Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 21:12:29   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Červnové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce/2Media , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 14.05.2008


Filmový kanál Cinemax nabízí v červnu řadu filmových lahůdek, z nichž si vybere každý člen rodiny: proslulou americkou romanci Love Story s oscarovou ústřední melodií, sociální drama s hořkým humorem Výhybkáři, drsný turecký thriller Mlhavá noc, a španělskou romantickou komedii o setkání dvou světoznámých literátů - Miguela de Cervantese a Williama Shakespeare.

Jako bonus připravil kanál Cinemax kompletní retrospektivu britského režiséra Kena Louche – od června, pravidelně každé úterý poběží jeden film.


Země a svoboda

Politické drama z roku 1995, v němž režisér Ken Loach zmapoval pozadí občanské války ve Španělsku, začíná v současnosti. Starý David Carr zemře v nemocnici, jeho vnučka najde v kufru s pozůstalostí fotografie, dopisy i novinové výstřižky z třicátých let. David (Ian Hart) jako mladý komunista odjel v roce 1936 bojovat do cizí země… Dokumentárně stylizovaný příběh líčí konflikt jeho idealismu s válečnou absurditou. Podle autora se antifašisté ve Španělsku octli mezi dvěma mlýnskými kameny. Byli zrazeni svým vlastním spojencem - Lidovou armádou závislou na SSSR, který hájil vlastní mocenské zájmy.

Premiéra: úterý, 3. června ve 20:00


Papežská toaleta

Obyvatelé uruguayského městečka se dozvědí, že k nim má během své pouti po Jižní Americe dorazit papež Jan Pavel II. Většina místních chudých rodin hledá příležitost, jak na této atrakci zbohatnout. Pašerák Beto se rozhodne postavit veřejné záchodky, při realizaci svého plánu však naráží na byrokratické překážky… Uruguayská hořká komedie (r. César Charlone a Enrique Fernández), inspirovaná skutečnými událostmi, byla uvedena na letošním Feiobestu.

Premiéra: neděle, 1. června ve 20:00


Avril

Titulní hrdinkou francouzského dramatu z roku 2006 (r. Gérald Hustache-Mathieu) je novicka z kláštera, které sestra Bernadette jedné noci prozradí překvapivé tajemství. Avril (Sophie Quintonová), jež dosud znala pouze uzavřenou komunitu a přísný řád, se od ní dozví, že má dvojče. Její bratr David, který utekl od jezuitů, žije neznámo kde. Dívka se vydává po jeho stopách a během svého putování poznává svět za klášterními zdmi…

Premiéra: neděle, 8. června ve 20:00


Jmenuji se Joe

Titulní hrdina dramatu z roku 1998 žije v současném Glasgowě a snaží se vybřednout z bývalé závislosti na alkoholu. Trénuje mladé fotbalisty a zamiluje se do sympatické zdravotnice Sáry. Chce pomoci mladému zoufalci, kterého vydírají gangsteři. Férový muž (Peter Mullan) musí volit mezi dvojím zlem a šéfovi místního podsvětí slíbí, že mladíkův dluh splatí vlastní protislužbou. Svou účast na transportu drog však poté marně vysvětluje zklamané přítelkyni… Působivá tragikomedie režiséra Kena Loacha vypráví o konfliktu bezmocné slušnosti s bezskrupulózním gaunerstvím.

Premiéra: úterý, 10. června ve 20:00


Love Story

V hlavních rolích proslulé americké romance (z roku 1970) se sešli Ali MacGrawová a Ryan O'Neal. Zosobnili dvojici studentů, jejichž citové pouto projde bolestnými zkouškami. Zamilovaný pár se vzbouří proti Oliverovým rodičům, jež se synovou známostí nesouhlasí. Otce po svatbě svého syna vydědí, časem se navíc ukáže, že Jennifer trpí nevyléčitelnou chorobou… Režii měl Arthur Hiller, ústřední melodie snímku se stala celosvětovým hitem. Autor hudby Francis Lai byl oceněn Oscarem.

Premiéra: pátek, 13. června ve 20:00


Zkalená krev

Zápletka islandského dramatu z roku 2006 (r. Árni Ásgeirsson), situovaného do současného Rejkjavíku, souvisí s krevními testy. Ty absolvuje desetiletý Örn poté, co zkolabuje během fotbalového utkání. Rozbor ukáže, že jeho zploditelem je někdo jiný, než jeho oficiální otec. Chlapcova matka sice mimomanželskou aféru popírá, výsledky testů však svědčí proti ní. Její deprimovaný muž odejde do hotelu, začne pít a má poměr s mladou sekretářkou.

Premiéra: neděle, 15. června ve 20:00


Chléb a růže

V sociálním dramatu z roku 2000 se režisér Ken Loach zabývá situací ilegálních přistěhovalců do USA. Jedním z nich je Maya (Pilar Padillaová), která odejde z Mexika do Los Angeles, kde žije její starší sestra Rosa. S její pomocí získá místo vrátné, které však není chráněno odbory a znamená bezohledné vykořisťování. Mezi sestrami narůstá konflikt ohledně způsobu, jak se ponižujícímu postavení bránit. Maya se seznámí s aktivistou Samem (Adrien Brody), který organizuje odpor. Rosa, která má nemocného manžela, se bojí vyhazovu. V jejich práci mezitím propukne válka mezi zaměstnanci a vedením.

Premiéra: úterý 17. června ve 20:00


Mlhavá noc

Hrdinou drsného tureckého thrilleru (r. Turgut Yasalar) je frustrovaný policista. Mlčenlivý muž trpí výčitkami svědomí kvůli vraždě svého parťáka, jejíhož pachatele není schopen dopadnout. Navíc odhalí machinace, jež svědčí o nečistých praktikách policie i o její propojenosti s vládními strukturami. Jeho hněv vyvrcholí v momentě, kdy se vydá po stopách své mladé milenky. Ta záhadně zmizela poté, co se zamilovala do bývalého radikála…

Premiéra: neděle, 22. června ve 20:00


Výhybkáři

Sociální drama z roku 2001, zpestřené hořkým humorem, se odehrává v britském jižním Yorkshiru a líčí neblahé důsledky privatizace tamějších železnic. Skupinka pěti dělníků se musí vypořádat s tvrdými požadavky nových manažerů. Podmínky se rapidně zhoršují, poklidná práce se začne podobat otroctví, což negativně zasáhne i do přátelských vztahů… Kritické svědectví režiséra Kena Loache, poukazující na odvrácené stránky kapitalismu, vzniklo podle scénáře bývalého železničního dělníka Roba Dawbera. Ten ještě před premiérou filmu zemřel na rakovinu, způsobenou nadměrnou koncentrací azbestu.

Premiéra: úterý 24. června ve 20:00


Miguel a William

Španělská romantická komedie z roku 2007 (r. Inés Parísová) vychází z nápadu setkání dvou světoznámých literátů. Miguel de Cervantes a William Shakespeare se navíc stanou soky v lásce k půvabné Leonoře. Dívka (Elena Anayaová) odcestuje z Londýna do Španělska, kde ji čeká sňatek s bohatým kastilským vévodou z Obanda. Na tamějším hradě se seznámí s postarším Španělem a mezi ním a horkokrevným Britem propukne žárlivost. Pak se ale ztratí drahocenná brož a někdejší rivalové musejí začít spolupracovat.

Premiéra: neděle, 29. června ve 20:00


Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct a DIGI TV na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně a Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (i Cinemax 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.

Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.


Redakce satCentrum, připraveno ve spolupráci s 2media.cz, s.r.o., Mediálním servisem HBO, 14. 5. 2008


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 5   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.05.2008 • Tématem nedělního pořadu pořadu Média a svět na ČT24 budou Média veřejné služby z Českokrumlovské mediální konference [ 2 ]
13.05.2008 • TV Jetix přichází s novinkami [ 2 ]
11.05.2008 • Na návštěvě v: uplinku CS Linku v Praze na Kavčích horách [ 6 ]
10.05.2008 • Červnová nabídka HBO [ 4 ]
04.05.2008 • Programová konference ČAEK – 6. 5. 2008
03.05.2008 • Květnové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  kazdopadne je to podla mna prijema znema - 

14.05.2008 21:57 • neregistrovaný
kazdopadne je to podla mna prijema znema - europsky, pravdepodobne i kvalitny film
na duhej strane sa takato antihollywoodska produkcia kazdy mesiac nebude vacsine konzumentov asi pacit nebude
 
 
  Aby mi z tých lahudek neprišlo zle... 

14.05.2008 14:23 • neregistrovaný
Aby mi z tých lahudek neprišlo zle...
 
 
  Samý blbosti 

14.05.2008 14:17 • neregistrovaný
Brzy to budu muset odhlásit z DIGI. Děkuji.
 
 
  boze ani to PR si nevedia urobit poriadneamateri 

14.05.2008 11:45 • neregistrovaný
boze ani to PR si nevedia urobit poriadne
amateri
 
 
  ohodnotenie z csfd1) 76%, Zlatá Palma - nominace 

14.05.2008 09:56 • neregistrovaný
ohodnotenie z csfd
1) 76%, Zlatá Palma - nominace
2) 80%
3) 65% (www.imdb.com)
4) 77%, Zlatá Palma - nominace
5) 83%, KLASIKA
6) ?
7) 58%
8) 76% (www.imdb.com)
9) 80%, Zlatý Lev - nominace
10) 53% (www.imdb.com)
 
 
Celkový počet komentářů: 5 / zobrazují se: 1 ... 5

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist