Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 15:23:47   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

TV Spektrum pomáha deťom s učením

  Autor: AMC/PR.Konektor , e-mail: info@prkonektor.sk Přidané: 18.03.2020


Učme sa spolu! Televízna stanica Spektrum by školákom, ktorí kvôli prebiehajúcej pandémii nového koronavírusu nemôžu chodiť do školy, rada pomohla s učením prostredníctvom seriálu s názvom Brutálna veda. Od 22.3. preto každý týždeň od pondelka do štvrtka odvysiela jednu epizódu zo sérií Brutálna fyzika, Brutálna chémia, Brutálna biológia a Brutálna história, ktoré prinášajú zaujímavé a užitočné informácie. Zároveň už od dnes nájdete jednu epizódu aj na YouTube a Facebooku televízie.


Od 22. marca môžete o 09:00 hod. na TV Spektrum každý pondelok v premiére sledovať epizódu venovanú fyzike, v utorky chémii, v stredy biológii a každý štvrtok histórii. Repríza bude nasledovať o 16:00 hod. Už od 17.3. však môžete sledovať jednu epizódu Brutálnej vedy denne aj prostredníctvom YouTube kanála alebo facebookového profilu TV Spektrum. Každá séria Brutálnej vedy má štyri epizódy v dĺžke 45-60 minút. Odvysielané budú vždy dve série, spolu 32 epizód, takže najbližších osem týždňov sa nudiť určite nebudete.

Ako prvú odvysiela TV Spektrum časť venovanú elektrine. Prostredníctvom úžasných fyzikálnych experimentov v nej priblíži elektrickú energiu a život ohrozujúce blesky. Ďalšia príde na rad chémia - tešiť sa môžete na tému Chémia svetla zo série Brutálna chémia.

Seriál Brutálna fyzika populárnou formou šíri vedecké poznatky, zoznamuje divákov so základnými prírodnými úkazmi a vysvetľuje ich príčiny. Okrem toho aj názorne predvádza, ako pri každodenných činnostiach využívame alebo môžeme využívať fyzikálne zákony. Ústrednú rolu v ňom zohrávajú pokusy uskutočňované s pomôckami zostavenými z bežne používaných prostriedkov a predmetov pod vedením Károlyho Härtleina, pracovníka Katedry experimentálnej fyziky Budapeštianskej technickej univerzity. Tieto poučné pokusy prezentujeme divákom tou najzaujímavejšou formou, ktorá sľubuje najväčší zážitok a využíva všetky moderné technológie, aké majú dnešní filmoví tvorcovia k dispozícii.

Brutálny rozvrh hodín televízie Spektrum obsahuje aj chémiu. Expertom a demonštrátorom Brutálnej chémie bude Gergő Zoltán Nagy, mladý vedec ašpirujúci na doktorský titul, ktorý divákom v štyroch tematických okruhoch predvedie najkrajšie a najsilnejšie chemické reakcie: pôjde o tematické okruhy katalýza, oxidácia, horenie a kovy. Divákov očaria plamene, erupcie, ako aj svetelné efekty reakcií. Bude sa vyrábať obrovská zápalka z trámu, uvidíme spontánne samovznietenie, ohňostroj s horiacou penou, začnú vybuchovať sudy aj čokoláda. S urýchlenými reakciami prichádza brutálna stránka chémie!

Dr. Gábor Szerényi, vystupujúci ako hlavný expert v seriáli Brutálna biológia, ponúka divákom zaujímavú a vzrušujúcu cestu za objavmi. Porovnaním ľudských a zvieracích vlastností napríklad vyjde najavo, či človek dokáže napodobniť určité pohyby zvierat. Muži aj ženy budú musieť podstúpiť neľahkú skúšku v úlohe šoférov a pútavá akčná scéna nám názorne predvedie, akou formou činnosti toho ľudia viac zvládnu: individuálne alebo kolektívne. Pán profesor Szerényi zároveň na niekoľkých optických klamoch objasní vzťah medzi ľudským zrakom a mozgom a pristúpi k detailnému výkladu brutálnej biológie rastlín.

Na akom princípe funguje gilotína? Ako vyzeral ohnivý trón Juraja Dóžu? Aká je konštrukcia rímskeho vojnového vozu, na ktorom jazdili i pretekári v antických hipodrómoch? Čo je to ohnivý jež? To sú niektoré z otázok, na ktoré nám odpovie štvordielny seriál televízie Spektrum. Ďalší člen seriálovej rodiny z vlastnej dielne Spektra vysielaný pod názvom Brutálna história nás zavedie do najkrutejších či z iného hľadiska najzaujímavejších období svetových dejín. Relácia sa vydá po stopách rôznych historických legiend, aby ich obsah poprela, alebo naopak potvrdila. Tak sa napríklad dozvieme, či husté vlasy Ladislava Huňadyho skutočne dokázali zaraziť katovu sekeru, prípadne či tzv. ploskačka môže zastaviť vystrelenú guľku, letiacu rýchlosťou niekoľko stoviek metrov za sekundu. Zároveň nám program objasní pôvod legendy o tom, že si starí Maďari dávali mäso pod konské sedlo, aby pri jazde zmäklo.

Naučte sa každý deň niečo nové s kanálom Spektrum a seriálom Brutálna veda!


O AMC Networks International - Central and Northern Europe

AMC Networks International - Central and Northern Europe je súčasťou AMC Networks International, jednou z popredných medzinárodných spoločnosti na poli televízneho vysielania a distribúcie tematických televíznych staníc sústreďujúcich sa na Strednú a Východnú Európu. Súčasné AMCNI - Central and Northern Europe portfólio zahŕňa 12 televíznych staníc v štyroch žánroch: šport: Sport1, Sport2, športu, detské: Minimax, Megamax, zábavno-vzdelávacie: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC, Sundance Channel, Film mobil, Film+ a Film Café. Obsah tematických staníc sa vytvára pre miestnych divákov, jazykové verzie a trhy. Je dostupný v celej sérii platforiem vrátane HD, služieb na požiadanie a verzie pre mobilné telefóny.

AMC Networks International (AMCNI) je globálnou divíziou AMC Networks a dodávateľom uznávaných zábavných relácií pre predplatiteľov vo viac ako 140 krajinách a územiach v Afrike, Ázii, Európe a Latinskej Amerike. AMCNI zahŕňa ako globálne značky Sundance Channel a MGM Channel, tak aj populárne kanály s lokálnym významom a rôznorodým žánrovým zameraním. Viac informácií nájdete na www.amcnetworks.com/amcni


O spoločnosti AMC Networks:

Spoločnosť AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) sa už viac ako 30 rokov venuje produkcii kvalitných filmov a relácií, vlastní a prevádzkuje niekoľko populárnych a oceňovaných značiek v oblasti platenej káblovej televízie. AMC, IFC, SundanceTV, WE TV, a IFC Films produkujú relácie, ktoré sú výrazné, zaujímavé, kultúrno relevantné a oslovujúce divákov naprieč rôznymi spoločenskými skupinami. Spoločnosť tiež prevádzkuje globálnu divíziu, AMC Networks International. Viac informácií nájdete na www.amcnetworks.com.


Michaela Ivaničová, PR Consultant, PR.Konektor SK, 17. 3. 2020


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.03.2020 • Půlnoční přenosy z Met – potěšte se operou online a zdarma přímo u vás doma
15.03.2020 • Velký výběr dokumentů na Prima ZOOM
12.03.2020 • Epic Drama: Projekt Modrá kniha - odhal lež a zjisti pravdu o blízkých setkáních!
12.03.2020 • Nervozita dolehla i na Formuli 1
08.03.2020 • Dokumenty, dokumenty, dokumenty na Prima ZOOM
06.03.2020 • Historie osídlení amerického kontinentu je delší, než jsme si mysleli!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist