii sport

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist